Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   340 / 3599
(#) _ampervadasz_ válasza kaszarobert hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Azt meg én nem irigylem aki üres medencébe fejest ugrik!

Annyi biztos, hogy a finom por egy centi vastagon betud borítani, de egy csepp viz nincsen. Az egyetlen vizlelőhely, ahonann vizet lehet lelni, megfagyott!

ui.: NaturAqa van víz helyett gipszeléshez.

Tényleg jóéjt, eltevődtem másnapra.
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Az igaz, de nem is feszültség alatti evésre!
(#) KTobi válasza vicsys hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Szia!
Szégyenlem, de nem vagyok benne biztos mi a wep. Ha jól sejtem egy titkosítás. Ebben az esetben a routerben beállított kódot meg kell adnod a laptopnak is. Esetleg nézd meg, nem-e fix IP van megadva az asztali gépnek. Hordozható gépen minden manót be szokott kapcsolni a hálózatban az XP (network/properties). Ide csak négy dolog kell, az összes többi, felesleges.

Gondolom nem mondtam újat, megpróbáltam. Esetleg, a böngészőnek nem kell valamit megadni, vagy engedélyezni?
(#) pid1951 hozzászólása Jan 8, 2009 /

Mivel ellenőrzi az ÁNTSZ a Gyros-t?

Hát Gyrosszkóppal
(#) oldman válasza Gafly hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Hát én úgy látom hogy nem tudja a balkéz - mit akar a jobb!! A különböző szabályok egymásnak ellentmondanak a józan ész meg elment valami normálisabb helyre.

Ez a történet a családban esett meg.

Az ember elkészitteté háza terveit és kérte a tervezőt hogy takarékos legyen. A tervező mondá hogy jól van de annak nagy ára van meg egyébként is előírás a takarékosság!
Tudom mondá a ember és vivé a tervet az Úr elé, aki rábólint hogy jól vagyon.
És felépítteté házát, jó anyagokbó, drágán, hogy ne legyen benne huzat és keveset kelljen fűteni. És kérdi az urat hogy jól vagyon ez így? Mondá az Úr majd megvizsgálom, várj türelemmel!
Meg is jelent az Úr kéményseprő képében, és mondá: Nem jól vagyon hogy nincs hézag az ajtón, ablakon! Vegyétek ki a tömítéseket, szereljétek le a páraelszívót és fogadjátok erős fogadalommal hogy gépi elszívást nem létesítetek!
Megtették, megfogadták és megkapták az áldást!

Majd újra eljövejöve az Úr most a gáz átvevő képében és mondá: Nem jól vagyon hogy csak az ajtóréseken jön a huzat, üssetek két lyukat a ház falán, és tegyetek bele légbeeresztőt! Szolgámnál vegyétek ám! Mert csak az kedves szememnek mit ő árul. Azután eljövök újra! Megtették, és valóban eljöve, és szerinte ez már majdnem jól van, de nincs a konyhában elszívó és újabb lyuk is kellene oda hogy elegendő legyen a huzat!
Az ember térdre esett és könyörgőre fogta: Ha annyi lyukat csinálok a házamon mint amennyit kívánsz akkor neked sincs annyi pénzed hogy a fűtésre elég legyen -hát még nekem! És hát megfogadtam erős fogadalommal a gyerekeim életére, hogy nem szerelek gépi elszívást!
Megkönyörült az úr az emberen és megelégedett a konyhai gázvezeték eltávoításával, hogy oda ne lehessen tüzhelyet tenni, és mondá most már jól van és áldását adta.
Az ember asszonya meg azóta cipeli a gázpalackot mer fözni azé muszáj! Történt mindez az úr 2007. évében.

( A kazán egy teljesen független helyiségben van, ami csak az udvar felől megközelíthető és semmi kapcsolata nincs a lakótérrel ott csak egy tartalékkémény épült )
(#) KTobi válasza oldman hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Milyen ellenőr. Nálunk ha évente lejön a kéményseprő. Megnézni, van-e kereseti lehetősége (küldik a gázművek, házról-házra). Minden házba be lehet húzni a gázt. Tűzhely a konyhában, természetesen mindenütt. Az elszívó tényleg szokott szellőzni. Bár apám megoldott, hogy el lehet zárni a csövet, természetesen, nem teljesen záródik le. Mikor süvít a szél, hát megérezni, ahogy az ablakok réseit is. A kazánnak igen is kell szellőztetés, de ha fakályhát teszel a szobába annak is kell. A tűzhelyen sokkal kevesebb gáz fogy, hogy arra külön szellőztetés kellene. Nem sütöde ez, hanem családi ház.

Ha az ember házépítésre adja a fejét, és netalán még törvényesen, nem feketén. Arra a gatyája is könnyen rámegy. Nem tudom a magyar törvényeket, de nálunk, elég csak 3+4 példányban átadni ugyan azt a fél kilós papírcsomagot (más szövegű első lappal, különbség két szó), abban az esetben, ha az építő papíron igazolja, hogy nem tért el a tervtől, mert különben még négy példány, a módosításokat tartalmazó papírköteg. Ez van miután leegyszerűsítették és megkönnyítették az eljárást. Előtte 3 ritkábban 4 példányban fele annyi papír elég volt. Jó kis papírpazarlás, és fairtás.
(#) kaszarobert válasza KTobi hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

És ezekkel a papírokkal most, hogy be lehetne fűteni! :smoke:
(#) kaszarobert válasza oldman hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

És a vadiúj ablakaink, mellett lukat kellett fúrni, hogy szellőzzön, és így semmivel sem szigetel jobban, mint a többi helységben lévő 50 éves kétszárnyú faablak. Ezért kár volt rákölteni!
(#) Action2K válasza pid1951 hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Neeeem! Elmegyek kicsit elekrózni, de azért csak kíváncsi vagyok, visszanézek ide és.... Kész!
(#) DuMatyi válasza oldman hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Magyar valóságshow. Az a baj, tényleg ez a valóság!
(#) DuMatyi válasza pid1951 hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

Hogy hívják a tanácstalan repülő rovarokat? Mitévő legyek...
(#) Frankye válasza pid1951 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Pffff.... Na ettől lementem hídba, és fel is avattam magam! :bummafejbe:
(#) llaci56 hozzászólása Jan 9, 2009 /

Hogy hívják a vegetáriánus madarat? Legelészölyv...
(#) llaci56 válasza oldman hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

De ha a kazán egy független helyiségben van, és a konyhába nem megy be gázvezeték, akkor minek a rengeteg lyuk?
(#) vicsys válasza KTobi hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Köszi a választ.
Természetesen be van állítva a wep kód. Egyébként azért is írtam, hogy az asztali gép ugyanígy lett konfigurálva és gyönyörűen megy. Érdekes az is, hogy a lapitopi kiírja, hogy csatlakoztatva, de a böngészö már kiabál, hogy a lap nem jeleníthető meg. Ha a routeren (és csak ott) kikapcsolom a WEP-et, rögtön kiengedi a laptopot és megy a böngészés. Azon filozofáltam, hogy ha nem lenne jól konfigolva a laptop, akkor nem is tudnék csatlakozni a (wifis) hálózathoz. A böngészőn mit lehet(ne) konfigurálni? Ezzel szemben az asztali gép meg megy mint a szél... Nos, egyéb ötlet?
(#) sound.man hozzászólása Jan 9, 2009 /

Na ma sincs vonat. Elromlott a mozdony vagy valami ilyesmi. Elvileg majd lesz valamikor, de én már hazajöttem mert nem volt kedvem tovább fagyoskodni.
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Szia!
Felétek a Káosz-trans személyszállítási részleg szállítja az utasokat, úgy látom
(#) Action2K válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Napsütéses szép napot!

Ami igaz, az este én is fáradt voltam, mint minden este, de ha soha nem állok neki annak a PIC égetőnek, hát soha nem készül el. Persze nem is haladtam vele sokat, de elkezdtem, majd ma befejezem
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Jó reggelt!
Számomra egyértelmű! Az egymásnak ellentmondó szabályok azért vannak, hogy mindenképp mi legyünk a hibásak. Ha vétkeztünk, ha nem! Mint az ismert viccben: az első bárányt azért eszi meg a farkas, mert van rajta sapka, a másikat azért, mert nincs rajta! Itt van például a KRESZ módosítás. Ha például elém szédül egy részeg biciklis, és elütöm, én vagyok a hibás. Azért, mert cselekvőképtelen állapotban van. Ezzel indokolják a gyerekeknél is, ha valaki elé kiszalad a gyerek! Ezzel egyetértek! Viszont: a gyerek nem magának köszönheti, hogy cselekvőképtelen, korából adódik! A részeg igen! Minek ivott annyit?! Van megállj is!
Szóval ilyen a magyar jogrendszer!
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Na, azért nem lyuggatom ki a házam falát. Ez nem sajt.
Az általad említett KRESZ kérdés pedig nem ilyen bonyolult. Ha nem volt NEKI elsőbbsége, és ha TE az adott körülményeknek megfelelően vezetted a járművedet, akkor nem lehetsz hunyó.
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Remélem igazad van !
(#) oldman válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Eredetileg gáztűzhely lett volna betéve és a vonatkozó szabályok szerint annak is kell a lyuk. Hogy ne keljen a 2 lyuk (+30 000 HUF ért) mint a kazánházba, ezért kellet az elkészült kiállást levágni. Most is van gáztüzhely csak PB gázos ahhoz nem kell külön gáz meo átvétel.

Természetesen utánanéztem a vonatkozó előírásoknak hogy ne ..sszanak ki a gyerekekkel, de sajnos valóban léteznek! (Egy szokványos 3 lap + sütő gáztűzhely esetében a vidéken előírt légcsere cca. 320m3/óra -városban több mert a külső légszennyezettséget is figyelembe kell venni- és csak el nem zárható minősített légbeeresztőt fogadnak el.)
A baj az hogy külön-külön minden cég minden szabályát meg lehet magyarázni de együttesen nem elégíthető ki.
Tudom lehet hővisszanyerő szellőzőrendeszert is beépíteni de az + néhány millió + áramfogyasztás. És máris adtunk a takarékosságnak.
(#) DuMatyi válasza oldman hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

A villanytűzhely meg drága, mármint üzemeltetni, és jó palacsintát sem tudok rajta készíteni Jobb (gazdagabb) helyeken villannyal fűtenek-főznek... Na annak a háznak olyan jó a hőszigetelése is!

Szerk.: egy villanyfűtésű (vagy egy geotermikus) házat nem is kell kilyuggtani! Ámbár nem ami pénztárcánknak való!
(#) szamóca válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Idézet:
„TE az adott körülményeknek megfelelően vezetted a járművedet, akkor nem lehetsz hunyó.”

De tönkre tehetnek, mint ahogy meg is tették az egyik teherautó sofőrünkkel. Ugyanez a szitu, részeg biciklis oldalról belement a 40t-ás szerelvénybe, és meghalt. A sofőrtől a vizsgálat idejére (1,5év!) bevonták a jogsiját.
Máshoz nem értet, nem talált munkát, kölcsönöket vett fel, nem tudta fizetni, lakás ugrott, elvált tőle az asszony, stb,stb. Végül visszakapta jogsiját, és távozott az országból.
(#) oldman válasza oldman hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

A gázkészülékek légellátásáról szóló szabályzat ha valakit érdekel, a csatolt file-ban.
A kategória -Nytott füstgázelvezetéssel nem rendelkező (gártűzhely)
B kategória - Nyitott füsgázelvezetéssel rendelkező (falikazán)
A kategóriálkon belül több fokozat is van b1...bn
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

... és azt a szerencsétlen ürgét SENKI nem kárpótolta. holott ez a szervek és az állam hibája!!! 1. miért nem folyt le gyorsabban a vizsgálat, és miért vonták be addig a jogsit mert ugye ezzel automatikusan bűnösnek feltételezték!? 2. senki nem adja vissza a családját neki! Mondjuk itt az asszony is hunyó, mert ugye jóban-rosszban, egészségben-betegségben... Elvileg! Miért nem állt ki a férje mellett?

Mégvalami: Úgy, mint a múltkor általam említett MAHASZ hologram az üres CD-ken és DVD-ken! - előre befizetett jogdíjjal! Nekem ott is úgy tűnik, eleve feltételezik rólad: illegális másolatot fogsz készíteni! Mi van, ha én például családi képeket csinálok? Mi lesz a következő?! a konyhakés mellé mehetek előre leülni a 8 évet emberölésért?! A baltákról nem is beszélve!

Oké, sarkítanom kellett, de így talán egyértelműbb!
(#) googa hozzászólása Jan 9, 2009 /

Amper! Nagy sikere volt a kanaladnak a telepítő kollégim körében! Jót nevettek és értékelték a kreativitásod.
Közben én az egyik kollégámnak készítettem egy oklevelet, amiben ez volt a lényeg: "Elismerésül a legtöbb ideig a saját bőrében levő villanyszerelőnek." Ki is ragasztotta a szekrénye ajtajára.
A Besenyő családban Boborján kapott ilyesmi Guiness címeket...
(#) maTaKee hozzászólása Jan 9, 2009 /

Üdv!
Kéne egy kis segítség: van egy HDD, a dokumentumok mappa le van védve jelszóval, de sajnos nem tudom Valakinek nincsen valami ötlete, hogy hogyan tudnék anélkül belépni, és a bent található fájlokat leszedni? Vagy esetleg valami kód megfejtős program?
(#) Akashi válasza szamóca hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Ha részegen vezetem az autót én is cselekvőképtelen vagyok! ergo.. nincs felelősségem????

A biciklivel miért lehet vizsga, meg kresztudás nélkül a forgalomban részvenni???

Erre tudja valaki a választ?
(#) Attila86 válasza Akashi hozzászólására (») Jan 9, 2009 /

Még cselekvőképességed birtokában lettél részeg, te döntöttél úgy hogy részeg leszel.
Következő: »»   340 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem