Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   40 / 581
(#) Imi65 hozzászólása Feb 22, 2009 /

Mi lehet a Mészáros Zolival?
Eltévedt?
(#) mp3maker hozzászólása Feb 22, 2009 /

Lassan a végére érek a B93 "restaurálásával", már csak néhány apróbb beállítás kell megcsinálnom. Akai-hoz vissza térve : én a GX 210D-t jobban szeretem(bár van GX 4000D-m is)

102_2527.JPG

(#) petya54 válasza mp3maker hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Gyönyörű darab, gratulálok hozzá! Itthon akad nekem is 2 db de sajnos csak az egyik lesz üzem képes, mert a másik hiányos
(#) scooby_ válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Ha a szíved szakadmeg...!
Én is sajnálnám őket szétszedni! :yes:
De ha te még tudsz vele mit kezdeni akkor odaadom,itt úgysem dobhatom ki azt utcára....
(#) scooby_ válasza mp3maker hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Szép darab!
Nekemis volt,nem akart megnyekkenni...
Azt mondták nincs jó hangjuk az orsósoknak,ígyhát a kukában kötött ki
Aztán láttamegy videót hogy mien hangjuk is van,na akkor vertem a fejem a falba

(#) petya54 hozzászólása Feb 22, 2009 /

Sziasztok! Help me! Nem rég említettem (dicsértem) az Unitra M 2408 SD (ARIA) magnómat, és történt vele egy olyan baleset, hogy felvételnél az egyik műszer nem mozdult meg. megnéztem vezetékeket amik be mennek a magnóba minden oké volt. aztán elindítottam egy felvételt mutatott mind a kettő, fülhallgatón is jól szolt, de nem vesz fel azóta. Vagy is vesz de nagyon halk, a műszerek lejátszásnál meg sem mozdulnak annyira halk. Lekaptam hátulját átnéztem a vezetékeket megmozgattam őket, a "csúszó kapcsolókat" befújtam kontaktsprével megmozgattam. és semmi... valakinek lenne valami ötlete, hogy miért? ja a régebbi felvételeket gyönyörűen vissza játszik.
(#) scooby_ válasza Bolfi81 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Orion HS-500?

Olyanom nekem is van
Báttyám erősítőjével hajtjuk LM3875 van benne,2x100W a hangfal 2x50W az erölködő.
Van benne kivezérlés jelző,hangfalvédelem,előerősítő,toroid 400W trafó.
Ja a dréc sem maradhatott ki

Legjobb lenne ha visszaszerezhetném az SE260-as erősítőtb
(#) Danaman hozzászólása Feb 22, 2009 /

Sziasztok!
Nemrégiben szereztem 3 műszert ebből egyikőjük már a múzeális korban van de a másik kettő se régi, az egyik egy Wobbler a másik egy EO213-mas szkóp a harmadik meg egy tesla milivoltmérő, de ehez kérném a segítségeteket hogy nincs e valakinek elfekvőben hozzá mérőzsinór mert lehetetlen kapni hozzá pedig használnám. (mellesleg 5000Ft volt a 3 együtt)
(#) petya54 válasza Danaman hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Gyönyörűek, és nagyon irigyellek! nekem csak 1 multiméterem van
(#) Danaman válasza petya54 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Ha minden igaz Milivoltmérőt még tudok szerezni de sajnos nincs hozzájuk mérőzsinór és lehetetlen beszerezni:/

és mennyi pénz lenne?

Hát hogyha még lehet szerválni (vannak még csak nem biztos hogy jelenleg el lehet hozni) akkor a millivoltmérő 1000-res a Vobler az meg 2000 de a vobler az nembeztos hogy jól megy.
(#) llaci56 válasza scooby_ hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Mikor? Hol?
(#) llaci56 válasza Danaman hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Dana! Tőled is csak ezt tudom kérdezni: Mikor? Hol?

egy ezrest megér nekem simán, ha tudsz szerezni szólj!!!
(#) CIROKL válasza Danaman hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Szintén ? mikor hol? Ezek engem is !
(#) mp3maker hozzászólása Feb 22, 2009 /

Elkészültem a lemezjátszóval, minden tökéletesen működik rajta.

102_2518.JPG

(#) mp3maker válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Nem az a mostani "műanyag"cuc, kb 10kg.
(#) petya54 válasza mp3maker hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Gratulálok, nagyon szép lett!

Rendben ha kedden megyek szakköre megkérdezem hogy menyi van és hogy vihetőek-e jelenleg, azthiszem hogy még 4db volt ott úgyhogy 4-eteknek van, de enyi melóért már valaki szerezhetne nekem egy mérőzsenórt.

ÓÓh köszi a csatlakozóját fényképezd már le, hát ha tudok segíteni abban

A PROBE feliratú dugasz a képen, ebben 3 láb van hasonlít egy DIN-re csak sokkal nagyobb és mélyebb is.
(#) Danaman válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Hát mondjuk ez az amit nem akarok mert szeretem a régi dolgokat eredeti állapotukban hagyni, a hállózati dugója is nem az a 3 lábú (mint a PC-ben) hanem egy majdnem ugyanakkora két lábú ezt egy kis faragással lehet cserélni de inkább nézek bőrzén hozzá hátha van tápkábel is.

értem! van hangcuccoknál 3lábú csatlakozó, "papa" is és "mama" is. nem lehetséges, hogy véletlenül pont jó lenne hozzá?

Igen azok a DIN dugók, már ha jól tudom de ez nem az. Majd akkor börzén nézünk.

nem tudom annyira nem értek hozzá,de ez a PROBE ez mit jelentene?

Hát megmondom halvány lila segédfogalmam sincs, még nem néztem utánna hogy hogy kéne ezt használni, de minden bizonyal oda megy a mérőzsinór.

Csak azért kérdezem, mert én a múltkor dominó dugót próbáltam meg szerezni, nem tudtam azt sem, hogy ez a neve. A3. vagy 4. boltban megrendelésre kaptam 1.5hétre rá. Szerintem ilyen dugót is lehetne szerezni, utána maga a zsinór nem gond a végére meg ki lehet találni akármit.
(#) Imi65 válasza petya54 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Srácok, az a Tesla mV-mérő nem hangfrekis cucc (10kHz-1,2GHZ). A PROBE feliratú dugóba a műszerhez kitalált mérőfej csatlakozik, ami nélkül jelen állapotában használhatatlan ( a mérőfejben valószínűleg csöves dióda, és akár aktív elem is lehetett).
Szerk: Az EO213-hoz teljes dokumentáció van a neten (nagyon jó kis szkóp, dolgoztam vele pár évig), a Wobblerhez Ricsi1992-nek van teljes gyári dokumentációja, rajzrészletek nekem is vannak. Szkópként is használható, természetesen inkább jelalak vizsgálatra, de csak hangfrekis tartományban.
(#) scooby_ válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Hello!

Az a gond,hogy akkor tudom elhozni ha a fater megy hozzá segíteni.
Akkor viszont biztos hogy viszonozza azt,hogy adtam neki egy 72m-es TV-t
Következő: »»   40 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem