Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy ismertek-e olyan célprogramot, amivel mutatós műszerhez tervezhetek skálát, ami aztán kinyomtatható. A neten kerestem, magyarul is, angolul is, de nem találtam semmit. Ha ilyen program nem létezik, (ezt nem hiszem el) akkor hogyan oldahtnám meg szerintetek? CorelDraw-al szépen rajzoljam meg? Valami jó trükk, script hozzá? Köszönöm, Sala Gábor
Üdv!
CorelDraw-al rajzolok én is. Mindent meg lehet vele rajzolni. Személy szerint nem találkoztam olyan progival mit keresel. gerry
Hali!
Én ezt ismerem: Front designer-abacom
szerintem elég a link:
[link=http://www.abacom-online.de/uk/html/body_frontdesigner.html]http://www.abacom-online.de/uk/html/body_frontdesigner.html[/link]
Szerintem egy AutoCaddel ezt is meg lehet oldani...
Ha vkinek kell dobjon meg egy mail címmel szívesen elküldöm!
Köszönöm mindenkinek!
Ilyen programra gondoltam, mint a Front designer. Megmentettetek egy órás Coreles rajzolgatástól. Cserébe én is mutatok valamit: Graph Paper Printer - ingyenesen használható milliméterpapírt nyomtató progam. (Sokféle papírt tud nyomtatni) Cím: [link=http://pharm.kuleuven.be/pharbio/gpaper.htm]http://pharm.kuleuven.be/pharbio/gpaper.htm[/link] Képernyőkép: [link]http://pharm.kuleuven.be/pharbio/gpaper1.gif[/link]
Hali!
Nekem is ezer hálám. Megadtam életem elő pontját!!! Végre segíthettem is Még eccer köszi!
Öööö.. hogy tudok pontozni, ha nem kérdeztem? peter007 nek tartozok egy pár pöttyel! Modik, ha valaki tud segiteni...
a progit pedig innen tudod letölteni, ha még nem tetted vna meg.
Tudna valaki segíteni abban, hogy hogyan tudok elnyújtott skálát rajzolni corel 6.0-ban? Akár egy példa fájllal.(A front designben úgy láttam nincs ilyen lehetőség, gerenk linkje pedig nem működik)
(Régi orion magnó skálája helyett kéne 0-15 A-ig 5 osztásonkénti kiemeléssel) Odáig eljutottam, hogy tudok görbe szeletet csinálni, de előre nem tudom sem fokonként osztással sem szakaszosztással a beosztást megcsinálni, és a számok sem ártana ha az ívvel együtt dőlnének.
Soft mappában meterinstall235.exe file nagyon jó
skálarajzoló progi, itt megtalálható : Bővebben: Link
Köszi tényleg profi, bár én végül az újjabb verziót használtam aminek apró korlátja hogy csak tízszer lehet megnyitni, de az is elég volt
Szia!
Érdekelne a progi. * Köszi elöre is: szia
Ha valóban érdekel írj neki privátot, mert az a hozzászólás amire válaszoltál hat éves és a kolléga sem volt itt hét hónapja. Az email címed pedig ne tedd ki a fórumra, hacsak nem szeretnél spam-eket kapni.
Kössz a jótanács.Sajnos még eléggé járatlan vagyok az ikyen dolgokban.
Semmi gond, mindenki így kezdi. Majd belejössz.
Sziasztok.
Volt egy kis időm, átskáláztam a voltmérőt a labortápomban. Költségvetési okokból két egyforma ampermérőt vettem amikor a tápot készítettem, és az egyiket átalakítottam feszültségmérőnek. Sajnos utólag jutott eszembe, hogy ha a műszert nem 40V-ra lövöm be, hanem 30-ra akkor nem kellett volna új skálát készíteni, csak kiegészíteni az eredeti 0-3A-eset. És még csak nem is oldalazna a skálázás bal oldalra. Ez utóbbinak az az oka, hogy a tápom csak 32V-ot tud, így technikailag nem tudtam megoldani a skála további rajzolatát. A technika, kicsit fapados de működik: Eltávolítottam a műszer előlapját. A labortáp kimenetére rákapcsoltam egy multimétert, majd 0-tól 30V-ig két voltonként vékony fixszel jelölést tettem a gyári skálalapon. A 10,20,30-nál kicsit hosszabb vonalat, hogy később a szerkesztéskor könnyebb dolgom legyen. Ezután kiszereltem a skálalapot, és beszkenneltem. (Nagyon fontos, hogy a számítógépes munka alatt vigyázzunk, hogy a képen méretileg ne módosítsunk, mert akkor a végén gond nélkül ki tudjuk nyomtatni egy A4-es lapra!) A szerkesztést a windows alapértelmezett rajzprogramjával készítettem (angolosok kedvéért paint ). Megnyitottam a képet és radírral eltávolítottam a felesleges feliratokat a skáláról. A V betű úgy készült, hogy kijelöltem az A betűt, 180o-ot fordítottam rajta és kitöröltem a közepéről az áthidalást, így ugyan olyan méretű és kinézetű V betűt kaptam. A körívet meghagytam, és mivel az eredeti osztás sehol nem passzolt azt újra rajzoltam. Kinyomtattam egy A4-es lapra, kivágtam, felragasztottam egy kemény papírra és egy éjszakára lesúlyoztam egy könyvben, erre azért volt szükség, hogy ne hullámosodjon meg miközben szárad a ragasztó. Ezután már csak a helyére kellett szerelni. A két felső sarokban nekem ragasztani kellett, de ez nem látszik (egy egy csepp pillanat ragasztó). Nem gyári minőség, de amatőr körülmények között ha nincs más jó munkát lehet végezni. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2015
Nagyon régen én is képszerkesztővel csináltam, de rengeteg munka van vele. Sokkal egyszerűbb és gyorsabb az erre a célra készült program.
Üdv!
Keresek egy olyan programot, ami képes egyszerű skála, potméter osztások rajzolására. Nem kell olyan, ami nem ingyenes, vagy kulcsot kér és nem kell semmi extra, a lehető legegyszerűbb. Hangsúlyozom, nem szeretnék sok-sok alkönyvtáras, akár a NASA által még nemrég használt programot, ha van ilyenről valakinek tudomása, köszönöm!
Szia! Ez nem jó neked?
Bővebben: Link
Ajánlom a Front Designer programot. Illetve még talàn az Open Office programot emlegette valahol az egyik fórumtárs, de az ugye a MS Word kollégàja, tehát nem egy kis programocska.
(A feltételeidnek nehéz megfelelni, ebben a kategóriàban minden programnak van valami pici hátulütője.) |
Bejelentkezés
Hirdetés |