Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia,
ismeros a problema. Okos cicusod van, nem mindegyik tanulja meg az ajto nyitast. Egyebkent nem csak kimenni, hanem bejonni is megtanulnak de olyanrol meg nem hallottam amelyik be is csukja maga utan Akkor sorolom az altalam eddig bevallt megoldasokat: - Mindig be kell zarni kulccsal az ajtot. Macsek egy ido utan megtanulja hogy nem nyilik... Hatranya hogy maceras, valamint ha vendeg van teljesen dilisnek nez hogy mindig kulcsra zarod az ajtot Valamint kell akkor macska WC is mindenkeppen a hazba... - Szerelj fel macska ajtot. Neten rakeresel: "cat flap" a neve. Hatranya hogy egyreszt kell vagni egy nagy lyukat az ajton, valamint nagysagrendileg olyan 10.00 HUF... - Szerelj fel reed relet, magnest, es szirenat az ajtora. Igy halljatok ha nyitva van az ajto. Hatranya hogy a csalad (no) tagjai hulyet kapnak tole Dorombolasban gazdag uj evet! G.
Never mind! Ha gondolod, tudok tippet adni, melyik tanárnál érdemes felvenni kurzusokat! Ég és föld az egyes oktatók közötti különbség! A Radiokémia tanszéken jó fej tanárok vannak, emlékezetem szerint!
De, hogy a kutyám milyen hülye…! Van egy ultrahang sípja, ha megfújom, már szalad is oda hozzám, (persze, ez nem kevés finomság eredménye, amit ma is minden alkalommal megkap!) és ha meg tudná magát kötni, meg is tenné. Amíg a póráz a nyakán van, (a másik végének nem kell megkötve lenni!) addig el sem mozdul a teraszról, és történhet a kertben bármi. Ezt ő pihenő időnek éli meg, - néha a macskával a hátán! - ilyenkor házat sem őriz. (Csak olyankor van így, ha épp jön valaki hozzánk, vagy el megy.) Aztán ha leakasztom a nyakáról, se ki, se be, senki!
A macs egyszer beszökött, és így találtam meg...
Na most kihasználtam, hogy előző nap délig leadhatom a vizsgát...megfutamodtam, elhalasztottam még nem érzem eléggé felkészültnek magam. Egyébként hiába adsz tippet, mert több tárgyam nem lesz a radiokémia tanszéken és kurzusfelvételnél kb. annyi választási lehetőségem van, hogy felveszem a kurzus vagy nem, mert csak 1 időpont szokott lenni, talán 2. félévebe volt egyszer, hogy választhattam két időpont közül.
Majdnem elfelejtettem:
Ha kell, van ajandekban egy hasznalt (de funkcionalisan tokeletes) barna szinu "cat flap"-om
Csak akkor repulne ha belerugnek, de nem szoktam.
A "flap" szonak sok jelentese van, tobbek kozott: - Flap (aircraft), a hinged surface on the trailing edge of an airplane wing (gondolom erre gondoltal...) - Butt flap, a separately removable part of underwear (un)covering the buttocks (ennek sok koze nincs sem a macskahoz, sem a repuleshez ) - Cat flap, a hinged flap that allows a cat to enter or leave a room or building (en pedig erre gondoltam)
Gyengécske angol tudásommal azt hámoztam ki belőle, hogy: Cat Door, azaz macskaajtó igaz? És akkor nem lesz lyuk a helyén, ha odaadod valakinek? Vagy van már a helyén Dog flap
Amúgy nem lifeg, ha fúj a szél?
Nos a macska ajto ugy mukodik, hogy van egy (illetve egeszen pontosan ketto egymasba csusztathato keret, valami olyasmit kepzelj el mint amilyen az ajtoba vagott szellozo nyilasoknal van). Ez a keret van negy atmeno csavararral belerogzitve az ajtora vagott nyilasba. A kereten felul csapagyazva log egy atlatszo (hogy a macska ki tudjon nezni) muanyag ajto (ez a "flap"). Az ajto aljan es a keretben is van egy magnes, ami zarva tartja az ajtot, igy a szel nem lebegteti, de a macska a mancsaval ki tudja nyitni. Persze meg kell tanitani neki a hasznalatot, ertelmi kepssegtol fuggo mennyisegu kolbasz felhasznalasaval A jobb legzaras biztositasa vegett korben "kefe" is van ami az ajto mozgasat nem akadalyozza, viszont a hideg kevesbe tud bejutni az ajto es a keret kozotti resen.
Nos ami konkretan a ram vonatkozo kerdeseidet illeti: 1.) Nem marad lyuk a helyen, mert ez a regi ajtonkon volt. Az uj ajtora pedig nem kerult engedelyezesre a beszereleshez szukseges meretu nyilas kivagasa (ha erted hogy mire gondolok ) Tehat felszerelve nincs, kidobni viszont sajnalom. 2.) Ami a Dog flap-ot illeti, fejen talaltad a szoget. Valoban kaphato tobb meretben is, a kisebbeket inkabb macskanak, a nagyobbakat inkabb kistestu kutyaknak ajanljak. De akar nyuszi is hasznalhatja Igazan egy gond volt vele, megpedig az hogy amikor petardaztak az utcaban, akkor a kutyank nagyon felt es annyira be akart jonni hogy mindig szetragta a keretet (es az ajtoba vagott nyilast is mindig korberagta). Ezert mindig egy "merettel" nagyon macska ajtot kellett venni es felszerelni. Tehat valojaban amit itt felajanlottam az valojaban nem is macska ajto hanem kutya ajto
Köszi a kimerítő választ! A kefés hézagkitöltőt sejtettem, de ezt a mágneses trükköt nem gondoltam volna. Az anyumnál is jól szét van kaparva az ajtó, mert hogy máshogy is jelezhetné, ha be akar jönni a kutyus. Kulcsot már mégsem akaszthatok a nyakába Bár egy hozzá méretezett ajtócsengőre be lehetne tanítani, persze csak a fiatalokat. Az idősebbeket nehéz átszoktatni.
Nehogy már probléma legyen egy ilyen ajtó fotocellás működtetése, még talán az illető állat személyazonosságának ellenőrzésével is! (A visszajövetelnél tartanám fontosnak, hogy ne teljen meg kóbor állattal a ház.)
Ha jól látom, egy kuvasz? de a kisebbik fajtából, ugye?
Igen, ott még a kisebbik, mert csak 8 hónapos volt.
Letezik luxus kivitel is, magneses nyakorv vagy beultett RFID azonositassal. Ez utobbi elkeszitese szep (de nem lehetetlen) feladat.
Most jöttem a fogorvostól, kihúzták egy fogam.
Kéretik összedobni egy robot fejet....
Mint régen (v. ma is?) a szervizekben, - a jó alkatrészt kiszedték, ha kellett másnak.
Szólj DaniRobot-nak, Ő csinál neked!
I'm, Robot
R. Daneel-t nagyon irigyelném.... Ja és még visszavan kb 6 fog.
Nem is csodálom, nekem is kellene egy olyan pozitron agy.
Apropó Asimov! Nemrég olvastam valahol, hogy Asimov AIDS-ben halt meg, mert egy műtétje során HIV vírussal fertőzött vért kapott a vérátömlesztéssel. Szegény...
Ha igaz az durva, pont egy ilyen ember. 1 millió másikat tudnék aki méltó lenne eme sorsra helyette...
Jó napot!Én a halaimat tanítottam meg arra,hogyha rákoppantok az üvegre,akkor odajönnek.Bár mondjuk lehet, hogy azért jönnek oda, mert éhesek.Úgy emlékszem,ez a Pavlov-i reflex.A macskát is sikerült betanítani,de az elveszett.
Az én halaim ha az üvegre koppintok inkább megijednek , de ez lehet csak azért van, mert én rendesen etetem őket?
Idézet: Biztos nagyot koppintottál az üvegére... „A macskát is sikerült betanítani,de az elveszett.”
Gyakorolnak az ECDL vizsgának az általános informatikai részére... mpppa, mpppa... egyszer csak sikerül majd kimondaniuk, hogy: mappa
Erről az a Hollószinházas előadás jut eszembe, amikor is a vevő reklamál a kisállat kereskedésben, hogy döglött papagájt adtak el neki és cseréljék ki:
Eladó: Van egy csigám! Vevő: Csiga, csiga... Mit kezdjek egy csigával?? Tud beszélni? E: Igen!! V:Tényleg??? E:Nem.
Hazajovet eszembe jutott egy ugyen alltalam soha ki nem probalt de nagy valoszinuseggel hasznalhato megoldas:
Tegyel fel magneszarat az ajtora. Ha megnezed szerencsetlen joszagot amint nyitja az ajtot, lathatod hogy pont eleg nehez neki logni a kilincsen, komolyan feszegetni mar nem igazan tudja az ajtot. Tehat ugyan a kilincset le tudja nyomni, de komoly erovel nem tudja ugyanakkor kinyitni az ajtot. Feltetelezem hogy egy (na jo esetleg ketto) ajtomagnes annyira nehezze teszi a ajtonyitast hogy a cica mar egyatalan nem, ti viszont kulonosebb nehezseg nelkul tudjatok az ajtot nyitogatni.
Segítsetek!
(persze, ez legyen életem legnagyobb problémája!) Emlékszem régről egy képre... Újság címlap, vagy poszter lehetett. Az AKAI lemezjátszó, az AP100 hangszedője premier plánban, és előtte egy (ezredrészre kicsinyített) ürge gugol vele szemben a fekete korongon, és fényképezi a pick-up -öt. Megesküdtem volna, hogy egy bizonyos folyóiratban volt, (szándékosan nem írom a nevét, nehogy befolyásoljak valakit,) - de ma végignéztem az összeset, és abban nincs. Ha valakinek eszébejutna valami a leírtakról, - várom!
Ma megmutatta asszony és a legfiatalabb műszerész hölgy, hogy is kell valójában kiforrasztani. Állítólag még gyakorolnia kell még de már jól halad.
Nameg kitúrtak a helyemről... Most már itt sem vagyok biztonságban |
Bejelentkezés
Hirdetés |