Fórum témák
» Több friss téma |
és hol kapok Graetz hidat ? mert így hirtelen 1 oldalon sem találtam,...
HEstore, HQvideo (bár én még csak a HQtól rendeltem, de a HEstore is tökéletes) de bármelyik elektrós boltba bemész, biztos van, ja és arra is figyelj hogy az is 1 amper körül legyen.
most néztem a hqvideó honlapját, meg a hestore honlapját is, de ilyen néven:Graetz hid nincs, esetleg mi felel még meg ennek? diódahíd? egyenirányitó híd?
Beírod hogy graetz és mazsolázgacc
Bővebben: Link
4db 1n4007 vagy 4001es dióda akár számítógép tápegység akár TV panel ezekbe találsz legalább 4 db-ot
még lenne 1 kérdésem! az áramgenerátor kimenetén hány voltot mértetek ti?
Sziasztok!
Ugye ha a HQ-s modulba diódát szeretnénk beletenni, ahhoz kell egy "speciális" szerszám, amivel ez kivitelezhető. (amivel bele lehet satuzni a rézházba) - nem tudom mennyire érthető, aki benne van az érteni fogja. Nos ez a szerszámom eltört, nem tudom már mi volt, nem lehet megragasztani, új kellene... Ötleteket várok, hogy ami itthon is akad masszív és méreteiben megfelelő szerszámo keresek, miből lehet csinálni? Most nem egy anyacsavarra gondolok, amiről leesztergálom a menetet meg kifúrom... Valami ami a háztartásban mindennapos és kéznél van...
Én eddig úgy csináltam, hogy vagy lereszeltem a dióda széléből egy kicsit, vagy esztergával egy néhány század mm-t kiszedtem a ház belső pereméből. De a dióda reszelés jobb talán.. szerszámnak PAX toll belsejének fémháza mondjuk. ..
Szia.
Az én megoldásomhoz valószínűleg minden lesz kéznél. Egy üveg biztosíték egyik vége, pár csavar és egy satu kell. Arra kel vigyázni, a dióda lába ne lógjon túl a rézházon, a dióda lábait nem egészséges beljebb kényszeríteni a tokba. Nekem így sikerült esztergálás, reszelés nélkül a helyére illeszteni. kép1 kép2 kép3 Remélem tudtam segíteni.
Ez jó ötlet és valóban van minden hozzá...
Én satuval be szoktam teljesen hátra préselni, ahogyan gyárilag is volt a 3mW-os dióda. Én is tollra gondoltam, de nem találtam olyan tollat ami megfelelt volna, azért is írtam. Na megyek... cserélni kell
azt szeretném kérdezni hogy a mellékletben szereplő tápon a graetz hída hogyan kell bekötni? van rajta + - ~ ~ ez a 4 jelölés van rajta melyik merre megy?
Uhh.
A két ~ jeles kivezetésbe a trafó megy (polaritásfüggetlenül), a + és - kivezetés pedig a kimenet + és minusza, vagyis az megy a kondihoz.
Üdv! Amúgy szerintem egyértelmű, hogy hogyan kell bekötni. Rajta van a két váltakozó fesz bekötés szinuszjellel. Azt mind1 hogy kötöd csak az a lényeg hogy a váltakozó legyen. A másik oldalon meg a + meg a - egyen feszültség jön majd ki. Szerintem nem lehet eltéveszteni. De ha nem egyértelmű akkor szólj és berajzolom a rajzon.
de így már világos, már vágom! Köszönöm a segítséget
sziasztok, tudnátok segíteni hogy a mellékelt tápnak amiről az áramgenerátort fogom hajtani, a transzformátornak hány mA t és hány W osnak kell lennie? az ok hogy mondjuk 12 Volt
Hát ha a minimális követelményeket nézzük, akkor kb 5W-os és akkor kb 0,4A-es (12V esetén). De 5V-on le tud adni akkor 1A-t. De ha lehet akkor ennél nagyobbat válassz, gondlom nem csak a lézert akarod vele meghajtani (mert ez a trafó csak azt tudja biztonságosan).
ha csak az áramgenerátoron keresztül a lézert akkor elég amit írtál? az mindegy hogy ac vagy dc? egy nyákterv nagy kérés lenne hozzá?(mármint ehhez a táphoz?) ha igen nyugodtan szóljatok rám!
Ezek az adatok ha ujonnan veszed rajta vannak a trafón, amúgy a trafó nem 220-as kimenetén kell mérni ezeket az adatokat és számolni velük...
NYÁK rajzot csak akkor tudunk csinálni ha tudjuk melyik fajta egyenirányítót és kondenzátort használsz. Bár 2 alkatrésznek NYÁK rajzot csináltatni...hááát ha ez nem megy neked akkor lehet hogy gondjaid adódhatnak z építéssel, ez csak javaslat!
nem tanultam elektronikát, se semmit ami ezzel kapcsolatos, csupán annyi hogy érdekel, és szeretem megcsinálni, de számolni, meg nyákot tervezni nem tudok, de ha minden adatom megvan akkor megtudom csinálni, nyákot is vasalással, meg forrasztani is tudok, ha valami nem megy akkor max. haver segít,... végül is az áramgenerátor is elkészült, de úgy hogy innen minden jellegű adatot összegyűjtöttem hozzá, és ezúton is köszönöm mindenkinek a segítségeket !!!!
amúgy nem 2 alkatrész, mert a trafó is nyákra ültethető lenne, meg a egyenirányító, meg a kondi, meg a 7805 is így már érdemes?
Szivesen
Sok hasznos infó van ezen az oldalon, nézz körül :yes:
Úgylátszik gyorsabb voltál .
Mondjuk 2 alkatrészre is érdemes, ha nem akar kókányolni az ember, csak nem tudtam hogy nem vagy jártas NYÁk tervezésben. Ha megvannak a pontos alkatrészek, akkor egy megfelelő topicban feltéve bárki megcsinálja neked.
melyik topicban? belinkeled melyik az mert nem vágom,... köszi a segítséget
Üdv! Az az elektronika ami a HQ-s lézermodulban van alapból az mit tud? Valameikőtök próbálta már? Ha azt kötnénk rá a DVD író lézerdiódára akkor mi lenne? Ha van valakinek valami információja akkor szóljon már. Kösz Pamesz
Sziasztok
Találtam 1 tápot ami elvileg 14 Voltot ad ki ha egyáltalán még működik,... A mellékletben van róla 2 kép a jobb alsó sarokban ír 5A meg 6A akkor ez most 5 vagy 6 amperes? És ez hány wattos lehet? mert azt nem írja,... segítsetek
Szia!
5 ampert tud de 6 -ot is tud pár percig! Hát ha 14 V os és 5 A -ert tud akkor 14*5=70Wattos kb-ra! |
Bejelentkezés
Hirdetés |