Fórum témák
» Több friss téma |
Mindenesteretre köszönöm Slope!
Sajnálom, hogy nincs elég infó ezekről... pedig jó lenne felhasználni ezeket a panelokat.
Talán majd egyszer...
Én JaLCD-t használok, jobb mint a Smartie, mert ha egy progi 100%-ban lefogja a CPU-t ez akkor is frissíti magát,nem lassul le a Smartie meg szétesik,megáll. De lehet már nem ilyen. Mindegyik nagyon jó különben.
Van winamp érzékelője nem kell winamp plugin sem, és onnantól elég sokmindent kiírathatsz vele.
hi
nekem is van egy pár ilyen LCD-ém, valamelyikhez magvan a vezérlő és működő, de azon spec! (nicns adatlap) IC van és hasonló mint egy videókártya mert ram is van rajta.. de tudod vezérelni erre a célre tervezett ic-kell is pl az enyémhez ezt ajánlja OKI MSM6255 a másikhoz hd64646 hitachi, de sajna sehol nem kaphatók :S ezek eccerűen vezérelhető IC-ék (olyna mint a hd44780) van még egy megoldás ami csak elméletbe működik lehet a jól ismert SED1335 (lehet kapni) vezérlőt használhatod, de az csak 640x240 ig képes kezelni, ez pedig 640x480 és nem tuti hogy müxenki fog vele! forum.lcdinfo.com => itt nézz szét hasznos szövegket találsz és a fent említett módszerrel készített LCD-ét. udv...
Hi!
Valaki nem tud normális plugint Winamphoz, hogy a 4X40-es kijelzőn legyen a spektrum analizátor? Letöltöttem egy jópárat, de egyik sem megy. Ami van a JaLCD-be, az nem lenne rossz, csak elég csúnya, mert néha átváltogat más karakterekre.
[link=http://metku.net/index.html?path=mods/loginoki/index_eng2][Ezt] [/link] nem akarja valaki megépíteni? Kíváncsi vagyok rá, milyen lehet rajta a mozgókép.
Egy gépházon inkább elbírom képzelni, mint egy egéren.
Ha egy telefonból kiszedném a szines lcd-t akkor azt is lehetne LPT-n keresztül vezérelni? Tudja vki, hogy kompatibilisak-e a fentebb említett progikkal, vagy másik kell?
nekem régen ez jó volt:
Heló
Köszi, kipróbálom. Valakinek volt már 4soros X karakteres kijelzője? Arra lennék kíváncsi, hogy az normális dolog-e, hogy amikor nincs a gépbe dugva az adat kábel, csak a táp van bekötve, akkor a kontrasztot csak az 1., és 3. sornál tudom állítani. Amikor rádugom a kijelzőt a gépre, és működésbe lép, akkor már mind a 4 sor kontrasztját tudom állítani. Illetve az a vezérlő program bugja-e, hogy elég sűrűn felcseréli a karaktereket, egy-egy pillanatra. Meg az alsó két sor elég furcsa karaktereket írkál ki néha. Nem tudom, hogy én kötöttem-e el valamit, vagy a vezérlőprogi rossz. (JaLCD)
vedd lassabra a frissítési és/vagy a bps-t
a frissítési időt hiába állítom, keveri a karaktereket, de a bps-t csak a com portra tudom állítani, LPT-re nem. Létezik valami progi, amivel lehetne az LPT-n állítani a bps-t??
Az lehet probléma, hogy 0V-ot csak a molex csatlakozóból vettem, az LPT-ről meg nem?
"Arra lennék kíváncsi, hogy az normális dolog-e, hogy amikor nincs a gépbe dugva az adat kábel, csak a táp van bekötve, akkor a kontrasztot csak az 1., és 3. sornál tudom állítani"
- Igen az egy normális dolog mivel még nincs inicializálva az LCD modul és csak 1 soros üzemmódban van. (De ezt te 2 sornak látod) "Illetve az a vezérlő program bugja-e, hogy elég sűrűn felcseréli a karaktereket, egy-egy pillanatra. Meg az alsó két sor elég furcsa karaktereket írkál ki néha" - Túl hosszú a kábeled az lcd és az lpt között. Próbálj meg 100nF kondit tenni az lcd-n a +5V és a GND közé. Valahol azt olvastam, hogy az adatvonal és a test közé 22pF kondikat tettek és utána jó lett. A GND-t meg az LPT-ből vedd ha már onnan veszed a vezérlő jeleket.
Köszönöm Tomee a segítséget, most már jó. beraktam a 100n-s kondit, meg a 0V-ot a sorosportról veszem, és jó. Báddzsó, neked is köszönöm a plugint.
Ne a soros portról hanem a párhuzamosról!
Ha jól gondolom akkor a párhuzamos portról üzemlteted az LCD-t és akkor onnan is kéne vinni a GND-t (0V). Hogy nézne az ki, hogy otthon az erölködőd a 230V egyik felét (pl.: N) az egyik szomszédból a másik felét (fázist) meg paksról kapnád és az erölködő meg a te szobádban lenne. ?
Bocs, elírtam, párhuzamos portról vettem a 0V-ot, csak folyton összekeverem őket.
Heló
Ismét problémába ütköztem: Bedobozoltam a kijelzőt, és gondoltam, bekötöm a szoftveresen ki-be kapcsolható háttér világítást is. A JaLCD-ben hol lehet ezt bekapcsolni? Mert az óra mellett lévő JaLCD ikonjára kattintok jobb gombbal, akkor látok olyat, hogy ligh controlled, ha ezt kipipálom, akkor sincs háttér világítás, meg ha visszapipálom, akkor sem. De ha visszapipálom, akkor a 4 soros kijelzőből csak a felső kettőt használja, az alsókat nem. De szerintem jól van bekötve a kijelző, mert amikor a gépet bekapcsolom, akkor van háttér világítás, egészen addig, amíg a windows el nem kezd betölteni, és onnatól nem is tudom visszakapcsolni. Remélem tud valaki segíteni, mert már nem tudom, hogy min kéne változtatni, hogy jó legyen....
Nézegettem két fajta kapcsolási rajzot:
4X40 összes többi fajta Azt vettem észre, hogy ahova a nem 4x40-es kijelzőnek van kötve a háttér világítás kapcsolója, oda a 4x40-es nek az E2 van kötve. És ezért hathat ki a világítás kapcsolás a 3., és 4. sorra. De a program 4X40-es re van állítva. Találtam a bal oldali menüben light controll-t, de akárhova illeszetm be a $lighton§ -bejegyzést, nem kapcsolja fel.
felraktam a smartie vezérlőprogit, és az meg állíndóan bekapcsolja a háttér világítást, és nem lehet kikapcsolni. Nagyon nem értem én ezt.....
gondoltam megkérdezek vkit, ne röhögjetek ki, de ez tényleg működik? csak mert ok, megépítettem (2x16ossal), sztem jól kötöttem össze is a kábeleket, de valahogy nem müxik, csak a tesztképernyő megy. vki megépítette már? ha igen, akkor melyik progi a legjobb? és a biztosan jó drivert honnan tudok leszedni?
szedegettem mindenfélét, de egy idő után nagyon elment a kedvem..
Helló!
Én is ezt szeretném megépíteni de nekem 2*24es kijelzőm van.És van egy olyan bekötés amit nem tudom hogy hova kell kütni ilyen néven van Input voltage for LCD - V0 Föld És nem tom hogy hova kell. Előre is kösz a segítséget
Milyen típusú a kijelző?
Melyik kapcsolást építed? Letöltötted a kijelződ adatlapját? Milyen számmal jelölik a kapcsrajzon?
Az lcd pontos tipusa: rohm rcm2029
Kompatibilis a HD44780-nal 2*24es háttérvilágítás nélküli Amit megszeretnék építeni ez ez -->internews.hu <-- Na tudsz segyteni?Elöre is kösz
Sajna adatlapot nem találtam róla...
Neked van hozzá?
Én se találtam.Pedig megnéztem a gyártóén de ott se volt csak más fajtájúhoz.
Akkor már baj van ha Te nem találsz! Akkor nincs.De nem tudsz valami kapcsot hogy hogyan lehetne a LPT.ra csinálni egyet?Mert nem nagyon értem én ahol le vann írva szöveggel.
ha megvan az lcd lábkiosztása akkor ez kell neked, meg nekem is , mert nekem is megtetszett az egyszerűsége
:nezze:
ez is csak hass 2*20..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |