Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
mekkora ez a foglalat ?
Átmérő, vagy valami.
Az én 2x100w-osomban 2db 250VA-es E-I vasas trafó, meg egy 450VA-es hipersil van a 6P-k nek!
Szerintetek 19kg jó gyúrni???
Én 2db EL 84-re, vagy 6P14P-re gondoltam!
Lehet, hogy így se úszod meg a trafótekerést!
Az az egyencső, nem közvetlen fűtésű? Mert ha igen, akkor a fűtés a Plusz-on lesz, és akkor mást eleve nem köthetsz ugyanarra a fűtőtekercsre!
Én ebben az esetben tekernék egy kicsi 5-10w-os 6,3v/5v-os trafócskát!!
Mérjél rá egy 230v-os izzóra hidegen, a 60w-os, 60ohm-os, a 40w-os pedig 100ohm körüli.
Alapul véve a 60w-osat, a 60ohm-on, 240v hatására 4A folyna, ami 4x240=960w lenne! Durva mi? Ehelyett csak 60w-os. bekapcsoláskor, ha nem egyenletesen izzik fel, akkor zizz, és le..assza az autómatát. És cserélheted!
Csúnya fiú!
Mit akarsz te az EBL-ekkel???? /Sunyi-Sanyi/ Nekem 3db néprádiót kellett szétbontanom, hogy megfelelő mennyiségű EBL foglalatom legyen!! / hú ezért most valamelyik rádiógyüjtő pofán fog vágni/
sturbi pontos választ adott , 6H9C nagyobb erősítés , nagyobb belsőellenállás , hasonlóan az ECC83-hoz .
6N8C kisebb erősítés kisebb belsőellenállás , ECC82 kb.. A munkapont beállítására azért ügyelni kell . 6N7C katódjai közösen vannak kihozva , ezért differenciál erősítő és " hosszúfarkú” fázisfordítónak kiválóan alkalmas
De bizony közvetlen fűtésű.
Van egy 2x6.3V 15W toroidom azt fogom felhasználni a fűtéshez. Lehet hogy jobban járnék ha letekernék róla egy keveset. A trafó tekercselés eddig kimaradt az életemből de úgy látom nem tudom megkerülni.
A képeidet nézegetve, úgy gondolom idáig sohasem fogok tudni eljutni, még külső segítséggel sem. Nagyon tetszenek, és nem csak nekem. Azért én is igyekezni fogok és ha lesz valami eredménye majd jelentkezem.
A Hiraga RIAA és elötte a Hiraga MC (ez off. mert tranzisztoros) nagy erősítésével úgy látom Bonavoltának is gondja volt, mert a TS5000-es mod-jában a bemeneten a jelet kapásból egy osztón vezeti át. Nekem eddig nem volt ezzel gondom, a Rotel elbírta, de most hogy végre a végfok is csöves lett ... A hétvégén az off. 2,2K-os munkaellenállását felezve és onnan véve a kimenő jelet az Ortofon T10-es trafó feszültsége alá mentem. Így a RIAA bemenetén már csak 18 mVeff van 1KHz-en (mérőlemezről). Így már nem kéne felezni a Hiraga RIAA erősítését, de még mindig lehetne csökkenteni. Itt nem segít az a trükk, amit az EF 86 munkaellenállásával csináltam? Ha az általad javasolt első csöfél katódjában nem kikötném a 47µF-os kondit, hanem a két ellenállás arányát változtatnám? Köszi!
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy ti hol szoktatok Wima Orange drop és silver mica fóliakndikat vásárolni?? Üdv
Szia! Venni akarsz, vagy csak kérdezed? Ha venni akarsz nézd meg a hestore-t lomex-t HQVideo-t, végső esetben a Conrad-ot.
CHZ (376414): Nem hiszem, hogy mostanában sütni fog a nap.
Sjnos az a megoldás nem fog annyit az erősítésen csökkenteni , mint amit szertnél , esetleg néhány
x 10mV veszteséged lenne .
Tegnap ragyogóan sütött .....
Nálunk esett a hó most van vagy 6cm.
Sziasztok lenne egy számotokra egyszerű kérdésem.
Egy barátom készített egy el84 erősítőt és szeretnénk a végcső anódáranát 30ma re belőnii. Olvastam hogy az anód ágba tett egy omos ellenálláson mért feszből kiszámolható az anód áram. A tápfesz 250v ugye ezek szerint ha 1mv ot mérek akkor 2.5ma folyik. Ha 30ma áramot akarok akkor ezek szerint 12mv ot kell mérnem?? Légyszi segítsetek.
Üdv Endre
U=I*R Az U azellenálláson mért feszültség ( amit beiktatsz mérés céljából), az I azellenálláson átfojó áram, az R pedig a beiktatott ellenállás. Üdv! Lajos
Tehát ahány mv annyi ma folyik az anódon?
Köszi szépen most látom hogy egyszerre írtunk.
Radiokiller Bár a gyakoribb rádiókból én is bontogattam ezt-azt. A káva meg ment újrahasznosításra, hogy meleg legyen.
NEM! Kis "m" (a milli), nagy "V" (a Volt! ) és nagy "A" (az Amper! )
Szegény Ohm-bácsi csapágyasra forogja magát a sírjában :rinya:
Sziasztok! Ma reggel megjött a várva várt táptrafóm. Gratula a postának! Ilyen időben 24 órán belül idehozta Kecskemétről :worship: Alig várom, hogy cipelhessem már haza a melóból, s állhassak neki kiméregetni azt a cskélyke 18 kivezetést (1 primer, 9 secunder tekercs)
Üdv!
A katód árama =Ianód+Isegédrács!!! Üdv! Lajos
Üdv!
Van még sok illetékes fizikus akiket itt pörgésre bírnak! Üdv! Lajos
Üdv!
Látom Te is megcsövesedtél! Gratulálok. A csöves erősítőhöz nagyon jó kimenőket tekernek Nyíregyházán a volt BEAG trafógyárban. Van személyes kapcsolatom, ha érdekel. Trafóban ŐK a legjobbak ma itthon (szerintem). A toroidban olyanok, hogy a karikagyűrűdre is rátekerik a 0,04 mm- es huzalt. A naggya pedig 4kW-os. Van nekik M20- M120-ig minden. (Permalloj is) Rétegrendet is tervezhetsz nekik, úgy fogják csinálni, ahogy kívánod. A fröcsigép deszka már müködik!! Üdv! Lajos
Üdv!
Én nem akartam beleszólni a kettőtök ügyébe csak gonoltam nem árt ha tudja mit mér! Viszont ahhoz képest, hogy a kolléga milyen amatőr tényleg a te mérési módszered a jobb, mert úgy nem üt akkorát rajta a "villany" Üdv! Lajos
Szia! Én is kezdek! Megint kapok majd egy csöves rádiót.
911. oldal :yes:
Üdv!
Nekem is van vagy 20 db csöves régi cuccom, meg egy csomó orosz csövem, de mostanában nincs időm ezekkel foglalkozni, mert a csöves ketyeréknél a trafó az nem egy ideges játék. Üdv! Lajos
Azt tudni kell mnden csövesnek, hogy az az alkatrész, mely áram alatt van, ugyanolyan, mint amelyik nincs áram alatt, - csak a fogása más!
Venni szeretnék...
ESETLEG valaki tud ilyen kondikat nekem adni persze pénz ellenében!
kondenzátor: 4700µF 10V 2db 1nF 2kV kerámia 8db 100µF 400V 2db 47µF 400v db 1µF fólia 25v 2db 22µF 25V 2db 22nF 400V fólia 4db 47nF 400V fólia 3db 100nF 400V fólia 3db 10nF 400V fólia 2db 2,2nF 400V fólia 2db 1nF 400V fólia 2db 1nF 1kV kerámia 1db 680nF 400V fólia 2db 470pF 400V fólia 3db 220pF 400v fólia 2db 22p 400V kerámia 1db |
Bejelentkezés
Hirdetés |