Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   139 / 1176
(#) zoly15 hozzászólása Feb 20, 2009 /

Sziasztok!
Két kondiról szeretném megtudni azt hogy polarizálatlanok-e....
Egy 6W-os 220VAc-s motorhoz kéne (váltófeszültségre nekem)...
Megfelel ez oda?

Üdv!

kondik.JPG

(#) mex válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

A kondik polarizálatlanok,de nem kifejezetten AC felhasználásra készültek. Azokon külön fel van tüntetve. Ennek ellenére berakhatod,bár jobb lenne,ha rendelkeznél 630V-os kivitellel.
(#) zoly15 válasza mex hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Akkor fog működni vele.....
Mit jelent az hogy nem kifejezetten AC használatra van?
Fog károsodni?
A motoron az van írva hogy 300V-os kondi kell neki...

Üdv!
(#) zoly15 válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Nézegetve az apróhirdetést bevillant hogy van nekem egy 1.1µF 2400VAc-s mikróból való kondim..
Ez AC feszre van..
Ez jobb lenne mint amit felraktam?

Üdv!
(#) mex válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Jobb.
(#) Ninoo válasza proli007 hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

Hello proli007!
Kösz a sok segítséget.Persze ez mexnek is szól.A dióda-kondi-ellenállás variációval akövetkezőket mértem:21W-os izzóval terhelve(a primer oldali kapcsoló fokozatok miatt van négy adat):
12.35V-0.95A,
13.5V-1A,
14,7V-1.04A,
16,1V-1,1A.
Nem tudom mennyire számít, de lemértem 75W terhelésnél is:
11.8V-2A,
12.8V-2.1A,
14V-2.2A,
15,7V-2.3A.
A feszmérő ott volt,ahol a rajzon is.Az ampermérő híd után egyenben.Mindkét műszer digitmultiméter.Az autóm akkujára is ráakasztottam( nem volt dióda-ellenállat-kondi)+az 55W-os izzót is, csak hogy lássam a gyári műszert működni.Nem kell hinni neki.Feszt mértem,nem esik le, áram kb 4-5A volt digit műszerrel.Szerintem műxik a töltő.
(#) lidi hozzászólása Feb 21, 2009 /

Kaptam megint egy kis maradék antik alkatrészt.
Ez mi lehet ?
Tungsram gyártmány, az van ráírva hogy: TO,8N400T

TO-8N400T.jpg

(#) lidi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Hát neked lehet hogy egyértelmű, de felőlem tranzisztor is lehetett volna Köszi a segítséget ! Mondjuk tranyónak jobban örültem volna, azt legalább tudom használni valamire.
(#) proli007 válasza lidi hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Hello!
Rosszul gondolod. Tranyóból van egy kazallal, de kis tirisztorból nem. És igen sok mindenre használható. (én legalább is sokszor használom)
üdv! proli007
(#) bence121 hozzászólása Feb 22, 2009 /

Sziasztok!Az lenne a kérdésem,hogy a képen látható bekarikázott alkatrészeknek mi a pontos neve?Szerintem kondenzátorok lehetnek,mert a 3 nagyobbnak a tetejére 0.22µF x2 az oldalára pedig 250 V~ van írva. A másiknak meg 0.1µF + 100 ohm x2 (250 V~) és a legutolsónak pedig 0.1 µF x2 és ennek is az oldalára szintén 250 V~.

Kép599.jpg

(#) hapro válasza bence121 hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

fóliakondenzátor
(#) bence121 válasza hapro hozzászólására (») Feb 22, 2009 /

Köszi
(#) Papi2 válasza Norberto hozzászólására (») Feb 23, 2009 /

Üdv mindekinek! Tanulva, olvasva a kérdés-válasz tanulságokat, tetszik az oldal. Az említett alkatrész túlfeszre rövidzárat ad, mit előttem valaki jelezte. Egy Japán rizsfőző kuktában találtam ilyent, amit cserélnem kellettt. Tanulságként még annyit, hogy náluk 110V a hállózat és itt akarta használni. Vett is hozzá egy triackos feszátalakítót és az tette tönkre. Az terhelés nélkűla kimeneten szivárog, és az első konditt felpumpálta, kb, 130V fölé és a biztosítékig leégette a fóliát. Ennek a számára már nem emlékszem, de lehet, hogy 127-volt rajta.
Nagyon tetszik az oldal, pedig én a P13-as és az OC26-os tranzisztorokkal keztem.
Üdv mindenkinek!
(#) Csimi hozzászólása Feb 24, 2009 /

Segítséget szeretnék kérni, hogy mivel lehetne helyettesíteni egy energiatakarékos 23W-os OSRAM lámpában található 2N50B típusú alkatrészt. Már adatlapot is baromi nehezen leltem erről a FET-ről,olyan boltot pedig ahol segíteni tudtak volna egyáltalán nem találtam. Egy linket azért ide biggyesztek, hátha az adatlap alapján valaki tudna mondani valami okosságot,mivel lenne cserélhető.
http://www.fairchildsemi.com/ds/FQ/FQNL2N50B.pdf

Köszönöm.
(#) llaci56 válasza Csimi hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

És nincs 500V-os N csatornás Fet?
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

"Kemény..."
Valami lágyabb nincs? Ez fáj...
(Na, befejezem...)
Köbüki! Ne mond, hogy ettől mennek tönkre a takarékosok! (eddig kidobáltam... )
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Arra gondolni sem merek. (Ajtókat cserélni, hogy beférjen... )
(#) Tomi20 hozzászólása Feb 24, 2009 /

Heló

Hoztak hozzám egy erősítőt, amiben mint kiderült rossz a hangerő potméter. Egy Ilyen van benne. Az lenne a kérdésem, hogy mi szerepe van a "túloldalon" lévő két lábnak? Ha ezeket nem kötöm be, akkor milyen következménnyel járna?
Köszi
(#) llaci56 válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

A poti ház árnyékolást kérdezed?
Ha nem kötöd be, akkor esetleg zajt szed össze.
(#) Tomi20 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Az szerintem nem az árnyékolás kivezetése. Én valami olyasmire gondolok, hogy ahogy hangosítom az erősítőt, úgy veszi le a mélyet, és gondolom ezt azzal a +két lábbal csinálják, csak nem vagyok ebben biztos...
(#) Ricsi89 válasza Tomi20 hozzászólására (») Feb 24, 2009 /

Az a loudness kivezetése és azt is be kell kötni. :yes:
(#) tpeter hozzászólása Feb 25, 2009 /

Sziasztok!

Nem tudom, hogy ez a jó topic de remélem tudtok segíteni. Egy stabilizált DC tápra (autóba lesz a táp, szóval a bemenete kb. 12-14V) szeretnék egy túlfesz védőt tenni kimeneti oldalra. Olyasmit szeretnék hogyha a kimeneti feszkó egy bizonyos szintet túllép akkor a bemenetet leválassza. Olyasmi mintha lenne egy zener a kimeneten és amint vezetni kezd, meghúz egy relét ami a bemenetet megszaggatja, épp csak annyi kéne hogy úgy is maradjon. A relé nyilván visszakapcsol amikor megszűnik a gerjesztés a tekercsén.
A kérdés az, hogy van-e valami olyan relé ami "kapcsoló"?
Vagy ha nagyon vad az ötlet akkor Ti hogy csinálnátok?
(#) Thomm hozzászólása Feb 25, 2009 /

Sziasztok
Mire "való" egy dc-dc converter? Ez egy számomra eddig ismeretlen áramköri ellem és érdekelne hogy mi a célja és hogyan alkalmazzák.
(#) llaci56 válasza Thomm hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Egyenfeszből egy más értékű egyenfesz előállítására való, (néhány külső elemmel) tekintettel arra, hogy nem transzformálható úgy, mint a váltó.
(#) llaci56 hozzászólása Feb 25, 2009 /

Mi lehet a jelölt alkatrész? Annyit tudok elolvasni róla, hogy NEC, de semmi többet...
(Rajzot is keresnék a táp hoz!)

tap011.jpg

(#) Ricsi89 válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Szerintem egy optocsatoló.
(#) titi válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Így elsőre szerintem optokapu...öö, izé, akarom mondani optocsatoló....
(#) pici hozzászólása Feb 25, 2009 /

Sziasztok

Van pár a csatolt képen látható grafikus LCD-m.
Látott már valaki ilyet? Miben lehet, típusa?
Sajnos semmilyen azonosító nincs rajta. Az üveg alatt is csak SGD márkajelzés.
A felbontása, ha jól 'mértem', akkor 240x96-os grafikus monocrome.
A csatija 14x1mm-es, de ebből 2 közös (GND)

SGD240x96.jpg

(#) llaci56 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

és Titi

Igazatok lehet, (én eddig csak fehérben találkoztam vele,) - Köszi!
(#) Thomm válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

köszi, előkerült az adatlapja.
Következő: »»   139 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem