Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   246 / 1388
(#) emmzolee válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Már kérdezni akartam, hogy hol, és mennyiért lehet uv ledet venni? mert ki kéne próbálni. :yes:

Esatleg a tipusát ha tudnád az is jó lenne.

Keresgéltem a neten, de nem találtam ilyet.
(#) Action2K válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

A HEStore-ban nézted? Bővebben: Link
(#) levii válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Gulasoft a chipcadnél vette, írta már párszor és vett hozzá valami meghajtó panelt is.Ha rákeresel az ő hozzászólásaira itt a nyák készítős topicban biztosan megtalálod a konkrét típust.
(#) kaqkk válasza Action2K hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Én superflux ledet vettem 190ft/db 24 van a levilágítómban
az uv-s nyáklevilágító témában van róla fénykép
(#) emmzolee válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

24???

Az sok nem? amit láttam videot multkor, abban az embernek 3 ledje volt, és 8-10 perc volt a lavilágítás ideje.

Lehet neki valami nagyon kajak ledjei voltak??
(#) kaqkk válasza emmzolee hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Nálam is 5 perc az idő (különben az "embernek " )
Cree ledjei voltak ezek 0.5w teljesítményűek és 1400ft/db
áron kaphatók
(#) Sir-Nyeteg válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

1W(1.25W) és 1230ft.
Szeretem a precizitást Már ha ugyanarról beszélünk
(#) kaqkk válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Legyen neked igazad én valamikor 1,5 - 2 céve vettem
cree ledet akkor áfával 1400ft körül volt az ára
(#) gulasoft hozzászólása Feb 5, 2009 /

Igen. Cree ledek világítanak nálam szám szerint 3, plusz mivel egyszeri beruházás megvettem hozzá a meghajtó panelt is. Igen a ChipCad-nál vettem őket.
Nem kell próbálgatni, működik.
(#) elektrod hozzászólása Feb 5, 2009 /

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem! NYÁk vágásához szeretnék lemezvágó ollót venni, de nem tudom milyen típust vásároljak!Ezt találtam a praktikerben , de nem tudom ezt megéri e megvenni (elég drágának tűnik nekem)! :

Bővebben: Link
(#) Cunici válasza elektrod hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Szia

Szerintem ez drága , ráadásul nem hiszem , hogy szépen lehet vele vágni. Én is kezdő vagyok ezen a téren, és mindenhol csak a vasfűrészt látom, hallok. Van egy kis tapasztalatom heggesztés ,flex, fúró terén , és kipróbáltam a flexel elvgáni a nyákot. Viszi mint a vajat, semmi égtés, ha elég erős kezed van egy kézzel simán eltudod vágni egy kis gyakorlás az egész és bátran egy húzás és teljeesen egyenes vágás 2 mp alatt. Szerintem ezzel nem ér fel semmi. Egy nyák pedig nem vastag, ajánlom figyelmedbe az olcsóbb gagyibb flexet, ha jól tudom 3000ft ért már lehet kapni a közismert bevásárló központokban( nem mondom ki a nevét : a legkisebb is számít...) Szerintem neked egy ilyen gép erre a célra megfelelne, hozzá egy vákony korong és el vagy vele egy fél évig , ha csak nyákot vágsz vele.
(#) Attila86 válasza elektrod hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Üdv.!

Én is lemezvágó ollót szeretnék nyák-vágáshoz, de karosat. Egy fórumtárs azt írta ebben a topikban kb másfél éve hogy az egyik piacon 2000-3000Ft-ért lehet kapni. Én elmentem oda pár hete de egy darab sem volt.
Ilyen sima kézi olló viszont igen, és ott tuti hogy sokkal olcsóbban megkapod.
(#) niedziela válasza elektrod hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Panelt csak karos ollóval lehet szépen vágni, kézivel nem.
A karos ollónak hosszú a vágófelülete ellentétben a kézi ollóéval. Kézi ollóval csak akkora panelt tudsz vágni rendesen amekkora panelt az olló egyszerre be tud fogadni, mert utána nem tudod az ollót beljebb tolni a panelben.

Persze be lehet erőszakolni, lehet a panelt görbítgetni...stb

Ha nincs karos lemezolló, használj egypengés szikét, köszörüld le a hegyét horgasra, vonalzó mellett karcold meg mindkét oldalt párszor és szépen el lehet törni.
(#) lidi hozzászólása Feb 5, 2009 /

Én dekopír fűrészt használok, fém fűrészlappal. Van hozzá egy kis asztalka, amire alulról van felfogatva a dekopír fűrész. A penge felfelé áll ki, és két kis görgő vezeti meg. Kb úgy néz ki mint egy gépi lombfűrész. Elég zajos, meg erősen szorítani kell lefelé a nyáklapot hogy ne emelje meg, de végülis vágja elég jól.
A kis asztalkát az alul levő fűrésszel pedig egy vödörbe szoktam bele állítani (a peremen felfekszik a kis asztal, a gép meg elfér a vödörben)
(#) elektrod hozzászólása Feb 5, 2009 /

Köszönöm a gyors válaszokat, mostmár asszem képben vagyok!!
(#) niedziela válasza lidi hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Dekopírod nem fordulatszám szabályzós ?
Vagy meg kellene döntened a fűrészt 5 - 10 fokkal.
(#) gulasoft válasza elektrod hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Én is vágtam régen dekopírral, egy oldalasnál nem gáz, mert a másik oldalon vágod ahol nincs rézborítás, de kétoldalasnál a talp gondot okoz, főleg ha előtte egy egész darabot lelakkoztál. Visszatértem a vasfűrészre és a reszelőre. Ennél olcsóbb nincs és nem karcolod vele itt ott a nyákot.
Csak leszorítod pár réteg újság meg egy két rétek
g szilvia papírtörlőre, és 30mp alatt levágod. Persze a fűrészlap legyen azért új. Utána körbereszelem a sorja miatt és kész.
Mondjuk én gyári lakos nyákot használok azon van egy elég vastag védőfólia réteg, de régen a saját lakkozásút is így vágtam.
Nem kell ám ezt ennyire túlbonyeszolni.
(#) gulasoft válasza stefo hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Törött combnyakcsonttal nehéz vásárolni menni, még 4 hétig nem is terhelhetem egyáltalán utána kiderül, és talán mehet a részleges terhelés, akkor már tudok majd autót vezetni és egyik nap elgurulok érte.
(#) Sir-Nyeteg válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Tegyél alá egy vékony falapot, és nem lesz baja a lakknak, azzal együtt kel tologatni
(#) levii válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

A gyárin nagyon sokat véd a fólia, még ha véletlenül ki is ugrik a vágószerszám a vágás helyéről akkor sem tudja olyan könnyedén tönkretenni a nyákot. Tényleg nem kell túlbonyolítani, egy vasfűrész több mint elég
(#) kaqkk válasza levii hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Én úgy szoktam hogy, vonalzó mellett mélyen megkarcolom tapétavágóval mindkét oldalon
és eltöröm aztán a törésfelületet meghúzom
az asztalra tett csiszolópapíron
(#) Sir-Nyeteg válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Lombfűrészgépet használok, egyenes vágás, csiszolni sem kell. Csak egy fújás, és szedhető le a fólia róla. Gyönyörű, egyből kész nyák.
(#) lidi válasza niedziela hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Fordulat szabályzó nincs rajta. A penge megdöntése könyebbé tenné a vágást ? Vagyis nem emelgetné annyira ? Megnézem mit lehet tenni, de ez egy egyszerű gép, csak egy imbusz kulccsal lehet rászorítani a fűrészlapot a karra a mi fel-le mozog. A lapot egy hornyolt görgő vezeti meg a gépen, nem emlékszem állítási lehetőségre.
(#) niedziela válasza lidi hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Igen az segítene.
Megdönteni úgy tudod, hogy az asztal laphoz képest a dekopirt döntöd a asztal alatt. Az , hogy mennyire lehet megdönteni a fűrészlap hossza határozza meg, mert át kell érni ugye az asztalon.

A kétoldalas összekarcolásáról csak annyit, hogy vágás előtt akár egy sima papírral is le lehet ragasztani.
Bár nem hiszem, hogy egy darab bútorlapból készült kis asztal összekarcolná az alsó felületet.
(#) Frankye válasza niedziela hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Gulasoft arra írta, hogy a talp sértheti a réz felületet, ha a dekopírt kifejezetten a saját talpával a lemezen vezetve használja. Ilyenkor valóban hajlamosak a dekopírok felsérteni a rézfóliát. (Természetesen a "fejre állított" gép, ha az asztalon átnyúló pengével használják, nem okoz ilyen sérülést.)
(#) gulasoft válasza Frankye hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Igen, én erre gondoltam, ha nem is felsérti, de nyomot hagy, ha meg le van lakkozva, akkor dobhatod ki. A gyári nyákos védett ilyen szempontból
(#) Frankye válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Így értettem én is a "felsérti"-t...
(#) niedziela válasza Frankye hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

Tudom mire írta, és hogy gondolta.
Azért írtam a leragasztást, a dönthetőség meg asztallap nélkül úgysem megoldható, azt meg leragasztani sem kell mer ............. szóval mindenki ért mindent
(#) lidi válasza niedziela hozzászólására (») Feb 6, 2009 /

köszi a választ. következő vágásnál kipróbálom.
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Feb 6, 2009 /

Sziasztok! a témához hozzászólva, én meg vagyok elégedve a "fonalfűrésszel", és tök szép kígyó-mintát hagy a vágás helyén, én ezt csiszolóval oldom meg. Szerintem ha ügyes vagy, akkor egyenesen is vághatsz vele
Következő: »»   246 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem