Fórum témák
» Több friss téma |
Nem. A rendszerben 1 partició van. Alapértelmezésben 8 zóna van egy particióra.
Arra gondolsz hogy új particióra tegyem???
Nem, ne tedd másik partícióra.
Még egy dolog lehet : címezted a kezelőt ? Ha nem akkor tedd a következőképpen : *8 xxxx 000 0 11 #
Természetesen, ez volt az első lépés hogy Globálisra tettem az keypadot.
Akkor próbálj meg még egy tápelvételes újraindítást, ha ez sem segít akkor passzolok.
Csaó
Sajnos valahol máshol van a kutya
![]() Köszönöm szépen mindenesetre az ötleteket!
Sziasztok!
Van(lehet) különbség a gyors (*0) és a normál élesítés között? Az tűnt fel nekem, hogy ha a gyors módot használom, akkor belépéskor később érzékel mint normál módnál. Úgy értem, ha normál módban élesítettem, akkor ha nyitom az ajtót azonnal jelez a kezelő. Ha viszont gyors élesités volt akkor mintha nem figyelné az ajtónyitás érzékelőt, mert nyitáskor nem történik semmi, csak amikor már belépek a lakásba, tehát mintha az ottani érzékelő jelezne be. Ez viszont azért érdekes, mert ha jól tudom, akkor csak a nyitásérzékelő lett késleltetett zónának beállítva. Viszont ebben az esetben nem kéne azonnal riasztania?
Megint én
![]() Lenne még egy -talán egyszerűbb- kérdésem: A központon muszáj átvezetni a telefonvonalat, vagy megoldható úgy is, hogy csak a bejövö vezetéket kötöm be a központba, a telefonhoz menő vezetéket pedig leágaztatom elötte?
csak akkor ugye ha valaki felveszi a telefont, akkor az zavarja a központ kommunikációját, esetleg nem tud tárcsázni stb... szóval nem érdemes
Értem, bár nincs távfelügyeletre bekötve, csak residential-ra.
Sziasztok, mozgás érzékelö bekötése érdekelne, tud v. segiteni?
Kell neki táp , és van egy relé ami normál állapotban zárt, riasztáskor nyit és egy mikrokapcsoló a tamper-nek, ami szintén normál állapotban zárt. A hozzá adott rajzon benne van a bekötése.
Vagy korábbi hozzászólásom!
Helló! Vettem egy dsc 1616 központot, 3db lc100 érzékelőt, 1 ajtónyitót, 2 kezelőt pc1555rkz. Minden össze lett kötve, 1K ellenállások berakva. A központ feléledt ready led világít. Óra beállítva, telefon kikapcsolva. Egy 2 szintes házban van, ahol szükség lenne arra, hogy a földszint és az emelet külön és egyszerre is riasztható legyen. Lent van 2 érzékelő, 1 kezelő, 1 nyitás érzékelő, emeleten 1 PIR. Arra lenne szükség, hogy este mikor elmegyek aludni, akkor az emeleti pir ne jelezzen, csak a földszint legyen aktív, ha elmegyek otthonról, akkor viszont minden legyen aktív. Beállítottam a zónajellemzőket (késleltetett, aktív), és megpróbáltam 2 partícióra tenni, fölszint, emelet. Létrehoztam 2 kódot, egyik partíció, másik partíció. De nem mennek a dolgok. Például nem veszi mind a két kódot mind a két kezelőn. Próbáltam globálisra beállítani őket, de nem tudom,h sikerült-e. A másik gond, az azonnali riasztásúra állított zóna nem vált ki azonnal riasztást. Ha valakinek segít, leírom az eddig betáplált kódokat.
Zóna1 bejárat Zóna2 szoba Zóna3 emeleti PIR Zóna4 ajtónyitás érzékelő *8 mester 001 01 03 03 03 *8 mester 201 2 partíció aktív *8 mester 202 1 partíció 1,2,4 *8 mester 210 2 partíció 3 *5 telepítő kód1 *5 telepítő kód2 *5 telepítő 98 kód1 partíció1 *5 telepítő 98 kód2 partíció2 szóval nyugodtan küldhettek válasznak kódokat is. Minden érdekel.
Szia !
- 1616-os központba 5K6 ellenállások vannak EOL-ba vagy DEOL-ba kötve - a kód létrehozásához kell a mester és a zónajellemzők állításához pedig a telepítői kód -az álltalad leírtakhoz ne partícionáld a rendszert hanem , távozó és otthonmaradós zónákat hozz létre.
Az ellenállásokat bekötöttem, a kódokat véletlenül itt felcseréltem, bocsi, a távozó zóna legyen a kijárati, az otthonmaradó meg az emeleti PIR? És ha a hátsó ajtón a nyitásérzékelő riaszt, akkor aktiválódik a riasztás? Még annyit segíts, hogy melyik zóna milyen legyen? Zóna 1 kijárati PIR, Zóna 2 f.sz. szoba PIR, Zóna3 emeleti PIR, ami éjszaka ne aktiválódjon, Zóna 4 hátsó ajtó nyitásérzékelő. Ja és úgy kellene, hogy 2 kód legyyen. Az egyik mindent élesítsen, a másik csak a földszintet. A segítséget köszönöm eddig is.
Sziasztok! Segítségeteket kérném nyitásérzékelő ügyben. A helyzet az, hogy fordítva működik, azaz, ha az ajtó csukva van, akkor jelez a zóna, ha kinyitom, elalszik. Gondolom valami egyszerű dolog a nyitja, de nem jöttem eddig rá.
A ki-bejárati késleltetett zóna 01, azokat a zónákat amiket azonnalira szeretnél definiálni az 03,
amelyik zónát nem akarod aktiválni éjszakai bekapcsoláskor annak 05- öt programozz. Bekapcsolás távozóra : hosszan az egyes gomb, bekapcsolás éjszakaira : hosszan a kettes gomb,(vagy forditva) "távozónál pittyeg a kezelő kilépéskor, otthonmaradósnál nem" A kikapcsolás minden esetben kóddal. Ha van követő zónád annak 04-et prg.-ozz.
Közben rájöttem, hogy nem jó ellenállás volt felrakva. Most már minden tökéletes!
![]()
Sziasztok!
dkarcsi73: "Kell oda túró, a bejövő telefonvonalat bekötöd "TIP és a RING" sorkapocsba az elmenő vonalat pedig a "T-1 és az R-1" sorkapocsba. Ha kommunikálni akar a központ akkor elveszi a vonalat a többi készüléktől." Elvagyok ázva ezzel a telefonos dologgal! Már megnéztem 23231 oldalt hogy mi a lábkiosztása egy rj11es dugaljnak , de lövésem sincs hogy mit hova , sajnos egy kiosztáson se szerepel TIP RING vezeték azt tudom hogy a két szélső a táp és föld a két belső a R(ead)x T(ransfer)x. Akkor most ki kivel játszik , hogy kell ezt rákötni, mert a reményt már feladtam... Köszönöm és BUÉK mindenkinek!
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy az itt lévők közül, akik riasztókat telepítenek és programoznak, azok közül kinek van rá engedélye?
![]()
Ezt nem kellett volna megkérdezni... Valószínűleg annyi embernek, amennyi adót fizet az eladott dolgai, vagy pénzért bevállalt munkái után. Ha nincs engedély, nem fizet a biztosító, de attól szerelhető.
Ebben a témában ne feszegessük, mert erősen off. Félix123: ezen az oldalon mindent megtalálsz, amire szükséged van, ott egy táblázat, Tip és Ring jelölve.
Szerinted, milyen engedélyre van szükség a riasztórendszerek szereléséhez?
A biztosító fizet, csak a kisebb , riasztó nélküli, védelmi szintnek megfelelő összeghatárig. A rácsokkal is ez a helyzet ha Te szépet szeretnél, esztétikusat azt többnyire a biztosító nem tekinti rácsnak függetlenül attól, hogy azonos a védelem erőssége.
Mindenkinek el kell olvasni a biztosítási szerződését! És egy szakcég általi felülvizsgálat és kivitelezői nyilatkozat, -ha értesz ahhoz amit csinálsz!-, olcsóbb mintha velük csináltatod.
Oké, de most már tényleg folytassuk ezt az off-topikban, ha van miről beszélni, mert itt semmi keresnivalója. Ebben a témában, engedéllyel vagy anélkül, a bekötési, használati gondjainak van helye.
Üdv Mindenkinek!
Nemrég vettem egy DSC PC585 riasztót... ![]() Fel is szereltem és bekapcsoltam. 15 percig jó volt és utána megmakkant. Ez annyit jelent hogy amig "jó" volt addig inicializálás után kigyulladtak a zónafények és reagált a billentyűzetre. Be lehetett lépni a programozó módba és elhagyni azt. Nos ezután nem csináltam vele semmit, de 1xcsak kb. 15 perc után zónafények kialudtak és csak a System LED világitott. Billentyűzetre nem reagált a sz....ros. Kikapcsolás, visszakapcsolás. Akkor már csak egy kurta nyekkenés és folyamatosan ég a System LED. Próbáltam a RESET elést a gyárilag leirt huzaldarabos és tápelvételes és újratáp módszerrel. Semmi! Helyzet ugyanaz. Szerintetek kuka? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |