Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Már kérdezni akartam, hogy hol, és mennyiért lehet uv ledet venni? mert ki kéne próbálni. :yes:
Esatleg a tipusát ha tudnád az is jó lenne. Keresgéltem a neten, de nem találtam ilyet.
A HEStore-ban nézted? Bővebben: Link
Gulasoft a chipcadnél vette, írta már párszor és vett hozzá valami meghajtó panelt is.Ha rákeresel az ő hozzászólásaira itt a nyák készítős topicban biztosan megtalálod a konkrét típust.
Én superflux ledet vettem 190ft/db 24 van a levilágítómban az uv-s nyáklevilágító témában van róla fénykép
24???
Az sok nem? amit láttam videot multkor, abban az embernek 3 ledje volt, és 8-10 perc volt a lavilágítás ideje. Lehet neki valami nagyon kajak ledjei voltak??
Nálam is 5 perc az idő (különben az "embernek " )
Cree ledjei voltak ezek 0.5w teljesítményűek és 1400ft/db áron kaphatók
1W(1.25W) és 1230ft.
Szeretem a precizitást Már ha ugyanarról beszélünk
Legyen neked igazad én valamikor 1,5 - 2 céve vettem
cree ledet akkor áfával 1400ft körül volt az ára
Igen. Cree ledek világítanak nálam szám szerint 3, plusz mivel egyszeri beruházás megvettem hozzá a meghajtó panelt is. Igen a ChipCad-nál vettem őket.
Nem kell próbálgatni, működik.
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem! NYÁk vágásához szeretnék lemezvágó ollót venni, de nem tudom milyen típust vásároljak!Ezt találtam a praktikerben , de nem tudom ezt megéri e megvenni (elég drágának tűnik nekem)! : Bővebben: Link
Szia
Szerintem ez drága , ráadásul nem hiszem , hogy szépen lehet vele vágni. Én is kezdő vagyok ezen a téren, és mindenhol csak a vasfűrészt látom, hallok. Van egy kis tapasztalatom heggesztés ,flex, fúró terén , és kipróbáltam a flexel elvgáni a nyákot. Viszi mint a vajat, semmi égtés, ha elég erős kezed van egy kézzel simán eltudod vágni egy kis gyakorlás az egész és bátran egy húzás és teljeesen egyenes vágás 2 mp alatt. Szerintem ezzel nem ér fel semmi. Egy nyák pedig nem vastag, ajánlom figyelmedbe az olcsóbb gagyibb flexet, ha jól tudom 3000ft ért már lehet kapni a közismert bevásárló központokban( nem mondom ki a nevét : a legkisebb is számít...) Szerintem neked egy ilyen gép erre a célra megfelelne, hozzá egy vákony korong és el vagy vele egy fél évig , ha csak nyákot vágsz vele.
Üdv.!
Én is lemezvágó ollót szeretnék nyák-vágáshoz, de karosat. Egy fórumtárs azt írta ebben a topikban kb másfél éve hogy az egyik piacon 2000-3000Ft-ért lehet kapni. Én elmentem oda pár hete de egy darab sem volt. Ilyen sima kézi olló viszont igen, és ott tuti hogy sokkal olcsóbban megkapod.
Panelt csak karos ollóval lehet szépen vágni, kézivel nem.
A karos ollónak hosszú a vágófelülete ellentétben a kézi ollóéval. Kézi ollóval csak akkora panelt tudsz vágni rendesen amekkora panelt az olló egyszerre be tud fogadni, mert utána nem tudod az ollót beljebb tolni a panelben. Persze be lehet erőszakolni, lehet a panelt görbítgetni...stb Ha nincs karos lemezolló, használj egypengés szikét, köszörüld le a hegyét horgasra, vonalzó mellett karcold meg mindkét oldalt párszor és szépen el lehet törni.
Én dekopír fűrészt használok, fém fűrészlappal. Van hozzá egy kis asztalka, amire alulról van felfogatva a dekopír fűrész. A penge felfelé áll ki, és két kis görgő vezeti meg. Kb úgy néz ki mint egy gépi lombfűrész. Elég zajos, meg erősen szorítani kell lefelé a nyáklapot hogy ne emelje meg, de végülis vágja elég jól.
A kis asztalkát az alul levő fűrésszel pedig egy vödörbe szoktam bele állítani (a peremen felfekszik a kis asztal, a gép meg elfér a vödörben)
Dekopírod nem fordulatszám szabályzós ?
Vagy meg kellene döntened a fűrészt 5 - 10 fokkal.
Én is vágtam régen dekopírral, egy oldalasnál nem gáz, mert a másik oldalon vágod ahol nincs rézborítás, de kétoldalasnál a talp gondot okoz, főleg ha előtte egy egész darabot lelakkoztál. Visszatértem a vasfűrészre és a reszelőre. Ennél olcsóbb nincs és nem karcolod vele itt ott a nyákot.
Csak leszorítod pár réteg újság meg egy két rétek g szilvia papírtörlőre, és 30mp alatt levágod. Persze a fűrészlap legyen azért új. Utána körbereszelem a sorja miatt és kész. Mondjuk én gyári lakos nyákot használok azon van egy elég vastag védőfólia réteg, de régen a saját lakkozásút is így vágtam. Nem kell ám ezt ennyire túlbonyeszolni.
Törött combnyakcsonttal nehéz vásárolni menni, még 4 hétig nem is terhelhetem egyáltalán utána kiderül, és talán mehet a részleges terhelés, akkor már tudok majd autót vezetni és egyik nap elgurulok érte.
Tegyél alá egy vékony falapot, és nem lesz baja a lakknak, azzal együtt kel tologatni
A gyárin nagyon sokat véd a fólia, még ha véletlenül ki is ugrik a vágószerszám a vágás helyéről akkor sem tudja olyan könnyedén tönkretenni a nyákot. Tényleg nem kell túlbonyolítani, egy vasfűrész több mint elég
Én úgy szoktam hogy, vonalzó mellett mélyen megkarcolom tapétavágóval mindkét oldalon
és eltöröm aztán a törésfelületet meghúzom az asztalra tett csiszolópapíron
Lombfűrészgépet használok, egyenes vágás, csiszolni sem kell. Csak egy fújás, és szedhető le a fólia róla. Gyönyörű, egyből kész nyák.
Fordulat szabályzó nincs rajta. A penge megdöntése könyebbé tenné a vágást ? Vagyis nem emelgetné annyira ? Megnézem mit lehet tenni, de ez egy egyszerű gép, csak egy imbusz kulccsal lehet rászorítani a fűrészlapot a karra a mi fel-le mozog. A lapot egy hornyolt görgő vezeti meg a gépen, nem emlékszem állítási lehetőségre.
Igen az segítene.
Megdönteni úgy tudod, hogy az asztal laphoz képest a dekopirt döntöd a asztal alatt. Az , hogy mennyire lehet megdönteni a fűrészlap hossza határozza meg, mert át kell érni ugye az asztalon. A kétoldalas összekarcolásáról csak annyit, hogy vágás előtt akár egy sima papírral is le lehet ragasztani. Bár nem hiszem, hogy egy darab bútorlapból készült kis asztal összekarcolná az alsó felületet.
Gulasoft arra írta, hogy a talp sértheti a réz felületet, ha a dekopírt kifejezetten a saját talpával a lemezen vezetve használja. Ilyenkor valóban hajlamosak a dekopírok felsérteni a rézfóliát. (Természetesen a "fejre állított" gép, ha az asztalon átnyúló pengével használják, nem okoz ilyen sérülést.)
Igen, én erre gondoltam, ha nem is felsérti, de nyomot hagy, ha meg le van lakkozva, akkor dobhatod ki. A gyári nyákos védett ilyen szempontból
Tudom mire írta, és hogy gondolta.
Azért írtam a leragasztást, a dönthetőség meg asztallap nélkül úgysem megoldható, azt meg leragasztani sem kell mer ............. szóval mindenki ért mindent
köszi a választ. következő vágásnál kipróbálom.
Sziasztok! a témához hozzászólva, én meg vagyok elégedve a "fonalfűrésszel", és tök szép kígyó-mintát hagy a vágás helyén, én ezt csiszolóval oldom meg. Szerintem ha ügyes vagy, akkor egyenesen is vághatsz vele
|
Bejelentkezés
Hirdetés |