Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Milyen csövekkel rendelkezel, Mester.....
![]() Szerk: Nem látszik világosan, az előfok pontosan hogy kap tápot... ![]()
A 15 ohm-ról az 50 µF-ra.
![]() ![]()
Hát csak úgy hozzámvágták. Ha lenne két egyforma, akkor lehetne sztereót építeni belőlük, így viszont sajnos nem sok hasznukat veszem. Mindenesetre most amúgy sem építgetek időhiány miat..
![]() Szintén van elcserélendő EL6, EL3, 6p3c, 2db ECL82, 2db ECL86, stb... is.
Azért sejthető volt, hogy az 50 µF -re van kötve a +, de jólesett egy kicsit "kötözködni".
![]()
Nehogymá olyan kötözködős legyél! (....mint én.)
Sejtettem, hogy sejted.
![]() Nem az a kérdés, milyen vacak Valvo EC 92-k vannak ott, hanem hogy milyen dobozban foglal helyet az "őrülmény". Az a valami (még majd festve lesz ám): ![]()
Sturbi!
Egy db ilyen porcelán fgolalattal nem tudnál engem megdobni? ![]() 6C33C-vel szeretnék majd egy kicsit szórakozni ![]()
Müszikém, lányok nem laknak Dombóváron, én láttam arra a nyáron egész mutatósakat is....
![]() ![]()
Sajnos összesen 2 db-om van csak (az egyik épp most integrálódott a fenti szösszenetbe).
![]()
Ez mind szép és jó, csak nincs kimenőm :no:
Jártál itt, és nem ugrottál be hozzám?? Imikém, ez nem volt szép tőled ![]()
Érdekes a negatív visszacsatolása, ilyet még nem láttam. A jel kivonódik az EC csövek tápfeszéből. Ha fordítva kötöd be a tekercset (amin keresztül a tápot kapják az EC92-k), akkor képes begerjedni? Mekkora az áttétel a primer végcsőanódköri tekercs meg az EC92-ők -re mennő tekercs között?
Junoszty trafóid sincsenek?
Nem fog többet előfordulni. Ha Köbüki dereka bírja a motorozást, akkor sok fórumtársunk rezegni kezdhet.... ![]()
Próbálj meg szerezni még egyet (vagy 3-at?). A Junosztyokat lassan már mindenhol kidobálják. Sajna már nem sok lehet használatban. Ha megjönnek a PL500 gyári kimenőim, a 4 Junoszty-trafóm közpréda lesz (Ha nem kell Janinak).
Nemhiszem, hogy én kínlódni fogok a PP-vel, a közeljövőben...
üdv
Akkor nem láttad az én kapcsolásaimat, ha tehetem így csatolok vissza, nem sunnyasztja a hangot (fordítva kötve begerjed).
![]() Ennél az erősítőnél 5:1 az áttétel arra a tekercsre.
Na akkor én elcserélném veled azt a nagy szépséget van EL84-esem de a két társa is érdekel a képről majd megkereslek privbe.
Nekem csak addig kell majd a 4 junoszt trafó hogy itthon csináljak egy drótkupac PL500 PP-t és meghallgassam a saját hangfalakon a jó kis 25W-ját
![]() ![]()
Erre modják hogy a csöves evolúció egy magasabb foka, mikor arra hajt az ember hogy minnél kevesebb csőből álljon egy kapcsolás?
![]() ![]()
Janikám, PCF802-es cső van, azt akkor viszek Neked, ha arra járok.
Ok! De nem sürgős majd akkor is jó amikor a trafókat elviszem. Ha végre összeraktam a piccolot (már az utolsó lakkréteg rajta van) akkor szórakozok egy kicsit a PP-vel. És még meg kell javítanom egy 1957-es tv-t meg egy csöves rádiót is. Szóval lenne tennivaló elég
![]()
Nem, de az első bedobozolt PP-m egy 6P14P PP-lesz, mivel már megvannak hozzá a kimenő vasak (12cm2) Csak jussak már el addig
![]()
A PL82-es PP-re is ekkora vassal számoltam.
![]()
Hans, nem akarsz a PCL86-ból is összerakni egy PP-t?
Mondjuk egy olyan letisztúlt, többszörösen (mérve és hallgatva) bizonyított verziót mint az SE-d? Most hogy van egy pár(száz) nekem tartalékba lehet hogy lementeném magamnak a kapcsolási rajzát.
Barna, ott az EAG rajz. Az biztos ki van próbálva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |