Fórum témák
» Több friss téma |
Hali, Volna nekem egy Sharp LCD kijelzöm, ha minden igaz autokba valo, ilyen fedélzeti számitogépekhez, vagy mihez... A lényeg az lenne, hogy megvan maga az lcd, meg a hátulján valami panel, gondolom az ö vezérlöje,, amin van egy szalagkábel csatlakozo.. Valamint kijön a kijelzöböl 2 kábel, feltételezem áramellátás céljábol.. Szeretném ugy megoldani, hogy ha rákötök mondjuk egy videot, akkor annak a képét megjelenitse.. Vagy valami hasonlo.. (egyébként térfigyelö kamerához kéne) A panelen van pár sorozatszám, és hasonlok, leirom, hátha segit.. K2608TP valamint egy ilyen T04507T, és az ic-k tipusa: Sharp LZ9GF29 és Sharp IR3Y26A ha nagyon kell tudok képet is feltenni.. Elöre is köszi a segitséget!
Szia!
Szerintem kicsi az esélye, hogy normál PAL videojelet fogadna. Ez lenne a legjobb. Ellenkező esetben, ha működőképes, akkor vidd el egy autóbontóba, hátha adnak érte pénzt, amiből (kiegészítve) megtudod venni a neked kellő kistévét.
Helló!
Megoldható sztem, az IR3Y26 IC adatlapjában az szerepel hogy analog RGB kell neki. Szval van rá esély, de ahhoz jobban át kellene nézni az egész panelt. Hogy hány és milyen feszültség kell neki. Egy kép esetleg jól jönne a panelról. De jó makrós kép legyen.
Köszi elöre is a segitséget, itt van egy kép, nem tul jo, de ennyi tellik az e66tol
![]()
Kell lennie egy hátlap lemeznek, ami takarja, árnyékolja az áramkört. Ezen vagy az elején kellene lenni egy gravírozott sorszámnak.
Nekem is hasonló lcd-m van, épp a minap került a kezembe, megnézem mi a lábkiosztása. +8V és -5V kell neki , Analóg RGB és szinkronjel a compozit videójelből. De este már többet tudok, ha megnéztem az enyémet.
A hátlapon ezek vannak: van 3 lyuk, ami 3 potméterhez van, azokon vco, h-pos, com-dc, aztán van egy sharp, made in japan felitar
![]() ![]()
Na ez az a sorszám! De sajna nem találtam hozzá pdf-et.
De asszem az enyém is 22 pólusú.
Mellékelem a képet az lcd-m hátuljáról. Szemre ugyanazok az ic-k vannak benne, csak a tiedbe az LZ9GF.... ic nagyobb testvére van, de a nyáklap ugyanaz látszatra.
Az én lcd-m tipusa LQ5AW136. Ennek a pdf-e fent van, csak keress rá a google-ban és rögtön le is lehet tölteni. A pdf-ben a 28. oldalon található a bekötési rajz és nem árt átnézni, mit mire kötsz mekkora feszültséggel, mert könnyen elszálhat a kijelző. Én elöször a GND-ket csengetném ki a kapcsolási rajz szerint, ha ezek stimmelnek akkor már a többi bekötést is ráteheted. Az LCD elmegy -5V nélkül is csak akkor kicsit szellemképes marad az egész kép. A +8V nagyon szürt legyen , mert minden kis brummot meg fogsz látni a képen. Sok sikert a bekötéshez
köszi, átnéztem a doksit, elsöre egy büdös szot nem értettem belöle
![]() ![]() ![]()
Üdv!
Az én lcd-m bekötése 1,2,3 láb üres. 4,5,6,7,8, 20 lábak GND. 19,18,17lábak B,G,R színek. 16láb -5V. 12láb kontraszt 10Kohm potméter +5V és GND-re. 11. láb compozit videójel, a szinkronjel leválasztáshoz. 10-es láb +8V tápfesz. Azt hiszem meg is vagyunk így már működnie kell . Tehát kell +5V,-5V, +8V tápfeszek. A háttér világítást egy laptopból bontott elektronikával oldottam meg, de fehér smd ledekkel is meg lehet csinálni. Remélem segitettem
Hát köszi szépen, rájöttem hogy semmit nem konyitok az elektronikához
![]() ![]()
Nem fogok fotózni!
Itt egy rajz. Ez alapján tessék bekötni. Ezek után ha tényleg nem megy, akkor aktuális lesz a téma címe. Tessék varázsolni! ![]()
Hali!
Nekem ugyanilyen kijelzőm van, és gyönyörű képe van, persze ez a szinekre értendő, nem a felbontásra. ![]() Én beüzemeltem, szépen megy. A rajta lévő processzornak elegendő a sima kompozit videojel is, és akkor fekete-fehérben megy. Ha ezzel együtt RGB-t is adsz neki, akkor szines. A szinkronjeleket a kompozitból választja le az RGB -hez. A kijelzőből kijövő két vezeték a fénycső, vagyis háttérvilágítás vezetéke. Ide cirka 600-650 Voltos váltóáram kell. Mellékelem neked a komplett gyári adatlapot, és egy komplett Bosch műszerfel dokumentációt, amiben ezt a kijelzőt használják. A műszerfal adatlapjában megtalálod a tápegység kapcsolását is, amely előállítja +12V-ból a megfelelő tápfeszültségeket a kijelző höz. Sok sikert az építéshez!
Köszi a rajzot, és tegyük fel, hogy értem.. csak az nem vili most,hogy a szineket hova kötöm, valamint hogy hogy adjak neki -5 voltot? télleg nem akarod nekem a tiedet kompletten lefotozni? az nekem nagyon nagy segitség lenne
![]()
Figyelj, én mindent leírtam neked, és olyan dokumentumokat adtam, amihez hozzá sem jutsz, a neten!!!!!!!!
Ha ebből sem érted a lényeget, akkor felejtsd el a témát és az elektronikát is szőröstül bőröstül, mert akkor ez tényleg nem a te asztalod. Sajnos az tisztán látszik, hogy fogalmad sincs az egészről, nem is értem miért akarod hazavágni a kijelzőt. Inkább add el, és az árából vegyél valamit magadnak. Ha te ilyen komplett magyarázat és rajz után sem érted, és egy fotóról akarsz egy áramkört megépíteni, az már régen rossz! ![]()
jolvan, akkor köszi mindent, megoldom.. Amugy más szoktam csinálni, áramköröket sosem épitettem még..ezért kértem segitséget, mert érdekel a dolog.. De mind1, megoldom valahogy..
Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen lcd modulom, köszönöm, hogy feltettétek ezeket az infókat róla. (Máshol nem nagyon találtam róla semmit.) Inverter sajnos nincs hozzá, de egy régi scannerből bontottam ki egyet még régebben. Azt szerintetek rá lehet kötni?
Ha ket csoves, akkor igen, mert akkor a ket cso valoszinuleg sorba van kotve.
Ha csak egy csoves (nem valoszinu), akkor nem, mert akkor az athajtott aram meg korulbelul sem egyezik meg. Ha egy csoves, de az a cso korben, U-alakban fut, akkor proba szerencse, de valoszinuleg menni fog.
Hali!
Nagyon szivesen! Egyébként valóban nincs fent a neten ennek a modellnek a dokumentációja, de azt hiszem mindenki tudja miért, a műszerfal pedig eleve titkos dokumentáció. Legalábbis eddig az volt. ![]()
Kis keresés után megtaláltam az áramkört, csatoltam
róla képeket. Szétszedtem a kijelzőt is, U-alakú a cső benne. Összekötésnél mire kell figyelnem? Ha váltakozó árammal hajtja a csövet, akkor az mindegy, hogy melyik vezetéket hova kötöm az inverterre, nem? quite: Már régóta vadásztam adatlapot vagy hasonlót róla a neten, de csak pár infót találtam. Már úgy voltam vele, hogy szétszedem, úgy sem lesz belőle semmi. Volt viszont egy olyan megérzésem, hogy ha leamortizálom, akkor pár napra rá tuti találok róla valami hasznos dolgot ![]() Örülök, hogy még nem késő. ![]()
fénycsőnél mindegy, a vezetékeit felcserélheted
Sziasztok!!!
szintén örvendek a témának!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idáid csak nézegettem és bizakodtam hogy egyszer talán működni is fog........ Hála nektek nagyon jó úton haladok ![]() ![]() ![]()
Nekem van egy UV-fénycsövem (kicsike) a kocsiban.
szerintetek annak a "dobozával" meghajtható elvileg a lcd cső? ![]()
Nem. Ezeknek a fénycsöveknek amik az LCD-kben vannak, legalább 500V kell, de még a kisebbeknél is a 600-650V az elterjedt. A nagyobbak sokszor már az 1 KV-os feszültségeket súrolják.
Rákötöttem az invertert, működik rendesen.
Így most már meg lehet próbálni életre kelteni a kijelzőt is. Ha lesz egy kis szabadidőm, nekiülök majd. Köszi a segítséget!
Hát nem volt szerencsém. :no:
Forrasztás közben sikerült felszakítani két vezetősávot a szalagkábel csatlakozójánál (ide próbáltam felforrasztani a levágott ledlábakat... ). Talán a tesztpontokon is megvannak azok a kivezetések, ( videó, pin11 és a fényerő szabályzó, pin12 ) de így már sajnos nem tudom kimérni őket.
nekem is van 1 ,köszi a dokut nagyon hálás v ok érte.Szerintetek mi pénzért lehet eladni?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |