Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Lassan a végére érek a B93 "restaurálásával", már csak néhány apróbb beállítás kell megcsinálnom. Akai-hoz vissza térve : én a GX 210D-t jobban szeretem(bár van GX 4000D-m is)
Gyönyörű darab, gratulálok hozzá! Itthon akad nekem is 2 db
![]() ![]()
Ha a szíved szakadmeg...!
Én is sajnálnám őket szétszedni! :yes: De ha te még tudsz vele mit kezdeni akkor odaadom,itt úgysem dobhatom ki azt utcára.... ![]()
Szép darab!
Nekemis volt,nem akart megnyekkenni... Azt mondták nincs jó hangjuk az orsósoknak,ígyhát a kukában kötött ki ![]() Aztán láttamegy videót hogy mien hangjuk is van,na akkor vertem a fejem a falba ![]()
Sziasztok! Help me! Nem rég említettem (dicsértem) az Unitra M 2408 SD (ARIA) magnómat, és történt vele egy olyan baleset, hogy felvételnél az egyik műszer nem mozdult meg. megnéztem vezetékeket amik be mennek a magnóba minden oké volt. aztán elindítottam egy felvételt mutatott mind a kettő, fülhallgatón is jól szolt, de nem vesz fel azóta. Vagy is vesz de nagyon halk, a műszerek lejátszásnál meg sem mozdulnak annyira halk. Lekaptam hátulját átnéztem a vezetékeket megmozgattam őket, a "csúszó kapcsolókat" befújtam kontaktsprével megmozgattam. és semmi... valakinek lenne valami ötlete, hogy miért? ja a régebbi felvételeket gyönyörűen vissza játszik.
![]() ![]() ![]()
Orion HS-500?
Olyanom nekem is van ![]() Báttyám erősítőjével hajtjuk LM3875 van benne,2x100W a hangfal 2x50W az erölködő. Van benne kivezérlés jelző,hangfalvédelem,előerősítő,toroid 400W trafó. Ja a dréc sem maradhatott ki ![]() Legjobb lenne ha visszaszerezhetném az SE260-as erősítőt ![]()
Sziasztok!
Nemrégiben szereztem 3 műszert ebből egyikőjük már a múzeális korban van de a másik kettő se régi, az egyik egy Wobbler a másik egy EO213-mas szkóp a harmadik meg egy tesla milivoltmérő, de ehez kérném a segítségeteket hogy nincs e valakinek elfekvőben hozzá mérőzsinór mert lehetetlen kapni hozzá pedig használnám. (mellesleg 5000Ft volt a 3 együtt) ![]()
Gyönyörűek, és nagyon irigyellek! nekem csak 1 multiméterem van
![]()
Ha minden igaz Milivoltmérőt még tudok szerezni de sajnos nincs hozzájuk mérőzsinór és lehetetlen beszerezni:/
Hát hogyha még lehet szerválni (vannak még csak nem biztos hogy jelenleg el lehet hozni) akkor a millivoltmérő 1000-res a Vobler az meg 2000 de a vobler az nembeztos hogy jól megy.
Dana! Tőled is csak ezt tudom kérdezni: Mikor? Hol?
egy ezrest megér nekem simán, ha tudsz szerezni szólj!!!
Elkészültem a lemezjátszóval, minden tökéletesen működik rajta.
Nem az a mostani "műanyag"cuc, kb 10kg.
Rendben ha kedden megyek szakköre megkérdezem hogy menyi van és hogy vihetőek-e jelenleg, azthiszem hogy még 4db volt ott úgyhogy 4-eteknek van, de enyi melóért már valaki szerezhetne nekem egy mérőzsenórt
![]()
ÓÓh köszi
![]() ![]()
A PROBE feliratú dugasz a képen, ebben 3 láb van hasonlít egy DIN-re csak sokkal nagyobb és mélyebb is.
Hát mondjuk ez az amit nem akarok mert szeretem a régi dolgokat eredeti állapotukban hagyni, a hállózati dugója is nem az a 3 lábú (mint a PC-ben) hanem egy majdnem ugyanakkora két lábú ezt egy kis faragással lehet cserélni de inkább nézek bőrzén hozzá hátha van tápkábel is.
értem! van hangcuccoknál 3lábú csatlakozó, "papa" is és "mama" is. nem lehetséges, hogy véletlenül pont jó lenne hozzá?
Igen azok a DIN dugók, már ha jól tudom de ez nem az. Majd akkor börzén nézünk.
nem tudom annyira nem értek hozzá,de ez a PROBE ez mit jelentene?
Hát megmondom halvány lila segédfogalmam sincs, még nem néztem utánna hogy hogy kéne ezt használni, de minden bizonyal oda megy a mérőzsinór.
Csak azért kérdezem, mert én a múltkor dominó dugót próbáltam meg szerezni, nem tudtam azt sem, hogy ez a neve. A3. vagy 4. boltban megrendelésre kaptam 1.5hétre rá. Szerintem ilyen dugót is lehetne szerezni, utána maga a zsinór nem gond a végére meg ki lehet találni akármit.
Srácok, az a Tesla mV-mérő nem hangfrekis cucc (10kHz-1,2GHZ). A PROBE feliratú dugóba a műszerhez kitalált mérőfej csatlakozik, ami nélkül jelen állapotában használhatatlan ( a mérőfejben valószínűleg csöves dióda, és akár aktív elem is lehetett).
Szerk: Az EO213-hoz teljes dokumentáció van a neten (nagyon jó kis szkóp, dolgoztam vele pár évig), a Wobblerhez Ricsi1992-nek van teljes gyári dokumentációja, rajzrészletek nekem is vannak. Szkópként is használható, természetesen inkább jelalak vizsgálatra, de csak hangfrekis tartományban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |