Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » iwear ip230 videoszemüveg bekötése
Témaindító: Dr.God Man, idő: Jan 8, 2009
Témakörök:
Sajna én nem találom, hogy melyik is lehet a képeken a 16F628, de csak nincsen valami elvetemült tokba.
Viszont egy terminal progival el lehetne kísérletezni a belinkelt kommunikáció alapján (mármint PC-ről).
Sajnos elég gennyes tokban van az ic... Bővebben: Link Bekarikáztam az emlitett 16f628 ic-t kivenni kilehet de vissza már maceráns... De szerinte a felette llévő pár csatlakozási pont a nyákon ebbe az ic-be mennek bele... gondolom csak jók valamire pl pc-vel való összekötésre és ilyesmire...
Amúgy ez a pic mit is csinál a tw9910 ic-vel? nem elég ha csak a tápot rákötöm az ic-lábára? Így áram alatt lesz és a rákötött jelet dekódolja is vagy nem?Ezt a pic-et nem lehet megkerülni?Vagy nem csak a tápot és a video jelet kapcsolja rá a tw9910-re?
Ez nem olyan vészes mert csak a szélén vannak lábak (illetve az alján de a széléig), és a NYÁK-on a forrszemek ki is lógnak oldalra.
Szóval ez viszonylag könnyen forrasztható. Az az érdekes, hogy 16F628 a microchip oldalán nincs is ilyen tok. Csak PDIP, SOIC és SSOP... De a külső emu valóban könnyebb lehet...
Ez a pic tulajdon képpen mit is csinál a dekóder ic-vel? Nem elég csak a dekóder ic-nek tápfeszt adni?
Mint a mellékelt ábra mutatja nem elég...
Be kell konfigolni, hogy mit is "csináljon" a video dekoder IC...
Ezt nem lehet valahogy kivűlről megoldani??Muszály vezérlő hozzá?
Esetleg nem lehet készíteni hozzá egy saját elektronikát ami composit jelből meghajtja az lcd-ket?Nekem ez is tökéletes lenne! Csak működjön !!!
Esetleg nem lehet készíteni hozzá egy saját elektronikát ami composit jelből meghajtja az lcd-ket?Nekem ez is tökéletes lenne! Csak működjön !!! És lehet , hogy ez gyorsabb is lenne. Ez megoldható? Láttam több linken , hogy ügyes gyerkőcök mindenféle lcd ből csináltak minden jót...
Na az lenne még csak szívás, meg drága!!!!!
De szvsz lemaradtál most egy kicsit, mert pont azt beszéltük G-Lex -el, hogy egy külső ájpod emu lesz a megoldás. Ezt le lehetne tesztelni egy terminál programmal amivel a belinkelt oldal adatait próbálnád ki ráküldeni a szemüvegre... hátha... csak egy rs232 illestő kell, no meg egy sorosport...
Ha nem túl bonyolult és nem drága akkor ezt megpróbálnám csak legyen hozzá valami leírás ami alapján megtudom csinálni...
Az LCDket közvetlenül vezérelni nagyon bonyolult, mert nagy teljesítményű processzor kell hozzá (CPLD) vagy egy meghajtó céláramkör. Nos a meghajtó céláramkör megvan a szemüvegben.
A céláramkört vezérelni, konfigolni kell, hogy milyen bejövő jelet fogadjon, be kell kalibrálni a fényerőt, kontrasztot, stb. Ezt csinálja meg a PIC. A konfigolás végigjátszása hosszú folyamat + destruktív a szemüvegre nézve. Nos most nekünk van egy komplett kész, precízen belőtt áramkörünk és szoftverünk, ami a kompozitból meghajtja az LCDket. Nekünk már csak annyit kell csinálni, hogy elhitessük a vezérlő elektronikával, hogy egy iPod van rádugva. Ez már nem egy bonyolult feladat, csak le kell másolni a szemüveg és az iPod kommunikációját. Tehát kell építeni egy áramkört amire rádugod a szemüveged + a kompozit jelet + tápot és voalááá. Tehát egy iPod emulátort kell építeni. Mivel nekem nincs ilyen szemüvegem, sem iPodom, ezért vakon nem tudom megcsinálni
Helló!
Hát kezdem sejteni , hogy csak így lehet összehozni a masinát... De sajnos ilyen szintem nem vagyok jelen az elektronikában , hogy önnálóan összehozzam a motyót...Ha tudnál segíteni az elkészítésben a szemüveg részét a problémának megtudom oldani... De sajnos ipodom se nekem se ismeretségemben sincs. Az ár végett nem nagyon szeretnék vásárolni ez végett de azért 1db-ot kinéztem egy internetes piacon hátha sikerül összehozni... Köszi addig is!
Megkérdem iPodos ismerőseimet, hogy nekik milyen van, mert ha jól olvastam ki a doksikat, akkor csak ipod 5G-vel megy.
Helló!
Pontosan nem (tom)tudom , hogy milyenekkel (műkszik)működik, de szerintem minden videolejátszós ipod jó hozzá.A leírásban nem találtam olyasmit , hogy megszabott lenne , hogy mely jó hozzá. Ha sikerül valamit összehozni csak írj és ha úgy van elküldöm a szemüveget hátha megtudnád csinálni , hogy tudjam használni! Természetesen honorálnám a segítségedet! Ipodra sajna nem tellik de egy divx-es lejátszót tudtam szerezni... Remélem sikerül valamit összehozni! Kíváncsi vagyok , hogy milyen lehet ilyennel nézni a filmeket A TV-m már haldoklik új meg húzós és az élettartama is elég gyatra ... a fogyasztásáról nem is beszélve :eek2: Köszi! Kerüld a szlenget, kérlek! mod. szamóca. |
Bejelentkezés
Hirdetés |