Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » LCF-mérő
Témaindító: Thomas10100, idő: Feb 11, 2006
Témakörök:
Ha megmondod, hogy hol van ez a leírásban, akkor lefordítom neked.
Olyan nincs, hogy valamit nem tudsz beégetni, ha jó az égetőd. Az csak egy memória, azt írsz bele, amit akarsz, nem kell értelmes kódnak lennie. Hogy miért nem tudod lefordítani? Passz. Mit írtál át benne? És főleg, miért?
Amit csatoltam korábban PDF, abban van a leírás, hogy hogyan kell beállítani!
A asm-jét ha megpróbálom átírni, akkor kiír 1 hibát, ha viszont átírok valamit, akkor már 82 hiba lesz a programba, így HEX-re sem tudom fordítani! Az MPLAB-bal meg csak a hex-t tudom égetni, mert nem tudom, hogy hogyan kell az assemblyben írt programot közvetlen beégetni! Csak magyarosítani akartam a szoftvert, hogy pl capacitator helyett kapacitas-t írjon ki! Elvégre nem sok változtatás, de nem tudom megcsinálni.
Szerintem linkeld be/csatold az ASM fájt...lehet, hogy valamelyikünk át tudja írni, vagy megmutatni, hogy melyik részt kellene átírni...
Az eredetit le tudod fordítani?
Az asm-et nem lehet beégetni közvetlenül, mert nem bináris állomány. Ha csak magyarosítani akarod, akkor ahol sok "retlw" van egymás alatt, és tőle jobbra a betűk macskakörmök közt, ott kell átírni a betűket amire akarod. A szöveg fentről lefelé olvasandó. Nekem egy másik van meg, csatolom.
Most nézem, én is a 2004 februári szám alapján csináltam, mint te, csak a 737-es asm-mel, nem a 790-essel.
Mindjárt megnézem azt a beállítást is.
Gondolom arra gondoltál, ami az ALIGNMENT részben van.
Itt azt írja, hogy ha nem pontosan olyan értékű alkatrészeket használtál az oszcillátorhoz, mint ami meg van adva, akkor ezt korrigálhatod a számítás során. Ehhez ki kell kapcsolnod a tápot, S2 kapcsolót oda állítod, amit korrigálni akarsz (kondi/tekercs), benyomod és nyomva tartod S3-t, és ráadod a tápot. Ekkor kiírja, pl. hogy CAP CORRECTION, alatta, hogy 100 (default). Ezt tudod változtatni: S2=kondi állásban az S3-mal növelhető, S2=tekercs állásban az S3-mal csökkenthető. S3 minden megnyomásakor elmenti az új értéket EEPROM-ba, és minden bekapcsoláskor ezt előszedi és ezzel számol. Tehát, ha változtatsz rajta, akkor utána ki-be kapcs. kell. A számítás úgy megy, hogy az értéket szorozza a CORRECTION értékkel és osztja 100-zal. Tehát, ha a CORRECTION értéket kijavítod 101-re, akkor 1%-kal növeled a számított értéket. A CORRECTION szám 1 és 199 közt lehet.
Azt tudom, hogy hol kell átírni a betüket, de ha átírom, akkor nem tudom már átkonvertálni HEX-re, mert 82hibát talál a programba, az eredetit átkonvertálja, ha az END-et, egyel feljebb rakom! Nem lehet, hogy bele van programozva valami védelem, hogy nem lehet átírni?
Ha bekapcsolom, akkor csak annyit ír, hogy Waiting timing. A trimmer mire való? (nem a kontraszt, hanem a másik)
Ha nem indulna el az oszcillátor, akkor a trimmert kell csavargatni, hogy elinduljon.
Ha egy betűt átírsz egy másikra, az nem lehet hiba, hiszen az csak egy karakter a kijelzőn, a progi szempontjából tök mindegy, hogy mi van ott. Nem lehet, hogy a fordítód a rossz? Én nem tudom most lefordítani neked, nincs ilyen progi a gépen. Próbáld meg azzal a kóddal, amit csatoltam az előbb. Nálam az jó. Egyébként ha tekercs állásban vagy és a két krokodilcsipesz (vagy ami van) csak lóg a levegőben, akkor jogosan írja ki, hogy "waiting timing". Próbáld meg rövidre zárni a kapcsokat, vagy átkapcsolni kondi mérésre, ilyesmi.
kondi mérésben szoktam bekapcsolni, és akkor is írja, és ha a bemenetére rákötöm a panelból kijövő kábelt(FREQ IN/OUT), akkor kiír mindenféle értéket, ha leveszem, akkor nem csinál semmit!
Sziasztok!
A kapcsoláshoz kell 10nf 1% kondi, nem tudjátok honnan lehet beszerezni ilyen tűréshatárú kondikat?
Nem lehetne valahogy ennek az lcf mérőnek megnövelni a frekimérő tudását? Mert negyon tetszik, de 5Mhz egy kicsit kevés.
Láttam pár 50Mhz-es pic-es frekimérőt, 50Mhz már bőven elég mindenre. Idézet: „50Mhz már bőven elég mindenre” Erről az jut eszembe, hogy "64KB-on minden elfér"
Az : „50Mhz már bőven elég mindenre” ezt úgy kell érteni, hogy a napi használatban, ha nem építesz rádiós cuccokat, akkor szerintem elég.
Pl.: ha be kell üzemelni egy mikrovezérlőt, ami nálam max 33Mhz-en jár, akkor erre bőven elég.
Elé teszel egy előosztót mondjuk MB501-es IC alapulót.mert az olcsó (HAM bazár) és 1000Mhz-ig használhatod. A kapcsolási rajzát ha jól emlékszem akkor a kapacitásmérő topicba tettem még 2005-ben.
Igen ezaz egyik olyan kapcsolás ami tetszik, de nem akarok egy lcf és egy freki mérőt építeni, csak az egyiket.
Ha az lcf mérő tudna 50Mhz-et, akkor az lenne a királyság. Egyébként miért csak 5Mhz-et tud? Az áramköre miatt, vagy progi miatt?
Gongoltam rá, csak azt meg nem használnám ki, max 20-30Mhz kell nekem.
Szia mindenkinek!
A minap nagy nekikészülődés után hozzáfogtam PIC16F84-el megépíteni egy LCF mérőt. Itt a link, ahol találtam a leírását: http://www.cqham.ru/lcmeter3.htm Egy szépséghibája van a dolognak, nem csinál semmit. Semmit sem jelez ki stb. Ha valakinek van olyan kapcsolsás, ami működik is, azt nagyon megköszönném. Ha bárkinek rádiótechnikai dologban (amatőr adó-vevő, megfigyelővevő rádióadó építés, javítás) tudok segíteni az sikítson! Előre is mindenkinek kösz! Tibi
Nyilvános helyre nem célszerű az e-mail címedet megadni, mert holnaptól tízezrével fogják ellepni a postafiókodat a spam-ek (ha eddig még nem tették).
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az LCF mérővel kapcsolatban... Ha én a 10nF 1% -os kondi helyett 10nF5%-os kondit használnék és 1%-os kondival kalibrálnám akkor is 1%-os pontossággal mérne? A 10uH-s induktivitásnak mennyire kell pontosnak lennie? Nekem tűrés nélküli van... De kalibrálni 1%-os induktivitással fogom.. A kapcsolásez lenne üdv!
Én próbálgattam (életre kelteni) az általad említett kapcsolást. Nem igazán működőképes szegény, valamiért.
A példány miklosch-é igazándiból, amivel volt szerencsém összefutni, nem tudom, azóta már működik-e, mióta nálam járt... talán érdemes lenne pont ezért felkeresni miklosch-t a témával kapcsolatban.
Én beszéltem vele azt mondta hogy neki nem nagyon működött...
De ő ajánlotta nekem DONCSO fórumtársat neki viszont TÖKÉLETESEN működik.. Beszéltem vele is erről ő szerinte Mikrosh-nak azért nem működik mert nem pontos alkatrészeket alkalmazott (amihez 1%-os kell oda nem azt rakott) üdv!
Akkor szerinted mit csinálna 5%-os kondikkal? (az induktivitás oszcillátorba van az a 4 10nF-os kondi)
üdv!
Valaki tudna segíteni?
Ennek az lcf-mérőnek kellene nekem az .asm fájla. Ami hozzá van azt nem tom hexbe fordítani.
20 perce már, hogy itt van. Megnézted egyáltalán, hogy próbált-e segíteni valaki?
Megnéztem, de állandóan kiír egy csomó figyelmeztetést mikor lefordítom.
T. fórumtársak!
Aki épített vm L-F-C mérőt, írja meg, legyen szíves, h honnan szerzett be 1%-os kondit és tekercset ! Thx
Hali!
Lomexbe van...és még csak most készítem, de a biztonság kedvéért fóliakondikat választottam... A tekercseket nemtom, de kondi az van. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha ebben a pices LFC-ben a frekimérés 2 bemenetét kiteszem a választókapcsoló 4. lábára, akkor lesz-e vele vmi gondom?
1%-os tuti nincs: délután végighívtam egy csomó boltot, elsőnek a LOMEX-et!
Kondijuk max 5%-os van, tekercsük meg csak 20%-os. |
Bejelentkezés
Hirdetés |