Fórum témák
» Több friss téma |
Egyszer van 1 kis pénze az embernek akkor belelehet fektetni nem?
Egyébként szerintem inkább több legyen mint kevesebb.Amúgy meg ha megnézed 2*66000µF a Mester is 2*60000µF-ot írt, hogy ajánlott,ez már nem sokkal több és ilyen volt a legoptimálisabb kondér. ![]() ![]()
Ha a Mester azt ajánlotta, az más!
![]()
Egyébként tudom h a tranyós kapcsik sokkal jobbak mint az IC-sek,de mé 10% a torzítása?
Lehetne ilyen IC-s kapcsikat többszörösen hidba kötni hogy valami brutál teljesítményt kapjunk? (Gondolok itt 1-2KW ra) vagy az maradjon a tranyóknak meg a feteknek? Engem IC-s érdekelne!
Köszönöm szépen!
![]() ![]()
"maradjon a tranyóknak meg a feteknek?" Az csak maradjon a mosfeteknek kapcsoló üzembe. Viszont 200-300 W-tot ki lehet préselni a 7293-as ic párhuzamos- híd verziójával, miben 4 ic húz egy csatornában. Egészen véletlen az technológia kidolgozás alatt van nállam, persze azért majd a Mester véleményét is kikérem, biztos ami biztos.
Hát elvileg a 7293 +-43V-ről 16 ohmon 200W 8ohmon meg300W csak ott az a 10% torzitás ami nem lenne baj ha nem lenne!
De hogy érted azt a 4 ic-t egy csatornába? A melléklet alján ott a tesztelt rész!
Na, kettő ilyen párhuzamba.
![]()
Erről a kapcsolásról a tda7293 topikba írtam hogy lehet megoldani, ott is fogom közzétenni a kész ák.-t. A lényeg, hogy csak evvel az ic-vel lehet korrektül megcsinálni a párhuzamos kapcsolást. Amit most csatoltál rajz az eleve elhibázott hídkapcsolás, mint már más is észerevette, tehát nem érdemes megépíteni. Azon alapvető hibára épül, hogy az egyik ic a másik kimeneteléről él. :yes:
Szia!
A TDA7294S-t is lehet mater-slave-be kötni, csak szerintem nem beszerezhető Magyarországon...
Szia.
A 7294S verzióval még nem találkoztam rajzon sem, viszont a 93 v néhány száz forintal drágább csak a 94nél. 989Ft +áfa , ennyit megér. Lassan kialkulóban van a 4 ic hídkapcsolás, szerintem itt még 200 W körül elfogadható torzítása lesz.
Üdv!
És mit jelent 200wnál az elfogadható torzítás??? Hány voltról?
Kedves gb197!
kifejtenéd nekem eszt az alapvető hibát ,mert még sajna nem vágom igy, ![]() köszi! ![]()
Szerintem arra gondolt hogy a kettes ic az egyes ic-tol kapja a jelet, es ha az egyes ic-vel valami nem oke (torzit) akkor a kettes ic a mar torzitott jelet fogja megkapni es megjobban felerositeni.
Hozzateszem hogy ez nem az en velemenyem, csak olvastam itt valahol.
Köszi szépen!
De azé szeretném majd látni az ő verzióját. És hogy javítható-e mert már megépítettem és ha igen hogy, vagy ha nem akkor ehhez az IC-hez használható nyákot szeretnék! Remélem tudtok segíteni! Csak már ezt 2-3 napja felvetettem hogy ijen problémám van és azt a választ kaptam hogy a rajz jó és hát elvileg többen is megépítették. Akkor most jó vagy nem? mert belinkeltem ugyanezt a rajzot! "Jan 8, 2009 szombat 23:55"
Igen, pontosan erről van szó. A második ic már valamelyest már torz jelet kap, a kihajtás függvényében ez hatványozottan növekszik, mint azt már korábban valamelyik oldalon leírtam. Ezért a készülő erősítő nem így müködik, hanem fügettlen egymástól, az egyik normál, a másik invertáló üzemben fog müködni közös bementtel.
A probléma feljebb kifejtve.
Nem értem miért nagy Neked az offset, a 22µF helyén sokszor nem használok semmit (legalább nincs ami torzít), de így is 100mV alatt kellene lenni a kimeneten, az meg még elfogadható. Ha ettől nagyobb be kell rakni, én pl. mindig univerzális nyákot csinálok, és ha kell berakom a kondit.
Az eredeti adatlap alapján arányaiban számolható a kimenő torzitás , ill . mérhető is. Engem ez a paraméter a THD és TIM a legkevésbé sem érdekel, mivel a jó hangzás nem feltétlen jár együtt az alacsony torzítással, persze itt nem 5-10% -ra gondolok.
milyen hűtőt ajánlanátok a TDA 7294 es IC hez, valamit a mellékelt szigetelőgyűrűk közül meiket hazsnáljam ? 1es vagy 2es?, kissebb vagy nagyobb , mert sztem a nagyob az 0,05 mm el nagyb mitn a furat az Icn vagy nem?
SZia!
Szerintem neked minden tekintetben a "2" számú fog kelleni! Hacsak nem akarsz zsák alátétet pakolni a gyűrű alá meg kifúrni a fülét de ha az adatlapot megnézed akkor azon van egy műszaki rajz az IC-ről "méretezve" és arről el tudod dönteni ![]()
Köszönöm mindannyiótoknak a kifejtést!
![]()
Kedves Cunci!
Hát az attól is függ részben hogy melyik kapcsolást csinálod,(mono sztereó bridge)függ hogy a hűtőd aktív vagy passzív, de a végeredmény úgyis közös lessz ,minnél nagyobb annál jobb!De túlzásokba sem kell esni ![]() Beleférjen az eljövendölt dobozkába!!! ![]()
Ezt a kapcsolát építem majd meg , és kettőt , de külön bordákkal, ugyanis elsőre csak egyhez van pénzem, szal végül is mono , de tervezek bele ventit is, így valaki tudna ajánlani vmit.A 2es számú hűtő egy 40 mm es borda, ki meiket ajánlaná, aktív hűtés mellett?
Ezek egy 100W-os modulhoz elegendőek, ventillárorral.
De egy ilyet simán tud hűteni pl egy AMD-s procihűtő is. Ilyet már 1500 Ft körül kapsz, venti is van rajta és még halk is. Én kipróbáltam a 200W-os modullal, 70C-ig melegedett fel. Az icé hővédelme kb 96C-nél lép müködésbe.
2x 60.000µF a stereó hidnál használom, élőzene hangosításhoz (PA subhoz). Oda nagyon kell, mert az egyes hangszerek dinamikája nagy (gondolj arra, hogy egy 46-os talppal rendelkező rockdobos "megrugja" a Rock Ludwig nagydobot... Hangosítás nélkül is közelíthet a 100 dB-hez). Na most, ha nem tudok ilyen gyors felfutás mellett gyorsan energiával ellátni a végfokozatot, akkor az "levágja" a jel tetejét, aminek közvetkeztében az olyan négyszög-szerű lesz (torzítás).
Más a helyzet, ha "konzerv"zenét hallgatok, ugyanis az a rögzítés során többszörös dinamikakompresszión esik át, a végeredmény - ha jól tudom - legfeljebb 60-65 dB. Tehát ehhez nem kell szélsőségesen nagy puffer. Ha a hídről van szó, "hallgatáshoz" (otthoni hangosítás) vagy "hangoskodáshoz" (esetenkénti nagyobb házibulik), valószinűleg elegendő lesz 2x20.000uF Ja, és nem vagyok "Mester", de még "mester" sem. Legfeljebb "Pedro..." (mivel amugy is ez a nevem) ![]()
Hát akkor tisztelt Pedro elnézésed kérem hogy mesternek neveztelek
![]() ![]()
Sziasztok!
Tudom nem ide illene a kérdés, de ez a topik nagyon pörög. Hogyan kell bekötni a 7293-nál a clip lábat?
Szia.
Clip lábat nem kell sehová kötni, csak jelzés kifelé mikor határol chip. Ha szükséged van rá, 1 elleállás és 1 led a VS+ ra. |
Bejelentkezés
Hirdetés |