Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   427 / 2208
(#) rhesus23 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2009
60mA árammal és -18-30 közötti előfesszel A osztályú beállítást ír.
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 23, 2009
Mi az az Ft ott fekül?
(#) CIROKL válasza rhesus23 hozzászólására (») Feb 23, 2009
Azt ír a leíréásban ? de az a kapcsolás mint már a köbzoli is írta PP , szóval ellenütemű! Az A osztály az egy ütemű !
(#) llaci56 válasza mark.budai hozzászólására (») Feb 23, 2009
Forint, Font, vagy talán fojtó?
(#) rhesus23 válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 23, 2009
Értem én. Szóval az ellenütemű nem is lehet a osztályú? Itt arról ír, hogy mégis lehet.
(#) djhans válasza rhesus23 hozzászólására (») Feb 23, 2009
De az ellenütemű is lehet A osztályú.
(#) CIROKL válasza djhans hozzászólására (») Feb 23, 2009
Szóval akkor csak munkapont bellítása amitől függ ?
Idézet:
„Ha a cső munkapontját a munkaegyenes lineáris szakaszának a közepére tesszük, akkor "A" osztályról beszélünk.”
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 23, 2009
Igen. És az együtemű meg gyakorlatban mindig A-osztályú.
(#) Gubán_Gábor hozzászólása Feb 23, 2009
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki esetleg tudja e, hogy az APX 100 nál mekkorára kell beállítani az anódáramot?
Mert sehol se találok gyári adatot erről.
Most hallás alapján van beállítva, az előfesz kb most -35V körül van. De jó lenne a gyári értékek alapján beállítani, nem akarom a csöveket időelőtt tönkretenni.
Köszi előre is
(#) cruisher válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Feb 23, 2009
40-50 mA az optimalis, 60-nal tobbre en nem allitanam!
(#) Moszkvai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2009
Nem akarok okoskodni mert ahhoz kevés a tudásom, csak észrevettem és kiegészítenélek:rhesus23-nak ha csövest egyenirányítást akar akkor dupla fesz is kell neki a trafóra.
Bocsánat tisztellek becsüllek!!!
(#) Gubán_Gábor válasza cruisher hozzászólására (») Feb 23, 2009
Köszönöm a választ Akkor ezek szerint fogok eljárni, de előbb feltétlen kicserélem a 2 potit, mert elég öregek és bizonytalan kontaktusúak már.
(#) Action2K válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 23, 2009
Idézet:
„ha csövest egyenirányítást akar akkor dupla fesz is kell neki a trafóra”

Úgy gondolod, hogy középmegcsapolással a feszek, 2*280V? Nem feltétlen. Ugye köbzoli? Bár az már mazoizmus és csőerdő.
(#) Moszkvai válasza Action2K hozzászólására (») Feb 23, 2009
Mert?van rá más megoldás is?Nekem így van a rajzon.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 23, 2009
Idézet:
„fojtó”
Az Olyan Hitchcock-os nem? (Ó épp idén lenne 110 éves a kisöreg).
Én inkább valamilyen egytekercses vasmagos induktivitásnak nézem. kb 10Henrisnek saccolom
(#) Gubán_Gábor válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 23, 2009
Van, lehet 4 db félhullámú csővel is egyenirányítani, pl 4 db PY88 graetz kapcsolásban
Ez tökéletes dupla diódás szimmetrikus egyenirányítás. És mégis, van másik megoldás is Gubán_Gábor közelíti a valóságot, de még az sem teljes? Kitaláljátok, vagy szabad a gazda?
(#) Moszkvai válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Feb 23, 2009
Tudsz nekem egy rajzot küldeni?Ezt eddig még senki nem mondta.
Vagy én nem kérdeztem?
(#) Moszkvai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2009
Teljesen igazad van! :bummafejbe:
a Gubán_Gábor-é ugyan olyan mint a tied, csak a két dióda külön van, nem egy ikercsőben. A két megoldás egyenértékű, s dupla tekercset kíván.
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 23, 2009
Most akkor Hitchcock, vagy Henri???
mH -> (milli Hitchcock?)
(#) EcoPityu válasza cruisher hozzászólására (») Feb 23, 2009
Jól beszél a kolléga!
Én is mindíg a cső maximumának 1/10-ére állítom a nyugalmi áramot... Ez a hosszú élettartamú beállítás.
1/5-nél viszont nő a teljesítmény, csökken a torzítás, és főleg az élettartam!
(#) EcoPityu válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 23, 2009
Idézet:
„Szóval akkor csak munkapont bellítása amitől függ ?„Ha a cső munkapontját a munkaegyenes lineáris szakaszának a közepére tesszük, akkor "A" osztályról beszélünk. ””

Pontosan, merthogy "A" osztályú MUNKAPONTBEÁLLÍTÁSÚ erősítőről beszélünk!
Az SE viszont konstrukciójából adódóan csak "A" osztályú lehet, ha nem akarod, hogy torzítson.
Lehetne jó nagy torzítással "B" is, vagy kapcsüzemben "C" is /FM adók így dolgoznak/, csak az nem alkalmatos zenehallgatásra, csak MIKROBINAK...

Tudod: nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar...vagy mi...
(#) cruisher válasza EcoPityu hozzászólására (») Feb 23, 2009
En APX -be 6P45C -csoveket hasznalok 60mA nyugalmi arammal. De eza cso sokkal robosztusabb mint a PL tarsai. Ez neki semmiseg ;]
(#) EcoPityu válasza cruisher hozzászólására (») Feb 24, 2009
ÉN! elhiszem neked, hogy a 6P robosztusabb, mint a PL-ek...
(#) rhesus23 hozzászólása Feb 24, 2009
"A táptrafó adatai: 280V/200 mA, 7V/4A, 40V/0,05A, 6,3V/4A. Ezek a két oldalra vonatkoznak? (sztereó) Vagy ezekből a tekercsekből kell még egy a másik oldalnak?"

Nincs ötlet?
(#) sturbi válasza rhesus23 hozzászólására (») Feb 24, 2009
Ha A osztályt akarsz, akkor nyilván kevés a 200 mA-es anódtekercs sztereóban, hiszen a 200 mA kevesebb, mint a 240 mA (4*60). 300 mA-es anódtekercs kell, vagy 2*280 V 150-200 mA.
AB osztályban tulajdonképpen elég, de én akkor is a 2*280 V 200 mA-t javasolom anódtekercsnek (mert akkor nem kötődsz egy munkaponthoz, olyat állítasz be, amilyet akarsz (amit a legjobbnak hallasz)). A 6P3SZ-E pl. tapasztalatom szerint szebben szól 40 mA nyugalmi árammal, mint 60 mA-el.
A fűtőtekercseket 6,7-7 V-ra tekerd, ott elég a 4 A tekercsenként, de akár 4 fűtőtekercst is csinálhatsz (2 db 2 A-eset oldalanként a végcsöveknek és 2 db 1,5 A-eset oldalanként. a meghajtó csöveknek.
A rácselőfesznek elég az 50 mA-es tekercs, de könnyebb 0,2-0,25 ös dróttal tekerni, nem ezen fog mulni, hogy beférsz-e az ablakba.
(#) Moszkvai hozzászólása Feb 24, 2009
Az ECC83-as cső helyett melyik orosz cső felelne meg
ha a HIRAGA RIAA ba szeretném helyetesítőnek.
A fűtés és lábkiosztás nem számít mert akkor úgy tervezem a panelt.
Elsősorban a 6H9C-re gondoltam mert az oktal csövek jobban tettszenek.Csak nem tudom hogy ehhez kell-e valamit átalakítani és tud-e annyit erősíteni?
Esetleg valami más könnyen beszerezhető oktal?
Vagy a 6N2P?
Vagy mindenképp ECC83-at használjak?
(#) rhesus23 válasza sturbi hozzászólására (») Feb 24, 2009
Értem. Ezek az adatok minimum értékek és el lehet térni pozitív irányba, vagy ezektől ne térjek el lényegesen. (A, mA)
(#) rhesus23 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2009
Azért vagyok rá kíváncsi mert, ehhez a kapcsoláshoz ezt a tápot ajánlják. De ha növelem a tekercsek teljesítményét akkor még ugyanezeket (pl. anódfesz, anódáram) a beállításokat kapom vagy változni fognak?
Következő: »»   427 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem