Fórum témák
» Több friss téma |
Hello mindenkinek, Lenne egy olyan problémám, hogy rámbiztak egy WaveCom FastRack M1206b gépezetnek a firmware frissitését, esetleg függetlenitését, ha megoldható.. Na most igazábol fogalmam sincsen, hogyan lehetne egyáltalán számitogéppel összekapcsolni.. Van rajta egy COM port, de semmi egyéb, persze kábelt nem adtak hozzá.. Szerintetek meg lehet oldani, hogy más sim kártyát is elfogadjon, vagy az ilyen tipusu gépezeteket nem lehet függetleniteni/Szoftverfrissiteni..? Elöre is köszönöm a segitséget.
Itt nézz szét, de regisztrálni kell.
(A GSM interfészek általában hálózatfüggetlenek szoktak lenni, persze lehet, hogy a tiéd nem az.)
Köszönöm a segitséget. Kicsit fordult a felállás, a firmwave nem is olyan fontos, a függetlenités lenne a lényeg, de ez sajnos csak pannonos, ezt kéne kiküszöbölni..
Ennek a doksinak a 16. oldalán megtalálod a soros port leírását, elég az említett hat vezetéket bekötni (DCD, RI nem kell). Ezután HyperTerminal, vagy hasonló programmal, a szintén leírt AT parancsok segítségével, tudsz kommunikálni a modemmel.
Ez a doksi részletesebben tartalmazza az AT-parancsokat, nagyon nem mélyedtem bele, de talán a COPS, vagy CPOL parancsoknál kellene keresgélni. Magyarországon a Pannon MCC/MNC kódja 21601, a Westel 21630, Vodafon pedig 21670.
Szevasz!
A napokban találtam ezen az oldalon az alábbi linket:Bővebben: adapterkártya. Suerintem ez lenne a legegyszerűbb megoldás.
Köszönöm a segitséget, ha ujra nálam lesz a gépezet, kiprobálom.. Amugy azt meg tudnád nekem mondani, hogy HyperTerminal-t honnan tudok letölteni? Kösze elöre is. És hogy Kinka István -nak is válaszoljak, az odáig rendben van, hogy beletolom az uni simet, (bár nemhiszem hogy belefér) de a gond ott van, hogy én ugy tudom (legalábbis a régi unisimeknél igy volt, tudom, mert csináltam is) hogy fel kell programozni, hogy milyen tipusu készülékkelakarom használni.. Namost Wavecom nemhiszem hogy van benne
![]()
A HyperTerminal a Win sajátja (Start menü -> Programok -> Kellékek -> Kommunikáció menü alatt), én egy másikat szoktam helyette használni: 232Analyzer. Egy kicsit korábbi verzióm van belőle, de ahhoz találtam a neten "okosítást", és fényévekkel megelőz a lehetőségeivel más terminálprogramokat, amiket eddig láttam (igaz, mióta használom, nem is keresek mást).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |