Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony CDX-CA600X

Témaindító: semetka, idő: Jan 6, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) semetka hozzászólása Jan 6, 2009 /

Vettem vaterán egy Sony CDX-CA600X típusú autórádiót. Nem volt drága, csak egy gondd van nem tom h rá lehet e kötni mp3 lejátszót vagy telefont. Van vmi line in ,de itt az a neve hogy bus audio in.
CD tárat tudnék használni ezzel de nekem elég a teló vagy mp3 lejátszó. Az lenne a kérdésem hogy ha simán rádugom RCA-n akkor megy e a teló??
Csatolok egy képet a bekötésrők.
http://kepfeltoltes.hu/view/090106/bek_t_s_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Előre is köszönöm a válszokat.
Zoli
(#) googa válasza semetka hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Ha az a BUS audio in, egy RCA csatlakozó (aljzat), akkor simán mehet rá pl. egy jack-rca átalakítón át az mp3 lejátszód.

Akkor megnyugodtam.
A tápellátást melyikre kössem a sárgára vagy a pirosra?? A mostani rádió is simán az akksira van kötve, működig levett gyújtásnál is. (én úgy tippelem h a sárgára kell kötnöm.) Még egy kérdés, a power aerial control az milyen funkciót lát el??
(#) Thomas10100 válasza semetka hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Helló!

A kék vezeték a motoros antennához kell.
A sárga vezeték a direkt akkura kötött kábel, ott akkor is van feszültség ha nincs rajta gyújtás. A piros a gyújtás által kapcsol feszültség.

Viszont másik kérdésedre, hogy az RCA bemenettel működik-e. Nos szerintem ha rákötöd nem fog szólni. Kell engedélyezni a BUS CONTROL kábeleken.
Vagy egyszerű mert van egy engedélyező láb, vagy a bonyolultabb ha soros adatot kell küldeni a rádió számára. (amit alapesetben a CD tár tesz meg). A bekötése kellene a BUS CONTROL csatlakozónak, de valószínű a bonyolultabb verziós lesz.

A BUS control bekötés nincs benne ebben a rajzban sajnos. Azt hiszem ha megjön akkor segítségre lesz szükségem mert ezt a részét nem vágom. Neked nincs vmi konkrét ötleted hogy milyen lehet a csatlakozó? El tudjak valamin indulni ha épp nem leszel itt.

Itt a hátulján látszik a BUS control. Tudsz valamit mondani rá??
http://kepfeltoltes.hu/view/090106/h_tulr_l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(#) titi válasza semetka hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Idézet:
„power aerial control”
ez tul.képp. egy kimenet, amivel pl. elektromos antennát, vagy külső erősítőt lehet vezérelni. (12V-ot ad ki, viszont csak vezérlőfesznek használható, terhelni nem szabad!)
A BUS audio in-ra pedig ha rákötöd a jelforrásod, még nem biztos, hogy hallani is fogod, ugyanis lehet, hogy csak akkor fog működni, ha a CD-tár is rá van kötve.

szerk:most látom, közben Thomas10100 már válaszolt.
(#) Thomas10100 válasza semetka hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

ÉN eddig láttam sok cd-tárat szétszedve, mind az összes adatvonalon komunikált a rádióval.

Valószínű ez is. De majd próbáld meg csak simán a bemenetet.

Ha bonyolultabb akkor pontosan mit kell csinálnom ha veszek hozzá csatlakozót, hova kell kötni??

Na megtaláltam ennek a busnak a bekötését.
http://kepfeltolto.hu/i/?331752&t=img

Így tudod mit kell csinálnom hogy szóljon az mp3 lejátszó??
És hol lehet ilyen kábelt venni???
(#) titi válasza semetka hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Szerintem is előbb próbáld meg csak simán rákötni a bemenetre.
Ha nem megy, akkor meg vegyél hozzá egy ilyet.

Remélem működni fog simán mert ezt a fm transmitteres megoldást szerettem volna elkerülni, de ha nem megy akkor vennem kell.
Köszi a segítséget, majd írok hogy mire jutottam.
(#) Thomas10100 válasza semetka hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Helló!

Megnéztem az áramkört. 98% hogy nem fog menni simán.
Kábel nem elég, kell hozzá csinálni egy PIC, vagy AVR-es vezérlőt is. Ez eddig oké is. De ugye a programot meg kell rájuk írni, amihez kell a rádió Cd tár vezérlőjének az utasításkészlete, tehát hogy melyik soros adatra mit csináljon. Ha megtalálod az utasitáskészletet, akkor kell benne lennie valami engedélyező utasitásnak, amire a rádió átvált Cd-tárra. És így már működnek a bemenetek.

De a PIC, vagy AVR-es progiban nem tudok segíteni.
Nagyon FM transmitter szaga van a dolognak, pont ezért is találták ki.

Amúgy a válasz gombot kellene használnod, nem pedig az új kérdés felvetését.
(#) semetka válasza Thomas10100 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Köszi a segítséget.
Akkor FM transmitter lesz.
De én az SA-004-et választom, mert az akksiról megy és antennára van kötve. csak egy kicsit drága. Használ vki ilyet? Mennyire jó??
(#) SyncMaster hozzászólása Szept 6, 2009 /

Sziasztok!

Nekem Sony XR-CA600X típusú van és azt szeretném hogy külső MP3 lejátszóról zenét lejátsza.
Megtaláltam a kapcsolási rajzot csak nem vagyok benne biztos hova is kéne ugyanis úgy szeretném hogy a hangerőszabályzó is működjön, ne pedig a közvetlen a végfokra menjen a jel.
Remélem érthető.
A kapcsolási rajz linkje:
http://www.givemefile.net/smanuals/head_units/sony/file/804.html

Szaby
(#) meddu hozzászólása Jún 22, 2010 /

Sziasztok!
Nekem is van egy hasonló SONY autós rádióm ugyancsak ilyen bemenet van rajta!
Nem tudja valaki hogy hogyan tudnám becsapni a fejegységet, hogy tudjam használni az audio bemenetet?
Bemenetre az van rá írva hogy "BUS AUDIO IN"
Üdv: Ervin
(#) krol hozzászólása Szept 18, 2010 /

Sziasztok! Nemrégiben vettem egy Suzuki Swiftet. Pioneer fejegység volt benne, Pioneer cd-váltóval. A fejegység tönkrement, ezért beleraktam egy Sony XR-C2300R típusú fejegységet, ami vezérel(ne) cd-tárat.
A kérdésem meg lehet valahogy oldani, hogy a Sony fejegység vezérelje a Pioneer cd-tárat vagy eleve reménytelen az eset? Esetleg egy olyan "maszek" kábel amelynek egyik vége a Sony fejegységgel, a másik vége a Pioneer váltóval kompatibilis? A válaszokat nagyon köszönöm!
(#) S.Roland válasza krol hozzászólására (») Szept 18, 2010 /

Én erre egy nagyon 1x rű megoldást szoktam alkalmazni.
1, Megkeresed a neten a Pioneer fejegység használati és bekötési útmutatót
2, Fogod a Sony fejegység kezelési és használati utasítást
3, Megnézed melyik kivezetés mit jelent melyik a kommunikációs rész.
Megnézed megvan -e ugyan az a csatlakozó mind a 2 őn.
Ha megvan akkor örülsz és bekötöd ha nincs akkor sajna vagy nincs CD tárad vagy veszel Sony-t.
(#) krol hozzászólása Szept 19, 2010 /

Köszi Roland!
(#) David 3g hozzászólása Feb 4, 2011 /

Sziasztok lehet rósz helyre írok ,de nem találtam ilyen topikot. Szóval az a gondom hogy van egy Sony CDX-M670 fejegységem, de nincs hozzá kábelem semmilyen és megszeretném próbálni hogy működik e és hát nem tudom hogy hova melyik hányadik lábra kell kötni a tápot segítséget előre is köszönöm szépen.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem