Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nos abban a gondban lennék, hogy kellene nekem egy olyan hőmérő, aminek analóg kimenete van, 0-20 vagy 4-20-as. Már vagy egy hete keresgélek a neten, de semmit sem találok. Elsősorban venni akarok valamit, de ha nincs elérhető áron, akkor akár meg is építhetem. A lényeg, hogy egy nagyon komoly hőfokszabályozóhoz kéne, ami analóg bemenetről is képes menni. De az a baja, hogy ha pt100-ast kötök rá, nem hajlandó tizedeket állítani. Így ha igazán korrekt szabályzást akarok, valami analóg kimenetes hőmérőre lenne szükségem, de semmi extra nem kell hozzá, az mind fölös pénz lenne. Remélem tud valaki segíteni. Előre is köszi! Misi
Kicsit bővebben?
Hőmérséklet határok, stb. A 4-20 és a PT miatt gyanús, hogy valami ipari cumót szeretnél készíteni...?
Nos félig meddig.
A lényeg, hogy egy pontos hőfokszabályozást kell csinálnom, ami fél tizedes pontosságot kíván. Van is egy jó HAGA hőfokszabályzóm, de ez akkor garantál 0,005°/K FS-t, ha analóg jelet kötök rá (persze mehet elvileg digit is, ha beépítették volna ezt is bele, de az egy drágább konstrukció) A méréshatár 20-és 50 fok között elég nekem. Sajna a pt100as mint írtam, a mérési elve miatt nem garantál tizedes pontosságot. Bár ezt nem értem, mert a gyárba is PT100asok vannak a szabályzókon és az figyelembe veszi a tizedeseket is, bár az nem ilyen speckó szabályzó mint ez.
ÓÓ, hogy ez nem jutott eszembe ááááááá
Oksa! Tényleg köszi, ez kell nekem.
Meg ami még pár perc alatt összejött:
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link, lap alján Szerintem lehet válogatni ![]()
Hali
Segítség kellene, nekem is analog feszültség kimenet kellene hőmérséklet álltal vezérelve. PL: 25fok->3V, 50fok->10V-ez kellene, Helyette amit összetudtam hozni az egy egyszerü áramkör, lm35 hőmérséklet/ fesz és egy 20 szoros erősítésű müveleti erősítővel= 25fok->250mV->5V 50fok->500mV->10V Sehogy nem tudom megoldani, hogy a 25fok-hoz tartozó érték, ami 0-10V ig lehetne szabályozható legyen, és az 50fok-hoz tartozó érték is szabályozható lehessen, és persze a közte lévő állapotok meg autómatán változzon hőérséklettel együtt a feszültség is. Azaz minden változtathatónak kéne lennie, a problámám minden eszköz közelít a lineárishoz a kimenet.remélem érthetően írtam le.
Sziasztok
Én is valami hasonlót keresek, hogy egy LM 35 jelét rá tudjam vinni egy IN-13 csőre. Ha van valakinek ötlete, kérem segítsen Előre is köszönöm Csupasz |
Bejelentkezés
Hirdetés |