Fórum témák
» Több friss téma |
Miért nem az apróhirdetésben üzletelsz?
csak azért mert ott betelt egyenlőre itt meg csak beharangoztam
Engem jobban zavarnak azok a magyartalan mondatszerkezetek, melyek szinte minden hozzászólásában megtalálhatók. De ezért a megjegyzésért remélem, Djatis nem orrol meg rám
Közbe épül a lézerem. A képen a 3 csatornás "de luxe" áramgenerátorom látható, sajnos még félkészen Ha összeállt a doboza és vele együtt a tápegység rész, akkor nekiállok pontosítani a a PID-es galvó erősítők terveit. Elöljáróban annyit, hogy lesz rajta mindenféle védelem is.(kisebb poti temető lesz :yes: )
mekkora sebességű és milyen a galvód ?
tudsz képet küldeni róla ?
Tudnék róla képet küldeni, de mivel nagyon gyerekcipőbe jár, ezért még nem teszem. Én csak kb 10k várok tőle, de sosem mértem. Ahogy tudtam rajzolni valami értelmeset a falra, teszek fel képeket. Jelen pillanatban nagyon korlátozottak az anyagi lehetőségeim. Ezért szinte stagnál a projekt. De ha lesz pénzem, rendelem a mágneseket amcsibó, az új galvóba...
Heló
Neked melyik felépítésű galvók voltak a leggyorsabbak? Az esztergált fém házas, vagy a Szupepe oldalán is látható? Hány másnessel érdemes megépíteni őket? Tegnap este sikerült valamit kicsikarnom, az open loop cuccból, de elég kétes eredményt hozott. Az a gond, hogy egy egyenes vonalat alig tud húzni.(kb 4k-ig nagy képzelő erővel kivehető az ábra) És mikor visszaugrik a tükör az alap pozícióba, úgy "összefirkálja" az ábrát, hogy alig látni valamit. Szerintem hozzálátok egy Closed loop rendszerhez...
Sziasztok !
Segítsen valaki ! Lassan kész a galvom , és nincs egy jó program amivel tudnám vezérelni . Minden megoldás érdekel.
Tettem fel párat a weblapomra! Hogy melyik lesz jó neked azt nem tudom. Kéretik kipróbálni és értékelni őket!(és persze tudnunk kell azt is hogy milyen DAC-ok használsz)
weblapom címe a profilomban!
üdv tomi!
Én a 20 K-t úgy értem el hogy az előerősítő részben is kellett változtatni eléggé a galvó meg így jön sorba a jelenlegi leggyorsabb állásban: Lágyvas külsőház ha ez műanyag pl akkor összevissza rajzol kell neki ennyi csillaőppítás. Szénszálas cső tengely, egy darab mágnes, 0,5 mm vastag tükrök. A 2 mm-es régi tükrökhöz viszonyítva ezzel a sokkal vékonyabbal ugrott majdnem 10 K-t felfele ennyit jelent a vékony tükör. Az optikát a tekercsek és a mágnes állását az egyik legfontosabb jól összehangolni. 0,3-as huzalnál tartok és kb 4 ohmon bár próbáélkoztam kb 2 ohmnál sem volt lassabb vagy gyorsabb de hamarabb begerjed. Nagyon fontos hogy műanyag belsőrész legyen ebbe nem akarok bele menni hogy milyért kicsit hosszú lenne de ne legyen de feltétlen valamilyen műanyag persze olyan amit a mágnes helyén vékonyra el tudsz esztergálni a légrés miatt és még fix legyen.
Köszi .
sziasztok!elkeztem epíteni a lezershow-mat es addig eljutottam hogy lm317t vel szabalyozom a motrok fordulatát!eloszor ket motoral akartam megcsinalni de arra gondoltam hogy csinálok vmi brutálisat es nem két motorral hanem 4 el csinálom meg!csak azt nem tudom h akkor fog e valtozni a kapott vegeredmeny szoval a kivetitett ábrák!de abban bisztos vagyok hogy minel tobb a tükör annal kisebb a lezer fenyereje!az a kerdesem hogy szerintetek felesleges ez a tobb tükrös megoldás vagy elég a kettő is?köszi
Szerintem négy felesleges. Én úgy szeretném megcsinálni, hogy 2 vagy 3 motor "keveri" az alakzatot, egy negyedik (mikromotor) ütemvezérlővel lesz ellátva, ez pedig "mozgatni" fogja az ábrát a zene ütemére.
Köszi a választ
A DAC-om DAC0832-vel van megépítve, ez jó Mambához? Elég érdekesen működik, de a Norm féle progival tökéletes szkópon nézve. Két tükröt mennyiért tudnál küldeni?
Igen, jó a mambához is, csak helyesen kell beállítani az lpt port settings-nél.
Üdv tomi!
Milyen tükörre gondoltál ? Gondolom a galvóra. Arra van még 0,5 mm-es tükröm 2 darab a kettő lenne 4000 ft
ez nagyon jó ötlet de hogy lehet kivitelezni azt hogy ütemre mozogjon?ahoz kell valami kapcsolás nem?ez érdekelne engem is!
Van rá kapcsolás, bss elektronikán keress rá ütemvezérlő néven, vagy itt HE-n volt szó róla a diszkófények házilag, vagy valami hasonló nevű topic alatt.
Heló
Olyan fókuszlencsét nem tud valaki, amivel a lézernyaláb tökéletesen párhuzamos? Kb 4-5méter kellene, ahol végig ugyanolyan pici átmérőjű a sugár.
A nagyon drága az elég tág fogalom. Nagyságrendileg kb mennyi? Több 10e?
Pontos árat nem tudok, csak hallottam róla, ami Neked megfelelne szerintem az még jó műanyagból, de már az is több ezer forint. Az igazi pedig az üvegből csiszolt. Na szerintem az már tizezres nagyságrendű.
Helló ! Én nem értek hozzá de lézerrel már több éve kísérletezek. A kollimátor lencse nem jó ? Egy igényesebb pointerből kiveszed az eredeti lézer diódát és berakod a tiedet. Van olyan is aminek a lencse rögzítő része finom menetes és tetszés szerint állítható a fókusz. És mind össze 1000.-Ft körül van. A lencsén kilépő fény sugár 1.2 mm ez szerintem 4-5 méteren nem nagyon változik. A zöld lézeremmel felfelé világítva teljesen párhuzamosnak tűnik a fény sugár pedig 3 km -re elvilágít
Már kb 1,5 éve működik ez a megoldás nálam, DVD író lézer van belepréselve a réz "barkács lézerbe".
Elég rosszul néz ki a fókusz, valóban állítható, beállítom pl 1 méterre, ott tényleg egy pont a lézernyaláb, de 3 méternél már nagyobb, mint 1cm. Szeretnék egy komoly lézershow-t összeállítani, de ahhoz az kellene, hogy minél kisebbre össze lehessen állítani a sugarat, és ne nagyon változzon kb 5 méterig. Füstben lenne lényege, de ha nem kis átmérőjű a sugár, akkor elveszti a fényjáték a "kontrasztosságát", illetve minél nagyobb a sugár átmérő, annál halványabb füstben.
(Most cseszegetlek !)
Nem mondod, hogy ez a legnagyobb gondod a lézerednél????? Ált. iskola 8. osztályba tanítják a megoldást fénytanból....
A dvd írónak vagy cd írónak felső fókuszlencséjét használd azt kb 2-3 mm-re kell elhelyezni a diódától és kapsz kb 1 1,5 mm-es nyalábot ami sokkaltöbb mnt 5 méteren is majdnem akkora lessz.
Ha valakit érdekel és van befektetni valója legyártok Ciánkék (világoskék) lézermodult kombinálva mondulálható áremgenerátorral és megfelelő paszív hűtéssel.
Na megépítettem én is a PIC-es, 3 motoros cuccot, amit K1ll3rghost kolléga is Bővebben: Link.
Ha autamata vezérlésbe kapcsolom, akkor ugylátszódik működik, randomba forog a motor, viszont a potik forgatásával változik a sebességük, nem tudom hogy ez így jó-e. A problémám az az, hogy ha manual módba kapcsolok, akkor hiába forgatom a potikat, mind a 3 motor max sebességgel forog. Ha pedig leveszem a kapcsolót, akkor ugyanazt csinálja mint automata módban. A kapcsolást kicsit átterveztem, de átnéztem nagyon sokszor, meg nem is változtattam rajta szinte semmit (mármint az alkatrészek helyszempontjából). szerk.: az elko kondikat kivettem, mert szerintem csak fesz simitásra vannak ott, de gerjedést okozhatnak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |