Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Pancser vagyok de fejlődök
Lapozás: OK   1 / 1
(#) karesz49 hozzászólása Márc 25, 2008 /

Ahogy írtam, még pancser vagyok de érdekel az elektronika. Valami kevés ismeretem azért van, de ne gondoljatok nagy dolgokra. Most elhatároztam, hogy építek 1 hőfokszabályzót (0- 120Cfok-ig). Ehhez lenne szükségem segítségre. Olyan tervrajzot (kat) szeretnék amit egyszerű anyagokból, egyszerűen meg lehet építeni, lehetőleg dióda hőérzékelővel. Ha valamit rosszul fogalmaztam meg nyugodtan kijavíthatsz üdv.Mindenkinek, Karesz
(#) Moderátor hozzászólása karesz49 hozzászólására (») Márc 25, 2008

Hogy lehet ilyen topikcímet beírni... :no:
(#) Tomi20 válasza karesz49 hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Ezért tényleg felesleges volt témát nyitni, de itt egy rajz: BSS Az IC kb 700Ft, a kijelző 500Ft. A panel tervezésével el leszel jó ideig, sok sikert hozzá!
(#) levii válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Ilyen a itt is van helyben!
Digitális hőmérő
Üdv!
(#) vicsys válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Ez már hol hőfok szabályzó?? Ez egy nem túl pontos hőmérő...
A téma címe egyáltalán nem utal a problémára, inkább minősít...
:rinya:
(#) Prinner válasza karesz49 hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

A dióda hőmérsékletfüggése nyitóirányban -2mV/Cfok, ezt a tulajdonságát felhasználva lehet hőmérsékletmérésre használni.
A legegyszerűbb esetben kell egy műveleti erősítő(ami komparátorként üzemel majd), az érzékelő dióda és egy helitrimmer. A diódát nyitóirányban elő kell feszíteni egy soros ellenállással, és ezt kell kötni az invertáló(-) és a potméter csúszkáját a neminvertáló (+) bemenetre.
Ha 20 fokon a dióda feszültsége 680mV(műszerrel kiméred előtte) és 50 fokra akarod beállítani akkor 680-(30*2) azaz 620mV-ra kell beállítani a trimmert.
Ha hiszterézist szeretnél, akkor köss 100k-1M-ás ellenállást a kimenet és a + közé.
A kimenet pedig egy relén keresztül bekapcsol egy hűtőventillátort vagy egy fűtőtestet.
(#) elektrocad válasza karesz49 hozzászólására (») Márc 25, 2008 /

Ez egy filmcímnek sem rossz.
(#) Lucifer hozzászólása Márc 25, 2008 /

Na ma is megvolt a napivicc.
(#) Medve válasza karesz49 hozzászólására (») Márc 25, 2008 / 4

Hello, ez tetszik pl?

Hőmérő.tif

(#) karesz49 válasza (») Márc 26, 2008 /

Hát tudod úgy, hogy nyomkodom a billentyűket [quote]
(#) karesz49 válasza Medve hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Köszi, az egyszerűségénél fogva tetszik, ha működni is fog akkor meg nagyon tetszik
(#) karesz49 válasza Lucifer hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Szerinted az ürhajós is viccesnek tartja a biciklist (most én vagyok a bringás). Sose szégyeltem tőllem okosabtól tanácsot kérni
(#) karesz49 válasza Tomi20 hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Azt hiszem nincs igazad, igen is érdemes volt ezt a témát megnyitni mert van 1 pár segítőkész nempancser (köztük Te is) akik adtak jó ötleteket, tehát KÖSZÖNÖM[u]
(#) Medve válasza Medve hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Ha belevágsz, akkor a "használati utasítás": a skála nullpontja a P1-gyel, az erősítés a P2-vel állítható be 10-20 mV/Cfok-ra. ... Küldök egy tranzisztoros kapcsolást is...

Hőmérő.jpg

(#) karesz49 válasza Medve hozzászólására (») Márc 26, 2008 /

Szinte meg vagyok hatva, hogy ennyi segítséget kapok ilyen rövid idő alatt!!! NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM[u]
(#) Holubek hozzászólása Jan 29, 2009 /

Hali! Nem tudom jó helyre írok e de nekem holyan kellene hogy kb 50-80 fokon bekapcsol egy relét ami viszi a 220-as ventit a végfokban mert ha alapjáraton hallgatom minek zúgjon. Van egy termisztorom (asszem) NTC20K és egy marék 723-asom ezekből szeretném megoldani. aki tud segítsen. Valamelyik HE-számban volt egy kapcsolás de az fordulatszámszabályzó volt és mellesleg nincs is meg. Ha lehet akkor a bekapcsolási hőfokot tudjam állítani egy trimmerrel.
(#) vrbst válasza Holubek hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Ez nem jó?

Ventillátor hőfok-vezérlése

Az R1 helyére tehetsz potmétert, és akkor állítható, hogy milyen hőmérsékletnél kapcsoljon be.
(#) Holubek válasza vrbst hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Na ez tökéletes csak sajna egyedül a 220K-s ellenállásom van. Ha esetleg termisztorosat is tudna valaki az jó lenne. Amint feljutok pestre akkor veszek ilyet is, egy próbát megér.
(#) Holubek válasza Holubek hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Ahhhh. megtaláltam a nekem valót azért felteszem hátha küzd még valaki ilyennel.

Hűtőventillátor vezérlés 723-mal
(#) lapose válasza Holubek hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Szia!

Idézet:
„Hűtőventillátor vezérlés 723-mal”

Vakuljak meg ha látom rajta a 723-at!
(#) Medve válasza lapose hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

723-mal stabilizálták a 12V-ot!
(#) lapose válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Jan 29, 2009 /

Szia!

Ha mind a kettő DIP-14, tényleg nem látszik ki alóla...
(#) Holubek válasza lapose hozzászólására (») Jan 30, 2009 /

Bocs hogy elírtam de hajnal 4-től fent voltam és azért írtam mert itt van egy halom az orrom előtt é összezavart
(#) Holubek hozzászólása Jan 30, 2009 /

Most jut eszembe bc547-tel meg lehet oldani?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem