Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Idézet: „láttam már készen ilyen MOD-ot ,valami komoly oldalon”
Most nem tudom mit nem értesz???
Senki nem beszélt komoly MOD oldalról. De tudod mit ,nem fogok nyelvtanozni veled! Ha nem tudsz ,olvasni ,és leírt szöveget értelmezni , akkor ajánlom az alsó tagozatos olvasókönyvek forgatását. Nekem is azok segítettek...
Hali!
Erről mi a véleményed?Bővebben: Link Szerinted jó lenne? Vagy esetleg ha más márkából ajánlanál nekem dóm magasat olyan 4ezer Ft-ig az is jó lenne.Csak szóljon szépen. köszi
Szia
van itthon ilyenem, használom is, és szépen szól, tartós, birja a nagyobb teljesítményt, egyszóval számomra korrekt.. Bővebben: Link
Mert egy hangszórónál nem csak annyi a követelmény, hogy vmi feszültség hatására megszólaljon. Ez önmagában nagyon kevés. Meg az is kérdés, hogy mihez viszonyítod az adott hangszórót, a mostani kínai hulladékokhoz, vagy esetleg vmi magasabb szinthez.
Gyakorlatilag az Orion által használt LB1021 és LA1231 "mély"hangszórók 60Hz alatt halottak voltak, nem nagyon szóltak (és mechanikailag is nagyon gyengék, rosszul tervezettek a mozgó részek), de a DC2550 pl. ezzel szemben zártként 45Hz-es f3 pontot tudott. Azt hiszem ehhez nem kell kommentár.
Szóval az az öreg barát legközelebb elgondolkodhatna, mielőtt beszél.
Nem volna rossz, de sajnos elég rezonánsak középen az MNC dómok.
Igazábol ratyi az érzékenysége ami az egyik legfontosabb adat a sok közül. nem tudom hogy 4 ezer/darab vagy /kettőre gondoltál?
Még egy tom, vagy h, és megy a W. jav. -szamóca
Te tod! Én hallás alapján biztos inkább oriont mondok mit VT-t. De ahogy monták "mindenkinek egyéni izlése h neki mi tetszik". üdv
Azt javaslom nézz utána olyan dómnak ami minél jobb érzékenységű /SPL/ és bele fér ebbe a kategóriába javaslom EZT!! Nem Dóm de driver az sokkal jobb és még éppen meg is fizethető. Én már csak drivereket használok.
Bocsánat a TOM-ozásért és a H-okért!!!!!
Ha már itt járok én is kérdezek. Ki ismer olyan márkát hangszóróban, hogy CALL??? Nekem van két ilyen 15"-os hangszóróm de sehol se találok adatokat róla. Aki tud kérem segítsen. Köszönöm!!
Ha már pa és magas akkor én ezt választanám:
Ezt
Igen ez jó választás de nem tudom nem-e sok lenne a hangnyomása a középhez meg a mélyhez képest? Mert az se jó ha túlharsogja a magas a többit. Vagy előtét kell hozzá. A titán drivernek szebb hangja van mint a textil bakelitnek
Hát igen, énnekem ilyen dolgozik a ládáimban, mikor az előzőbe beraktam, kicsit meglepődtem, hogy elnyomta a többi tartományt, nagyon hangos, de megéri, szabadtérben szép... de szobában kicsit feljebbvive a kezdő tartománya ugy nagyonszép..
És milyen ládákba raktad? Gyári vagy otthon készült /SAL_mnc/? Csak érdeklődök üdv!!
Nem gyári, itthon épitett, nem sal nem mnc, hanem vidi de most 2db bolgár ( hs 500as mélye) melett szól ez.
Márpedig azoknak biztos nincs rossz érzékenységük. Nekem MNC driverböl a legnagyobbak vannak meg ez a CALL mély hozzá. Nagyon szólnak! Pedig saját gyártmány Üdv
Hali!
Akkor most melyik legyen? Szebben szól mint a mostani magasam? Ha túl sok lenne a magas akkor tudok korrigálni a hangszínszabályzóval is nem? Ez?Bővebben: Link vagy ez?Bővebben: Link Még 1 kérdés.Amik itt vannak hangszórók azok többsége eléggé jó minőségű nem? Nézegettem az érzékenységüket aztán némelyiknek eléggé jó. A hangszórók adatai helyesen vannak megadva?
Nem mondanám, hogy jóminőségű. Inkább az elmegy kategória..
Azt a korrekciót inkább a hangváltóval kellene megoldani.
Az adatokba ne bízz vakon. A legjobb az ha bejáratod , és magad mérsz utána.
Az érzékenység nem a magashangszórónál fontos adat, a HG2,5-463 hangszórójához kétutas rendszerben ~96dB érzékenységű mélyközép kéne, hogy ne kelljen csillapítani a magashsz érzékenységét.
Mármint attól függ, mire használod, mert ez legfeljebb hangoskodásra jó.
Pedig átlagban ez még nincs 104dB, csak csúcsban jön össze.
Egyébként a piezónál bármi szebben szól! Az érzékenységröl meg annyit, hogyha több a hangnyomás abból lehet elvenni de ha kevesebb arra már, hogy teszel???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |