Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   66 / 608
(#) troby válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

szia trafóról próbáltam pill megmérem ezeket de volt rajta egy rövidke vezeték! üdv
(#) troby válasza troby hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

hogyan mérjem a nyugalmi áramot esetleg egy egy ellenálláson a tápágban vagy csak simán sorba a muszert?
(#) Tomi20 válasza troby hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Simán sorosan a + ágban. A kis vezetékdarabot forraszd le, mert antennaként viselkedik.

Az a helyzet hogy most csak egy kis alap műszer van nálam mert a jot kölcsönadtam de késö délután már meg lesz. És ezzel meg elvileg -0.4uA és ugy is ha rövidrezárom. de nem vagyok benne biztos hogy feszt is kapott vagy nem tom.
(#) Tomi20 válasza troby hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Nézd meg a biztosítót a multiméterben! Elvileg csak annak lenne szabad kiégnie, nem szabadna károsodnia semminek.

Igen a bizti volt rossz! Tehát megmértem és mind kétféle képpen 36mA folyok!
(#) szadam18 hozzászólása Feb 10, 2009 /

Hali!!
Mit jelent a VCC?:
(#) Gyimate válasza szadam18 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Oda kell kötni a tápegység + kivezetését
(#) anonym1s válasza gb197 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Erdeklodnek hogy elkeszult e mar a remekmu?
(#) hapro válasza anonym1s hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Szerintem ne keresd, azt gyanítom, hogy megsértődhetett valamin, mert már 3 hete nem volt itt a fórumon, előtte meg napjában sok-sok hozzászólást írt...
(#) anonym1s hozzászólása Feb 12, 2009 /

Lehet hogy csak nem er ra, vagy nincs olyan hozzaszolas amire valaszolni akar.
(#) ptesza válasza anonym1s hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Szerintem első a munka.

Pedig én is kíváncs lennék a 3db párhuzamos 7293-ra. Nameg arra is ,hogy ezt lehet -e hidalni , stb...

(#) djgombi hozzászólása Feb 13, 2009 /

Hali! Ha jól értelmezem a TDA 7294 adatlapját akkor:
1.- 70 watt jön ki belöle 1% torzítással.
2.- Hídban- 110-120 watt jön ki belőle 1% torzítással.
Igaz ez vagy csak én nem értelmezem jól. Mert ha igaz akkor nem is olyan nagy tudású ic mint amilyennek hirdetve van. Köszi a segítséget.
(#) blokkmetal válasza djgombi hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Hali!

Az adatlapján azt is írják, hogy ezeket az értékeket mekkora feszültség mellet produkálja. Ami figyelemre méltó, az a hídkapcsolás. Az adatlap azt a 110-120W-ot +-25V tápfesz mellett írja, amiről még szó van az, hogy max kb +-50V-ig bírja ki a tápfeszt az IC, efölött meghal. Szó nem esik arról, hogy mi van akkor, ha a hídkapcsolást +-40, vagy +-43V-ról hajtod. Igaz kicsit nagyobb lesz a torzítás, de az előzőhöz képest eszméltetlen nagy teljesítményt kapsz.
Amúgy én tegnap végeztem a hidalt 7294-esemmel, +-40V táp és irgalmalanul és szépen szól.
(#) asoni hozzászólása Feb 13, 2009 /

sziasztok ha lehet szeretnék kérni tda7239 végfokhoz- kapcsolási és beültetési rajzot tápegység szűréséhez mivell nem találok sehol. amatör vagyok.
(#) djgombi válasza blokkmetal hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Kösz szépen! A tapasztalat azért jobb mérőeszköz
(#) zoka válasza hapro hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Hát sajna eltűnt, pedig egyedül Neki van tapasztalata a párhuzamba kötött 7293-al kapcsolatban. így hát kénytelen voltam egyedül megtervezni a nyákot (2 IC-s verzióhoz).
Ha összeraktam, kíváncsi leszek hogy mi fog történni, mivel még sosem csináltam ilyesmit (de attól még lehet jó). Majd beszámolok róla, de remélem nem tűzijátékot építek

zoka
(#) blokkmetal hozzászólása Feb 13, 2009 /

Na király...de örülök! El is szállt a friss hidalt egyik csatornája, mert a hűtőbordáról ráesett egy apró alu-forgács és vmit rövidre zárt. A kimeneten 0.05V van és terhelés nélkül is melegszik mindkét IC mint állat. Szerintetek meg lehet nézni valahogy, hogy csak az egyik szállt-e el, meg hogy melyik működőképes?
(#) blokkmetal válasza blokkmetal hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Na közben megnéztem, képen csatoltam, hogy mi ért össze a panelon. Megkerestem a kapcsolási rajzon is, azt is bejelöltem, remélem jól.
Ha tudnátok segíteni, azt megköszönném.
(#) blokkmetal válasza blokkmetal hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Az segíthet, ha mindkét IC a panelon van és egyenként megnézem az OUT lábat a földhöz képest? Egyenfesz után kutatva.
(#) djgombi válasza blokkmetal hozzászólására (») Feb 14, 2009 /

Vagy kiszeded mind a kettő ic- és egy jóval összehasonlítod méregetve a lábakat.
(#) zoka hozzászólása Feb 15, 2009 /

Üdv!

TDA 7293-nál problémát okoz, ha max kivezérlésnél szépen rövidre zárom a kimenetet

Egyszóval a védelem megvédi egy ekkora traumától vagy menten szörnyet hal ?

7294: SHORT CIRCUIT PROTECTION
7293: SHORT CIRCUIT PROTECTED (WITH NO INPUT SIGNAL APPLIED)
(#) anonym1s hozzászólása Feb 15, 2009 /

Ez leforditva azt jelenti hogy "Zarlatvedett (bemeneti jel nelkul)".
Tehat nagy valoszinuseggel megsemmisulne az ic.
(#) zoka válasza anonym1s hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Én is úgy fordítottam
Elképzelhető lenne, hogy a 7294-be jobb a védelem ?
Rövidre ugyan még nem zártam direkt, nem őrültem meg
Viszont ha alacsony impedanciás terhelést kap és nincs eléggé hűtve nagy tápfeszejen, akkor a védelem jól vizsgázik, legalább is nálam: Szépen növekszik a felvett teljesítmény, majd ahol a védelem bekopogtat, onnan már nem vesz fel több ampert, hiába növelem a hangerőt
De hogy rövidzárnál mi lenne azt nem tudom
Szerintetek 7293-hoz csináljak külön rövidzár védelmet ? Ez nem oldható meg egyszerűen olvadó biztosítékkal ?
(#) ImiDj válasza zoka hozzászólására (») Feb 17, 2009 /

Szerintem meg van bene vedelem ha bekopogtat meg hat a tda7294 jobb utodja.Ez csak az en velemenyem de mar nekem is meg jot 2db tda7293 csak meg kell epitsem.En +-42-voltal hajtom majd ket 150va-os trafoval.Sok sikert majd meg irok nekem hogy mukodik
(#) Bolfi81 hozzászólása Feb 17, 2009 /

Üdv.

+-50V nál mi a tapasztalat?
(#) Bassmester válasza Bolfi81 hozzászólására (») Feb 17, 2009 /

Füst és hamu
Bár nem tapasztalat, de borítékolható.
Nem a TDA 7293-ra gondoltál? Az bírja a +/-50V-ot.
(#) zoka válasza ImiDj hozzászólására (») Feb 17, 2009 /

Mármint a 7294 kopogtat (a hővédelem), 93-mat még nem vettem meg, de remélem a 94 valójában egy "lebutított 93". És mindent tud a 93 sőtt még többet is.
Attól az egytől tartok, nehogy hamis IC-t vegyek majd.
Egyébként én is kb. 42V-ról hajtom majd, csak gyengusz lesz a trafóm, csak 400W. (stereo master-slave készül)
Majd én is beszámolok a fejleményekről.

Üdv: zoka
(#) ImiDj válasza zoka hozzászólására (») Feb 17, 2009 /

Egyenlore szerintem probald normal modban.Szerintem birja az ic csak jo hutessel(en altalaban ventilatoral szoktam megoldani meg egy kapcsoloval ha halkan halgatom akkor ki ha hangeron akkor be) meg nem szoktam szigetelni a bordara hanem a bordat a tobbitol
igy sokkal jobb a hutese,hamarabb elveszi a hot.Peldaul epitetem dta7294-et aminek adtam +-33v ami 2 4ohm-osat vit tehat 2ohm-on ez proci hutovel stereonak kb.300w-os trafoval.Szolt is am kegyetlenul
(#) ZPKing hozzászólása Feb 17, 2009 /

Sziasztok!
Egy kérdésre keresek választ!
Éspedig
Megépítettem a Pedro féle hidalt TDA7294et.
Ugye az esősítő akkor kapcsol be ha összezárom
a MUTE jumpert.
Ehhez kellene nekem egy LED ami akkor és csak akkor világít ha MUTE-et összeérintem és utána folyamatosan világítson.
Hova kellene kötnöm ezt a ledet és milyen előtét ellenállással? Valaki rajzolja be nekem a nyákra!
Köszönöm Szépen

ui.: ha a tápot bekapcsolom még ne világítson csak akkor kezdjen világítani ha összezártam a MUTE-t
Következő: »»   66 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem