Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy projektorom amin van RF bemenet is. Otthona városi kábeltévére ha rányomtam gond nélkül fogta az adásokat. igaz ott is sistergős volt, de az valószínüleg a leosztások miatt, mert a TVn sem volt kristálytiszta a kép. Most felköltöztem a nagyvárosba és a UPC hálózatával nem hajlandó együtt működni a projektor. A kép csak nagyon sistergősen jön be, hang abszolút nincs. valamelyik csatornán sikerült hangot fognom, de ott is úgy, hogy mikor a kép már kezdett zavaros lenni, a hang akkor tisztult. Eléggé sokoldadlú a projektor. Tud PAL, NTSC, meg valami másik videó formát meg hangnormából is 2t tud: D/K meg I Hogyan tudnám rátuszkolni a UPC-re a projimat? ötletek? Esetleg egy erősítő segítene?
A UPC csak 5,5MHz-es intercarrier hanggal dolgozik (ha nem stereo), tehát ehhez B/G-t kellene tudni választani. Az I csak Angliában használatos (a közelben), ez 6MHz-es hang. A D/K meg 6,5MHz-es hang, ez volt nálunk is a SECAM-hoz (OIRT szabvány).
Konklúzió: mivel a 6MHz-re várhatóan nem nagyon lesz szükség,ezt a szűrőkészletet - ha lehetséges - cserélném 5,5 megásra, így az I-t választva B/G hangnormát kaphatunk. Ha nem megy a csere, parallelton beépítés még lehetséges, csak drágább megoldás. Az érzéketlenség oka - tunerbemenettől videojelig - számtalan hiba lehet, de gyanítom, hogy a készülék angol eredetű és nem tartalmaz VHF tunert. A régi helyen meg UHF-en jöttek a csatornáid.
köszi a választ. most nagyon elszomorodtam...
Akkor szereznem kell egy tuneres videót...
Azért megnézhetnéd, hogy tényleg így van-e, mert én csak az adatokból következtettem...
nagy valószínűséggel így van, mivel mikor a kép tiszta hang nincs, mikor hang van akkor meg a kép zavarosodik be... én is erre gondoltam először. de a TVn is szar volt a vétel és ezért gondoltam, hogy talán a projektornak gyengébb a tunerja. De tegnap kaptam kölcsön egy erősítőt... ma vagy holnap megpróbálom rátuszkolni...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |