Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   13 / 214
(#) titi válasza Gery hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Ez érdekes...
Lehet, hogy elírták?
Esetleg megnézheted, hogy ugyanolyan alkatrészekhez megy-e mint az R-OUT szál.
Milyen IC-van azon a panelon? (a BA5938-at látom)
Az adatlapja alapján is le lehetne ellenőrizni.
(#) Gery válasza titi hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Nah, (igaz hogy olyan beteg vagyok, hogy alig látok), de megfordítottam a panelt és a másik oldalon szép nagy forrszemekkel megtaláltam L-OUT, R-OUT, és A-GND-t is, szóval mindent! Szóval ha jobban leszek, akkor ki is próbálom! :yes:
(#) set68i válasza titi hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Heló!
Szétszedtem a lejátszót, de sajnos elakadtam. Nem találtam semmit ahol L-OUT vagy R-OUT legyen írva. Eszembe jutott, hogy ezekben a lejátszókban DAC van, vagyis egy konverter alakítja a digitális jelet analógra...változtat ez valamin ebben az esetben? (a könyvében azt írja: 24bit DAC converter) Készítettem pár képet, hátha ez alapján tudsz segíteni nekem. Piros körrel bejelöltem ahol csatlakozik a mechanika a nyákhoz.
(#) titi válasza set68i hozzászólására (») Jan 23, 2009 /

Hali!
A te esetedben úgy néz ki, hogy a dekóder IC az alaplapon van, ezért nincs a csatlakozónál audio jel.
De nem lehetetlen a dolog, csak egy kicsit nehezebb.Adatlapot kell nézni az IC-khez, és az alapján megtaláljuk a megoldást.
Esetleg leírhatnád az IC-k típusát, mert nem mindegyik látszik.
(#) set68i válasza titi hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Leírtam a típusokat:
- TC94A34FG
- 4565
4055B
JRC
- TC94A14FA
- TA 419A4
2157FN
- AKM 4385VT
9N411
- LA6 242
- TEA 6320T
VAX2MO
- TB2118F
- Nec 784217A
- SAA6579T
Remélem el tudsz igazodni rajtuk
(#) gyuripapik hozzászólása Jan 24, 2009 /

Üdvözlök mindenkit. Egy Panasonic CQ-1001 (alap) autórádió Cd-hez kérnék segítséget. Mégpedig, szerelés közben összeért a hangszóró kimeneti vezeték. Azóta nincs hang, minden más funkció működik, csak hang nincs. Hol keressem a problémát, mi szállhatott el? (laikus tudásommal annyit tudok segíteni, hogy így is hogy nincs hang hátul az egyik sok lábú valami melegszik, ezen is van hűtőborda) Várom a válaszokat a gyuripapik@citromail.hu-ra.
(#) kapcsandi hozzászólása Jan 24, 2009 /

Sziasztok nekem van egy olyan gondom h van egy opel omega rádió amit sikeresen kikódoltam működik tökéletesen a rádió megnyomtam az as feliratot és működött de a rádió cd tára továbbá sem működik. Nem tom mihez kezdhetnék. SEGÍÍÍTSÉÉÉG[b]
(#) titi válasza set68i hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Bocsi, most 3 melós napom jön, addig nem lesz időm a dologra, de utánna nekiesek...
(#) titi válasza kapcsandi hozzászólására (») Jan 24, 2009 /

Hali!
Nem elég egyértelmű, kicsit több adatot is mondhatnál.
Tehát ez egy külső CD-táras rádió?
(#) kapcsandi válasza titi hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

nem vagyok oylan jártas a témában de ki lehet venni a cd tárat betenni 5 cd-t és utána kell visszatenni a rádióba de ha akrod tudok képe is mellékelni ha ez segítene Előre is köszönöm
(#) titi válasza kapcsandi hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Dobj egy képet, meg esetleg, ha tudod, a pontos típusát, aztán majd meglátjuk...
(#) kapcsandi válasza titi hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

nah hali annyit elértem h tom hogy ez egy philips ccr 2006 típusu de nem találtam sehol a kikódólását. de itt van egy két-kép
(#) titi válasza kapcsandi hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

A magnó része megy? Úgy értem szól?
(#) set68i válasza titi hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Semmi gond, nem életbevágó Ha már 2 hónapja nem tudom használni, akkor még 3-4 napot maradhat így. Előre köszi, majd várom az infót.
(#) kapcsandi válasza titi hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

A magnó része tökéletesen működik semi baja csak ha át akarok váltani cd-re akkor írja ki h 'CD SAFE"..
(#) sefr1 hozzászólása Jan 27, 2009 /

Sziasztok! Van egy VW Beta 4-es kazis autórádióm, és bekapcsolásnál kiírja, hogy ERROR 1. Hol keressem benne a hibát? Köszi a segítéget előre is.
(#) titi válasza kapcsandi hozzászólására (») Jan 27, 2009 /

Na erre sajnos nincs ötletem...
Nem találtam semmit róla...
(#) w177 hozzászólása Jan 28, 2009 /

Sziasztok!

Van egy autórádióm, aminek van SD kártya foglalata és USB portja is.
Ha rádugok az USB-re egy külső HDD-t, akkor azt jelzi vissza, hogy nem tudja kezelni a disket.
Szerintetek ez valami formázási probléma lehet?
Tudtok abban segíteni, hogy milyen file-rendszerben kell formázni?Vagy abban, hogy mi lehet a tényleges probléma?

Előre is köszi!
(#) set68i válasza w177 hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Szia!
Szerintem nem tudja lekezelni a fejegység a HDD-t a mérete miatt. Tudtommal az USB port kevesebb méretekre van kifejlesztve egy autorádiónál, pl. 2 vagy 4 Gb.
Mekkora a HDD kapacitása?
(#) Inhouse válasza w177 hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Nézd meg, ha NTFS a HDD-d, akkor próbáld meg FAT32-re formázva...

Üdv
Inhouse
(#) titi válasza set68i hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Hali!
Na, a TEA6320-as IC adatlapja alapján már el lehet indulni.
Ez az IC 4db sztereó bemenettel rendelkezik, melyek közzül az egyik minden bizonnyal a CD lesz.
Viszont, hogy melyik, azt már neked kell megtalálnod.
Az adatlapban nézd meg, hogy mely lábak a bementetek, majd nézd meg, hogy a rádiódban ezek közzül melyik van használva. Bekapcsolva a CD-t meg kell nézned, hogy a CD jele melyik lábra van kötve.
Onnan már sima ügy a külső hangforrásod csatlakoztatása.
Ha esetleg nem tiszta a dolog, dobj fel az IC környékéről képet. (mindkét oldalról)
(#) w177 válasza set68i hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Hello!

40 Gb-os. Próbáltam FAT32-re formázni, de az eredmény ugyanaz.
(#) Gery válasza titi hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Szia titi!
Nah kipróbáltam az autós rádió L-out és R-out-ját. Rákötöttem a CD-jére, átváltottam CD-re de nemtörtént semmi. Pedig CD meghajtó nélkül is átlehet simán váltani és kiírja hogy NO CD, ugyanazt mint amikor épp nincs benne lemez. Aztán összeraktam, de úgyse történt semmi. Egy CD-t be is olvasott, le már nemjátszotta, de akkor se volt hang.
Aztán volt a rádió dekodoló résznél L-out és R-out. Oda bekötöttem egy bemenő jelet és láss csodát működött. Szépen hallotam a kimenten a zenét, szépen lehetett hangerőt szabályozni, szóval jó volt, de így rádió egyáltalán nem volt. Pedig az kéne. Kerestem úgyis hogy AM-en van akkor szóljon a bemenet, de nem találtam külön R-t és L-t, csak így. Közbe azt is néztem hogy ha nemvolt a 12V-ra rákötve a rádió, és bemenő jel volt a CD-nek az L-R-jén akkor nagyon halkan hallatszódott a kimeneten... Ja és az A-gnd szerintem valami másé, lehet, szóval kipróbáltam a rendes GND-vel, de nemsegített az se. Szerinted mi lehet a probléma, és mi a megoldás? Valahogy akár AM-re nemlehet rákötni? Ott is van egy csomó felirat....
(#) oregtamas0202 hozzászólása Jan 30, 2009 /

Üdv. Csinált már valaki gyári autórádió CD tár kábelére USB vagy SD kártya catlakozást? Van valami megoldás?ÖregT.
(#) titi válasza Gery hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Hali!
Akkor valószínűleg addig némítva tartja azt a bemenetet, amig ténylegesen el nem kezdi lejátszani a CD-t.
A rádió részre nem fogod tudni úgy bekötni, hogy ne zavarja a rádiót.
Esetleg még közvetlenül az előerősítő IC bemenetét lenne érdemes megnézni. (Írd le, milyeneket látsz.)
Ha az se jön össze, akkor esetleg meg kell oldalni azt, hogy a rádióhoz kötöd be, de akkor kell egy kapcsoló, amivel átkapcsolsz a rádió és a jelforrás között.
(A-GND általában Analóg GND-t jelent, vagyis az audio hangjelhez tartozik, a D-GND pedig Digital GND, vagyis digitális jelek GND-je, a sima GND pedig a táp GND. Bár többnyir ezek valahol össze vannak kötve.)
(#) Gery válasza titi hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Na szia!
Ilyen előerősítő van a rádióban(LC75421). Elég nehéz nyomon követni a vezetősávokat, mert hogy az egyik- hol a másik oldalt folytatódnak össze vissza. De kikövettem hogy a rádió bal oldala a 18 és 17-es lábába megy bele (össze van kötve) a jobb oldala pedig a 20 és 21-es lábhoz. A CD lejátszó bal oldala a 16os lábhoz, a jobb oldala pedig a 22-es lábhoz. Mit gondolsz, hogy kéne megcsinálni, mit kéne csinálni hogy jó legyen? Egyébként még a CD-nél ott vannak ilyen ZMUTE meg hasonló lábak. Azzal se lehetne semmit se kezdeni? (mondjuk ha földre vagy tápfeszre húznám a mutét? )
(#) Piszka hozzászólása Jan 31, 2009 /

Üdv!
Az lenne a gondom, hogy bekötöttem egy mp3-as fejegységet az autómba, de az elfüstölt, megnéztem és egy D5-ös dióda szétesett meg megolvadt a cínezés. Szóval szeretném tudni hogy lehete vele valamit kezdeni?
(#) llaci56 válasza Piszka hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

AZ az érzésem, hogy ez hamar törölve lesz...
Szerintem majd az "MP3-as fejegység" -ben folyt...
(#) Danaman válasza Piszka hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

egy típust nem ártott volna írnod, ha le tudod olvasni a dióda típusát akkor ugyanolyat tegyél be de szinte fix hogy valamit roszul kötöttél be az autóba.
(#) kornel válasza Piszka hozzászólására (») Jan 31, 2009 /

Igen ezeknek a legfontosabb alkatrésze a füst.ha kijön belőle többé nem működik
Na de a viccet félretéve, szerintem bekötéskor a + - szálakat fölcserélted,és azért purcant ki az a dióda.
Ha mázlid van kicseréled és fog működni tovább.
Következő: »»   13 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem