Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
A hosszától függ. Meg a soros ellenállásától.
Helló.Ennyire még én is értek hozzá,hogy az a kábel nem jó hozzá (ha vékony a kábel és hosszú is akkor nagy lesz az ellenálása),amint tudod cseréld le azt egy legalább 1,5 átméröjű kábelre.De persze majd a profibbak elmagyarázzák ezt a dolgot neked majd szakszerübben is
üdv Zsolti
Aszt szeretném kérdezni, hogy Big BullX2 hangszórónak mekkora dobozt kéne csinálnom hány literes ajánlott neki?
Egyébként 30cm-s a hangszóró
Szia Zsolti
A KRK RP8G2 Rokit G2 Powered 2-Way Active Monitor-ról van részletes infód? Én szeretnék hifi-hez is OK PA dobozt csinálni, vagy venni. A 100Eft nem sok érte ha pl.a 45Hz-20Khz- nem csak a -12dB-s marketing adat. Tulajdonképp segítséget kérnék valaki épített már aktív kétutas monitort? Ráadásul szeretnék jó hatásfokú hangfalat, hogy P= 1...5W elég legyen a zenehallgatásra. Jelszó: "Ne erőből... hanem ésszel." De most nem akarom sorolni az előnyeit. Szóval aki tud olyan 20..25 cm-es S= 93..95dB hagszórót ami ide optimális azt kérem segítsen. Kössz. VL
Az SPA 4050, mint minden SPA, erősen felejtős. Legfeljebb házibulis hangfalhoz lehet "jó".
Kisebb házibulisnak gondoltam...
Helló.A KRK-ról csak annyit tudok amennyi az oldalon le van írva,meg azt,hogy az egyik legtutibb studió monitor.Ha bemész itthon 1 boltba az emu-t fogják ráderöltetni természetesen mert azon van a legtöbb haszon és persze az a "legjobb".Na kérlek az 1 darab sz*r.
Ami elérhető árban és jó a következő : Samson Rubikon R5A, KRK Rokit 6, Tannoy Reveal 5A stb... ezeket itthon nehéz szerezni (bár én már azért láttam egy-két helyen)de meg lehet rendeltetni mindenképpen az olcsó kategoriában ezek a jók. A jobbak 500e- 1milliónál kezdödnek.Nos a Krk családnak van egy pdf infoja az oldalon,de gondolom nem találtad...itt a link Téged idézlek:-Tulajdonképp segítséget kérnék valaki épített már aktív kétutas monitort? Én már rákérdeztem,hogy lehet e ilyet csinálni és ha igen akkor,hogyan stbstb..erre kaptam egy választ,ha vissza lapozol egy oldalt akkor ott megtalálod rá a válaszokat....én letettem róla de ha van valami alternativája azt majd olvasgatom én is üdv Zsolti
Sziasztok.Szerintetem lehet aktív studió minőségű hangfalat csinálni ha értesz az elektronikához is valamennyit.Pesze azzal kezdődik hogy kiválasszuk az igényszintnek már megfelelő hangszórókat,
tudom válogatva az igazi ahogy a gyártók is csinálják. Aztán bemérjük mit is kaptunk. Tervezünk egy dobozt és legyártjuk / vagy ideiglenesen egy deszkán rögzitjük. Eldöntjük a váltási frekvenciát és megcsináljuk a az aktív hangváltót deszkamodellen. A végfoknak egy minőségibb ( 50-100W-os)sztereót is használhatunk 1-2W-on biztos OK. Bemérés után a hanváltót módosítjuk, hogy a hibákat korrigáljuk, amplitúdó menet, szintek stb. Az erősítőnek akár többezer megoldást is találni, kész megoldások is jók lehetnek csak pénz kérdése. Az viszont valószínű hogy minőségi eredmény csak kitartással, és 100EFt feletti költséggel érhető el. :yes: És ha sikerül a közép árszintű studiómonitorok szintjét elérni akkor igen jó munkát végeztünk pláne ha a munkánkért cserébe félár a jutalmunk. Ha létezne ilyen KITTBEN, én lennék az első hogy, kipróbálhassam. ÜDV. V L
Szia Zsolti
Kössz a linket, az RP8 igen szimpatikusnak látszik. Leg tutibb az lenne, ha valahol meghallathatnám... Tudom hogy az aktív hangváltó miatt egy félvezetős végfok is jóval szebben muzsikál.De azért örülnék ha többet tudhatnék mint 20/70W és THD= 0.09/0.01% hangváltás 2,4Khz. Ettől még akár rosszabb is lehetne mint a jelenlegi cucom, persze nem valószínű. üdv.V Laci
Helló Laca.Az új szériát (G2) itt ,meg itt ,láttam magyarországon.A Taj*iban már meg is hallgattam,és nekem bejött a hangja.Én azt mondom,hogy menj és hallgasd meg a külömböző hangfalakat ,és az alpján válassz magadnak egyet,persze csak akkor ha kell neked egy ilyen.
A házi "stúdió"monitort pedig attól függetlenül én is szívesen megépíteném,mert szeretek bütykölni bár,nem vagyok egy szaki(villanyszerelő vagyok és az építőiparban melózok:kábeltv,riasztó,kamera,tűzjelző rendszerek kiépítésével foglalkozom). Kelleni fog hangszóró,de azt én nem láttam még sehol csak ilyen gigyi gagyikat.amúgy nekem bőven elég lesz a 20centis vagy az 1el kisebb hangszóróval felszerelt hangfal is,nem kell szerintem 25 vagy 30as.....nagyon drága lesz a hangszóró,és akkor már inkább veszek egy gyárit ,amire el is kezdtem a spórolást...egy huszas már bent van a "röfiben" ...de mint mondottam,szívesen épitenék egy ilyen házi "stúdió" monítort.Remélem mások is kedvet kapnak egy HomeStudioMonitor (HST) tervezéséhez/megépítéséhez. üdv Zsolti
Mindent lehet csinalni , teoretikussan.
Nekem meg nem sikerult egy sztereo erositot epitenem . Az istenert se mukodik egyforman ket csatorna.Biphonic az elmegy vagyis ket csatorna amit en sztereonak hasznalok .De sztereo az egy kicsit bibis. Ugyanez vonatkozik a hangfalakra is . A "studio " cucc kene legyen az "abszolut" referencia . Ahoz hogy minnel "zstereobb" erositot epithessek epitettem , woblert , frekvenciamerot , kapacitasmerot , induktivitas merot ..amit nagyabol "hitelesitettem" labor cuccokkal .Nem erdekelt a pontos "valodi" ertek hanem az hogy a ket csatornaban egyforma legyen minden. Abszolut mindent be kell merni amenyire csak lehetseges es amenyire az ismereteink engedik es parba valogatni /epiteni a kapcsolasokat . Ami ezelott 25 evel meglepet a nagy munkalkodas kozbe az IC-k voltak , NEM EGYRFORMAK ezeket is be kell merni. Nagy nehezen szereztem IC-ket egy haverom altal egy gyarbol speci katonai femtokos-stb , bontasbol voltak ( lecsereltek mert nem voltak elegge stabilak valami speci automata cuccban) es mondja a haver , kontrolald le mert lehet hogy egyik masik tonkrement . Erre csinaltam egy proba "asztalt" es meregetem ...ez jo az jo stb..es latom egyszer az oszciloszkopon hogy nagyobb a jel ??? nem jott hogy higyek a szememnek , Persze a hiba az en fejemben volt mert az IC-s konyvekben az alt hogy 100 -szoros erositesu kapcsolas , en meg ugy vettem hogy ez mindegyiknel egyforma .Nem egyforma hanem relativ. Igy az IC-kel megepitett csatornak ettol sem mukodtek egyforman . Aztan meguntam mas dolgokkal foglalkoztam ez a vegen vasaroltam ezt azt kaptam ajandekba a heveroktol , az ido az nagy problema. Ha talalunk a netten studio erositot ott latszik hogy egy studio mono erosito az N $ es ugyanaz sztereoba az mondjuk 6 x N$.
Pedig még nem is olcsó...Mondjatok olyan hangszorót ami olcsó és jó..
Hallottam ,már olyanról is ,hogy UTP kábelt használtak. Állítólag szépen szól, ami nem elképzelhetetlen . Most lszi senki ne mondja ,hogy nem arra való, míg nem próbálta ,hallgatta.
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, tapasztaltabb embertől akinek van kellő programja. Van nekem két darab FlI mélyem (FLI frequency 12, 30 centis) és meg kellene nézni hogy bizonyos program hány literes ládát dob rá. Vagy hogy reflex vagy zárt jobb e neki? Kocsiba szeretnék ládát csinálni és ezeket jó lenne tudni. Esetleg milyen adatokat keressek hozzá ami alapján kilehet számítattni? Köszönök minden építő jellegű hozzászólást! Üdv!
Nos, segítségképpen itt van egy link, nem csak a hangdobozokkal kapcsolatos számítási feladatokhoz.
Van lehetőség német nyelv használatához is.
SZiasztok!!
Van egy 40 cm átmérőjű hangfalam , és szeretnék hozzá egy dobozt csinlni (még nincs nállam havernál van ezért nemtudok adatokat mondani majd estefele pár adatot mondok) addig beszéljenek a képek! A bemutatkozás rovat, nem arra a célra van fenntartva amire Te használod! Kérlek változtasd meg! -szamóca
Szia!
Nos akkor neked nem hangfalad van, hanem hangszóród, amiből hangdobozt-ládát szeretnél készíteni. De ha nem tudod a T-S paramétereit, akkor nem tudsz dobozt méretezni hozzá.
ÉS így sacc / kb nemtudtok valamit mondani mekkora láda kell neki? Hogy mennyi pénz kell rá
üdv:tony994
Az általad megadott adatokból ítélve, nagy láda, és sok pénz.
De komolyan, vedd a fáradságot és olvasgass a hangdobozos topikokban. Akkor majd rájössz néhány dologra magadtól. :yes:
Ennyit tudtam meg remélem ebből már valamelyik kedves fórumtag megtuggya nekem mondani a doboz nagyságát!
lengőtekercs átmérő 12,5 cm-t mértem! A mágnes átmérője 16cm vastagsága 4,5cm. Teljes átmérő: 38cm és beépítési átmérő: 36cm Beépítési mélység:16cm 8 Ohm-os! A pólusvasak vastagsága nem nagyon tudom mi de sejtem mivel kizárásos alapon nem sok minden lehet a mágnestől a peremig felfele haladó vasak vastagsága 5cm és 8db van körülötte! üdv:tony94 |
Bejelentkezés
Hirdetés |