Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Megjegyzem, a vizsgaidőszak alatt nem néztem tv-t. Miközben tanultam, néha ide felnéztem. És nem is hiányzik a TV. nagyon nem! Pfuj!
Aha... nálunk is ez van. A TV-t száműztük otthonunkból már lassan 3 éve és nem hiányzik.
Nyaralni megyünk akkor TV-zük Kisgyerek most lett 1 éves pár napja már van egy csomó rajzfilm meg diavetítő diafilmek neki, a könyvet szereti, és a vezetékeket, meg a szerszámaimat... Mi pedig ha valamit akarunk megnézni letöltöm és gépen megnézzük. Több idő marad egymásra, és magunkra. Hihetetlen azoknak akik TV-znek, de tényleg igaz. Több órában mérhető napjában mennyi idő szabadul fel. Sajna még ott tartok, hogy ezt általában bepótolom intenzív internetezéssel, és szuttyogással a gépen. Túl sokat olvasom pl ezt a fórumot is, és ezt nem viccként írom, hanem komolyan így gondolom. Sokszor már pótcselekvésként is észreveszem magamon ezt. Most ennyi, mert csak csűrni csavarni tudnám tovább ugyanazt.
Könyveket olvasni igen hasznos. Sajnos mára már olvasni sem tanítják meg a gyereket.
Mondjuk ez rám is igaz. sokat vagyok itt. Részben, mert sokat gépelek a suliba való feladathoz, megy egyéb munkáim is a géphez kötnek! Ennek van értelme. segítjük egymást - önzetlenül! A mai világban ritka ez! Nagy kincs. Néha egy jó szó hiányzik valakinek, néha meg "hardveres" segítség. Itt mind a kettő megtalálható. Barátságok szövődnek. Látszanak a "klikkek" is... Így van rendjén.
Idézet: :yes: „Barátságok szövődnek.” A szavazásnál most meg én nem tudom mire bökjek. Idézet: Ha jó a dátum, és nem a világ végén van.„Igen, mindenképpen” Idézet: és a „Talán” Idézet: majdnem ugyan az.„Nem tudom...” Idézet: Nálam kilőve.„Biztos hogy nem” Most, hogy így "hangosan" gondolkodtam, és Ti is segítettetek, eldöntöttem, az Idézet: -re szavazok, maximum a mindenképpen nem igaz benne „Igen, mindenképpen”
Végre valaki! Végre rájön valaki amire én egy éve, azóta nincs tv, ha kell valami letöltöm megnézem de nem érdekelnek a reklámok meg a többi "szemét" ami a tv-ből ömlik. Igen én is túl sokat nézegetem a fórumot pótcselekvésként, már a műhelyemből is újra tudom igaz hát azzal a monitorral nem érdemes(640x480 vagy 800x600 csak nem tökély) de nem baj. Ha végre rendet tudok tenni a műhelyben tényleg játék lesz a munka, de inkább okosan csinálom meg amúgy is ez ez hobbi és nagyon tetszik, így autodidakta módon tanulni nagyon nehéz, utánépíteni lehet de hibát keresni sok sok izzadás.
Ugye milyen jó TV nélkül élni?
Mi kb 4 éve dobtuk ki a TV-t vagyis álltunk rá a ha valamit meg akarok nézni megveszem, moziba megyek vagy egyéb úton nézem meg. Azt sem tudom (és valóban nem), hogy most milyen reklámok mennek a TV-ben. Azóta sokkal több időm van mindenre.
Én évek óta nem nézek tévét.
Ha valamit meg szeretnék nézni, akkor letöltöm netről és akkor nézem meg, amikor csak akarom, annyiszor ahányszor kedvem tartja és persze reklámok nélkül.
Lehetséges, de érdekes módon mondjuk én ilyen butító dolgokkal nem nagyon találkoztam még élesben (iskolai könyvekben), pedig nemrég fejeztem be (pár éve) a szakközepet. Testvérem pedig most jár egy másik szakközépbe (lakberendezői), és az ő könyveit jópárszor láttam már, egyik sem butító jellegű, mint a hajnalban általam mutatott linken szereplő. Tehát én nem tudom, melyik pontra gondolsz, illetve melyik időszakra, amitől is elkezdődhetett ez a nyilvánvaló néphülyítés, illetve hogy mivel, milyen eszközökkel és formában. Mert amit én mutattam itt reggel, az egy létező, egy megvalósult és teljesen megfogható dolog (sajnos). Talán a NAT-ra gondolhatsz... abban mondjuk lenne valami...
Idézet: „Hol a családi légkör?” Nincs. Ennyi a legrövidebb válasz, amit adni lehet és még igaz is. (Nem mindenkire, de a többségre, illetve azokra értve, akikre megpróbáltál rávilágítani az irományodban - ők egyre többen vannak sajnos.)
Én szoktam nézni TV-t. Az esti híradót minden nap megnézem, ha tehetem. Szellő István és Erős Antónia is szimpatikus emberkék, már csak ezért is :yes:
Egyébként azt észrevettétek, hogy egy ideje gyökeresen megváltozott a Petőfi rádió? :eek2: Olyan modern zenék mennek manapság benne, hogy ihaj. Régen ez nem volt így, utáltam a benne lévő nyikorgásokat, és sosem kapcsoltam oda. Manapság meg egészen másként van ez.
igen, igen! Amióta észbe kaptak, hogy a "szocreál" gondolkodás - majd a hallgató idomul a műsorkínálathoz - megszűnt, mivel állítólag csődközeli volt a helyzet. Rájöttek, hogy haladni kell a korral Azóta MR2 a neve, külsőleg és belsőleg is megváltozott. Állítólag akkor csappant meg a hallgatósága, amikor bejött a Slágerrádió.
Nem üzlet egyszerűen senkinek a művelt emberfő. Aki tud és akar gondolkodni, az nem jó, mert kétségbe meri vonni a politikai és gazdasági hatalmak döntését! Ez nem aktuál! Hiler és Sztálin IS jórészt h*lyékkel és elvakultakkal (Mengele, Gőring) vette magát körül, mert nem kérdőjelezték meg a döntését. Vegyük észre: a fogyasztói társadalom is ennek a gondolkodó józan paraszti észnek az elaltatásán dolgozik! (No. 2 lemez Matyitól) Széllel szemben nehéz pisilni. Én mégis megpróbálom a magam módján. Úgy, mint Ti.
Kicsit elővettem a régi C64-et és írtam két programot.
Az egyiket egy C fordító segítségével C-ben a másikat pedig Assembler-ben. (feladat a képernyőt teleírni a-b-c-d-e stb... betűkkel magyarul 1000 byte feltöltése) Nagyon durva a sebesség különbség. (A C nincs optimalizálva vagyis nem regisztereket használ hanem egy long változót) Mellékelem a forrást és a d64-et is, érdekes.....
Jóestét, mindenkinek! Van egy mulatságos képem. Nézzétek meg! Ez egy főelosztó felcímkézve ( kötés alatt.), de amikor elolvastam akkor majdnem hozzávgátam a 17 -es krovát az 1000A -es energiasínnek; kínomban a röhögéstől!
Sajnos még egyet nemtudok csatolni a de a következő felirat áll az uszodai elosztóban, a 16A -os kismegszakító fölött: női piszoár (???) Nocmomment! A hálózat él, szerencsére nem volt "csitcsatbimmbumburgum". A MasterPack -on a csúcsáramfelvétel 111A volt, ( ebben csak egy részleges világítás volt, a mélygarázs teljes világítása, és kilímaberendezések, szóval ha valami nagyobb probléma van, akkor az csak nagyobb terheléskor fog kiderülni. pl. ha az 1000A -os energiasín, nincsen valahol jól "összekuplungova")
Biztos a feminista mozgalom harcolta ki, hiszen milyen dolog, hogy csak a férfiaknak van piszoárjuk! :whistle: Ez Köbzolinak, mert jófej!
Idézet: Ez de durva, Magyar helyesírás „kilyárat”
A mai nap nagyon nem volt semmi. Az űramszünet közepén odajön egy kb 1méter 70 -es csaj, farmerban, és egy halálfejeses, csülökcsontoskabátban, hogy ő lenne a fitness terem bérlője, ki akarata nyittattni az építésvezetővel, és mivel segítettün neki megkeresni, mesélt egy pár dolgot. Ő egy FenkShui zsakértővel jött, hogy kivizsgálja hogy FenkShui szempontjából jól vannak e elhelyezve az ajtók stb. Nemindeggy neki, hogy a kábel hogyan milyen magasan vanstb. Ha nem jön be, megmondták hogy nem bérlik ki! (Gondoltam arra, hogy felakar e nézni az álmennyezet fölé, mert aztán ott van kábelgubanc). Milenne ha visszakapcsolnák az áramot, és az ő kis műszerének mutatója, 3000 -es szinkonnal pörögne percenként.
Annyira kikészültem tölle, hogy még ide se tudok leirni bármit helyesírási hibanélkül.
Vicces. a wordben van magyar helyesírás-ellenőrző. Az meg gépelt lap!
Lehet, hogy hülyeségnek tűnt amit a csaj kért, de számomra nagyon is érthető.
Bár sok ember IQ-ja nem terjed odáig, hogy meglássa az összefüggést azok között a dolgok között amik hatással vannak az emberre. Az elektromosság ha tetszik ha nem hatással van az emberekre. Ez kb olyan, mintha azt akarná valaki bemagyarázni, hogy a hold nincs hatással az élőlényekre mikor majdnem minden fontosabb ciklus a holdhoz van igazítva. Ez nem zárja ki a kontárokat akik egy-egy hangzatos szó mögé (fengshui) bújva szép pénzt szednek ki a hiszékenyekből. Szerintem sokak tudnának itt beszélni arról, hogy mit is okozhat az elektromosság az emberekkel. Én pl egy monitor sípoló hangjától (amit alig lehet hallani) voltam ideges. Amint megtaláltam az okot és kiiktattam elmúlt.....
Így voltam én a volt anyósom sipító hangjával!
Igen ebben teljesen együttudok érteni. Nem véletlenül mondtam azt hogy 3000 szinkronfordulattal pörögne műszerén a mutatója, a FenSutyistának, ha az áramalá lenne helyezve( 50Hz * 60s = 3000).!
Neeem! Mostmár alig hallja! Immunis lett rá!
Bizony! (...de a lányát is) :gun:
Na, nem voltam kegyetlen, de mikor (cca. 20 éve) kimondták a válást, kizöldültek a fák, kisütött a nap, és a levegőnek is más illata volt.
És a monitor kiiktatása hogyan történt? Valahogy így? Bővebben: Link
Na, azt nem tudta volna megszokni senki! De érdekesmód, ők sem egymást!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |