Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   52 / 375
(#) hacker1990 hozzászólása Jan 2, 2009 /

Mindenkinek szép nepot.

Van nekem egy alkonykapcsoló kapcs. rajza.Mivel kezdő vagyok, nem vagyok tisztában teljesen a működésével.
Lenne itt valaki,eki részletesen, lépésről lépésre megmagyarázná nekem.Elég onnan,hogy a C1 kondi simít.

A kapcs. rajzot csatoltam.
Segitségeteket előre is köszönöm.

kapcs.png

(#) elektromania92 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Kösz a választ.Azt még megkérdezhetem,hogy miért kell az a pozitív visszacsatolás.A ME-k hez nem értek.Ez még nem volt benne az eddigi tananyagban.
(#) mark.budai hozzászólása Jan 2, 2009 /

Sziasztok! Még mindig keresek egy 18,5V 6.5A-es tápegység kapcs. rajzát. Nem tudom, hogy laptopnak stab. kell-e vagy nem, de a stab. jobb lenne. Lehetőleg ne legyen több a szállítási költség, mint az IC bele. Előre is köszi!
(#) peak22 hozzászólása Jan 2, 2009 /

Helló.Sanyo CEP2144-es tv-hez kapcsolási rajza nincs valakinek véletlenül?
Köszi
(#) zoly15 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

egy 7812 megemelve egy 6.5Vos zenerrel és megfejelve egy teljesítmény tranyóval...

üdv!
UI.: a képen egy rajz csak a zéner kell még bele...

78xx.jpg

(#) mark.budai válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

a ki xxV után kell a zéner, ugye? Mi lesz, ha elhagyom az R2-t? A tranyónak kell h.bordára ?
(#) zoly15 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

a zénert a 7812 gnd és a test közé kell...
Szerintem ne hagyj el semmit..
"kell -e borda" Ez egy kazán lesz ami fűteni fog... A stabot és a tranyót is bordára szereld és ügyelj a SZIGETELÉSEKRE!

Üdv!
(#) mark.budai válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

És mi az, hogy 2.2m a C1? 2,2mF? Elektrolit nem jó? A zéner merre fele vezessen?
(#) Sebi válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

2,2µF Alu elkó is jó, de jobb a tantál. Nem feltétlenül kell zener, ellenállás osztóval is megemelheted a talpát bármelyik stab IC-nek, ezzel a névleges fesz felett beállíthatóak, mint a 317-es.
(#) mark.budai válasza Sebi hozzászólására (») Jan 2, 2009 /

Ellenállásnak a 0,22R helyett jó a 0,1R is? A HEStore-ban csak ilyen van.
(#) oregtamas0202 hozzászólása Jan 6, 2009 /

Üdvöletem.Segítség!! Keresem a REFLEXION X250 autó erősítő rajzát. A gyártó vagy forgalmazó ( ULTRAMEDIA) Előre is köszönöm : Öreg T
(#) Doncso válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

Arra azért figyelj oda, hogy amiről te beszélsz 0,2ohm os ellenállás, az valójában 0,02ohm. Nem mindegy.
(#) bodosi hozzászólása Jan 6, 2009 /

sziasztok meg uj vagyok a temaban es most lesz 1 bulim es szeretnek csinalni egy 3 szinu egoS (RENDES NAGY)fenyorgonat ugy hogy eloszor az egyik aztan a masik es vegul a harmadik
hozzaszolasaitokat elore is koszonom
:worship:
(#) Ifjbockgaben válasza bodosi hozzászólására (») Jan 6, 2009 /

első Ledes fényorgona I.
ez kicsit komolyabbnak tűnik
Bővebben: Link
(#) zolee1209 hozzászólása Jan 7, 2009 /

Sziasztok! Ide írok, mert sajnos, amit szeretnék, nem tudom van-e meghatározott neve, így keresni sem tudtam.
A következőre lenne szükségem:
Van egy 50kHz-es oszcillátorom, aminek a kimeneti négyszögjelét egy "szabályzón" keresztül szeretném késleltetni 0 és 360 fok között úgy, hogy a kimeneten is négyszögjel legyen, azonos bemeneti frekvenciával bemenethez képest. Erre kérnék tippeket, ötleteket, kapcsolásokat. De az is jó, ha megmondjátok, van-e konkrét neve annak, amit szeretnék!
Előre is köszönöm segítségeteket!
(#) Sebi válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Milyen a kitöltési tényezője a bemenő jelnek, és milyen legyen a kimenőé?
Monostabil multivibrátorral megoldható.
(#) zolee1209 válasza Sebi hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Pontosan nem tudom, de szerintem 30 és 50 % között lehet. Jó lenne ha ugyanez lenne a kimeneten is.
(#) Sebi válasza zolee1209 hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Többlépcsős megoldás ugrik be elsőre: egy monostabillal a felfutó élre indítva tűimpulzusokat kell gyártani, ezzel indítani egy második mono-t, aminek az (késleltetési) idejét potival állíthatóan kell kiképezni. Erről indítani egy harmadikat, amin beállítod fixen a kívánt kitöltési tényezőt.
(#) rammeradrian hozzászólása Jan 7, 2009 /

Üdv ic-nélküli kapcsolási rajzot keresek egy (Hangváltóhoz) vagy egy aluláteresztő szűrőhöz. Mélynyomó elé.
Adataim semmienek sincsenek.
(#) Doncso válasza rammeradrian hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Üdv, mi baj van az IC-vel?
(#) rammeradrian válasza Doncso hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

Magával az ic-vel semmi,csak a beszerzésével,havonta kb.: 2-szer járok boltban.És mostanában nem is tudnék.
És a dolog már kezd sürgőssé válni.(Ezt nem feltétlenül sürgetésnek írtam.)
(#) Doncso válasza rammeradrian hozzászólására (») Jan 7, 2009 /

hát akkor nem tudok segíteni sajnos.
(#) peterbrian hozzászólása Jan 12, 2009 /

Sziasztok! Keresnék kapcsolást egy inverterhez 12V-ból kéne 24V-ot csinálnia. Egész pontosan egy kocsiba kéne tehát ~11V-14,4V-os értékeken belül kéne működnie. Ha már 5A-t tud az elég a meghajtandó eszközökhöz. A válaszokat előre is köszi.
(#) Doncso válasza peterbrian hozzászólására (») Jan 12, 2009 /

épp most dolgozok egy ilyen fesz kétszerezőn.
(#) Szetya hozzászólása Jan 14, 2009 /

Sziasztok!

A T2115MTX -silver color tipusú Orion TV kapcsolási rajzát keresem. Az R645 és C618 pozíciószámon lévő ellenállás és kondenzátor értéke kellene. A felismerhetetlenségig megsültek.
Előre is köszönöm.
(#) peterbrian válasza Doncso hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

valami kicsit bővebbet is elárulsz a dologról?
(#) Doncso válasza peterbrian hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Persze, épp a napokban jöttek meg hozzá az alkatrészek, véleményt nem tudok még róla mondani, mert még nem építettem meg, időhiány miatt.
Mellékelem a kapcsolást. Szimulátorban nézve működik, többet egyenlőre nem tudok mondani róla.
Remélem segítettem.
Üdv.
(#) lapose válasza Szetya hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Szia!

R645: 2.2K 2W
C618: 7.5nF 1600V
(#) proli007 válasza Doncso hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Hello!

Bocs, hogy belepofázok, de én mellőzném ezt az egészet, nem méltó a nevéhez.
Ha egy 34063-as IC-t megnéztek, akkor azt egy tranyóval megfejelve már ott is a megoldás.
De itt a fórumon is számtalan jobb kapcsolással találkoztam már. (Igaz azokhoz általában tekercs kell.)

üdv! proli007
(#) Doncso válasza proli007 hozzászólására (») Jan 14, 2009 /

Már hogy lenne baj, proli mester, ne viccelj!
Én ezt is itt találtam, gondoltam összedobom, igazából egy páka elé kellene, 12V-os trafóm van, vagyis igazából nem is trafó, hanem egy spot trafó, vagy kapcsi táp, nem is tudom minek nevezze, szóval, az után gondoltam hogy 12V ról felnyomja a feszt 24V-ra, azért gondoltam erre a kapcsolásra, mert összedobtam a fórumon keringő kapcsolást ami 100W-os torroid tekercses, működik is csak rossz a hatásfoka, rengeteg áramot vesz fel ahhoz képest mint amit lead. ERRŐL van szó. Tudod még te mondtad hogy is van ez a régebbi tokozás, szóval működik a kapcsolás, szép négyszöget mérek a tekercsen, csak rossz a hatásfoka, ezért gondoltam , hogy kipróbálom ezt az IC-s megoldást.
Egyébként mi a baj vele?
Üdv.
Következő: »»   52 / 375
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem