Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Két kondiról szeretném megtudni azt hogy polarizálatlanok-e.... Egy 6W-os 220VAc-s motorhoz kéne (váltófeszültségre nekem)... Megfelel ez oda? Üdv!
A kondik polarizálatlanok,de nem kifejezetten AC felhasználásra készültek. Azokon külön fel van tüntetve. Ennek ellenére berakhatod,bár jobb lenne,ha rendelkeznél 630V-os kivitellel.
Akkor fog működni vele.....
Mit jelent az hogy nem kifejezetten AC használatra van? Fog károsodni? A motoron az van írva hogy 300V-os kondi kell neki... Üdv!
Nézegetve az apróhirdetést bevillant hogy van nekem egy 1.1µF 2400VAc-s mikróból való kondim..
Ez AC feszre van.. Ez jobb lenne mint amit felraktam? Üdv!
Hello proli007!
Kösz a sok segítséget.Persze ez mexnek is szól.A dióda-kondi-ellenállás variációval akövetkezőket mértem:21W-os izzóval terhelve(a primer oldali kapcsoló fokozatok miatt van négy adat): 12.35V-0.95A, 13.5V-1A, 14,7V-1.04A, 16,1V-1,1A. Nem tudom mennyire számít, de lemértem 75W terhelésnél is: 11.8V-2A, 12.8V-2.1A, 14V-2.2A, 15,7V-2.3A. A feszmérő ott volt,ahol a rajzon is.Az ampermérő híd után egyenben.Mindkét műszer digitmultiméter.Az autóm akkujára is ráakasztottam( nem volt dióda-ellenállat-kondi)+az 55W-os izzót is, csak hogy lássam a gyári műszert működni.Nem kell hinni neki.Feszt mértem,nem esik le, áram kb 4-5A volt digit műszerrel.Szerintem műxik a töltő.
Kaptam megint egy kis maradék antik alkatrészt.
Ez mi lehet ? Tungsram gyártmány, az van ráírva hogy: TO,8N400T
Hát neked lehet hogy egyértelmű, de felőlem tranzisztor is lehetett volna Köszi a segítséget ! Mondjuk tranyónak jobban örültem volna, azt legalább tudom használni valamire.
Hello!
Rosszul gondolod. Tranyóból van egy kazallal, de kis tirisztorból nem. És igen sok mindenre használható. (én legalább is sokszor használom) üdv! proli007
Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy a képen látható bekarikázott alkatrészeknek mi a pontos neve?Szerintem kondenzátorok lehetnek,mert a 3 nagyobbnak a tetejére 0.22µF x2 az oldalára pedig 250 V~ van írva. A másiknak meg 0.1µF + 100 ohm x2 (250 V~) és a legutolsónak pedig 0.1 µF x2 és ennek is az oldalára szintén 250 V~.
Üdv mindekinek! Tanulva, olvasva a kérdés-válasz tanulságokat, tetszik az oldal. Az említett alkatrész túlfeszre rövidzárat ad, mit előttem valaki jelezte. Egy Japán rizsfőző kuktában találtam ilyent, amit cserélnem kellettt. Tanulságként még annyit, hogy náluk 110V a hállózat és itt akarta használni. Vett is hozzá egy triackos feszátalakítót és az tette tönkre. Az terhelés nélkűla kimeneten szivárog, és az első konditt felpumpálta, kb, 130V fölé és a biztosítékig leégette a fóliát. Ennek a számára már nem emlékszem, de lehet, hogy 127-volt rajta.
Nagyon tetszik az oldal, pedig én a P13-as és az OC26-os tranzisztorokkal keztem. Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, hogy mivel lehetne helyettesíteni egy energiatakarékos 23W-os OSRAM lámpában található 2N50B típusú alkatrészt. Már adatlapot is baromi nehezen leltem erről a FET-ről,olyan boltot pedig ahol segíteni tudtak volna egyáltalán nem találtam. Egy linket azért ide biggyesztek, hátha az adatlap alapján valaki tudna mondani valami okosságot,mivel lenne cserélhető.
http://www.fairchildsemi.com/ds/FQ/FQNL2N50B.pdf Köszönöm.
"Kemény..."
Valami lágyabb nincs? Ez fáj... (Na, befejezem...) Köbüki! Ne mond, hogy ettől mennek tönkre a takarékosok! (eddig kidobáltam... )
Arra gondolni sem merek. (Ajtókat cserélni, hogy beférjen... )
Heló
Hoztak hozzám egy erősítőt, amiben mint kiderült rossz a hangerő potméter. Egy Ilyen van benne. Az lenne a kérdésem, hogy mi szerepe van a "túloldalon" lévő két lábnak? Ha ezeket nem kötöm be, akkor milyen következménnyel járna? Köszi
A poti ház árnyékolást kérdezed?
Ha nem kötöd be, akkor esetleg zajt szed össze.
Az szerintem nem az árnyékolás kivezetése. Én valami olyasmire gondolok, hogy ahogy hangosítom az erősítőt, úgy veszi le a mélyet, és gondolom ezt azzal a +két lábbal csinálják, csak nem vagyok ebben biztos...
Az a loudness kivezetése és azt is be kell kötni. :yes:
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez a jó topic de remélem tudtok segíteni. Egy stabilizált DC tápra (autóba lesz a táp, szóval a bemenete kb. 12-14V) szeretnék egy túlfesz védőt tenni kimeneti oldalra. Olyasmit szeretnék hogyha a kimeneti feszkó egy bizonyos szintet túllép akkor a bemenetet leválassza. Olyasmi mintha lenne egy zener a kimeneten és amint vezetni kezd, meghúz egy relét ami a bemenetet megszaggatja, épp csak annyi kéne hogy úgy is maradjon. A relé nyilván visszakapcsol amikor megszűnik a gerjesztés a tekercsén. A kérdés az, hogy van-e valami olyan relé ami "kapcsoló"? Vagy ha nagyon vad az ötlet akkor Ti hogy csinálnátok?
Sziasztok
Mire "való" egy dc-dc converter? Ez egy számomra eddig ismeretlen áramköri ellem és érdekelne hogy mi a célja és hogyan alkalmazzák.
Egyenfeszből egy más értékű egyenfesz előállítására való, (néhány külső elemmel) tekintettel arra, hogy nem transzformálható úgy, mint a váltó.
Mi lehet a jelölt alkatrész? Annyit tudok elolvasni róla, hogy NEC, de semmi többet...
(Rajzot is keresnék a táp hoz!)
Így elsőre szerintem optokapu...öö, izé, akarom mondani optocsatoló....
Sziasztok
Van pár a csatolt képen látható grafikus LCD-m. Látott már valaki ilyet? Miben lehet, típusa? Sajnos semmilyen azonosító nincs rajta. Az üveg alatt is csak SGD márkajelzés. A felbontása, ha jól 'mértem', akkor 240x96-os grafikus monocrome. A csatija 14x1mm-es, de ebből 2 közös (GND)
és Titi
Igazatok lehet, (én eddig csak fehérben találkoztam vele,) - Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |