Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   346 / 3599
(#) Frankye válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Azt természetesen nem tudom, hogy ez mennyire általános, de tény, hogy a szomszédomék így voltak. De más országokról is hallottam, bár látni/megvizsgálni nem volt módom, így ezekről felelősséggel nem nyilatkozhatom.
(#) llaci56 válasza Frankye hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Egyszerű. Nézz meg más országok teherautóit, szinte mindegyik pótkocsis!
Hazánkban viszont biztosan szabálytalan az, ami a 348599 -es hozzászólásban volt.
(#) watt válasza szilva hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Idézet:
„Meg persze annak is örülnöm kellett, hogy a tagnak volt érvényes biztosítása, mert ha nincs, akkor is mehetek pereskedni...”

Én úgy tudom, hogy akkor a saját biztosítód fizet, és majd a biztosító pereli a vétkest!

Valaki említette a joghézagot. Hát itthon az egész jog egy hézag, mit hézag egy Grand Canyon!
(#) KTobi válasza Frankye hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

A nyergesvontatóknál, biztosan különböző rendszámot tesznek rá, mert mindig cserélgetik a vontatmányt. Egyéb tehergépkocsiknál nem tudom biztosra. Az autókra, külön kell kérni itt a harmadik táblát. Ez szerencséseknek egy-két nap, kevésbé szerencséseknek fél év. Bármit vontathatsz autóval, de akkor a Te tábládat kell hátúra rátenni. Ha kölcsön adod a szomszédnak az utánfutót, akkor neki előbb fel kell tennie a saját tábláját. És viheti ahová csak akarja.
(#) llaci56 válasza watt hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Ha van CASCO-d, akkor kifizeti, mit ha Te lennél a hibás, aztán behajtja a másik biztosítón, ha Te vétlen vagy, és visszakapod az önrészt is.
(#) watt válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Nem, én nem erről beszélek! A kötelező biztosítás védi a vétlent. Ha a vétkesnek nincs, akkor a károsultat egy közös alapból kártalanítják. Legalább is eddig ez így volt. 2009-től nem? Nincs itt egy szakértő?

Ez a bizosítók egyesülete, de ez csak akkor fizet, ha egyébként minden indokolt, de jogi problémák, (felelős megtalálása) akadályozzák a kifizetést. Tehát nem feladata minden esetben kárt téríteni.

A felelős megtalálása nem gond, ha rendőrt hívsz! Cserbenhagyásnál más a helyzet és akkor mindegy volt e neki biztosítása, vagy nem..
(#) llaci56 válasza KTobi hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Felhívom a figyelmeteket erre a cikk-re!
Azaz, nálunk semiképp sem szabályos az azonos rendszám vontatón, ls vontatmányon.
(Ha megtaálom az idevonatkozó rendeletet, azt is ideteszem.)

Rendőrt hívsz? És azok kijönnek?
Felejtsd el! A KRESZ-ben valaha előírták a 15e. Ft feletti kárhoz kötelező rendőri intézkedést, de ez mára komolytalan lenne. A mai KRESZ már csak a személyi sérüléses balesethez teszi kötelezővé a rendőri intézkedést, és más esetben ki sem mennek. (Nyilván erre is van kivétel.)

Szép lenne, ha nem jönnének! Egy biztosítás néküli sofőr balesetet okoz, "lehet, hogy még ittas is", gondolod nem jönnének ki?
(#) llaci56 válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Kihagy az ujjam???

Sajnos nem. Nem gondolom, tudom. Sose kelljen személyesen meggyőződnöd róla! "Egyezzetek meg!" - ez a tanács. Ha mégis kijönnek, az lehet akár fél nap is. Ha Te addig ott tudod tartani a másik felet, (pláne, ha ittas!) akkor gratulálok!

Jó tudni, akkor nagyobbat hazudok majd!
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Idézet:
„Ha Te addig ott tudod tartani a másik felet, (pláne, ha ittas!)”

Hoppá, elesett! Felsegítem... hoppá, hát nem elesett megint. Miért szalad mindig az öklömnek

Idézet:
„nálunk semiképp sem szabályos az azonos rendszám vontatón, ls vontatmányon.”

Ebben teljes mértékig egyetértek!
(#) _ampervadasz_ válasza Action2K hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Ez jó veolt, tettezsett!

Közben a híreket néztem a neten és...
... ez fogadott! Azért ez mekkora pénzlehúzás már. Ami még értelmes volt az RTL -en az a hírek, és háttérműsorok, mint pl Akták, Házon kívűl, stb., ezt szándékosan akadályoztatni akarják, hogy ehhez hasonlók soha ne legyenek a TV-n. Tudom van újság, de mi van aki reggeltől estig dolgozik, és egy nyamvadt tranzisztoros rádió nincsen közelben, és este mehet a TE$COba, mert ott akcióért 50% -on fogják adni, mert a TV -ben nem lessz benne. Ügyes!

ui.: ma ott voltam bevásárolni, amikor bementem azthittem a maffia jött vásárolni. Fekete öltönyös fickók, fekete napszemüveg, "bluetoth headsettnek álcázott műholdas herkenyű" a fél fejét kitakarja. Gondoltam is magamban, na látom a agazdasági válság elérte az alvilágot is! :hehe:

Idézet:
„Ha mégis kijönnek, az lehet akár fél nap is.”

Ezt - sajnos - én is tanúsíthatom! A Kerepesi út forgalmas, 2x3 sávos útján történt koccanáshoz legalább 2 óra alatt értek ki, pedig:
a.) A Keletiben van rendőrőrs
b.) A Közlekedésbiztonságiak laktanyája a Nádasdy utcában van, ha nem sietnek, kocsival 10 percre
c.) A Mosonyi utcában van egy laktanya (ugyan nem KR, de Rendőrség), ez kb. 5 perc - gyalog.
(#) KTobi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Akkor nem is lehetséges szabályosan, hogy átmenjek a határon vontatmánnyal? Pedig teljesen hivatalosan van meg a harmadik tábla. Sokan megfestették a harmadik táblát, hogy tudjanak vontatni, mert elhúzódott a rendszámtáblacsere után a harmadik tábla kiadása. (És nem tudok, róla, hogy bárkinek is gondja lett volna belőle) Mert már voltunk egy párszor lakókocsival magyarban, és eddig nem volt gondunk.

Ha nem magyar a jármű, értelemszerűen az otthoni (mint most láttam, vajdasági) törvények a mérvadók!
De...!
Minden járműnek kell lennie hatósági engedélyének. Ami abba be van írva, az az igaz. Vagyis, ha mindkét jármú engedélyébe ugyanaz a rendszám, - vagy egy közös engedélybe mind a két jármű - van írva, akkor semmi gond.
(#) KTobi válasza llaci56 hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Itt a huncutság. Csak a kocsiknak van papírjuk. Oda ütik be, hogy ki lett adva a harmadik tábla. És Te már arra a vontatmányra (lakókocsi, utánfutó, lószállító, stb) teszed fel, amire akarod. A vontatmánynak nincs semmi papírja. Se sorozatszám, a legtöbb házikészítésű.

Nyilván az itteni rendőrök ezt tudják, és ennek megfelelően kezelik.
(#) szilva válasza Frankye hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Sajnos botrányos az egész közbiztonság, beleértve a rendőrök megjelenését, ha arra szükség lenne. Nekem az volt a "szerencsém", hogy autópályán történt az eset és emiatt tényleg hamar (kb. negyed óra) odaértek.

A helyszínelők korrektek voltak, tették a dolgukat, ellenben a majdnem pontosan két hónapra rá kijött határozat eléggé felemás (meg is cimmogtam, ki tudja, hány év múlva lesz vége...), valahogy a 2 hónap alatt nem volt arra idejük, energiájuk, hogy a helyszínelés során felvett rengeteg adatból, mérésből, fényképből konkrétumokat állapítsanak meg; a határozat indoklásában szinte szó szerint láttam viszont azt a jegyzőkönyvet, amit a helyszínen tőlem vettek fel.
(#) kisszee hozzászólása Jan 12, 2009 /

Hogy szétoffoljam az offot. Aki szereti a csillagászatot, mindenképpen nézze egy hétig 21:00 -tól a National Geographicot, "egy hét az űrben" c. sorozat megy ; a tegnapi rész ( Utazás az univerzum szélére ) leírhatatlanul fantasztikus volt.
(#) kaszarobert hozzászólása Jan 12, 2009 /

Na mi is belerongyoltunk valakibe hazafelé a villamossal.
Jó kis fékezés, egy csati, mi utasok észre se vettük volna, hogy átlöktük a szembejövő sávba az előttünk balra bekanyarodni nem tudó autót, ami elsodort egy Skoda fábiát, mindkét kocsi totálkár, a villamoson egy karcolás sincs. Aztán kiszált az 5 "Miskóci" az átlökött autóból, és majdnem megvertek mindenkit addig amíg a villamosvezető el nem "ismerte", hogy ő a hibás. (Bár ő ilyet nem mondott). Pillanatok múlva több Miskóci jött, rendőrök csak 10 perc múlva. Kicsit feszült volt a hangulat, aztán azok leléptek csak a sofört hagyták hátra, aki csak ennyit mondott: Hó vót még maga akkor mikor magaelé kanyarodtam! Most még helyszinelnek, én meg hazaballagtam.
(#) watt válasza Frankye hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Azaz, kijöttek! Persze addig ott tartani egy koccanásos bűnöst, akinek nincs biztosítása, hát elég nehéz feladat.
(#) Szárnyas válasza kisszee hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Én néztem tegnap, nagyon jó volt! Ajánlom én is mindenkinek!
(#) watt válasza kisszee hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Én csak a végét láttam. Szeretem az ilyen ismeret terjesztőket.
(#) bandikala válasza kaszarobert hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Halihó!Bocsi az OFF ért,de ezt le kell írnom. Jött egy csávó és megcsinálta a gépemet.Felrakott egy vírusirtót azt kész.Azóta karácsonyra kaptam egy másikat.Azon nincsenek anyám cuccai,úgyhogy lehet nyúzni.Egyébként köszi a segítséget. (csak az a baj,hogy + egy warnt mondhatok magaménak.De hát így jártam.) Tegnap az újat nem bírtam szétszedni,gondolhatod,mit össze ordibáltam....
(#) Frankye válasza szilva hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

Idézet:
„A helyszínelők korrektek voltak, tették a dolgukat, ellenben a majdnem pontosan két hónapra rá kijött határozat eléggé felemás (meg is cimmogtam, ki tudja, hány év múlva lesz vége...), valahogy a 2 hónap alatt nem volt arra idejük, energiájuk, hogy a helyszínelés során felvett rengeteg adatból, mérésből, fényképből konkrétumokat állapítsanak meg; a határozat indoklásában szinte szó szerint láttam viszont azt a jegyzőkönyvet, amit a helyszínen tőlem vettek fel.”

Szinte szó szerint így jártam magam is. Olyan határozat született, hogy fogtam a fejem! Azt mondja a pribék:
Nem az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetett az egyik fél, a másik meg úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem volt biztosított annak elhagyása, a zöld jelzés időtartama alatt.
Az első: gumiszabály - mindenre ráhúzható. A második: Ha megnézte volna a kereszteződést élőben, nem mondana ilyet, mert akkor, ha ezt betartom, még ma is ott állnék, a "nagyra becsült" közútkezelő "jóvoltából"! Ugyanis fizikai képtelenség elhagyni a kereszteződést egy és ugyan azon zöld alatt! Akkor hogy az anyám kínkeserves, magasságos, fűzfán fütyülő rézangyalos köcsögös bicskájában hagyjam el a kereszteződést?!
Következő: »»   346 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem