Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Most már igen..
Sajnos mindenhol a kisbetüssel kezdek ez lehet, hogy mánia de eddig bevált.Ha ott sincs ilyen akkor honnan veszik?Ráadásul egy olyat ami abszolut privát! A másik számom használom egyéb célra azt direkt erre vettem.
Adatvédelem? Readers Digest? Én is kaptam levelet tőlük.. az a poén hogy nemrég költöztem új helyre és SENKI se tudta az új címem, csak az okmányiroda. Honnan tudhatták akkor ők? ? Meg vagyunk figyelve, most is nézik mit írok. Mindent tudnak rólunk, kivéve ha remeteként az erdő közepén élsz, és senkivel se beszélsz.
Egyébként OFF OFF, de magyarosrszágon, a Magyar ember csak azért él, hogy a sok külföldit (bankot stb..) eltartsa.
Nem tudom láttad e a közellenség filmet A multkor volt a Viasat exploreren egy video térfigyelőp kamera arcfelismeréssel, mindenhol figyelnek minket. ilyen Big Brotheres a dolog...
Na, ilyet sem mondtam még, de most éppen igazad van. A rend az rend.
szerk: Hadd legyek egy kicsit szemtelen közben, miközben éppen a rendről papoltam. Barátnőm papája nagyon beteg lett és szeretnének a kisöregnek egy távirányítású mobil átjelző készüléket. Ha baj van, megnyomja a távkapcsot az pedig indít egy mobilt, ami hívja a megadott számot. 30-40-50 ezrerért lehet kapni riasztó központokhoz GSM pager-t, de a mostani körülmények között egy kicsit drága lenne. Ha valaki tud (látott valahol) olyan mobiltelcsis (PIC-es) megoldást, ami erre jó volna, akkor privátban (ne itt) izgasson rá erre a témára. Köszönöm szépen!
Az a baj, hogy a Reader's és társai bárhol megtalálnak. Akiknek pedig megadod az uj cimed hónapokig a régire irkálnak...
Na... holnap már ti se fogtok élni! Spontán felrobban a kocsitok, vagy a tömegközlekedési eszköz amin utaztok azt fogja baleset érni... :hide:
Úgyhogy csak óvatosan az ilyesfajta kijelentésekkel
Úgy látom, a modikat sokan nem tartják szimpatikusnak, össz. 12 pontot kaptak...
Én már nem sok dologtól félek...
Napközben egy kétlábon járó céltábla vagyok!
kedvesek meg minden, ha baj van adnak elakadásjelző háromszöget Itt látszik mennyire segítőkészek. Amugy én benne lennék, hogy összefussunk.
Értettem. Máskor nem ide viccelődök. Csak elkapott a HÉV. Az a szép zöld kocsi!
Remélem meló előtt, mert át kell kocsikázni a fél országot
Háháhááááááá, jeles lett az automatikavizsgáááááámm, oléoléolé :pias:
4 napig görcsöltem, hogy megtudhassam ezt az eredményt
Nah az ilyet nem szeretem. Ilyenkor stresszes az ember és árt az egészségnek. Na de a végén fellélegezhet Gratulálok
Gratulálok. Főiskolán egy ötös... Szinte lehetetlen!
Nem-nem. Félreértés a köbön
Ez azért van így, mert mi legalul vagyunk, a legutolsó lehetőségként. Ha belegondolsz, a delikvens, ha az elsőbe tartozik, megnyomja, mert egyértelmű. Aztán vannak, akik még senkivel sem találkoztak, erre ad választ a második lehetőség, erre sokkal többen kattannak. Aztán lényegében szinte már minden el is dőlt, csak azok olvasnak lejjebb, akik véletlen az első kettőre még nem nyomtak. Ők pedig egy csoport, két részre oszthatóak: passzimisták és optimisták. Az előbbiek a 3-dik lehetőséget választják, az optimistáknak meg nem marad más lehetőségük, jól teletöltik azt az amúgy is félig teli poharat azon a pici jelölőgombon keresztül Ui: nem tudok betelni ezzel a jeles automatikával, húúúúúúú
Aha! Értem! Mindenesetre én nem tartozom a
Idézet: közzé! „passzimisták”
Nekem volt egy vödörrel. Persze csak szóbeli vizsgán. Volt pár prof. akiknek simán teledumáltam a fejét. Fú, de nagyon utáltak érte a csoport társak.
Na srácok megyek! Jóéjt mindenkinek, reggel utazok vissza dolgozni, majd csütörtök este leszek
Mondjuk én egy kicsi főiskolára járok. A mi csoportunk létszáma 20. A tanszéki tanároké 7, és ebben a külsősök is benne vannak. (Állandó tanárunk 2 van). Az egyik tanár úgy jött be hozzánk, hogy "Tudjuk, hogy Ti pletykáltok rólunk, de mi is beszélünk rólatok!" Nagy röhögés. Ha van valami buli, arra a tanárok is hivatalosak, el is jönnek, nem kényszerből. Jó a társaság! Az egyik például pálinkával akart leitatni. Ez szerintem sokkal ésszerűbb és tisztességesebb - nem utolsó sorban sokkal EMBERSÉGESEBB -, mint a BMF-en, vagy a BME-n, esetleg a PE-n. Itt VALÓBAN a féléves teljesítményedet értékelik, nem csak a pillanatnyit. Itt NEM jórészt a szerencsén múlik a vizsga (mit húzol, milyen a feladatsor), hanem a valódi teljesítményeden. Volt, hogy érzésem szerint azért kaptam ötöst (Megítélésem szerint csak egy erős négyes lett volna az érdemjegy), mert mindig ott voltam, és a meló dolgosabbik végét fogtam meg (külső gyakorlat). Mennyivel másabb a Pannon Egyetem. Azt se tudják ki vagy, csak bemész a 450 fős Polinszky előadóba... Mint a vágóhíd!
Ti melyiket választanátok? Én Baján jól érzem magamat, mindenkinek őszintén, és elfogult módon ajánlom a kicsi főiskolákat! Hangsúlyozom: itt NEM nyalásról van szó! Mi tényleg szeretjük a tanárainkat! Foglalkoznak velünk, segítenek. Lehet rájuk számítani. A PE-n ez nagyon kevésről volt elmondható. Szerk.: Na jó. Van itt is egy-két mumus, de túléhető, és ők is engedékenyebbek, ha látják, hogy igyekszel.
Jó reggelt!
Mindenki elment éjfél előtt csicsikálni? Mondom én, aki már 21:30-kor kidőlt. Norberto: Gratula! Tényleg nagy könnyebbülés lehetett. Nekem pedig most, a csöves erősítős projektem okoz nagy örömöt. Amikor az ilyen készülékek voltak a csúcstechnológiások, akkor még csak annyiból állt a tudásom, hogy adtam nekik fűtőáramot és örültam, hogy milyen szépen világítanak. Eltelt kb 25 év, újra kézbevettem az akkoriban gyűjtött "kincseimet", leporoltam őket, és a Ti segítségeitekkel megszólaltattam. Mégegyszer köszönöm. A mai rohanó világban, nem árt időnként elővenni a régi dolgainkat, "kincseinket", emlékeinket, ezzel is a szüleinkre, nagyszüleinkre emlékezve, és tisztelegve a találmányaikra, vívmányaikra, életükre, amik nélkül ma, mi nem itt tartanánk.
Szívemből szóltál! Nekem nagy örömet okoz egy régi rádióval foglalkozni. Asztalos műremek, elektronikája nincs túlbonyolítva. JAVÍTHATÓ! Ezzel szemben a mai műanyag vackok... Ááh... Más. A mai világban az számít műveletlennek, aki nem tudja, ki volt Petőfi, Ady, Goethe! Ezt aláírom, a léleknek is kell táplálék. DE! Vajon tudja-e a kedves magyartanár és történész, hogy ki volt az a Kandó Kálmán, Edison, Zipernovszky, Otto, Diesel? Nélkülük nem menne villanyvonat, lovaskocsival közlekednénk, petróleum lámpával világítanánk. Ez senkit sem érdekel. Sajnos. Én a magam részéről azt mondom, többet tettek ezek az emberek értünk, mint a költők Nagyságrendekkel. Költőink leírták az érzéseiket, amelyek nem változtak, mióta emberiség az emberiség. Nincs új a nap alatt. A szerelem, szeretet, gyűlölet, barátság, önzetlenség mindig megmaradnak, soha nem változnak. Erről az n+1-edik verset megírni nem nagy kunszt! Ellenben valami új dolgot létrehozni IGEN!, tehát számomra EGY tudós sokkal nagyobb dolgot hozott létre, mint összes irodalmárunk együttvéve. Nagy távolságokat rövid idő alatt megtehetek, beszélhetek tőlem pár ezer kilométerre élő nővéremmel és barátosnémmal. Írhatom ide "h*lye" eszmefuttatásaimat. Az életünk kényelmes. nem didergünk. ezért mi a hála?! Senki sem ismeri az életrajzukat, életüket, munkásságukat. Pedig megérdemelnék, példaképként kellene állítani őket! 3 sor a kémia-, esetleg fizikakönyvben! Ezzel szemben Petőfi?! Oldalakat kellett megtanulni tőle. a semmiért! Semmi effektív haszna nincs. A humán tudományok közül kiemelném a történelmet. Annak van értelme. Azt vallom, ismerjük történelmünket, tanuljunk belőle! Ez sem működik. az aktuál-, és világpolitikában én sok mindent máshogy csinálnék. Konfliktusokat és nagyobb háborút lehetne megelőzni. Csak azzal, hogy tanulNÁNK elődeink hibájából. Emellett a baj: az emberek többségének pl. egy CD lejátszó beüzemelése is gondot okoz. Az, hogy egy olvadóbiztosítékot kicseréljenek. Nap mint nap tapasztalom. Akkor mire tanít az oktatásunk?! SEMMI effektív hasznosra. Nos? Tudom, idealista vagyok. Remélem van némi igazam!
És azt tudod, hogy mi jár annak, akinek igaza van?
Micsoda? Szerk.: tippelek: ****** a :action: -be?
De semmiképp sem bántásnak szántam!!! (...csak a poent nehéz kihagyni...)
illetve a kicsi kis ujjai. a billentyűzeten. Emellett az agya is jár. A szám meg mindig jár, még jó, hogy van valaki mindig, aki végighallgat! Itt meg pláne!
Azért bukott így ki belőlem, mert egész hétvégén meséket, és elemzéseket olvastam A meséknek volt némi értelmük. Műelemzéseknek kevésbé! Hiába kedves-rendes a tanár, de kidobja az agyam az órán leírtakat. Értelmetlen magyarázás. Ebből sok mindenki megél! A semmiből. Hangsúlyozom, a tanár nagyon rendes, a tárgyával van a baj. Nem értem magamat. Idealista vagyok, mégis földhözragadt!
Erre az egészre lehetne sok sok sorban reagálni.
Ahogy ezt már tettük és ki is veséztünk pár dolgot. Az oktatás nagyon célirányos, mondhatni "tömeggyártás". Mindenhol azt hallom, hogy a diákok túlterheltek, de mivel? A nagy költőink (akiknek az életrajz és műelemzés bemagolását utáltam, már bocs.) nem szaporodtak annyira, hogy ötször vastagabb lenne tőle a tankönyv. A történelem könyv is csak pár évtizeddel vastagodott, ha épp az élet nem csak azt eredményezte, hogy ami akkor úgy volt leírva, azt ma már így írjuk. Persze a tudomány fejlődik, de ez az általános iskolákat, és a humán szakokat nem érinti. Ahol meg igen... ott már rég csak a célirányos oktatás van, semmi humán. Mondom „célirányos”, tehát nem a „villanyégő cseréjét” tanítják. Azaz, az alapokat, az általános műszaki „intelligenciát” ezek miatt sehol sem tanítják. Az értékeink megbecsülése sincs, mert a „Made In Dobdel” (eotvospm-től idézve) kiöli az emberekből. Letörött a 100 forintos játékkütyü bizgentyűje, „nem baj, a mama majd vesz másikat”. Ez a mama annak idején a rongybabával játszott. S ha a nemtörődömségéből összetört valamit, akkor mehetett a sarokba, kukoricán térdelni. Csak sikerült nem megállnom, hogy csak ezzel válaszoljak: Idézet: Csak igazad van! Szerintem. „Remélem van némi igazam!” |
Bejelentkezés
Hirdetés |