Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ICL7106/ICL7107
Üdv.!
Hogyne, például még EM árnyékolást is lehetne használni. De felesleges, hogyha a panelmérő a gyakorlatban már ezek nélkül is működik, nem ugrál. Amiket írsz, azok természetesen okos dolgok és valóban sokat javítanak az áramkörön. Véleményem szerint azonban ICL7107-nél elég két stabkocka és a csillagpontok. Nem kell külön referencia-forrás sem pedig külső órajel, mert csak feleslegesen bonyolítja az áramkört. Az ICL7107 nem egy túl precíz és nagy felbontású A/D konverter. De ha mondjuk egy 4 digites vagy nagyobb felbontású A/D-ről van szó, akkor bizony foggal-körömmel ragaszkodni kell azokhoz a dolgokhoz amiket leírtál (sőt...). Na mindegy, ez az én szubjektív véleményem. Minden esetre amiket nekem írtál, azokkal én tisztában vagyok. :yes: Üdv.: Attila
Persze, ha elfogadhatóan müködik az áramkör ,akkor nem érdemes vele utólag foglalkozni, de egy referencia zener mindössze 100Ft, nem érdemes kihagyni sem.
Nekem van még 2db 107-es ic-m elfekvőben, ehhez viszont tervezek egy spéci nyákot, miről csak az external oszit fogom lehagyni. Annyit megér a kapcsolás, hogy néhány 2 layer-es nyákot gyártassak hozzá. Egyébnét a 107-es ic megfelelő kapcsolásban nem olyan rossz, mégha a felbontása mára csekélynek mondható is. Üdv:Gábor
Sziasztok!
Aksi töltőre szeretnék tenni egy feszmérőt, megy 1 árammérőt. Tudna-e segíteni valaki kapcsolási rajzzal.
Üdv.!
Szerintetek lehet-e kivitelezni egy ICL7106-al vagy ICL7107-el felépített feszültségmérőben "HOLD" funkciót? Én olyasmire gondoltam eső körben, hogy el kell venni az IC-től az órajelet, de nem tudom hogy mit szólna hozzá. Egy speciális műszerhez kellene a dolog, ahol egy mérési ciklus csak rövid ideig tarthat és automatikusan lefolyik. A mért értéket pedig jó lenne ha tartaná a kijelző és nem kellene gyorsan megjegyezni mert eltűnik... Az is okos dolog lenne, hogyha én indíthatnám az ICL mintavételezését, de tulajdonképpen ez nem szükséges mert 1-2 mintavétel idejéig még nyugodtan eltarthat a mérési ciklus. Üdv.: Attila
Üdv!
Attila weboldaláról lepuskáztam 1 7107-es kapcsolást... ![]() Üdv:István
Aztán csak sikerült bevagnom a mellékletet..
![]()
Ez így sajnos nem jó. A két tizedespont áramkorlátozó ellenállás hiányában ki fog égni. Ezen felül a szegmensek anódját nem a -5V-ra kell kötni hanem a +5V-ra.
Valahol van nekem egy rajzom ami pont neked jó lenne, mindjárt előkeresem...
még próbálkoztam kicsit amig keresel
![]()
Ez a rajz már így jó!
Megtaláltam közben: Bővebben: RAJZ Ezt én nem építettem meg, de biztosan működik. A JP1-es jumperral lehet kiválasztani hogy feszültséget vagy áramot mérjen-e. RF az áramfigyelő ellenállás. R23 helitrimmerrel feszültség-kijelzésre kell hitelesíteni a műszert, ez után az R6 trimmerrel pedig az áramot lehet beállítani. RO ellenállás a feszültség-mérés méréshatárának beállítását szolgálja.
Köszönöm!
A nyáktervet azér majd feltenném szintén véleményezésre. Üdv:István
Ez is megfelelt volna, de az árammérőt ebbe is bele kell fabrikálni.
De köszönöm még1* István
Megnéztem a nyáktervemet és sajnos az még nincs teljesen készen. Ráér 2-3 napot a dolog? Bár szerintem összehozom most gyorsan...
![]()
Az árammérést a feszültségmérésre kell visszavezetni,tehát kell egy mérőellenállás (shunt) és azon kell az átfolyó áram hatására eső feszültséget mérni. Ez minden ICL 7107-es műszernél igy van.
Teljesen igazad van. De még nagyon kevés dologról mondhatom el h nekem is természetes. De igyekszem
Istvan
Akkor megit betenném amim van...
![]() Megnézné valaki? Ha jó akkor holnap folytatom. Vagy még ma.. ![]()
Jó lesz!
Hopsz, most jut eszembe hogy én ígértem neked egy nyáktervet! 1-2 napon belül ha nem jön közbe semmi akkor befejezem és odaadom.
Köszönöm
![]() Márcsak h az RF és RO ellenállások körülbelüli értéke..
Az attól függ hogy mekkora feszültséget és áramot akarsz mérni.
RO=10k,
RF=0,15Ohm 5W, R8=47k, R10=100k.
lassan csak ki kéne tudom majd számolni...
Köszi a segítséget és ha lessz nyakterved szívesen veszem. Üdv.:István
Szia!
Ha van nyákterved azért megköszönném.
Üdv.!
Nem felejtettem el, csak nem nagyon volt időm rá. De most összedobtam, és feltettem a weboldalamra. De ide is belinkelem: Kapcsrajz Beültetési kép Nyákterv Eagle3D kép 1 Eagle3D kép 2 Használd egészséggel!
Én nem akarok pofátlan lenni,de ezt autorouterrel csinálod?
![]()
Nem, miért? Soha nem használok autoroutert.
Oké, jobban is összenyomhattam volna a nyáktervet de most ez nem volt szempont. Vagy mi az ami ciki rajta? Szebbet is tudok! |
Bejelentkezés
Hirdetés |