Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Sikerült előkaparnom a rajzot. Remélem ez jobban látható.
Azért kérdeztem a rokonságot, mert - bár befejezem a régi rádiók beszerzését, (így 1000 Ft/db korlátozással is összejött szépszámmal!) - de egy Beethovent még megengednék magamnak. Nem láttam a Vaterán eddig...
1000/db
![]() Én most egy Velencét látok 2000-ért a vaterán. Mindene megvan, állítólag működik is, de egy alapos restaurálás ráférne. Gondoltam megveszem, és ezen gyakorolok egyet, mielőtt nekiesek a féltve őrzött Philips-em restaurálásának. Csak hát Tatabányán van. Postára nem bíznám a skálaüvege miatt, elmenni meg minimum plusz 2000. Van tatai rokon, de... inkább nem.
Hozasd futárcéggel mondjuk GLs-el én is azzal hozattam el és tökéletes állapotban jött meg
![]()
Vaterán vadászgattam, - most épp egy SZKENNERT vettem, mint láthatod 101 Ft -ért, - és itt akad néha rádió is ennyiért. Tulajdonképpen azért jött össze a 8 db (5db pacsirta és 3db 520A) mert nem volt szívem otthagyni, amikor megint kínáltak ennyiért.
A szkennerre postaktsg sincs, mert jön Pestre az ürge, de általában az is olyan 1e Ft körül szokott lenni.
Valaki itt vásárolt már E-bay-ről? Én még sose és esetleg kisegíthetnétek mert van egy jó kis csőmérő ami elég jó áron van és ha az eladó hajlandó külföldre küldeni akkor megbeszélném vele, de nem értek hozzá.
Üdv Laci. Ha egy ilyen gépet találnál no az lenne az álom netovábbja. Hajdanán a Gelkánál a fönöknek volt egy ilyen gépe, maga a gép is szép a hangjáról meg áradoztak. Viszont olcsón szerezhetnétek nekem is egy scannert, mert az enyém megállt örökre. Tip:hp SkanJet 5200C. Egy hibással is elbíbelődnék csak a lencséje legyen a helyén.
Üdv Emberek!
Van egy kis problémám és jelenleg nem tudom rá a megoldást ezért számítok az Önök segítségére. Szereztem egy terta 422 G rádiót, valaki már előttem hozzá nyúlt, és rosszul kötötte a 220-at rá ezért nem szólt, én normálisan rákötöttem és szólt szép hangosan még antenna nélkül is, újrahúroztam, leporoltam, kondenzátor hangszórót felújítottam, este szépen szólt. Ma beletettem a kávájába és összecsavaroztam, patentul összeraktam ahogy kell. Mikor bekapcsoltam meglepetés történt, szól a rádió de halkan, a varázsszemen látom hogy erős a jel de mégis halkan szól akkor is ha teljesen hangosra veszem, nem tudom mi lehet a baja ![]()
Hajdan unokatesóméknak volt Beethoven -je, azon hallgattuk a Luxemburgot, meg a Szabadbattyánt. Csoda hangja volt! Azon is volt már valami stereo felirat. (Persze ez gyerekkori emlék, azt sem tudtam talán, hogy mit jelent a szó.)
Capri van most a Vaterán, (10e) de nekem az nem jó helyette.
Kösz, érdekel, lsz. jelentkezz, ha rátaláltál!
Üdv!
A Beethoven azért kissé távoli rokony, mert a Capri kb. 10 évvel fiatalabb, stereo a végfoka, a B.-nek azért különlegessége van,két végfoka van, amivel meg lehetett valósítani az "álstereo" üzemmódot.Csodaszép darab,akinek van, irígylem!
Üdv!
Akkor irígyelj, mert nekem lesz!
![]() Remélem!
Ezt a konvertert annyira egyszerű megcsinálni, hogy ha két utcával arrébb lenne valakinek, valószínű, hogy inkább "faragnék" egyet, mint értemenjek. (Hajdan - a konyhasztal sarkán - napi 10-et csináltam.)
Komolyan kívánom, hogy a vágyad teljesüljön, a konvertert valszeg megcsinyálom, kösz a bíztatást!
Köszönöm a választ kedves Köbzoli átnéztem azt a részt.
llaci56 ez egy Terta 528 G ?
A tetejében lemezjátszó. A tied? mondjam a pontos nevét? TETRA
És ez is. Akkor melyik a valódi?
Megtaláltam! igazad van! 528-G, csak hiányoznak az embléma alatti csíkból a gombok, a Laci képén.
Most nézem, te itt a 422-est tetted be. Egyébként mind gyönyörűség!
Köszönöm a segítséget! Nem találós kérdésnek szántam, nem tudtam a típust. A Kádár könyv alapján sem tudtam egyértelműen azonosítani, persze lehet, hogy csak béna voltam.
Üdvözlet Mesterek! Emlékszik valaki hogy ez a végfok modúl miben volt? NDK-s A2030H a végfok IC.
Üdv.
Róla van szó? Én is szeretnék... Erre lecserélném az ebédlőből az Elpromot. www.oldradio.hu.Ezen lehet szépeket látni. Kapcsolási rajzzal együtt.
Igen, ez az! Kimostad? (...hogy ilyen pici.)
(Azzal szórakoztam 10 évesen, hogy az arany díszléchez odatettem a fázisceruzát, és világított. )
nem.nem tudom miért pici. nem az enyém sajna, csak a képeket leltem.
Nekem van egy RFT Weimar-om ami a díszlécein ráz.nem is kicsit....érdekes.
Biztosan ezeket az oroszoknak csinálták.
Szép estét mindenkinek! Az én nagy vágyálmaim közé egy ilyen készülék tartozik:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |