Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Lapozás: OK   374 / 1319
(#) icserny hozzászólása Jan 1, 2009 /

BUÉK!

Valamit nem értek a 28-lábú PIC24/dsPIC33 család lábkiosztása kapcsán.

Az adatlapok szerint az EMUDx/EMUCx lábpárak a 4/5, 14/15 és a 21/22.

A hozzájuk való 16-Bit 28-Pin Starter Board (DM300027) kapcsolási rajza szerint pedig 4/5, 11/12; ill. 17/18.

Akkor most ki hazudik: a kapcsolási rajz, vagy az adatlapok? S ha nem hazudik, akkor hogyan működik?
(#) icserny válasza icserny hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Megválaszolom magamnak:

Olybá tűnik, hogy a 16-Bit 28-Pin Starter Board esetében a 11/12, illetve 17/18 láb használata csak a dsPIC30-hez illeszkedik.

PIC24/dsPIC33 esetén ezek szerint kizárólag az EMUD1/EMUC1 (4/5 lábak) használhatók.
(#) trudnai válasza slogan hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Idézet:
„4MHz a kristályom és 22pF a kondi....”

Akkor a kapcs rajzod nem aktualis

Idézet:
„90fok miért ,hagy tanuljak ?”

Mert minel elesebb a szog annal nagyobb az esely, hogy ala mar mikor a panelt maratod. Hazi keszitesnel meg csak-csak atnezi az ember es javitja, de sorozat gyartasnal mar nem ganyolnak, azert szoktak a letorest. Az elektronoknak mindegy termeszetesen Ill. nagy frekis buszoknal szoktak ugyelni arra, hogy a vezetekek egyforma hosszuak legyenek, de ez mar egy masik teszta.
(#) slogan válasza trudnai hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Miért lovagolsz a kapcsolási rajzon ?

A Kónya féle lett megépítve ,csk nem 20MHz -es ,hanem 4MHz-es (mert akkor épp 4MHz-as 16f877-esem volt itthon)kristály lett téve és a portokat mind kivezettem pluszban ,hogy lehessen rádugni később egyéb perifériákat.

a 22pF teljesen jó volt idáig a 16f874 -re ,gondoltam ide is jó (de azt hiszem ezt is preferálják)

A hardverkörnyezet - MINT ÍRTAM MÁR - 18f452 -vel TÖKÉLETES megy !

Szerinted áttervezzem a nyákot ?

Az utóbbi magyarázatot a 90 fokra vonatkozólag köszönöm !

Idézet:
„Miért lovagolsz a kapcsolási rajzon ?”

Mert a jo aramkor alapja a recizitas, azonkivul ugy nem lehet kiokoskodni mi a baj, ha nem tudjuk mivel nezunk szembe.

Idézet:
„A Kónya féle lett megépítve ,csk nem 20MHz -es ,hanem 4MHz-es (mert akkor épp 4MHz-as 16f877-esem volt itthon)kristály lett téve és a portokat mind kivezettem pluszban ,hogy lehessen rádugni később egyéb perifériákat.”

Nem ismerem a "Konya fele" kapcsolast, de gondolom ha attetted 4MHz-re, akkor a config biteket is ennek megfeleloen megvaltoztattad?

Idézet:
„A hardverkörnyezet - MINT ÍRTAM MÁR - 18f452 -vel TÖKÉLETES megy !”

Attol meg az nem azt jelenti a kapcsolasod jo! Nem gyozom mondogatni, hogy az elektronika az fizikai torvenyeken alapszik, igy az a magyarazat, hogy a 18F452-vel megy nem kielegito.

Azt a 100nF-et pedig csereld mar le a rend kedveert keramiara

Bocs ,csak már kitéptem az összes (őszes) hajam....

340055 -ebben a hozzásuólásomban ott a tajz a kónya féle trutymákról....

Most kérdezek jó nagy hülyét.......

Ez nem úgy megy ,hogy ,ha van írva egy szoftver 20MHz -s kristályra és én ezt 4MHz-en futtatom ,akkor megy esetleg ,csak lassabban ?

Valamint idáig el sem jutok ,hiszen a fő problémám ,hogy az LDR -nem megy.
Nem villogja vissza a 3-at a letöltés végén....

1. ;A LETÖLTÖTT PROGRAM NEM HASZNALHATJA A CONFIG DIREKTIVÁT!!!
  2. ;AZÉRT MERT AZT MOST FIXEN BEÁLLÍTJUK. HA A BEÁLLÍTÁS NEM JÓ
  3. ;A LETÖLTŐ BEÉGETÉSE ELŐTT ITT KELL MÓDOSÍTANI!
  4.         __CONFIG        _CP_OFF&_DEBUG_OFF&_WRT_ENABLE_ON&_CPD_OFF&
  5. _LVP_OFF&_BODEN_OFF&_PWRTE_ON&_WDT_OFF&_HS_OSC  
  6. ;

Azt a "_HS_OSC" szerintem "_XT_OSC" -nak kellene lennie ha 4MHz-est hasznalsz...
(#) watt válasza slogan hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Miért erőlteted ezt a ** LDRKEY-t, mikor van programozód?
Már egyszer elértünk odáig, hogy kivezeted az ICSP-t és azt is leírtam, hogyan tudod megoldani az égetőd kivezetékelését. Erre megint azt olvasom, hogy egy kényszermegoldással kínlódsz még mindig, amit inkább el kéne felejteni örökre!

Megtörtént , ki ";" ztem

Idézet:
„Ez nem úgy megy ,hogy ,ha van írva egy szoftver 20MHz -s kristályra és én ezt 4MHz-en futtatom ,akkor megy esetleg ,csak lassabban ?”

A program lehet ugy van megirva, de a biztositek bitekkel meg kell adni melyik oscillator menjen ill. az milyen modban menjen, hogy az adott kristallyal berezegjen.
(#) slogan válasza watt hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Azért ,mert az égetőm nem megy XP alatt ,kvázi most egy P1 120Mhz laptopról hajtom egér nélkül

Igen ideális cucc így.....

Meg aztán miért nem megy ???

Idézet:
„Megtörtént , ki ";" ztem”

Kezdem elvesziteni a turelmem Nem azt mondtam kommentezd ki a konfigot, hanem, hogy irdd at
(#) watt válasza trudnai hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Az adatapok 4MHz-nél váltják a módot, így mindkettővel jól működik. Nem ezzel van a baj, szerintem.

ja....
Az : LP;XT;HS;RC -re gondolsz ?

XT-er állítottam
(#) szilva válasza slogan hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Az éppen lehet simán, hogy a 20MHz-re megírt LDR lassabban fut a 4MHz-es kvarccal és emiatt nem ért szót a PC oldali progival.

Lehet, újra kellene fordítani 4MHz-es beállításokkal, ha van ilyenre lehetőség.
(#) slogan válasza szilva hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

És a 18f452 -vel meg szót ért ?
Ua. hardverköryezetben ?

Egyébként lehet ,hogy elkerülte a figyelmedet de leírtam ,hogy égettem a 877-be (égetővel) programot és tökéletesen megy......

Csak a fránya ldrkey -es letöltés nem megy....
(#) potyo válasza slogan hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Most komolyan megéri neked itt vacakolni ezzel a loaderrel napokat ahelyett, hogy összelógatnál vagy vennél egy pickit2-t?
(#) slogan válasza potyo hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Holnap veszek egyet ,mennyi lehet és hol kell vennem ?
(#) Norberto válasza slogan hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Holnap nemigen, mert munkaszüneti nap (január 10-én, szombaton lesz ledolgozása, országosan).
(#) slogan válasza Norberto hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Köszi ,csak a hol-t ,meg a mennyiér-t nem találom a mondatban
(#) Norberto válasza slogan hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Azért, mert azokra már van válasz itt a fórumban talán nem is egy helyen, előrébb, csak rá kell keresni. A holnapra viszont megadtam a legpontosabb információt :yes:
(#) slogan válasza Norberto hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Akkor ,munkaszüneti nap lévén majd megoldom valahogy a LDRKEY problémámat !

Végülis nem is baj ,hogy nincsenek nyitva a boltok ,még elszaladtam volna pénzt költeni .....

Közben meg itt van minden előttem ,csak hát tudás nincs ,szégyen vagy nem ,nincs.....

De ez sajnos nem olyan ,mint az igazság !
Hiszen odaát sincs
(#) googa hozzászólása Jan 1, 2009 /

Úgy tele van a puttonyom ezzel a szutyok PIC-el. Még mindig a riasztómat "fejlesztem" és egész nap azzal kűzdöttem, hogy egy keypad-ot illeszek a programba úgy, hogy egy darab négyjegyű kódot felismerjen. Persze az el is készült, úgyhogy gondoltam beteszem a riasztós progiba. Úgy kéne működnie, hogy az ajtó nyitás érzékelése után van 20mp belépési késleltetés, amíg villog a led, meg pittyeg a buzzer és közben szépen számol vissza. Ennyi idő van beírni a kódot. Ezt a belépési késleletetési/visszaszámlálós rutint osztottam három egyenlő részre és kétszer hívom meg belőle a pinkódos rutint. De néha beveszi a kódot, néha meg nem. Gondolom azért van, mert éppen akkor nyomom a gombot a taszton, amikor a visszaszámlálós rutinban szaladgál. Pedig nem tölt egy tized másodpercet a program ebben a részben.

Nem tudom mit csináljak basszus.
(#) slogan válasza googa hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Mindjárt segítenek okosok ,hogy lehet kapni riasztót készen
(#) googa válasza slogan hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Nekem mondod? Olvasd el az adatlapom.
(#) slogan válasza googa hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Akkor nem lehet ?
(ezt még nem)
(#) slogan válasza slogan hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Pedig én azt hittem ,a féltengelycsukló köszörüklésnél (felújítás) nincs bonyolultabb dolog a világon....
Ma már minden autóét megcsinálom ,ami létezik (szó szerint),csak hát eltelt 5 év......

Ott mikor ügyfél van ,meg kell oldani

Van ez így....
Következő: »»   374 / 1319
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem