Fórum témák
» Több friss téma |
Egyszer van 1 kis pénze az embernek akkor belelehet fektetni nem?
Egyébként szerintem inkább több legyen mint kevesebb.Amúgy meg ha megnézed 2*66000µF a Mester is 2*60000µF-ot írt, hogy ajánlott,ez már nem sokkal több és ilyen volt a legoptimálisabb kondér. ha megnézed mindent túlterveztem tom fölösleges de hát hagy legyen!!!
Ha a Mester azt ajánlotta, az más!
Egyébként tudom h a tranyós kapcsik sokkal jobbak mint az IC-sek,de mé 10% a torzítása?
Lehetne ilyen IC-s kapcsikat többszörösen hidba kötni hogy valami brutál teljesítményt kapjunk? (Gondolok itt 1-2KW ra) vagy az maradjon a tranyóknak meg a feteknek? Engem IC-s érdekelne!
Köszönöm szépen!
"maradjon a tranyóknak meg a feteknek?" Az csak maradjon a mosfeteknek kapcsoló üzembe. Viszont 200-300 W-tot ki lehet préselni a 7293-as ic párhuzamos- híd verziójával, miben 4 ic húz egy csatornában. Egészen véletlen az technológia kidolgozás alatt van nállam, persze azért majd a Mester véleményét is kikérem, biztos ami biztos.
Hát elvileg a 7293 +-43V-ről 16 ohmon 200W 8ohmon meg300W csak ott az a 10% torzitás ami nem lenne baj ha nem lenne!
De hogy érted azt a 4 ic-t egy csatornába? A melléklet alján ott a tesztelt rész!
Na, kettő ilyen párhuzamba.
Erről a kapcsolásról a tda7293 topikba írtam hogy lehet megoldani, ott is fogom közzétenni a kész ák.-t. A lényeg, hogy csak evvel az ic-vel lehet korrektül megcsinálni a párhuzamos kapcsolást. Amit most csatoltál rajz az eleve elhibázott hídkapcsolás, mint már más is észerevette, tehát nem érdemes megépíteni. Azon alapvető hibára épül, hogy az egyik ic a másik kimeneteléről él. :yes:
Szia!
A TDA7294S-t is lehet mater-slave-be kötni, csak szerintem nem beszerezhető Magyarországon...
Szia.
A 7294S verzióval még nem találkoztam rajzon sem, viszont a 93 v néhány száz forintal drágább csak a 94nél. 989Ft +áfa , ennyit megér. Lassan kialkulóban van a 4 ic hídkapcsolás, szerintem itt még 200 W körül elfogadható torzítása lesz.
Üdv!
És mit jelent 200wnál az elfogadható torzítás??? Hány voltról?
Kedves gb197!
kifejtenéd nekem eszt az alapvető hibát ,mert még sajna nem vágom igy, és ezzel a rajzal/problémával küzdünk a mai napig bár a haver beszélt egy 22µF kondérról valamelyik lábon és tán beáll a kimenet 0-szintje de legyél kedves kifejteni köszi!
Szerintem arra gondolt hogy a kettes ic az egyes ic-tol kapja a jelet, es ha az egyes ic-vel valami nem oke (torzit) akkor a kettes ic a mar torzitott jelet fogja megkapni es megjobban felerositeni.
Hozzateszem hogy ez nem az en velemenyem, csak olvastam itt valahol.
Köszi szépen!
De azé szeretném majd látni az ő verzióját. És hogy javítható-e mert már megépítettem és ha igen hogy, vagy ha nem akkor ehhez az IC-hez használható nyákot szeretnék! Remélem tudtok segíteni! Csak már ezt 2-3 napja felvetettem hogy ijen problémám van és azt a választ kaptam hogy a rajz jó és hát elvileg többen is megépítették. Akkor most jó vagy nem? mert belinkeltem ugyanezt a rajzot! "Jan 8, 2009 szombat 23:55"
Igen, pontosan erről van szó. A második ic már valamelyest már torz jelet kap, a kihajtás függvényében ez hatványozottan növekszik, mint azt már korábban valamelyik oldalon leírtam. Ezért a készülő erősítő nem így müködik, hanem fügettlen egymástól, az egyik normál, a másik invertáló üzemben fog müködni közös bementtel.
A probléma feljebb kifejtve.
Nem értem miért nagy Neked az offset, a 22µF helyén sokszor nem használok semmit (legalább nincs ami torzít), de így is 100mV alatt kellene lenni a kimeneten, az meg még elfogadható. Ha ettől nagyobb be kell rakni, én pl. mindig univerzális nyákot csinálok, és ha kell berakom a kondit.
Az eredeti adatlap alapján arányaiban számolható a kimenő torzitás , ill . mérhető is. Engem ez a paraméter a THD és TIM a legkevésbé sem érdekel, mivel a jó hangzás nem feltétlen jár együtt az alacsony torzítással, persze itt nem 5-10% -ra gondolok.
milyen hűtőt ajánlanátok a TDA 7294 es IC hez, valamit a mellékelt szigetelőgyűrűk közül meiket hazsnáljam ? 1es vagy 2es?, kissebb vagy nagyobb , mert sztem a nagyob az 0,05 mm el nagyb mitn a furat az Icn vagy nem?
SZia!
Szerintem neked minden tekintetben a "2" számú fog kelleni! Hacsak nem akarsz zsák alátétet pakolni a gyűrű alá meg kifúrni a fülét de ha az adatlapot megnézed akkor azon van egy műszaki rajz az IC-ről "méretezve" és arről el tudod dönteni
Köszönöm mindannyiótoknak a kifejtést!
Kedves Cunci!
Hát az attól is függ részben hogy melyik kapcsolást csinálod,(mono sztereó bridge)függ hogy a hűtőd aktív vagy passzív, de a végeredmény úgyis közös lessz ,minnél nagyobb annál jobb!De túlzásokba sem kell esni Beleférjen az eljövendölt dobozkába!!!
Ezt a kapcsolát építem majd meg , és kettőt , de külön bordákkal, ugyanis elsőre csak egyhez van pénzem, szal végül is mono , de tervezek bele ventit is, így valaki tudna ajánlani vmit.A 2es számú hűtő egy 40 mm es borda, ki meiket ajánlaná, aktív hűtés mellett?
Ezek egy 100W-os modulhoz elegendőek, ventillárorral.
De egy ilyet simán tud hűteni pl egy AMD-s procihűtő is. Ilyet már 1500 Ft körül kapsz, venti is van rajta és még halk is. Én kipróbáltam a 200W-os modullal, 70C-ig melegedett fel. Az icé hővédelme kb 96C-nél lép müködésbe.
2x 60.000µF a stereó hidnál használom, élőzene hangosításhoz (PA subhoz). Oda nagyon kell, mert az egyes hangszerek dinamikája nagy (gondolj arra, hogy egy 46-os talppal rendelkező rockdobos "megrugja" a Rock Ludwig nagydobot... Hangosítás nélkül is közelíthet a 100 dB-hez). Na most, ha nem tudok ilyen gyors felfutás mellett gyorsan energiával ellátni a végfokozatot, akkor az "levágja" a jel tetejét, aminek közvetkeztében az olyan négyszög-szerű lesz (torzítás).
Más a helyzet, ha "konzerv"zenét hallgatok, ugyanis az a rögzítés során többszörös dinamikakompresszión esik át, a végeredmény - ha jól tudom - legfeljebb 60-65 dB. Tehát ehhez nem kell szélsőségesen nagy puffer. Ha a hídről van szó, "hallgatáshoz" (otthoni hangosítás) vagy "hangoskodáshoz" (esetenkénti nagyobb házibulik), valószinűleg elegendő lesz 2x20.000uF Ja, és nem vagyok "Mester", de még "mester" sem. Legfeljebb "Pedro..." (mivel amugy is ez a nevem)
Hát akkor tisztelt Pedro elnézésed kérem hogy mesternek neveztelek Egyébként ez univerzális cuccnak készül tehát élőzene is lehet hogy rászalad olykor olykor és csak ezért má nem bánom hogy belefektettem bár nem volt olcsó a pufferrész de má megvan.és két RH15100 hangszóróval szerelt boxot készülök vele hajtani(nem nagy név) de sztem jó lessz!!!
Sziasztok!
Tudom nem ide illene a kérdés, de ez a topik nagyon pörög. Hogyan kell bekötni a 7293-nál a clip lábat?
Szia.
Clip lábat nem kell sehová kötni, csak jelzés kifelé mikor határol chip. Ha szükséged van rá, 1 elleállás és 1 led a VS+ ra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |