Fórum témák
» Több friss téma |
Eredetileg megvolt a rajz hozzá.Mikor átalakítottam, még utána is megvolt,da a tulajnál.Nem rég vett egy hasonlót, ezt meg elajándékozta egy ismerősének.Annál pedig nem jól működött mert rozsdás volt a csipesz.Így került vissza hozzám, de a rajz valahol tul. váltásnál elveszett.A tekercs két végére rakjam a graetz-et, vagy középső és egyik szélsőre?Nem mindegy!Mivel a tulaj "megszabadult" tőle a nálam lévő rajz meg ment a kukába.(?)Szét nézek.Nem szoktam kidobni rajzot.elfér...
Meg kellene mérni milyen váltófeszültségek találhatók a három kivezetésen. Ennek birtokában már lehetne tanácsot adni.
hegusp! Olvastad a 359494 -es hozzászólásomat?
Igen olvastam.Az is ilyen dióda?Mondjuk azzal még nem vagyok előrébb hogy kössem a graetz-et.Mex, holnap rámérek a trafó kivezetésekre.
Találtam itthon egy motorola gyártmányi tranyót bus 48AP
itt a mellékletben az adatlapja, nem tudok angolul, segítenétek hogy ez mire való? mire lehetne felhasználni?
Vezérelhető optocsatoló. Galvanikus el/leválasztáshoz.
bocsi konkrétabban nem tudod? kezdő vagyok, és az előzö hozzászolásomban lévőt?
Első egy kapcsolóüzemű tranzisztor.
Másodikat már irtam. Hogy mire használhatod? Hűű, led bekapcsolástól vezérlésen, kapcs üzemű tápon keresztül rengeteg mindenre. Optocsatolónak is rengeteg felhasználása lehet, főleg ott ahol szükség is van rá. Mindkettő néhány forintos alkatrész. 100ft alatt. (Kb mint: találtam egy alátétet, mire használjam? Erre mi: Mire szeretnéd használni?)
nekem van 1 olyan tápom ami trafóbol meg egyenirányításból, meg pufferkondiból, meg 2 kicsi kerámia kondiból áll! 9.5 Volt egyenáram 1.5 A
Erre tettem 1 7805 ic-t és igy stabilizálatlan 9,5 voltom, meg stabil 5 voltom van, ebbe bele lehetne tenni a tranzisztort? ha igen akkor az miért lenne jó? mi változna az egészben? elmagyarázod ha megkérlek?
Nézzd meg neten Vagy itt, hogy mire jó a tranzisztor, és akkor nem fogsz ilyen badarságokat kérdezni. Ok?
ok!
Lehet, hogy a stabilizátort akarja megerősíteni a tranzisztorral? Nem tudom fejből a rajzot, nagyobb terhelhetőség érdekében?
7805ből van másfél amperes is. De nem hiszem hogy ere gondolt, hisz akkor mondta volna. (Inkább úgy hangzott, mintha egy ledet akarna berakni, csak még nem tudja hogyan is kell, vagy amikor az ember le akar tesztelni egy diódát, vagy optocsatolót.)
Ismerem az ilyen típusú kezdőd, az első kérése, mi történik, ha áramra kötöm, adapterra, vagy ne adj Isten rögtön a konektorba akarja dugni.
Hát ennyire tán nem vészes. Inkább az a kategória, hogy van valamim, mire használhatom és be akarja rakni?
Én is ilyen voltam, pl 7segmenseseket gyüjtöttem... nem is tudtam mire használni...
De ezt idővel kinövi az ember! S előbb vagy utóbb a fontos dolgokra kezd koncentrálni...
Én az izzókban lévő nemesgázt gyűjtöttem befőttesüvegbe kiskoromban, több kevesebb sikerrel
Had szorongassam meg a kezedet gratuláció céljából!
Bár kiváncsi lennék a kollegára, hogy most mutattam be nek a tranzisztort, és már van neki majdnem 300 hozzászólása Ui: Hol/hogy lehetne olcsón nyomtatni? AVR adatlapját szeretném kinyomtatni, de 250 oldal. 10ft/oldalas áron nem kis összeg lenne, és ha 4oldalt rakon egy A4-re, még az is durva és nem is olvasható már... csak a kinyomtatása miatt elköltök rá 4-5 AVR árát...
Nekem bevált a 4oldal egy lapra dolog, bár nem tudom neked mennyire jó a szemed. Én amikor könyvet másoltattam mindig az egyetemre mentem mert ott kb 8HUF/lap volt
Esetleg, be kell ruházni egy középkategóriás lézernyomtatóba! Az garantáltan kiköhögi annak a menyiségnek a sokszorosát! :yes: S ha még a takarékos üzen is be van állítva akkor ...
A középső és valamelyik szélső között a fesz(AC-ben)10V.Ha átkapcsolom az egyik kapcsolót11V még egy kapcsolót12V.A két szélső tekercs közt ennek a duplája 20,22,24V.Van még egy kapcsoló(boost)ezzel lehet bikázni,itt 17 ill 35V körül ad ki.Ráraktam egy 55W-os izzót 12V-ra, és fél voltot esett a fesz.A diódákat lemértem, 450-500között van a nyitófesz.
találtam egy ic-t 8 lábú és ez van rá írva: A41DC C332
Nem találtam hozzá datashetet nem tudja valaki mire jó? másik meg egy nagyobb fekete téglatest alakú 2 kivezetése van és ez van ráírva: 4R5Q KSM21 ehhez sem találtam adatlapot4 várom a válaszokat heló
Elég soványkák a mért feszültségek. A legjobb eredményt,ha nem schottkyt használsz úgy éred el,ha a középleágazást kinevezed - potenciálnak, a szélső tekercsvégekre pedig 1-1dióda anódját kötöd a Te általad beépitettekből,a katódokat pedig közösited,és ez lesz a pozitiv pólus.Az egyenirányitás továbbra is kétutas marad,viszont egydiódányi feszültséget nyersz a graetzhez viszonyitva. Nemtudom hány amperesek a diódáid,ha esetleg kevesled,akkor párhuzamositani is lehet ezeket,de ügyelni kell a megfelelő árameloszlásra. A diódákkal sorbakötött minimális(pár századohmos) ellenállás már hatékony áramkiegyenlitést biztosit. Egyébként a mért 400-500mV nyitófeszültség kb megduplázódik ha nagyobb áram folyik a diódán,tehát a gyakorlatban ezzel kell számolni.
A leirtak a 12V-os akkutöltésre vonatkoznak.
Bonyolítsuk egy kicsit...24V-ot és 12-t is kell hogy tudjon.Az átkapcsolás a képekből látszik amiket felraktam, hogy át kell tenni egy csavaros szórítóból a másikba.Tehát a házon belűl mindennek fixnek kell lennie.Erre van 4 dióda.Van megoldás?
Azt hiszem igen,de még le kell ellenőriznem.
Sziasztok
Sikerült hozzájutnom pár csőhöz amiről meg szeretném tudni hogy miként hasznosíthatnám fel őket? Mellékeltem három képet róluk hogy hogyan is néznek ki, remélem olvasható a hátulján levő felirat
Ugyan 24V-on maradt a kétdiódányi feszültségesés,12V-on csak egydiódányi,de szerintem ilyen,vagy hasonló elrendezése lehetett.
Igy csak a csavaros kötést kell áttenni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |