Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Bocsánat, megnéztem a pontos tipusszámot.
Videoton TS 6354 TXT-OSD.Most már bekapcsolás után nem csinál semmit hanem háromszor felvillan a zöld LED.Gondolom ez egy hibaüzenet.Azóta csak a hangszoró vezetéket szedtem le, de gondolom nem ettől. A Sorkimenő oldalára 07 szám van nyomtatva.
Ismerősnek van egy Grundig ST70-660-as tv-je, azt mondta, hogy hangosan volt hallgatva, de a lényeg hogy nincs egyáltalán hang, mit lehetne vele kezdeni? Gondolom megoldható... Köszi előre is!
Hát ez egészen más tészta! Tehát a trafót feltétlenül ki kell cserélni. De ezekután még kimehetett a sorvégfok tranyó, sormeghajtó tranyó, sőt még a TEA2029 is... Ha szerencséd van akkor megúszod egy trafó és pár alkatrész cserélésével.(ilyenkor célszerű egy pár elkót is kicserélni, majd túrok egy rajzot neked.) A trafót számát pedig alaposabban nézd meg. Emeld ki és nézegesd körbe!(mérd ki a sorvégtranyót, valószínűleg valami zárlatba került és azért nem indul már el)
üdv
A trafó száma talán Nokia 3384, mennyi lehet egy ilyen vagy hasonló?
Na, azt mondja a tulaj hogy régen hangosabb volt ez, aztán jött a baj, hogy lehalkult, de azt is mondta, hogyha az antennát piszkálgatta, akkor felhangosodott néha. (én ezt még nem próbáltam vele) Ettől pocsékabb hibát elképzelni sem lehet.
![]()
Megint nem jó számot nézel! Talán AT 110/25/20??? és a megfelelője HR7325. Itt 3000Ft+posta. De nézd meg alaposabban nem biztos, hogy ez az!
Nincs abba semmi különös, hogy ha gyengébb a jel akkor csökken az értelmezhető hang és inkább a zaj erősődik. a végfok akkor is ugyanakkora telyesítménnyel megy. Maximum a hang körben lévő 5,5 és 65 ös szürőn nem megy át annyi hang amennyi kell.
Szerintem annak a készüléknek semmi baja. A tulajnak kicsit több van. Na akkor ha van rajz a telyes hangkörről, szerintem el van hangolódva, ill. el van csúszva a hang demodulátora illetve a szívókör, és a sávszürő. Ha hangolható az 5,5/6,5 ös sávszürő akkor hangolásnál észre fogod venniazonnal. Ha külön vizsgállod a végfokot /3 tranyó/ és az rendesen szól /az elsö tranyó bázisára adott jellel el lehet dönteni, hogy jó vagy rosz a végfok/ akkor előtte a kf erösítö hang demodulátornál lesz a hiba.
Na mégegy dolog . kicsit jobban megnéztem a rajzot, /legalábbis ami látszik belőle/Az ic x-és 14-es lába közt is van egy elkó tegyél oda 1uf/50V -ost.
Az a 22koHm -os poti kit ábrázol, sojnas nem a legjobb rajz. És nézd meg azt a rezgőkőrt ami az ic ha igaz 2-3-as lábán van. és probály finoman ráhangolti. Tuti változni fog. És azt a 2uf-ot a potival párhuamosan azt is cseréld ki. Ellenőrizd a d1-es diódát, hogy jó-e. Abból indulok ki, hogy a végfok mindhárom tranyóját ellenőrizted és jók.
Üdv!Annyi változás van a tv-vel,hogy az egyik csatornán ugrál a szín,pontosabban kék az egész kép egy egy pillanatra,de más színek is belezavarnak a kép szélénél,de csak ugrál.Kapcsolási rajzot nem tudok róla keríteni,mert még infót sem találni erről a tv-ről.
![]()
Próbály az AGC n állítani ha van igazság az van, /álltalában minden tv-n állítható.
Remélhetően nincs elhangolva. És amit egyik idősebb kollega mondott ha nyitott color killeres a tv akkor valószínüleg a szindekoder ic, nél lehet találni egy kicsi méretü trimer kondenzátort/kerámiából/. Azon nagyon finoman az egyik irányba álist , ha nem akkor a másikba,, értelemszerüen csak 180-fokban igaz, igy mindegy hogy melyik 180 fok felé viszed. Sajnos rajz vagy foto /a belsejéről és a képről/ nincs igy nehéz. ha lefotozod a képet, és a belsejét értékelhetőnek akkor sokkal többet tudok segíteni.
Ha sikerül gondosan és jól kifotoznod a panelját, akkor biztos sok segítséget tudok adni. Na persze a képét is mutasd meg egy fotoval mikor hisztizik.
Az nekem sokkal többet mond.és akkor már van min gondolkodnom. Ha van net kamerád és a skyp- rajta van a számítógépen akkor jelezd, és láthatom on-line-ban is .
Csináltam képeket!
![]() ![]()
Szóval ha jól értem. csak az 1 esen csinálja? Máshol jó???? Egy porszívóval porfujjad ki, és egy ecsettel, alul is a nyákot.
Központi antenna van???? A 00770. kép értelmezhetetlen. Ha egy kicsit oldalról fényképezed akkor talán jobb. Az ic-k neveit ird meg, mert akkor visszatudom keresni. Hirtelen ennyi, de legalább nár tudok rágódni ![]() Valószínüled több elkót ki fogunk cserélni, és néhány helyről majd kell mérési eredmény is. Jó kis gerjedés. A portalanítás után Ujra csinálj két képet a beléről, mert nem lehet nindent értelmezni a pórtól hiába nagyítom. Késöbb leszek.
sziasztok a multkor kértem segítséget hogy miért száll el a bu 808dfi tranyó, és találtam egy p6nk60zf et ami szintén totál zárlatos.rossz ellenállást vagy diódát nem találtam,bár ezt furcsállom kicsit.ez utóbbi tranyónak a hibája okozhatja a bu 808dfi elszállását
![]()
ez nem egy össze- vissza interferált beállítás,a gyenge kábel árnyékolás miatt, amit én is mindig kitörlök, mer a keresésnél...van mááásiiik...
Azért kérdezem, a központit....
Elképzelhetö, hogy interferenci... Ebben az esetben tovább kell léptetni a keresőt... Ha központi és a többi állomásnál jó, /mint ez késöbb kiderült/ akkor az is lehet. Már csak 1 kérdés van, hogy hova transzkódólták az 1-es??? Pl: valamelyik zonder sávra?/ az durva lenne mert ha nem kábeltuneres akkor sajna van/ mondjuk nem hinném. Attól is függ hogy melyik alközpothoz tartozik. /a cstorna kiosztás/.. Ettől egy kis takarítás nem árt meg a hűtésnek.
Erre igy :nemtudom:
Idézet: nincs megoldás „Sziasztok! Valaki a Grundigra megoldás?” ![]()
Hát az az igazság, hogy lehet interferencia , de minél többet nézem azt a képet anál inkább az a gyanum, hogy nem az.Inkább kf vagy túlvezérlés, vagy az ebből eredő gerjedésnek tűnik.
Ha interferális gond akkor egyértelmüen meg kell keresni a hangolásnál, hogy hol a helye./központi anterna esetében/. Ha nem az akkor lehet színcsatorna gond, miszerint az a bizonyos trimmer kondi nagyon a szélén van, /secam pal idöalap/. Ha gerjedés, kf-agc, kép sor inpulzus hiány a killeren, a por ha párátkap stb. Ha az ic-k mevét tudnánk akkor meg lehetne kresni a default áramköreit, /mivel nincs rajz/ és akkor jobban át lehetne tekinteni. Egyedül az érthetetlen bár fent utaltam rá, hogy csak az 1-esen csinálja. Ennyi infoból sajnos nem tudtam többet leszürni.
Ok Bocsi idézem akkor, csak azért írtam így mert nemrég írtam... "Ismerősnek van egy Grundig ST70-660-as tv-je, azt mondta, hogy hangosan volt hallgatva, de a lényeg hogy nincs egyáltalán hang, mit lehetne vele kezdeni? Gondolom megoldható... Köszi előre is!"
Hangszóró, hangvégfok, és környéke, ha van és használták a fülhalgató kimenetet, hangerőszabályzó áramkör.
A másik topicban feltettem jópár napja, de talán azt nem is olvassa már senki...
Sziasztok! Schneider STV-2803 TV-nél egyszer csak elment az adás, újrahangoláskor pedig nem talál meg egyetlen csatornát sem 450MHz alatt, csak végigfut rajtuk, felette mindent megtalál. Másik TV-vel megy minden. Gondolom, a tuner résznél kell keresgetni, de sajnos nincs kapcsolási rajzom. Van valami használható öteltetek így látatlanban? Esetleges választ köszönök előre is!
Nem volt használva a a fülhallgató kimenet, és ha a hangszóró jó, akkor minden bizonnyal végfok hiba? Esetleg tudja valaki milyen végfok lehet ebben (TDA val kezdődhet a típusa) ?
Szia. Nos, nagy eséllyel ez a tranyó a rossz : 3DG130A
De vajon mivel lehet ezt helyettesíteni? Ugyan egy ilyen oldalt találtam : Link ,de ami oda, elvileg helyettesítőnek van írva, azokat sem találom sehol. Összeraktam a 2003-assal amúgy, de nagy volt az alapzaja így azt elvetettem.
Már találtam "helyettesítőt" 1 C536-os személyében, de sajna úgy néz ki mégsem ez volt a hibás, Valószínűleg az IC haldoklik ami 1 CD7176 , de sajna ilyet már nem lehet venni, még helyettesítőt sem találtam.
Visszamegy a tulajhoz így, legfeljebb majd fülel picit. ![]()
A tuner lábain megtalálod a kapcsolo feszültség bemeneteket.../VHFI, VHFIII,UHF,
Álltalában azok a lábak vannak tápon, amelyik be van kapcsolva. 2. Ezeket a vonalakat kell visszakövetni a kapcsolótranzisztorig. Valószínü, hogy ez hiányzik. Rajz nélkül többet nem tudok, de innen kezdeném.
Kezdődhet tda-val, de nincs infom, nézzétek meg a tv-ben.
Hello! Szerintem valami félreértés lehet a dologban(a képek is felcserélődtek feltöltés közben
![]()
Na akkor pontosítsunk:
A kép minden csatornán jó csak fekete fehé. és az m1 kivételével a többin bentvan az a fránya kék.... Így valahogy??? Központi az antenna? Az ic-k nevei a két nagy kellene, és még egy olyan fotó ami a panelra merölegesen néz.
Mindenhol fekete-fehér és csak 1 csatorna színes.Mondjuk most változás van,mert összerajktam és nincs függőleges eltérítésem,valószínű valami forrasztást elhibáztam,viszont úgy látom hogy a kép színes,de a kis csíkból nem sok látszik.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |