Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangváltók (készítése)

Témaindító: crom3x, idő: Okt 30, 2005
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Lapozás: OK   25 / 132
(#) milanpro hozzászólása Feb 25, 2009 /

Szia Fogger! Nezd,ma mar nem tudok segiteni,de a muhelyemben van nehany megmaradt M.N.C- Somogyi katalogus.
Eloszerelem s megnezzuk..de a 2,5Khz es valtofreki okes lesz.
Hv 228...asszem megfelene(fejbol irom..kb 200w os es 2,5 Khz nel vag) Ez nem jo?

Amint lattam,az a doboz is megfelel,amennyire kell fog az neked szolni.Tenyleg ,nagy komoly dolgot,ezekkel a szorokkal nincs amit..en pld ul,birom..egy haverom forgalmazza itt nallunk a S.A.L t..tuti,hgy csak ugy veszek valamit.. Spa 3040 tipusom nem volt,szinte 10 eve..lehet ,hgy ezt..
(#) FoGer válasza milanpro hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Ok! Annyira nem sürgős... Nem gond hogy eltérő a mély (4ohm) és a magas (8ohm) impedanciája?

Nekem az emliitett Spa 3040 12" s mely-kozeppel es ugyancsak M.N.C driverrel volt (2000 ben) egy par hasonlo ladam,mint milyet te raktal ossze..szepen bekarpitoztattam es jartam kis termi hangositasokra veluk./Megtette hatasat...

( Azt a piezot azert ,tenyleg nem artana lecserelned..szepen szol,szerinted?a kisebb darabok szerintem,jobbak-ercesebben szolnak)

Gondnak annyira gond,hgy szukeseges egy 4 ohmos hangvalto neked-vagyis a dobozaidnak..ami 2,5Khz nel vag! Kell egyet talalni.Olcson az M.n.c nel vagy a S.A.L nal talalsz..valamik vannak,ha jol emlekszem!

..a mely-kozepnek kell figyelembe venni az impedanciajat!
(#) FoGer válasza milanpro hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Lecserélem, csak még nem jött meg a driver. Eredetileg baromira ordított(egy kondival sorbakötve) a piezzo, most sorba be van kötve egy 220nF-os kondi és párhuzamosan egy 50 Ohmos ellenállás. Jobb lett, de a piezzo akkor is piezzo, főleg, hogy nem egy csúcs darab.

igy jobb..220 nano F vagy 2,2µF ..3,3uF..az szukseges!

-nem kapja meg a teljes frekvencia savot(8khz tol..>)
-igy tovabb el
-valoban nem "visit" ugy
(#) pl13 válasza milanpro hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Hangváltót így nem lehet tervezni. A terhelhetőség meg a lehető leglényegtelenebb adat itt is.

És mire jók azok a katalógusok? Eltüzelni sajnos nem lehet, mert fényes a papír, törléshez túl kemény, információk meg nincsenek benne.

Hangváltó készítéséhez messze nem elég egy keresztezési frekvencia, az önmagában még SemmiT sem jelent.

A SAL vagy MNC univerzális váltói eleve kataszrofálisak, nehéz rontani rajtuk, de mit gondolsz hogyan fog szólni, ha eleve nem stimmel a lezáró impedanica?
Azért legalább az elvárható minimumot be kéne tartani...
(#) pl13 válasza FoGer hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Ha mérsz róluk, úgy azért nagyságrendekkel könnyebb a dolgom, és pontosabb a válasz is, de már az előző ötletem is jobban illeszkedik valószínűleg, mint egy salmnc uni váltó.
(#) FoGer válasza pl13 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Megcsinálom a mérést. Ez a hangdoboz tényleg nem nagy szám, de érdekel a téma és valahol el kell kezdeni. Én is sok rosszat halottam ezekről az univerzális váltókról.

Pl 13 !!!
Nagyon kritikus vagy a jo kis "magyar"cumokra! En szerintem,elfogadhatoak!
Ha ennyire nyomod, a hangtechnikat,beszeljunk a P.Audi orol,Rcf rol..hatha lesz kozos temank.

Kezdem: Rcf L 15 s 800 tipus mely-kozep szorot 2,5Khz nel vagtam meg.Neked errol mi a velemenyed?Ismered a szorot?
JBL J 2226 tipusu szinten mely -kozep atvitelu szorot,kozep-bass tolcserbe hasznaltam,1khz nel vagtam meg aktiv hangvaltoval,ez igy milyen szerinted?

Bass egy kicsit.. Es 18 BPH tipusu tolcsert hasznalok,120Hz nel vagom(aktiv crossoverrel)Errol mi a velemenyed? a szoro az ajanlott,c 18 650 EL a P.Audiotol.
(#) xray válasza milanpro hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Szia
Hol lehet kapni ilyen profi hangváltót mint ez?
->Bennic x over 1000w
Választ előre is köszi!
(#) pl13 válasza xray hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

A kínai Bennic kondik kivételével az alkatrészek könnyen beszerezhetők.
Profi hangváltónak meg sztem csak az nevezhető, ami a hangszórókhoz készült, nem pedig egy találomra választott keresztezési frekire méretezték tankönyvi képletekkel...

Az a probléma, hogy egy hangszóró ilyen képességekkel kérdéses, hogy egyáltalán hangszórónak minősíthető-e. Létezik tényleg magyar és tényleg jó hsz is.

Nincs nagy kedvem utánanézni a hangszóróidnak, ha konkrét kérdésed van, esetleg meglesem.
(#) xray válasza pl13 hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Értem köszi!
(#) milanpro válasza xray hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Nallunk lehet kapni(romaniaban)...osszerakatni is lehet,teljesitmenyre,frekvenciara.

Nallatok magyarorszagon is kell lehessen kapni ,effeleket,ugyhgy elmeletileg ossze kellene lehessen rakni egy hasonlo x overt.

Pl13 nak>Bennic..kinai? en nem tuom..1 a lenyeg,jok!nem elfuseralt akarmik.Kulomben minden ,kinai,tixtelet a kivetel!
Na latod,en ezert rakattam magamnak ossze egyedi x overt (megadtam a hangszoroim tipusat-parametereit s az alpjan a mernok osszeallitotta)
(#) xray válasza milanpro hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

Értem köszi szépen a választ! Majd akkor utána nézek hogy itt nálunk hol lehet kapni. Amúgy tényleg jók.

a thomann aruhaztol szoktam meg vasarolgatni-rendelgetni. Vegiig neztem a crossoverket.Hat nem voltam elragadtatva..Meg a neves Elektrovoicenak is eleg "csutka"hangvaltoi vannak. 300w os atlagban,folyamatos terheles allatt a java.. 30 tol 80euro/ drb
(#) milanpro válasza xray hozzászólására (») Feb 25, 2009 /

En meg az Rcf nel lattam hasonloakat..megvan a katalogus. Ezek is meg vannak epitve rendesen,eleg precizek,nincsen kisporolva semmi beloluk.Mas cegnel talan,nem igazan,JBL meg mire felfigyeltem.
(#) milanpro válasza xray hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Romaniaban a PowerAudio es a Nextech cegnel talalsz.

-modositott valtozatot is gyartanak

-35-40 Euro darabja,max 50Euro(modositastol fuggoen/postakoltseg))

-ha megy a roman nyelvtudas ,szerintem at postaznak,magyarorszagra is(hanem tudok segiteni,a dologban)

(nem reklamozaskepp,de ez estben tiltja a forumszabalyzat nallunk ,hgy egyebb forumokban felhasznaljuk a fotokat,vagy a gyartoceget-forgalmazot fel kell tuntetni)
(#) pl13 válasza milanpro hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Idézet:
„Pl13 nak>Bennic..kinai? en nem tuom..1 a lenyeg,jok!nem elfuseralt akarmik.Kulomben minden ,kinai,tixtelet a kivetel! Na latod,en ezert rakattam magamnak ossze egyedi x overt (megadtam a hangszoroim tipusat-parametereit s az alpjan a mernok osszeallitotta)”

Erre egyetlen "mérnök" sem képes.
A Bennic tényeg kínai, azok a sárga kondik, amik a váltóban vannak nem érik el a Remix szintjét.

Minek postázzanak? Jó váltót venni nem lehet, azt mindenképp neked kell megcsinálni, hogy azt kapd, amire szükség van.

Meg mégis, mitől kéne hasraesni, attól, hogy ráírják az 1000W-ot? Kérdés hogy mitől lesz annyi.... A 20W-os ellenállások beszerzése nem jelent gondot, a vasmagos tekercseket kihelyettesíteni sem nagy probléma, a kondikról meg már írtam korábban.
(#) milanpro hozzászólása Feb 26, 2009 /

Kedves PL13 !

Az ,hgy ilyet te nem "csinalsz" az tuti.De ha megis,nagyon cool ficko vagy.Proba szerencse
En amugy a hangvaltokat reszletesen nem szoktam tanulmanyozni.
Amugy nem vagyok az a tipus,hogy most itt reklamozzam amiket hasznalok,vagy osszam az eszt,de erdekelne masok velemenyei-hozzaszolasai.
Raterve a hangvalto"csinalasra" ha te jobbat tudsz,ezutan toled veszem
En orulnek nagyon,ha valaki ilyen szinten tudna gyartani..pld Te!
Amint emliettem a tegnap,atneztem a Thomann aruhaz,hangvalto keszletet.Ez Europa egyik legnagyobb hang-feny..technikai aruhaza.Hat en ilyet,mint amit itt bemutattam,nem igazan lattam,sokkal silanyabbakat ezert az arert.Az 1000watt az meg 1000watt s nem csak ra van irva,kepes ez a ketyere,ekkora teljesitmenyre.Hanem jarj utanna
(#) milanpro hozzászólása Feb 26, 2009 /

Foger felhasznalonak ..hat nem igazan van a SAL nak 4 ohmos,hi-fi/pa hangvaltoja. Az Mnc katalogusombol,meg pont az az oldal hianyzik,ahol a hangvaltok,vannak.

Eloszereltem a monacort,ebben van 3 utas 4 ohmos,2 utas 4 ohmos nem igazan.
Autoba valo hangvaltokban nem vagyok jartas,mivel nem erdekel az auto hi-fi,de itt kell lehet a megoldast keresni.
(#) milanpro válasza pl13 hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

...a mernok biza kepes! Ettol mernok! A kondik,meg a legjobbak kozul valok Ha ez szamodra,nem hiheto..akkor hat,ne hidd,mit szoljak erre

Ez a baj,latod a magyar hangtechnikaval,mit hogyan lehet helyetesiteni-leutanozni es minel koltseghatekonyabban..Ez a baj!!!
Amit helyettesitettel,az mar nem ugyanaz sot,a legtobb esetbe valami gyengebb akarmi!
(#) FoGer válasza Bassmester hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Hali!
Privátban írtam üzenetet a mérésről, nehogy a többiek kiröhögjenek.
Csatolom az eredményeket.
(#) FoGer válasza FoGer hozzászólására (») Feb 26, 2009 /

Lehet, kell még finomítani!

Attól a kínai bennictől a C219 remix is jobb.

Egyetlen "mérnök" sem tud úgy jó hangváltót készíteni, hogy nincs nála a doboz+hangszóró. Ez vitán felüli tény.

Amit helyettesítenék, az sajnos könnyen lehet, hogy jobb mint az, amiért tőled 50€-t szedtek be. Ez a probléma az elektroakusztikával globális szinten, hogy marketinggel bármit el tudnak hitetni a felhasználók 95%-ával.

Talán lehetne kérni, hogy ne oszd a használhatatlan tanácsokat hangszórókatalógusokból?

Mégis hányszor kell leírjam, hogy az uni váltók amikről azt álíítják a gyártóik, hogy mindenhez jók, gyakorlatilag semmihez sem használhatóak.
Következő: »»   25 / 132
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem