Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   88 / 1271
(#) calibra válasza mdecsi hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Köszi!

A probléma az,hogy talán a TV sem ér már ennyit
Nameg ki tudja a foltozott sorkimenő meddig bírja még
TV témában nem vagyok túlságosan otthon,de szeretem a kihívásokat,Az igazság az,hogy még szétszedni sem volt mikor.Ha esetleg mégis lenne egy rajz
(#) mdecsi válasza calibra hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Sok szerencsét!
(#) calibra válasza mdecsi hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Köszönöm!
(#) bancsi válasza tibsz hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Kedves Tibisz ennél a tipusnál legtöbször a sorvégfok/sorvégtranyó/ vagy a soksorozó szokot rossz lenni. én a hibakeresést úgy kezdeném, hogy lehúzom a tápról az egész eltéritő alaplemezt /hátúrrol a jobboldali/ és , ha így ellindúl akkor valószínűleg ott van a probléma . eztán dugd vissza a tápra a panelt és húzd ki a panelből az eltérítő tekercseket, ha így is megy akkor szinte biztos , hogy sortranyós vagy sokszorozós .
a sortranyót megtododmérni, ha ez a baja akkor a collektor emitter condit is illő kicserélni , mert ha szakadt a bu-t viszi mint a sic / a csúcsfesz/
Ha nem a bu rossz , akkor forraszd le a sorkimenőről a sokszorozót és így próbáld ell indítani. :yes:
(#) frissadam hozzászólása Jan 18, 2009 /
 
Helló! Van egy tv itthon aminek a képcsöve el lett "színezve" mágnessel.Hogy lehet demagnetizálni a képcsövet? Csak akkor jó a kép, ha alatta hagyok egy mágnest megfelelő polaritással. Mágnest kivettem alóla , mert féltem h csak elrontom a képcsövet végleg.Mit lehet ilyen helyzetben tenni?
Kösz!
(#) bancsi válasza frissadam hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
szia
bár én nem vagyok szakember csak egy okoskodó hüjegyerek, általában leszokta magát demagnetizálni, bár készenléti állapotbol való inditáskor nem nagyon, mert a ptc a hálózatra van kötve és igy ez már meleg. próbáld ha még nem csináltad :húzd ki had hűljön le kb 20-30 perc és dugd be a hálózatba ha hallasz egy bommm hangot akkor lemágnesezte./ egyépkent próbáld meg át rakni egy másik helyre , kitudja mi van ott./ töbszöri ilyennel ell lehet tüntetni
(#) lapose válasza frissadam hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Szia!

Húzd ki a TV-t a konnektorból, kb. 20 percre, és a következő bekapcsoláskor az automatikus lemágnesező ha jó, lemágnesezi!
Ha siettek, én egy pillanatforrasztóval szoktam lemágnesezni: Bekapcsolva a teljes képernyő felületét "átradírozom".
(#) frissadam válasza lapose hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Ez egy 15 éves orion tv. Nem tom mennyire működhetenk ezek a megoldások itt is.
De köszönöm.
(#) bancsi válasza frissadam hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
minden további nélkül, ha jó a lemágnesező "rendszer".
A lapose technikája jó /pákás/ de azért a lemágnesezőnek is mennie kell néha l Ezt könnyen meglehet mérni. két fő eleme a tekercs + a hőellenállás, és már megy is a folyamatosan csökkenő, váltakozó észak dél pólusú mágnese tér.i
(#) tibsz válasza bancsi hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Köszi a választ megprobálom igy ahogy irtad kössz!
(#) tibsz válasza bancsi hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Hello most ott tartok a videoton tv-vel hogy van a
sorkimenő mellett eggy két eres kábel ami felvezet
egésszen a képcsö nyakán lévő tekercseléshez
ha ennek a kábelnek lehuzom a csalakozóját akkor
elindul a rendszer (ha a panelt huzom le amit mondtál
akkor nem indul el).
(#) bancsi válasza tibsz hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
vegyél fel MSN-re!
ha nem probléma, de így gyorsabb
(#) bancsi válasza (») Jan 19, 2009 /
 
ha rám katintasz elvileg látod : btv18Vfreemail.hu
(#) pogacsas hozzászólása Jan 19, 2009 /
 
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Panasonic TX-21JT2P típusú tv-m. A baja az, hogy van néhány csatorna ahol enyhén csíkos a kép. Függőleges fehéres színű cikk-cakk-ban csíkos. Az érdekes az egészben az, hogy nem mindegyik csatorna, csak néhány, a többin tiszta a kép.. Másik tv-vel kipróbáltam, azon kristálytiszta a kép minden csatornán, tehát nem jelszint, vagy kábelgond. Viszont így semmi ötletem sincs...
Köszönöm előre is a helpet.
(#) Papp Ferike válasza pogacsas hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Szia!
Előszőr inkább a képernyő képét próbáld lefotózni úgy hamarabb tudok segíteni aztán nekem jó lesz a tipusa is egyenlőre.Köszi!
(#) pogacsas válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Ezeket sikerült készíteni. Persze nem nagyon látszanak a csíkok, de azért zavaróak. Fotózni nem egyszerű a tv-t, de remélem azért látszik a lényeg
(#) Papp Ferike válasza pogacsas hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Látom a gondot és elég sok tv-nél láttam már hasonlókat.Sajna szerintem ez valami nagyfrekis gerjedés lehet.Első javaslatom talán az lenne,hogy próbáld meg egy kicsit csillapítani a bemenő jelet nem-e túl van vezérelve.A másik dolog: milyen gyártmányú benne a cső?
(#) pogacsas válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Köszönöm a segítséget. Rendben, kipróbálom csökkentett jelszinttel.
A csőről itt egy kép.
Mégegyszer köszönöm.
(#) paperboy válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 19, 2009 /
 
Sikerült leszedni? Esetleg belenéztél már?
(#) dilan hozzászólása Jan 20, 2009 /
 
Sziasztok!

Az egyik kérdésem az, hogy hogyan lehet egy TV vízszintes eltérítését csökkenteni, ha nincs benne a soreltértés környékén semmilyen állítható alkatrész?
(kb. a kép 10%a kívül esik a képernyőn)
A másik pedig, hogy van-e arra valamilyen módszer, amellyel az rgb videoerősítők munkapontját pontosan be lehet állítani? (ha saccra próbálom, valamelyik mindig túlsúlyba kerül és a szürke nem szürke)
(#) Andrew3 válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
ennyire lámer azért nem vagyok...évekig működött a törlő gomb ...most csak a led villog hogy érzékeli a távirányitó jelét,és a felirat marad...jobb ötlet?
(#) Papp Ferike válasza paperboy hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
igen az első nem a második.Sajna még nem értem odáig.Egyébként valami feszültséged nincs meg az tuti.Biztos hogy megy a sorkimenő?
(#) Papp Ferike válasza dilan hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Először is milyen készülék ez?Mert ez fontos a tanács szempontjából 50 cm vagy nagyobb esetleg pntos tipus?A másik kérdésedre a válaszom kell egy tuti fekete fehér kép és ha a fehér fehér akkor a többi oké!Addig tekergeted a 3 potit/gain/.Ez el tudod érni azzal is ha leveszed a színtelítettséget nullára/már ha le lehet!/És a kép egy stabil álló kép legyen!!!!
(#) Papp Ferike válasza Andrew3 hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
nincs több ötletem.Lehet olyat hogy nem adod meg a csatorna nevét?
(#) paperboy válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Az miből derül ki?
(#) dilan válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 20, 2009 /
 
Elekta gyártmány, tipusa "ctr-1498 emk" készült kb. 1992ben, képátló 37cm.
Gondoltam arra, hogy az eltérítő tekercsben tárolt energiát kéne csökkenteni pl. párhuzamosan kötött ellenállással - de ezt elvetettem, mert tüneti kezelés lenne - vagy a sorvégfok impulzusának csökkentésével - az egész nagyfeszre kihatna, fókusz, fényerő stb. elállítódna.
A szín beállítására a régi, jól ismert monoszkópot próbáltam felhasználni, de az a baj, hogy amikor a állítom, nincs mihez viszonyítani, ezért is nehéz saccra beállítani. A fekete-fehér üzemmódot megpróbálom - köszi a tippet.
(#) Papp Ferike válasza paperboy hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
Rajz alapján nézz egy dc feszültséget amit a sorkimenő állít elő.
(#) Papp Ferike válasza dilan hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
A gondot valószínűleg a tápfeszültség megnyúlása okozza.Azt hiszem annak még az öreg 4600 v. 4601-es táp ic-je van a megoldás és a kora miatt meg is érdemli az összes elkót a primer és szekunder táp-körben ki kell cserélni.Remélem nem van ez így már régóta mert lehet a megemelkedett fűtőfeszültség miatt kampec a csőnek.Ha a fehér fehér akkor a többi oké!!
(#) dilan válasza Papp Ferike hozzászólására (») Jan 21, 2009 /
 
A tápja teljesen tranzisztoros; kb. 3 hónapja eldurrant benne egy elkó a primer oldalon - amitől a szekunder oldal 120Vos kimenete 370V közelébe emelkedett... természetesen vitte magával a szekunder oldali elkókat is (összesen 4dbot) + 2 tranyót, (egy stabilizátort és egy készenléti-tápfeszültség-kapcsolót) és 1db 1,2Ωos ellenállást. Kétséges volt, hogy sikerül életet lehelni bele, de egy hét agyalás és az újabb és újabb hibák felderítése után újra olyan volt mint újkorában. (érdekességképpen mellékelem a táp kapcsolását a feltárt hibákkal)
Közben beállítottam a szürkét szürkére - köszi a tippet.
Tehát akkor azt mondod, hogy a vízszintes eltérítés csökkentésének egyetlen módja a tápfeszültség csökkentése? De az csökkenti a fényerőt is...
(#) Robi85 hozzászólása Jan 21, 2009 /
 
Sziasztok.

Anyuéknak van egy Daewoo 72CMes TVje, és egyiknaprol a másikra elcsúszott a kép ballra. Jobb oldalon kb 2cm széles fekete csík van csak. Ez mitől van, vagy mitől lett ez? És visszalehet ezt itthon állitani, hogy megint középen legyen a kép?

Következő: »»   88 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem