Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Üdv.!
Hogyne, például még EM árnyékolást is lehetne használni. De felesleges, hogyha a panelmérő a gyakorlatban már ezek nélkül is működik, nem ugrál. Amiket írsz, azok természetesen okos dolgok és valóban sokat javítanak az áramkörön. Véleményem szerint azonban ICL7107-nél elég két stabkocka és a csillagpontok. Nem kell külön referencia-forrás sem pedig külső órajel, mert csak feleslegesen bonyolítja az áramkört. Az ICL7107 nem egy túl precíz és nagy felbontású A/D konverter. De ha mondjuk egy 4 digites vagy nagyobb felbontású A/D-ről van szó, akkor bizony foggal-körömmel ragaszkodni kell azokhoz a dolgokhoz amiket leírtál (sőt...). Na mindegy, ez az én szubjektív véleményem. Minden esetre amiket nekem írtál, azokkal én tisztában vagyok. :yes: Üdv.: Attila
Persze, ha elfogadhatóan müködik az áramkör ,akkor nem érdemes vele utólag foglalkozni, de egy referencia zener mindössze 100Ft, nem érdemes kihagyni sem.
Nekem van még 2db 107-es ic-m elfekvőben, ehhez viszont tervezek egy spéci nyákot, miről csak az external oszit fogom lehagyni. Annyit megér a kapcsolás, hogy néhány 2 layer-es nyákot gyártassak hozzá. Egyébnét a 107-es ic megfelelő kapcsolásban nem olyan rossz, mégha a felbontása mára csekélynek mondható is. Üdv:Gábor
Sziasztok!
Aksi töltőre szeretnék tenni egy feszmérőt, megy 1 árammérőt. Tudna-e segíteni valaki kapcsolási rajzzal.
Üdv.!
Szerintetek lehet-e kivitelezni egy ICL7106-al vagy ICL7107-el felépített feszültségmérőben "HOLD" funkciót? Én olyasmire gondoltam eső körben, hogy el kell venni az IC-től az órajelet, de nem tudom hogy mit szólna hozzá. Egy speciális műszerhez kellene a dolog, ahol egy mérési ciklus csak rövid ideig tarthat és automatikusan lefolyik. A mért értéket pedig jó lenne ha tartaná a kijelző és nem kellene gyorsan megjegyezni mert eltűnik... Az is okos dolog lenne, hogyha én indíthatnám az ICL mintavételezését, de tulajdonképpen ez nem szükséges mert 1-2 mintavétel idejéig még nyugodtan eltarthat a mérési ciklus. Üdv.: Attila
Üdv!
Attila weboldaláról lepuskáztam 1 7107-es kapcsolást... Szeretnék megkérni valakit h megnézné és az ic-re való bekötésben segitségemre lenne. Azt szeretném elérni h feszültséget és áramerősséget is tudjak mérni. Üdv:István
Aztán csak sikerült bevagnom a mellékletet..
Ez így sajnos nem jó. A két tizedespont áramkorlátozó ellenállás hiányában ki fog égni. Ezen felül a szegmensek anódját nem a -5V-ra kell kötni hanem a +5V-ra.
Valahol van nekem egy rajzom ami pont neked jó lenne, mindjárt előkeresem...
még próbálkoztam kicsit amig keresel
Ez a rajz már így jó!
Megtaláltam közben: Bővebben: RAJZ Ezt én nem építettem meg, de biztosan működik. A JP1-es jumperral lehet kiválasztani hogy feszültséget vagy áramot mérjen-e. RF az áramfigyelő ellenállás. R23 helitrimmerrel feszültség-kijelzésre kell hitelesíteni a műszert, ez után az R6 trimmerrel pedig az áramot lehet beállítani. RO ellenállás a feszültség-mérés méréshatárának beállítását szolgálja.
Köszönöm!
A nyáktervet azér majd feltenném szintén véleményezésre. Üdv:István
Ez is megfelelt volna, de az árammérőt ebbe is bele kell fabrikálni.
De köszönöm még1* István
Megnéztem a nyáktervemet és sajnos az még nincs teljesen készen. Ráér 2-3 napot a dolog? Bár szerintem összehozom most gyorsan...
Az árammérést a feszültségmérésre kell visszavezetni,tehát kell egy mérőellenállás (shunt) és azon kell az átfolyó áram hatására eső feszültséget mérni. Ez minden ICL 7107-es műszernél igy van.
Teljesen igazad van. De még nagyon kevés dologról mondhatom el h nekem is természetes. De igyekszem
Istvan
Akkor megit betenném amim van...
Megnézné valaki? Ha jó akkor holnap folytatom. Vagy még ma..
Jó lesz!
Hopsz, most jut eszembe hogy én ígértem neked egy nyáktervet! 1-2 napon belül ha nem jön közbe semmi akkor befejezem és odaadom.
Köszönöm
Márcsak h az RF és RO ellenállások körülbelüli értéke..
Az attól függ hogy mekkora feszültséget és áramot akarsz mérni.
RO=10k,
RF=0,15Ohm 5W, R8=47k, R10=100k.
lassan csak ki kéne tudom majd számolni...
Köszi a segítséget és ha lessz nyakterved szívesen veszem. Üdv.:István
Szia!
Ha van nyákterved azért megköszönném.
Üdv.!
Nem felejtettem el, csak nem nagyon volt időm rá. De most összedobtam, és feltettem a weboldalamra. De ide is belinkelem: Kapcsrajz Beültetési kép Nyákterv Eagle3D kép 1 Eagle3D kép 2 Használd egészséggel!
Én nem akarok pofátlan lenni,de ezt autorouterrel csinálod?
Nem, miért? Soha nem használok autoroutert.
Oké, jobban is összenyomhattam volna a nyáktervet de most ez nem volt szempont. Vagy mi az ami ciki rajta? Szebbet is tudok! |
Bejelentkezés
Hirdetés |