Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   242 / 2541
(#) DJ Szabcsa válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Ez nem ahhoz a kapcsolási rajzhoz van, de működik. 100wattot ez az IC 8ohmon nem fog leadni. Nekem 8ohmon jár +-37 voltos tápfeszről és olyan 70-80wattot adhat le. Sajnos lemérni nem tudom... 4ohmos verziót meg én nem próbáltam.
(#) Gyurix válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

aha értem és milyen programmal és hová kell dugni a gépbe az erősítőt ha le akarom mérni teljesítményét?

Kell egy oszcilloszkóp meg egy frekvencia generátor. Mi gyakorlaton így mértünk, de hogy gépen hogy kell azt nem tudom.
(#) szamóca válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

És Te miért nem keresel rá dolgokra?
És miért nem tudsz átfogóan végignézni egy témát ha érdekel.?
És miért könnyeb minden kérdést itt feltenni?
És miért jobb ha mások megmondanak mindent?
És miért nem látsz összefüggéseket?

(#) Gyurix válasza szamóca hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Nincs rá időm.
(#) djgombi válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Ezekböl az ic-k böl sose jön ki 100 watt én is megépítettem! Ja és vigyázni kell a tápfesszel mert 40 volt fölé nem nagyon szabad engedni 50 volton elszáll mint a gyözelmi zászló!!! Üdv!!
(#) Gyurix válasza djgombi hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

még hídban sem? jön ki a 100W?
Tudnál segíteni, hogy számítógéppel, hogy lehet egy erősítő teljesítményét megmérni?
(#) hapro válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Nincs rá időd?
Akkor mit keresek itt? Ez szép. Mire van? Nem vagy véletlen elkényelmesedve kicsit?
Ez a tipikus esete annak, amikor valaki pénzért akar időt venni, kötözködőknek írom, hogy ezt átvitt értelemben nézzétek.
Talán lassíts le kicsit, és lesz erre is időd. Hogy benzint tudsz venni a kezeiddel, attól még kocsit nem fogsz tudni vezetni.
(#) Gyurix hozzászólása Jan 25, 2009 /

Akkor, hogy ne keljen méregetni tudtok nekem olyan erősítőt mondani ami nem túl nagy feszültségen leadja 8 ohm-on a 100W-ot és nem olyan nehéz megépíteni?
(#) szamóca válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

No coment....[OFF]
(#) Robi85 válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Persze, tudunk. Bemész egy használt HIFI cucokkal foglalkozó boltba és veszel egy gyári erősitőt. Vagy van sok aukciós oldal. Ott is lehet.
(#) Tomy27 hozzászólása Jan 25, 2009 /

Bár ez itt nem a reklám helye, de a vatera-t bátran merem ajánlani...
(#) agressiv válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Gyurix a kimenő teljesítmény állandó ellenállásnál ami jelen estben 8 Ohm a feszültségtől függ.
Alacsonyabb feszültséggel nem lehet 8Ohm-on nagyobb teljesítményt csinálni, mivel nem elég a tápfesz ahoz, hogy megfelelő áram follyon a hangszórón a 100W-os teljesítményhez.
Ennél nyersebben nem lehet már elmagyarázni.
Úgyérzem, hogy neked gőzöd sincs erről az egész témáról, és szerintem jobban jársz ha nem is erőlködsz vele tovább mert csak negatív tapasztalataid lesznek és egy halom kidobott pénzed.
Ha valami ennyire nem megy nem kell erőltetni mert nicns értelme.
(#) Gyurix válasza agressiv hozzászólására (») Jan 25, 2009 /

Szia Ha annyira nem tudnák semmit akkor nem tudtam volna egy erősítőt megcsinálni ami működik igaz ez egy KIT de mégis a tápegységet meg egyedül csináltam hozzá én terveztem a kapcsoláshoz a nyáktervet én martam le stb.

Egy kit-et nem nehéz összerakni beültetési rajz alapján főleg ha IC-s erősítőről van szó. A tápegységet sem valami bonyolult összerakni mivel greatz híd meg kondi és kész. De mivel még a teljesítményt sem tudod kiszámolni, vagy inkább megérteni ezért nem valószínű, hogy ha például tönkremenne az az erősítő azzal tudnál mit kezdeni. Sajnos nem ilyen egyszerű dolgok ezek.

És a tudnék picivel humánusabb megoldás lenne.

Már ment tönkre az az erősítő és meg tudtam csinálni.De mindegy ha te mondod biztos úgy van.

A feltett kérdéseid alapján igen. Úgyvan

Nem tudom mért vagytok velem ilyenek én nem akarom tanulni az elektronikát és szerintem 14évesen nem is kell olyan sokat tudnom.Én most csak azt szeretném, hogy egy jó házimozi rendszert csináljak ezért akarok egy 100W-os erősítőt mélynek azután pedig a többi hangfalhoz erősítőt építeni. Ezért szeretnék kérni tőletek olyan erősítő adatait amit meg tudok építeni és tényleg leadja a 100W-ot és jó hangja van, de ha nem akartok és pöcsnek tartotok akkor nem kell segítenetek majd valahogy összehozom de örülnék ha segítenétek.

Nem tartunk p***nek, csak az a baj, hogy felteszel egy kérdést és nem érted meg a választ. Ezért rengeteg felesleges kérdést teszel fel, és a végére az lessz, hogy nem jutsz egyről a kettőre. Nem akarod tanulni az elektronikát, de házimozirendszert akarsz építeni. Sajnos ez így nem működik. Ha valamit meg akarsz csinálni ahoz érteni is kell hozzá.
A 100W-hoz megfelelő feszültségű tápegység kell, és ezt nem lehet másképpen csinálni. Max annyit, hogy alacsonyabb impedanciáju hangszórót használsz, vagy több hangszórót kötsz párhuzamosan.

Azt tudom, hogy megfelelő feszültség kell azt tudok előállítani csak egy jó 100w-os jó hangú erősítőt akarok ami tényleg 100W-ot tud leadni 8ohm-on és azért nem olyan nehéz megépíteni.

Ha jól sejtem akkor mélyládához kell az erősítő. Ez azért jó mert annál annyira nem baj, ha nem a legjobb a hangja, mert nem fogod észtrevenni. Mindenképpen valami tranzisztoros kapcsolást javasolnék, de azokat, nem annyira egyszerű megépíteni, főleg, ha beállításokat igényel az erősítő.

Azért megpróbálom lassacskán de meglesz ha tudsz valami jó erősítőt kérlek linkeld be.

Kapcs
Tessék ez jó, és +-55V-os tápfesz mellet megvan a 100W 8OHm-on.

Oké köszi és ehez mit szólsz? Bővebben: Link Csak az baj, hogyha megnövelem a trafóm feszét akkor maximum csak 1,9A fog leadni az elég ennek az erősítőnek?

A helyzet az, hogy fetes erősítőknél előfordulhatnak problémák a mélyátvitelnél. Lehetséges, hogy mélyládához pont nem lenne a legjobb.

Oké és amit belinkeltél ahoz elég az 1,9A vagy ha ezen mulik veszek egy új trafót.

Miért nem építesz erősítőt TDA7293-as IC-ből? Ha jól tudom, az leadja a 100wattot. Vagy hidalt TDA7294, az lead 150wattot. Ha kicsit keresgélsz a fórumon, mindkettőhöz akad itt rajz szerintem...
De van egy olyan érzésem, hogy a trafód nem lesz elég. Ha át is tekered a feszültsége jó lesz, de szubládának kicsit lesz az áramerősség.
(#) Gyurix hozzászólása Jan 25, 2009 /

Most egy alap 100W-os TDA 7294-et csinálok utánna akarok egy komolyabb tranzisztorost de ehez az erősítőhöz 2,6 lesz az áramerősége a tápnak mármint a TDA7294-nek.
(#) Tomy27 hozzászólása Jan 26, 2009 /

Üdv.Érdeklődnék hogy van elfekvőben egy 2X20W-os szterero STK ami még egy régebbi típus, szóval nem egy klón.És egy 8Omh mélyláda meghajtása céljából szeretném hidalni. Érdemes belefogni? Meg a hidbakötéséhez kellene egy kis segítség, mert nem nagyon vagyok jártas a hidalásban...
(#) pintyu válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 26, 2009 /

Csinálj egy Quad 405-öt! Szerintem minden hobbista csinált már ilyet, és sok róla a leírás,tapasztalat! Sőőt KIT-ben is megtudod vásárolni! Szerintem elég igénytelen erősítő, de tud furcsaságokat művelni!
Következő: »»   242 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem