Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   349 / 2208
(#) Ricsi1992 válasza Mate78 hozzászólására (») Dec 31, 2008
az szuper,akkor az enyém is lesz 15W.
(#) littlejoe hozzászólása Dec 31, 2008
John Linsley Hood: Csöves és tranzisztoros erősítők építése: link.

Link javítva, legközelebb figyelj jobban.
És így nem sok értelme van a hozzászólásodnak, ha valakinek válaszolsz, használd a Válasz linket.
-- kobold
(#) Imi65 válasza JZoli hozzászólására (») Dec 31, 2008
Az van, hogy ezt csak kísérletileg építem meg (ugyanúgy, mint a PL500 PP-t). A PL82-es cső elég hasonlatos a PCL pentódájához, ezért a PL82-nél bevált Junoszty hálózati trafót fogom egyenlőre felhasználni. Ennek menetszámai biztos, hogy nem jók (sőt, nem is tudom mennyi), de az áttétele jó. Müszi barátunk után szabadon ezért felhasználom én is demonstrációs célzattal. Átlemezelni sem kell (nem is lehet), mert PP lesz. 2-3-án már mérési eredményekkel is fogok tudni szolgálni.
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 31, 2008
A PL82 PP-t csak monóban építettem meg, és 1 trafóval az is tudhatott 5-7W-ot. A tápfesz 260V volt.
Szerk: Ezt csak meghallgattam.
(#) Ricsi1992 válasza Imi65 hozzászólására (») Dec 31, 2008
PCL-hez is jó!(persze gondolom nem tökéletes,de jó)
Ezt a Junoszty trafót lehetne "árulni" univerzális kimenőként is...
Szerintem majd a PL500 is deszkamodell lesz,de ki tudja...
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Dec 31, 2008
Igazából a PCL85-öshöz jó. A 86-os nem igazán szeretné ezt. A PL82-nél a DC csatolt fázisfordító kipróbálása volt a cél.
(#) Mate78 hozzászólása Dec 31, 2008
Minden kedves Fórumtársnak boldog új évet, kívánok!

üdv
(#) Danaman hozzászólása Dec 31, 2008
B.U.É.K. mindenkinek látom sokakat érdekel a pcl86 ppben (engem is) van egy rajzom ha kell beszkennelem de ahoz az a gond nincs számolva kimenő de minden más ki van számolva.
(#) djhans hozzászólása Jan 1, 2009
Mindenkinek boldog új évet kívánok!
(#) CIROKL hozzászólása Jan 1, 2009
Sziasztok : Minden kedves csövező ,és pákafüggő fórumtársamnak boldog új évet kivánok!
(#) speccy hozzászólása Jan 1, 2009
Boldog, széphangú csöves erősítőkben gazdag új évet kívánok mindenkinek!
(#) pid1951 válasza littlejoe hozzászólására (») Jan 1, 2009
Köszönöm mindenkinek a könyveket!

BUÉK!
(#) fleta válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2009
Látom már tisztul a csapat!
A 6N8SZ előfokcső jó -e a gu 50 -hez?
(#) djhans válasza fleta hozzászólására (») Jan 1, 2009
Igen jó lesz. De erről beszélgettünk mert a 6H8C ugyanaz csak ciril betűkkel.

Épp most üzemeltem be egy kicsit a GU50 SE-t egy kicsit. Na nem mintha hideg lenne a szobában
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2009
Én meg már dolgozni is voltam, csak már be is fejeztem.
Most folytatom a PCL85-ös beüzemelését. Most éppen a pentóda munkapont beállítását végzem. Sajnos, ez a cső nagyon távol áll a tőle egy számmal nagyobb PCL86-tól, dőreség azt gondolni, hogy elég a bekötést módosítani.
(#) EcoPityu hozzászólása Jan 1, 2009
Jó reggelt gyerekek!

B.U.É.K.

Mindenkinek, aki már kijózanodott! Remélem idén én is tudok alkotni valami újat, mint p.l. EBL21 SE, EBL21PP, GU50PP, PCL86PPP... /nameg a 6P45Sz átépítés.../
Mindezekhez már csak jósok idő kell!
Remélem nektek is Csöves eredményekben gazdag, anódáram kézzel-vezetése mentes boldog új évben lesz részetek!

(#) EcoPityu válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Jan 1, 2009
Ne nézzétek le kimenőnek a 2db junoszty trafót, ha azt nézzük, irányonként a két trafót összeszámolva 4-4 osztás van a tekercsekben, és ráadásul primer-szekunder váltogatással... Há' nem jó???
(#) Imi65 válasza EcoPityu hozzászólására (») Jan 1, 2009
Nem nézzük le, egy átlagos tranyós "kütyüvel simán partiban van". A teljesítménye miatt sem kell szégyenkezni.
(#) Müszi válasza EcoPityu hozzászólására (») Jan 1, 2009
Én is csinálok végre egy PP-t, a rengeteg SE után ideje lesz már.

Természetesen cikk is lesz belőle ha elkészül.

üdv
(#) Imi65 válasza Müszi hozzászólására (») Jan 1, 2009
Tényleg ideje lesz, Ricsi már lekörözött. De ez nem verseny, Ricsinek azért könnyebb dolga van, jobban a közelében vagyunk.
(#) Müszi válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 1, 2009
6p3sz végcsövekkel szeretném,de sajnos csak 1 db-om van belőlük.
(#) Imi65 válasza Müszi hozzászólására (») Jan 1, 2009
Miért nem csinálsz PCL85-ösből-86-osból? A 85-öst most "lövöm be" munkapontba. Abból van elég, és a fázisfordító is benne van. Két cső, és zene.
(#) EcoPityu válasza vandorbot hozzászólására (») Jan 1, 2009
MENNYI-MENNYI-MENNYI????
Tudod, hogy ilyen van a 30w-os PP-mben?!!!
(#) Ricsi1992 válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 1, 2009
na megy már a PCL85?Olyan a hangja,mint a 86-nak?
Nekem kb. 30-35mA megy egy csövön,az jó,nem?A két katódellenálláson mértem a feszt,és sikerült úgy beállítani az áramokat,hogy tizedre ugyan annyi esik mind a két ellenálláson.
(#) EcoPityu válasza Müszi hozzászólására (») Jan 1, 2009
Müszi!
Itt lett felajánlva neked is!
6P3sz
Akár 60w-ot is tud 1 pár!
(#) Imi65 válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Jan 1, 2009
Még nem megy, de már nincs messze a pillanat, hogy beindítom. A tápban is lesz egy Junoszty trafó, merthogy a melóhelyen akarom demonstrációs célzattal összeállítani (mire jössz, annak ott is menni kell. Talán vasárnap összeáll, de ahhoz ma ki kell próbálnom). Még nem tudom, hogy fog szólni, de hamarosan kiderül.
(#) djhans hozzászólása Jan 1, 2009
Mégse a csöves cuccról ment a buli. Nem volt 3 db sztereo potim összehangolni az erősítőket De egy srácot megfertőztem a csövekkel, el is vitt tőlem egy csöves rádiót. Mondta hogy találtak a padláson egy AT603-as 50 éves tv-t. Állítólag van fény. Lehet hogy rendbe kell hoznom neki.
(#) fleta válasza djhans hozzászólására (») Jan 1, 2009
Mégsem az álltalad küldött trafókkal fogom megcsinálni a gu50-et Találtam itthon 2 db vadi új 12 cm2 EI soldanonak szántam, de gu50 lessz belőle. Amiket küldtél elteszem nagyobb erősítőnek.Majd gu50 PP lessz belöle
Az elektroncső .hu oldalon nézegettem a gu kapcsolást, a kimenő készítését. Sajnos nem írnak a légrésről semmit.
(#) Müszi válasza fleta hozzászólására (») Jan 1, 2009
Légrésnek nekem egy sima fénymásolópapír vastagsága vált be.

üdv
(#) fleta válasza Müszi hozzászólására (») Jan 1, 2009
A trafód mekkora volt? mennyi menettel?
Következő: »»   349 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem