Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   128 / 1180
(#) tepizoli válasza san398 hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

De igen ott van ahol mondod.Akkor tudod ,hogy mi ez?
(#) nolex hozzászólása Jan 1, 2009 /

Egy nyomtatóból kiszedtem a tápegység egy részét.
Nos számomra egy picit érthetetlen milyen szűrőáramkör is ez. Valóban a földre kell kötni a 2 kondit ahogy a kép is mutatja?
(#) san398 válasza tepizoli hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

A nevét nem tudom sajnos és azt sem hol lehet ilyet beszerezni.Ezek a hideg párásítok ultrahangos elven működnek.Azért vesz fel sok áramot mert valószínűleg rárakódott a vízkő, a vízkövet próbálja párologtatni mert maga vízkő a párologtató és a víz között van.Esetleg próbáld meg leoldani a vízkövet róla. A képeden fehérnek látszik, alapból ennek fémes színe van (legalábbis amit én láttam).
(#) Müszi válasza nolex hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Ez egy EMI filter kapcsolási rajz.
A hálózati zavarok szürésére szolgál.

üdv
(#) tepizoli válasza san398 hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Köszi! Azt a gyürüt ami középen be van vágva kicsavaroztam és alatta van az ami fehér ki is jön mert egy rogo nyomja kifelé /olyan mint egy kis membrán/ és a gyürü tartja. Sajnos nem a vizkő miatt fehér hanem annak ilye a szine. És ugy nézem hogy innen nem is lehet tovább bontani ezt az alkatrészt.
(#) mex válasza tepizoli hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Az egy piezo lapka,tulajdonképp ez jön rezgésbe és "lökdösi" a vizet,igy apró vizcseppek válnak el a vizszfelszinen és létrejön a pára. Vagy maga a lapka ment tönkre,vagy a meghajtó áramkör....
(#) lapose válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Szia!

B.Ú.É.K.

Ha van a kimeneten felhúzó ellenállás akkor open kollektoros, mondjuk efelől nincs kétségem.
Az, hogy komparátor vagy műveleti erősítő csak részletkérdés, mert a felhasználástól függ, a komparátorokat is lehet lineáris üzemben használni!
(#) Moderátor hozzászólása elektrorudi hozzászólására (») Jan 1, 2009

Idézet:
„Ez pontra menő kérdés volt ?”

Nem, nem az volt. Ez egy beszélgetős téma.
Idézet:
„Bár nem tudom mire jó ez a pontozás, de Neked adom mint az 50-et, ha lehet !”

Nem sok mindenre, csak az illető tájékozottságát jelzi az adott témakörben. Ez itt egy 20 pontos témakör, és megadtam Lapose fótrumtársnak a pontokat.

Itt lehet kapni piezót a párásitóba,ha az a rossz.
(#) tepizoli válasza mex hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Köszi! De szerinted ez az egész egységre vonatkozik amit lefényképeztem vagy magára csak a kis piezo lapocskára mert szerintem a lapocska csere semmit nem ér mert nem hiszem hogy ugy tönkre tudna menni ,hogy majdnem 6 ampert fogyaszon.

Bizony nekem sikerült még zárlatos lapkákat is "előállitanom" amikor kisérleteztem velük. Az igazsághoz tartozik,hogy azok a lapkák amiket használtam nem 40kHz-re készültek,magassugárzókból kioperáltakat használtam,meg egyéb,csipogó és társai cuccokból termeltem ki ezeket. A meghajtó áramkört nem tudod bontani?
(#) elektrorudi válasza (») Jan 1, 2009 /

Nagyon köszönöm.
(#) tepizoli válasza mex hozzászólására (») Jan 1, 2009 /

Akkor kiprobálom holnap hogy kiveszem a lapkát és bekapcsolom ugy.Egyébként szerintem nem lehet szétszedni mert annak a fém testnek az alján van egy fedő lemez valami kemény mügyanta ragasztoval körbereagasztva.

Bár nem ismerem a kapcsolást,de számithatsz rá,hogy ha lapka nélkül üzemelteted akkor kiveri a biztositékot. Nagyitóval sem látni a lapkán repedéseket? Ha épnek tűnik akkor melegitve hőlégfújóval meg kellene próbálni a műgyanta eltávolitását,és megkeresni a hibás alkatrészt,fetet,végtranyót....
(#) toth.ferenc371 válasza Erick hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

a 22G az 22pf os kondit takar a G meg azt hiszem feszültséget a 3.9 c az 3.9 nf a c azthiszem a feszültség
(#) J-Haasz hozzászólása Jan 2, 2009 /

Sziasztok,
Kérnék egy kis segítséget:
Van egy motorvezérlő panelom, amin egy IC "kapcsolgatja" a motort. (ki, be, előre, hátra)
Sajna nem találok a neten róla doksit.
A köv. felirat van rajta: "NOD-1001 B"
16 lábú felületszerelt típus.
(#) elektrorudi válasza lapose hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Nos...
Az erdeti 2761 -es IC valóban O.C. volt.
A kollektorellenálláson fix 16mA-t hajtott át.
Tettem bele egy LM339-et + egy tranyót emitterkövetőnek. Valószínűleg jó lett volna, de egyéb problémák miatt nem tudtam leszabályozni 20V alá a feszültséget.
Végülis egy LM324-et tettem bele, ami ugyan nem O.C. de úgy tűnik ezzel is működik.
Ennél elfuseráltabb tápegység kapcsolást még nem láttam, bár bevallom : ötletes.
Ezzel zárnám a 2761-es témát, és mégegyszer köszönöm a segítséget !
(#) lapose válasza elektrorudi hozzászólására (») Jan 3, 2009 /

Szia!

Szívesen!
(#) elektromania92 hozzászólása Jan 5, 2009 /

Hello.
Szétszedtem a crt monitoromat találtam is benne sok érdekes ketyerét.
Az egyiket le is fotóztam.Csatlakoztattam.
Mi ez? Mi a feladata, célja?
Volt még más is, csak azt nem fotoztam le.
A vákuumcső végén volt egy trombita szerű cucc.Szóval valami tekercs féle.Annak mi a feladata? Van egy sejtésem, de nem vok benne biztos.
Szerintem az a "részecske gyorsító". De nem vok biztos, azt se tudom,hogy hivják.Valami ...tekercs lesz.
No mindegy.
Kösz a választ

HPIM7516.jpg

(#) Medve válasza elektromania92 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Hello, ez egy sorkimenő transzformátor. Feladata a képcső működéséhez szükséges feszültségek előállítása. Ha visszagondolok, trombitaszerű valami a képcső anódfeszültségének a becsatlakozása lehet, ha az a képcső ernyő felőli részén lesz.... Végül is ez egy részecskegyorsító...
(#) mex válasza elektromania92 hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Amit nem fotóztál le (trombita alakú tekercs) a megnevezése eltéritőtekercs. A képcső katódjából kilépő "részecskéket" (elektronok) pályályát módositja. Enélkül csak egy pontot lehetne látni a képernyő közepén.
(#) Medve válasza mex hozzászólására (») Jan 5, 2009 /

Kétségtelen, ez jobban passzol!
(#) Elzett hozzászólása Jan 7, 2009 /

Nekem van egy helipotim de nem tudom melyik lábra mit kössek?
Három lába van az egyikre az van írva "C", a másikra "CW", a harmadikra "0".
Jó lenne ha segítenétetek!
(#) lidi válasza Elzett hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Most komolyan gond kimérni egy poti 3 kivezetését egy multiméterrel ?
Betekered kb középre. (finoman lehet érezni a trimmernél hogy mikor ér a végére, meg kell számolni a fordulatokat végtől végig, és azután a feléig eltekered) Azután megkeresed ellenállásmérővel azt a két lábat ami között a legnagyobb az ellenállás. A maradék lesz a csúszka.
(#) llaci56 válasza lidi hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Ráadásul általában a "közepe" középen van kivezetve. Persze egy kép is segíthetne talán...
(#) proli007 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Hello!

Laci!
Ez helipotok esetében nem egyértelmű, sőt.

Elzett!
A CW valószínűleg a poti egyik vége, amit a tengely óramutató járásával megegyezően forgatva ér el a csúszka. (De ebben az esetben a másik véget értelem szerűen CCW-vel szokták jelölni)
Így a C valószínűleg a csúszka. A maradék 0, pedig a poti alja.De a megoldás a méregetés, ahogy Lidi írta.

üdv! proli007
(#) mex válasza proli007 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Ezen a potin igy van feltüntetve:
(#) spin01 hozzászólása Jan 8, 2009 /

Halohó! Valaki légyszi segítsen már mert agyf***t kapok! Van egy 24 V-os váltóáramú táőom, ahhoz csináltam egy egyenirányítót így már van 24 V egyenem! Na most nekem 12 V egyen kellene, de nemtom már mi a p***t csinálljak próbálkoztam diódával hogy feszültség essék ellenállással de már szétcs*** azideg! Lehető legegyszerűbben oldanám meg! Valaki???? Köszi

Moderálva--vicsys
Vegyél vissza légyszives, mert warnt adok!
(#) kovacspista hozzászólása Jan 8, 2009 /

Sziasztok! Érdeklődöm, hogy valaki tudja e a Z0607 triac
bekötését, lábkiosztását? Annyit tudtam meg, hogy TO-92
es a tokozása, de triac nem volt a listában. Köszi: Pista
(#) Frankye válasza kovacspista hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Az adatlapját itt megtalálod.
Rögtön az első lapon ott a bekötése is.
Következő: »»   128 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem