Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Ez érdekes...
Lehet, hogy elírták? Esetleg megnézheted, hogy ugyanolyan alkatrészekhez megy-e mint az R-OUT szál. Milyen IC-van azon a panelon? (a BA5938-at látom) Az adatlapja alapján is le lehetne ellenőrizni.
Nah, (igaz hogy olyan beteg vagyok, hogy alig látok), de megfordítottam a panelt és a másik oldalon szép nagy forrszemekkel megtaláltam L-OUT, R-OUT, és A-GND-t is, szóval mindent! Szóval ha jobban leszek, akkor ki is próbálom! :yes:
Heló!
Szétszedtem a lejátszót, de sajnos elakadtam. Nem találtam semmit ahol L-OUT vagy R-OUT legyen írva. Eszembe jutott, hogy ezekben a lejátszókban DAC van, vagyis egy konverter alakítja a digitális jelet analógra...változtat ez valamin ebben az esetben? (a könyvében azt írja: 24bit DAC converter) Készítettem pár képet, hátha ez alapján tudsz segíteni nekem. Piros körrel bejelöltem ahol csatlakozik a mechanika a nyákhoz.
Hali!
A te esetedben úgy néz ki, hogy a dekóder IC az alaplapon van, ezért nincs a csatlakozónál audio jel. De nem lehetetlen a dolog, csak egy kicsit nehezebb.Adatlapot kell nézni az IC-khez, és az alapján megtaláljuk a megoldást. Esetleg leírhatnád az IC-k típusát, mert nem mindegyik látszik.
Leírtam a típusokat:
- TC94A34FG - 4565 4055B JRC - TC94A14FA - TA 419A4 2157FN - AKM 4385VT 9N411 - LA6 242 - TEA 6320T VAX2MO - TB2118F - Nec 784217A - SAA6579T Remélem el tudsz igazodni rajtuk
Üdvözlök mindenkit. Egy Panasonic CQ-1001 (alap) autórádió Cd-hez kérnék segítséget. Mégpedig, szerelés közben összeért a hangszóró kimeneti vezeték. Azóta nincs hang, minden más funkció működik, csak hang nincs. Hol keressem a problémát, mi szállhatott el? (laikus tudásommal annyit tudok segíteni, hogy így is hogy nincs hang hátul az egyik sok lábú valami melegszik, ezen is van hűtőborda) Várom a válaszokat a gyuripapik@citromail.hu-ra.
Sziasztok nekem van egy olyan gondom h van egy opel omega rádió amit sikeresen kikódoltam működik tökéletesen a rádió megnyomtam az as feliratot és működött de a rádió cd tára továbbá sem működik. Nem tom mihez kezdhetnék. SEGÍÍÍTSÉÉÉG[b]
Bocsi, most 3 melós napom jön, addig nem lesz időm a dologra, de utánna nekiesek...
Hali!
Nem elég egyértelmű, kicsit több adatot is mondhatnál. Tehát ez egy külső CD-táras rádió?
nem vagyok oylan jártas a témában de ki lehet venni a cd tárat betenni 5 cd-t és utána kell visszatenni a rádióba de ha akrod tudok képe is mellékelni ha ez segítene Előre is köszönöm
Dobj egy képet, meg esetleg, ha tudod, a pontos típusát, aztán majd meglátjuk...
nah hali annyit elértem h tom hogy ez egy philips ccr 2006 típusu de nem találtam sehol a kikódólását. de itt van egy két-kép
Semmi gond, nem életbevágó Ha már 2 hónapja nem tudom használni, akkor még 3-4 napot maradhat így. Előre köszi, majd várom az infót.
A magnó része tökéletesen működik semi baja csak ha át akarok váltani cd-re akkor írja ki h 'CD SAFE"..
Sziasztok! Van egy VW Beta 4-es kazis autórádióm, és bekapcsolásnál kiírja, hogy ERROR 1. Hol keressem benne a hibát? Köszi a segítéget előre is.
Na erre sajnos nincs ötletem...
Nem találtam semmit róla...
Sziasztok!
Van egy autórádióm, aminek van SD kártya foglalata és USB portja is. Ha rádugok az USB-re egy külső HDD-t, akkor azt jelzi vissza, hogy nem tudja kezelni a disket. Szerintetek ez valami formázási probléma lehet? Tudtok abban segíteni, hogy milyen file-rendszerben kell formázni?Vagy abban, hogy mi lehet a tényleges probléma? Előre is köszi!
Szia!
Szerintem nem tudja lekezelni a fejegység a HDD-t a mérete miatt. Tudtommal az USB port kevesebb méretekre van kifejlesztve egy autorádiónál, pl. 2 vagy 4 Gb. Mekkora a HDD kapacitása?
Nézd meg, ha NTFS a HDD-d, akkor próbáld meg FAT32-re formázva...
Üdv Inhouse
Hali!
Na, a TEA6320-as IC adatlapja alapján már el lehet indulni. Ez az IC 4db sztereó bemenettel rendelkezik, melyek közzül az egyik minden bizonnyal a CD lesz. Viszont, hogy melyik, azt már neked kell megtalálnod. Az adatlapban nézd meg, hogy mely lábak a bementetek, majd nézd meg, hogy a rádiódban ezek közzül melyik van használva. Bekapcsolva a CD-t meg kell nézned, hogy a CD jele melyik lábra van kötve. Onnan már sima ügy a külső hangforrásod csatlakoztatása. Ha esetleg nem tiszta a dolog, dobj fel az IC környékéről képet. (mindkét oldalról)
Hello!
40 Gb-os. Próbáltam FAT32-re formázni, de az eredmény ugyanaz.
Szia titi!
Nah kipróbáltam az autós rádió L-out és R-out-ját. Rákötöttem a CD-jére, átváltottam CD-re de nemtörtént semmi. Pedig CD meghajtó nélkül is átlehet simán váltani és kiírja hogy NO CD, ugyanazt mint amikor épp nincs benne lemez. Aztán összeraktam, de úgyse történt semmi. Egy CD-t be is olvasott, le már nemjátszotta, de akkor se volt hang. Aztán volt a rádió dekodoló résznél L-out és R-out. Oda bekötöttem egy bemenő jelet és láss csodát működött. Szépen hallotam a kimenten a zenét, szépen lehetett hangerőt szabályozni, szóval jó volt, de így rádió egyáltalán nem volt. Pedig az kéne. Kerestem úgyis hogy AM-en van akkor szóljon a bemenet, de nem találtam külön R-t és L-t, csak így. Közbe azt is néztem hogy ha nemvolt a 12V-ra rákötve a rádió, és bemenő jel volt a CD-nek az L-R-jén akkor nagyon halkan hallatszódott a kimeneten... Ja és az A-gnd szerintem valami másé, lehet, szóval kipróbáltam a rendes GND-vel, de nemsegített az se. Szerinted mi lehet a probléma, és mi a megoldás? Valahogy akár AM-re nemlehet rákötni? Ott is van egy csomó felirat....
Üdv. Csinált már valaki gyári autórádió CD tár kábelére USB vagy SD kártya catlakozást? Van valami megoldás?ÖregT.
Hali!
Akkor valószínűleg addig némítva tartja azt a bemenetet, amig ténylegesen el nem kezdi lejátszani a CD-t. A rádió részre nem fogod tudni úgy bekötni, hogy ne zavarja a rádiót. Esetleg még közvetlenül az előerősítő IC bemenetét lenne érdemes megnézni. (Írd le, milyeneket látsz.) Ha az se jön össze, akkor esetleg meg kell oldalni azt, hogy a rádióhoz kötöd be, de akkor kell egy kapcsoló, amivel átkapcsolsz a rádió és a jelforrás között. (A-GND általában Analóg GND-t jelent, vagyis az audio hangjelhez tartozik, a D-GND pedig Digital GND, vagyis digitális jelek GND-je, a sima GND pedig a táp GND. Bár többnyir ezek valahol össze vannak kötve.)
Na szia!
Ilyen előerősítő van a rádióban(LC75421). Elég nehéz nyomon követni a vezetősávokat, mert hogy az egyik- hol a másik oldalt folytatódnak össze vissza. De kikövettem hogy a rádió bal oldala a 18 és 17-es lábába megy bele (össze van kötve) a jobb oldala pedig a 20 és 21-es lábhoz. A CD lejátszó bal oldala a 16os lábhoz, a jobb oldala pedig a 22-es lábhoz. Mit gondolsz, hogy kéne megcsinálni, mit kéne csinálni hogy jó legyen? Egyébként még a CD-nél ott vannak ilyen ZMUTE meg hasonló lábak. Azzal se lehetne semmit se kezdeni? (mondjuk ha földre vagy tápfeszre húznám a mutét? )
Üdv!
Az lenne a gondom, hogy bekötöttem egy mp3-as fejegységet az autómba, de az elfüstölt, megnéztem és egy D5-ös dióda szétesett meg megolvadt a cínezés. Szóval szeretném tudni hogy lehete vele valamit kezdeni?
AZ az érzésem, hogy ez hamar törölve lesz...
Szerintem majd az "MP3-as fejegység" -ben folyt...
egy típust nem ártott volna írnod, ha le tudod olvasni a dióda típusát akkor ugyanolyat tegyél be de szinte fix hogy valamit roszul kötöttél be az autóba.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |