Fórum témák
» Több friss téma |
Elkészült végre a nagy mű,az alkotó pihen az erősitő müködik.Négy csatornás TDA2030 és 2db UAA180.
Üdv mindenkinek Pali
Szép lett
![]()
Helo! élpítettem egy erölködőt tda2030 ból:
http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/egyszeru_14_w-os_erosito...l.html Meg egy kivezérlés jelzőt: http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/egyszeru_kivezerlesjelzo.html Az erősítőt 16 v os tápról hajtom. z lenne a kérdésem hogy hogyan lehetne erről hajtani a kivezérlés jelzőt is ha annak meg 12 v kell? mit rakjak elé? (naon kezdő vok) A válszokat előre is köszönöm!
UA7812-ST
Bővebben: Link
Köszi! nincs esetleg valami kapcsolási rajz?
![]()
Ehhez nem kell csak a megfelő dolgot a megfelelő lábra kötöd
![]() középre fold,jobbra kimenet és balra a bemenet ha szemből nézed ![]()
Azt gondoltam , de akkor minden más alkatrész nélkül az in be vezetett 16 v ból az out on 12 lesz?
![]()
Igen
![]()
Jóhogy
![]() de 35v felett már nem 12 lesz,hanem még 80ft ![]()
Köszi! Bocsi a tudatlanságomért, dehát nem voltamott amikor az észt osztogatták... :gumicsirke:
És amúgy minden feszültségre van egy külön ic? tehát ha mondjuk 13,14,15 v ot akarok? Az áramerősség változik?
Sziasztok!
Egy TDA2030A-s (18W) hídkapcsolásnak(36W) mekkora pufferkondik kellenek szimmetrikus táphoz? Köszi
Igen, többféle van belőle. A feszültség, amit előállít, az utolsó két szám jelzi..
7812-es 12V-ot, 7805 az 5V-ot csinál... van belőlük vagy 10 féle, 3V-tól 24V-ig ha jól tudom
Erősítővel egyikről se próbálkozz,mert ezek 1.5A-nél többet nemigen bírnak(tudomásom szerint).
Van többféle is... -Pozitív stabilizátor Bővebben: Link -Negatív stabilizátor Bővebben: Link ui.: ha vásárolsz akkor nézd meg a nevét,mert pl.: 78l08 az csak 0.1A-t bír
Nem kötelező de ajánlott a 78xx elé és után legalább 100nF-os kondit tenni gerjedés megakadályozása végett. Ha begerjed akkor nem lesz stabil fesz a kimeneten.
Helo! Köszi a válaszokat sokat segítettetek! Nagyon jó dolog ez az ic. azt hittem hogy majd tekercselhetek trafókat...
![]() Amúgy még azt is szeretném kérdezni(megint idegesítően hülye kérdés vigyázat) hogy pontosan hogyan kell lemérni hogy hány ampert fogyaszt/vesz fel az erősítő? sorba kell vele kötni az ampermérőt vagy párhuzamosan? rá a tápra? Köszi válaszokat mégegyszer! Amúgy nem egy nagy erősítő(tda2030) 2szer de a kisebb fesz nem erre kell hanem egy ledes kivezérlésjelzőre amit ta47666 ic hajt!A kondikat mindenképp rá rakom 20 ft nem pénz. ha leírjátok hogy hogyan kell a fogyasztást mérni akkor mindent lemérek...
Az ampernérőt MINDÍG sorosan kötöd a mérendő eszközzel, mert külömben a multimétered bánja, meg esetleg a trafód. Szóval megszakÍtod az erőlködőbe vezető pozitÍv kábelt (lehet a másik is) és közbeiktatod az ampermérőt, és leolvasod a mért értéket.
köszi!
![]()
Nah lemértem: az erősítő full hangerőn(anyám örömére) ez annyit jelent hogy addig tekertem amig el nem kezdett torzítni mert annyira ugyse tekerem fel nahszóval így 0,35 A a fogyasztása a kivezérlés jelzőnek pedig kőkemény 50 mA. Tehát a stabilizátoros megoldás simán működni fog ...Amúgy a multiméteremen van olyan felirat az mpermérős dugasznál hogy 20A 15 sec max unfused. az mit jelent?
üdv gabi!
20A-t max 15 másodpecig visel el.
És még annyit hozzátennék, hogy nincs biztosítva (tehát ha több áramot eresztesz át rajta, vagy hosszabb ideig, mint amennyit elvisel, akkor nincs semmi ami védje a műszerben lévő söntöt)
Sziasztok!
Én egy órája lettem kész a TDA2030-as erősítőmmel. Az lenne a gondom hogy ahogy ráadom az áramot két másodperc és zúg a hangszóró. Az áramfelvétele 20-30 ma.Véletlenül nem tudná nekem valaki megmondani hogy mi a baja? Előreis köszi ![]()
Egy fotót dobnál róla többet tudnánk mondani mert ez így olyan hogy "van egy autóm de nem megy mi baja lehet?" .
Ergo több infót adj légyszives!
Sziasztok terveztem egy nyákot a tda2030 BD-s kiegészítéséhez. Ha bárkinek kell szívesen elküldöm!
Üdv
De miért ekkora, L-alakú panelre? Kisebb helyen is elfér és akkor nem lesz olyan gerjedékeny, pár kondit eleve az IC-hez minél közelebb kell elhelyezni.
R7, R11 a NYÁK-tervben is így van bekötve?
Persze azok sorkapocsnak vannak betéve nem talátam pont olyat eagleban!
Sziasztok! Egy kéréssel fordulnék hozzátok! Van egy hifim ami 2*12W rms! Szereztem még három plusz hangfalat meg egy szubot! A szubot hajtja egy tda 7294 ami eredetileg kocsiba készült tehát 12/+-30V állit elő ezt egy számitogép tápja hajtja! Szeretnék a három hangfalnak vagy elég a 2 plusz hangfal is szoval azoknak szeretnék egy ilyen sztereo TDA 2030-ast! Tehát megkérhetnék valakit hogy rakjon fel nekem olyan nyák+kapcs. rajzot amit tudnék üzemeltetni még a számitogép tápjáról? Köszi
![]()
Szia hogyan is néz ki pontosan az a számítógépes megoldásod? És mekkora a teljesítménye? üdv
Szia! Nézegettem olvasgattam a forumot is cska anyira nem vagyok ész ezekben a dolgokban szoval ugy merek valamit megépiteni ha valaki mondja hogy ez meg ez ezekkel a feltételekkel jó lessz neked
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |