Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Léptetőmotorok (vezérlése)
Thx!
Milyen tranzisztort ajánlotok? A BD249 egy kicsit túlzás, nem? Ahogy mértem, a motor 800mA-t vesz fel.
BD 437 ?? nekemis ezek vannak benne, viszonylag olcsóak. de használahtsz mosfetet is azok nem melegednek annyira.
BD 437 lesz, remélem van az üzletben Elég hiányosak a készletek itt baján
kérd így: a legolcsóbb olyan NPN tranyót szeretném ami bír 2ampert. Akkor mutat majd egyet, de kérdezd meg, ,hoyg olcsóbb nincs, mert ezek neked drágák. és hidd el lesz olcsóbb is!
Ott már nagyon jól ismernek engem tudják, hogy mit akarok. Csak az a baj, hogy sosincs semmi abban az üzletben. Volt mikor 10k potméterre egy hetet kellett várnom, pedig ez elég álltalános termék. Egyszer egy hangváltóval 1,5 hónapig szivattak
Így jók a diódák? A biztonság kedvéért kérdezem...
Báddzsó mi nem egyre gondoltunk.
Idézet: „programmernek: ha a 12 meg a 23 közé berakod a 2-őt is akkor is erős marad ráadásul dupla annyi tud lépni, ezt a módot hívják Half Steppingnek. így egyébként nevezheted turbó módnak mert jóval gyorsabban tud pörögni” Ténleg hasonló a feles léptetéshez, DE! Ha berakod az 12 23 közé a 2 est elrontod a turbó módot. Ugyanis az én turbó módom lényege hogy mindig 2 tekercs húzza a motort a megfelelő helyre nem egy. Ha beteszed a 2est akkor már csak egy tekercs húz helyre. És feles léptetéssel nem pörög gyorsabban a motor!!!!!!
jójó értem,
Idézet: „És feles léptetéssel nem pörög gyorsabban a motor!!!!!!” de de, gyorsabban tud forogni mint sima egy lépéses módban. próbáld ki egy terhelt motorral!
sziasztok, tud valaki bipoláris léptető motor vezérlésről rajzot? mert nem igazán találtam.
Itt van!
[link=http://www.cs.uiowa.edu/~jones/step/types.html#multiphase]http://www.cs.uiowa.edu/~jones/step/types.html#multiphase[/link]
pl. ez. jó. Én már építettem egy hasonlót kvarc irása alpján és nagyon jó.
vgy talán ez. De ezt mindenképpen érdemes megnézni.
Sziasztok!
A középsőt hanyagoljátok! Eddig senkinek sem működött.
A PM55L-048-HPA7 tipusú motorok hány fokot lépnek? Googleval keresgéltem de vhol 7,5 máshol meg 3 fokot írtak. Mi az igazság?
Idézet: „PM55L-048-HPA7” bent a nevében! - 048 - lépéses.. 360 fok / 48 = 7.5 fok/ lépés üdv
Kössz! Ezt nem tudtam, hogy benne van a nevében...
Hi
Lenne egy kérdésem Van pár rossz winchesterem,amit darabokra szedtem Vannak a merevlemezei,amik egy motorra vannak rápakolva! Aki szedett szét már winchestert,az megtudná nekem mondani,hogy ez a motor sima 12V ráadásával fog nekem forogni? (szerintem ez is egy léptetőmotor,ezért irtam ide,mert mikor 12V-ot adok neki,akkor csak megugrik az eggyik irányba,de nem fordul egy cseppet sem)
Nem léptető motor. Szerintem azok többfázisú motorok, hasonlók vannak a videókban. (szerintem)
az lehet,hogy hasonló a videó "fejéhez"
csak 4 db kivezetése van ennek a vinyo motornak,ami rá vankötve winchester külsején található panelra(ami tele van egy csomó smd alkatrésszel
Sorba add az inpulzusokat a kivezetésekre.
Hány kivezetéses? Én már láttam 4 illetve 5 vezetékes hdd motort is. Azt csináltam, hogy az egyiket lekötőttem testre a töbire meg szépen sorban ráadtam a feszt és a végén szépen lassan megforddult. Szerintem a 12V az sok.
amit vezérelni szeretnék az egy 3 kivezetéses,mert ez egy olyan fajta vinyo,aminek ez a motorja szalagkábellal van összekötve a csatalakozóval,ami a panelhoz vezet!
És még nincs is a vinyo házába "beleerőszakolva",hanem szépen hozzácsavarozták ezt a mocit a winchester házához! Én nem csak egy rossz vinyot kaptam szét,igy a többi már 4 kivezetéses,ezek viszont,bele vannak gyogyitva az egész vinyóba,talán ugy lehetne kiszedni azt a mocit,ha melegitenénk a tengelyét,és ennek olyan a csatlakozási modja,hogy tüskéi vannak,amik a panelbe "belemennek"és a panel másik oldalán vannak az érintkezők Megprobálom kevesebb feszültséggel is Üdv:Grill Pulyka
Hali!
Én is egy HP nyomtatóból kioperált NMB motort szertnék levezérelni, a problémám csupán annyi h honnan tudom melyik kivezetés melyik tekercset takarja. Hogyan állapítom meg a sorrendet előre, ill hátra ( 6 kivezetéses ) Ha jól tudom ezeknek a motoroknak két kivezetését a negatív oldallal kell összekötni, aztán a pozitiv lábat váltogatni három másik kivez között az egyik forgás irány eléréséért, a másikért, egy másik hármas kombinációt kell lejátszani. Ehez a léptetéshez terveztem 4017es ICt használni. Csak honnan tudom meg melyik kivezt hol kell alkalmazni?
Nos én úgy csináltam, hogy az általad mondott két kivezetést földre raktam és aztán kerestem, hogy melyik tekercs melyik után jön, (jól látszik mikor csak egyet "ugrik", viszont ha többet az még jobban) remélem ez segít... üdv.
igen, négyből már relative egyszerű kitalálni, de honnan tudom melyik ketőt tegyem földre ?
A kivezetésnél kettő egyhelyről jön úgy emlékszem... Ha ez az aminek az oldalán van egy kis nyák darab, ott látszik, melyik kettő jön egy vezetősávról, de úgy emlékszem a középső két vezeték.... (és ha szerencséd van ezt ugye kimérni is lehet... dióda állásban szoktam az ilyet mérni, és amelyik két vezeték közt nullát mutat azok összevannak kötve belül... ha nincs összekötve a két föld akkor nehezebb lesz, de nekem is van két ilyen mocim és össze vannak kötve... azt használod amelyik a papírt vitte előre ? Vagy azt ami a festéket szedte le a fejről ?
amelyik a papírt vitte, nagy, hatkivezetéses, meggyőző
köszi, nekiesek méregetni
ebben a motorban is a két középső van összekötve!
köszi a tippet. Az egyik forgásirányhoz tartozó sorrendet már ki is tapasztaltam. Ezt a motortLTP portról szeretném meghajtani. a köv csatoló véleményetek szerint megfelel a port védelmére? H22A1 http://www.fairchildsemi.com/ds/H2%2FH22A3.pdf (tudom h kissé elkanyarodtam a témától, ám gondolom sokan alkalmazzák a stepper+LTP párost)
Megfelel, de sokkal egyszerűbben is lehet, mondjuk valami FET-es megoldással, én igazából egy marék DB139-et használtam, bázisra egy 1K-s ellenállás, emmitter földre, és kollektorral sorba a tekercs és fel tápra, tekercsel párhuzamosan egy dióda, ami megvédi a tranyót. (Katód a táp felé !!!) Üdv. (a legtutibb egy OPTO csatoló ! És mégvalami visszaforgás pont ugyan az mint előre, csak fordított sorrendbe adod neki a számokat ! Üdv.
Hali!
A kérdésem h ez a kapcsolás megvalósítható BC182B tranyókkal? Meglehetősen kezdő vagyok még a témában, de : Nem gond h a port közvetlen kapcsolatban van a 12 V val? nem kellene vmivel védeni, vagy nem képzelhető el a vissza csapás? |
Bejelentkezés
Hirdetés |