Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   438 / 3599
(#) szamóca válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Lehet vitatkozni hogy mi-érteken, és a hogyan-okon, mint ahogy a linkelt blog hozzászólásain látszik. Van olyan ország ahol bukósisak, és jogsi sem szükséges rá. Az pedig hogy vannak akik törvényt szegnek, és ezért kollektív "büntetést" alkalmaz a hatalmi szerv, enyhén megkérdőjelezhető. Ezeket a "mod-olókat" ha akarná a közrendészet kiszűrhetné. Ráadásul itt nem csak erről van szó, hanem irreálisan magas díjmegfizetésre kötelezik ezen járművek használóit. :no:
(#) llaci56 válasza szamóca hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Ez így igaz, ahogyan leírtad. De azzal biztosan Te is egyetértesz, hogy könnyebb hozni egy új rendeletet, mind betarttatni a régieket?! Addig meg pont olyan, mint ha dolgozna a szervezet.
(#) szamóca válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Sajnos ebben igazad van!
(#) Dióda válasza szamóca hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Erre csak annyit tudok mondani hogy ez a (B**i rablókapitalizmus) ami itt zajlik ebben az országban pfujjj :gonosz3:
Mindenből csak a pénzt akarják kiszedni nehogy a paraszt jól járjon.
Vannak számomra is érthetetlen dolgok ebben az országban. Például azt sem értem meg soha hogy ha a paksi atomerőmű megtermel napi szinten 10-enezer kilowatt energiát fölöslegesen akkor azt miért nem lehet olcsóbban adni hogy el is fogyasszák ne pedig menjen a vakvilágba.
A minap utaltam egy vaterás vásárlás utánn az eladónak a pénzt és közölték velem hogy az utalásnak a díja 500forint. Higgyétek el majnem hátsóra ültem ez már hihetetlen rablás . Enyhén szólva elkapott az idegroham , még jó hogy a bankok megélnek és jó fizetéssel meresztik ott a hátsójukat a semmiért.

A motorkerékpárokról annyit hogy nekem is van 3 sámsonom és ha az ember ésszel él és közlekedik velük akkor jobb mint bármelyik autó. Szoktam az autósokon röhögni amikor egy kereszteződésen talán 4 lámpaváltásra tudnak csak átmenni én meg gyujtás le föl a járdára és megelőzöm sétálva az egész sort.Mondjuk én már 13éve ülök a nyeregben és motorozok , volt nekem is nagy 1100köbcentis kawasaki de az szinte egy kihasználhatatlan darab volt és ezekre az utakra és ilyen közlekedésmorálra alkalmatlan. Amióta gyerekeim vannak azóta viszont csak a sámsont nyúzom de azt kell hogy mondjam hogy azt a motorozási élményt egy jó sámson is megad amit egy nagy dög persze itt ne a 160-al való száguldozásról beszéljünk.Mondjuk hozzáteszem hogy a 13-év alatt kétszer estem el , egyszer egy busz leszorított másodszorra elkapott egy ónoseső. De ezek az esések nálam szinte elcsúszások voltak. Hogy miért ? Mert ésszel kell motorozni és sokkal nagyobb figyelmet kell belevinni mint az autózásba viszont cserébe az élménye sokkal jobb. Aki meg vagánykodik a motoron az úgyis a kórházi ágyon vagy a tepsiben végzi egyszer. A rendszámra és a vizsgáztatásra visszatérve én azt mondom hogy jogosnak tartom ha ésszel csinálnák mert látok olyan kismotorokat hogy ha azzal egy lejtőn 10méteren belül kellene megálnom akkor vagy elesnék vagy beleszaladnék valamibe de meg nem álna mert katasztrófálisan el van hanyagolva és szinte életveszélyes a fék és kormányrendszere a világításáról meg a közlekedésbiztonsági eszközeiről ne is beszéljünk.
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Szamóca!
Úgy általában, minden - nem közcélú - jármű tulajdonosát/üzemben tartóját irreálisan magas közterheknek vetik alá. Mást ne mondjak: Súlyadó (teljesítmény adó, ami a lakókocsira is van, pedig semmi teljesítménye sincs), úthasználati díj, zöldkártya, forgalmi kiváltás, műszaki vizsga díja, de legfőbb, és legduevább: Az üzemanyagra rakódó közterhek!

Laci!
Idézet:
„könnyebb hozni egy új rendeletet, mind betarttatni a régieket?! Addig meg pont olyan, mint ha dolgozna a szervezet.”

Éppen ezért tart iz az ország, ahol. Nem végrehajtható, értelmes, a köz javát szolgáló rendelkezéseket hoznak, hanem látszat-intézkedéseket! Lassan egy "Patyomkin-falu" leszünk...

Matyi!
Anno, mikor motorozni tanultam (huszon-harminc-sok éve!) az oktatóm azt mondta: Fiúk! A motorosnak a teste a kasznija! Ne csak az esőben jusson ez az eszükbe, hanem amikor balesetveszély áll fenn, akkor is!
(#) llaci56 hozzászólása Márc 6, 2009 /

Nem tudom, ki látta már a patyomkint...

De...

Megmutattyam?
(#) Norberto válasza Dióda hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Idézet:
„ha a paksi atomerőmű megtermel napi szinten 10-enezer kilowatt energiát fölöslegesen akkor azt miért nem lehet olcsóbban adni hogy el is fogyasszák ne pedig menjen a vakvilágba.”

A villamosenergia-rendszerben másodpercre pontosan teljes egyensúly kell legyen a fogyasztás és a megtermelt energia között. Különben felborul a "bili". Meghát, ha belegondolsz, akkor rájöhetsz, hogy tulajdonképp nincs is mivel raktározni az esetlegesen "pluszban megtermelt" energiákat. A vill. hálózatra meg több energiát nem tudnak bepumpálni csak úgy, hogy hátha valahol-valamikor "elfogy". Mind a termelési, mind a fogyasztói oldal egy nagyon precíz szabályozási körben foglal helyet, és szó szerint percre pontosan szabályozva van ez a kör.

Ha viszont félreértettem, és a paksi atomerőmű beépített teljesítőképességére gondoltál, ami MÉG nincs kihasználva egészen, azzal egyetértek. De nemsokára bővíteni fogják az általa megtermelhető energia mennyiségét.

Szerintem erről proli007 tudna csak igazán mesélni, hisz ő ott dolgozott :yes:
(#) radocziandras hozzászólása Márc 6, 2009 /

Hello!Vettem egy 400 Gb-s samsung winchestert de a sajátgépben nem jelenik meg.A tálcára földobott egy ikont, hogy új hardver,de aztán eltűnt.Mit tegyek?Előre is nagyon szépen köszönöm.
(#) vicsys válasza radocziandras hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Jobb egérgomb a sajátgépen/kezelés/lemezkezelés/lemez inicializálása
Itt tudsz formázni illetve partíciókat létrehozni is.
(#) radocziandras válasza vicsys hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Elkezdte formázni.Mennyi ideig tart a formázás,ha nem gyorsformázás?
(#) DuMatyi válasza radocziandras hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Az meghajtómérettől és sebességtől függ. A partíciót első használatba vétel előtt muszáj normál formázással formázni. Az jelöli ki a sávokat és szektorokat. A gyors csak a partíciós táblát törli - Ezt előtte a normál formázás "rajzolta" fel. Nekem 30 gigás vinyót kb 20 perc alatt formázott.

Most már jó lesz.azt hiszem.Köszönöm a segítséget mindenkinek.Magamtól nem jöttem volna rá. Most tart 83 százalékon.Egy perc egy százalék.Utána kell gyorsformázást csinálni?
(#) llaci56 válasza radocziandras hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

NEEEEEEM! Így jó!

Nem, nem kell. Gyorsformázást csak a windows partíciójának újrarakásakor szoktam én. A normál formázás - mint fent írtam - kijelöli a sávokat, szektorokat. Aztán lehet használni.

Szerk.: Laci délelőtt óta felkelt, miután leesett a székről, és feltört a hévíz Ennek hatására gyorsabb választ írt, mint én
(#) Topi válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

DE! Célszerű az első formázást új winyónál normál formázásként indítani! Ugyanis még az elején derüljön ki, ha valami gebasz van a winyóval. Szektorhiba, stb.
(#) DuMatyi válasza Topi hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Ezek szerint én nem vagyok eléggé óvatos... Eddig még nálam semmi bibi nem volt. A megformázott vinyók számában viszont Te nyernél, az biztos!
(#) llaci56 válasza Topi hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Topi! Miért kellene normál format után még egy gyors is?
(#) Topi válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Én semmi ilyet és még erre hasonlítót sem mondtam.

Mit értek félre???

390042) radocziandras
Utána kell gyorsformázást csinálni?

390051) eotvospm válasza radocziandras hozzászólására (#390042)
Nem, nem kell

390056) Topi válasza eotvospm hozzászólására (#390051
DE!...
(#) llaci56 hozzászólása Márc 6, 2009 /

Tudom, hogy ez nem a vicc rovat, de ezen - megint leesetem a székről...

- Mondd drágám! Mit csinálnál, ha nyernék a lottón?
- Vinném a pénz felét, és jól itthagynálak.
- Nesze, itt van 200 Ft, - volt egy kettesem, - és húzz a pi****ba!
(#) Topi válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

DE! = DE Viszont!

Én nem az utána nem kell-e kérdésre válaszoltam. Az igen logikus, hogy egy formázás után nem kell másik.
(#) radocziandras válasza radocziandras hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Akkor jól tettem, hogy a simát indíttottam el.Mostanra kész is lett.Örülök,hogy jó a winyó, különösen annak,hogy mióta bent van,rezeg az asztal,a gép meg zúg..A 80 gigás 13500 ft volt a 4000 gigás meg 17500.Szerintem nem jártam rosszul,hogy ezt választottam.Végül is négyezer forinttal drágábban kaptam ötször akkorát. Gyorsabb is lett a windóz hogy átpakoltam a 40 gigányi cuccot.Mindenkinek köszönöm a segítséget.

Miért van az, hogy a flash got nem tölt le egy félbehagyott letöltést?NFS.Pro Street 51 rész.

Így világos, - kösz, és bocs! :yes:
(#) vicsys válasza radocziandras hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

4 terrás vinyót én is vennék (kb 100 db.-ot) 17500.- ért! (egy nullával többet írtál véletlenül...?) Azért örülök, hogy nem dobtad ki.

Előtte formázatlan partícióra nem is tudsz gyorsformázást indítani. Nem engedi, dos alól meg hibaüzenetet kapsz!

Szerk.: van "gégebájt" - ld. délelőtt. A annak a nagyobb testvére a "földbájt"

Bocsánatot kívánok, egy nulla minuszba.Nem tudnád leradírozni?

Bár monjuk ha kiszámolod:5x80=400.

Ez olyan mint az eur@nicsban:
Kérek négy darab 4 órás kazettát.
Négy órás nincs csak 240 perces.
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

És mi az a lógiga? (ami állítólag neked van...)
389776) eotvospm válasza szamóca hozzászólására

(#389769)
Idézet:
„Remélem jó a logigám!”
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Te vagy az első aki észrevette. Meg online helyett azt szoktam írni: onlány... Freudi félregépelés :whistle: nem félregépelés ám, direkt írom így...
(#) zolee1209 válasza DuMatyi hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Szerintem én voltam! Bővebben: Link
(#) Szebence hozzászólása Márc 6, 2009 /

Sziasztok!

Már vagy 30-40 perce keresgélek valami jó filmet, de nem igazán találok. Tudtok valamit ajánlani sci-fi, thriller, dráma, bűnügyi, misztikus kategóriában, amit érdemes lenne megnézni. Már rég láttam filmet, nem muszáj mostanit, lehet régi is csak jó legyen
Következő: »»   438 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem