Fórum témák
» Több friss téma |
És mi a különbség a sima és a True közt??
Időközben az enyém is megjött innen, 2db 10 est és egy 50 mW ost. az egyik 10es jobban világit mint a másik, viszont kevésbé mint az 50-es Hogy lehetne szétszedni, hogy még össze is lehessen rakni?? Ragasztva van a házba??
hát nem tudom neked miened van, az enyémet szét lehet de a burkolata sérül
rakok fel képet még ma róla szétszedve
Helló !
Ahol lakom 4 zöld lézer van . A három haveromnak és nekem . Este felhívjuk egymást : kardozunk ? Igen ! Amikor a négy lézer sugár találkozik az égen az nagyon szép és aki látja az tényleg UFOra gondol.És akkor vívunk. Kb 1 km -en belül lakunk egymástól.
Helló ! A Youtube-n a laser hack oldalon láttam,hogy hogy kell szét szedni. Le kell csavarni a fém kupakot az elejéről, előtte elemeket ki kell szedni,majd a nyomógombot benyomni és elölről kihúzni fogóval. A filmen ennyi látszott. Ami érdekes volt benne ,hogy szétszedés előtt meg mutatta ,hogy nem égeti a szigszallagot. Miután szétszedte forrasztott benne valamit, állított az SMD trimmeren, össze rakta , és láss csodát égette a szigszallagot eldurrantotta a lufit. Azon gondolkodtam ,hogy lehet ,hogy a 10 mW-os nagyobb teljesiményű csak le van fojtva ? Aki ért hozzá világosítson már fel. Előre is köszönöm !
Az infraszűrőt nem vette ki belőle? Mert ha kiveszed, akkor elvileg jobban melegít, viszont a fényeő ugyanakkora marad. Csak így veszélyesebb...
Lemerült a lézeremhez adott elem
Helló !
Meg kell keresnem mert nem tegnap láttam.
Helló !
Ez egy video nem tudtam be linkelni ! Menj a Youtube-ra a keresőbe írd be : How to makea burning laser. Lesz olyan kép amin két kéz van egyikben a lézer a másikban a fogó, arra klikk !
Nem vette ki a szűröt bár azt sem tudom hol van ! Nézd meg az előző választ !
A fenti címsorból kimásoltam a linket, ami jelen esetben "http://www.youtube.com/watch?v=Sf3M-_RUSCM", majd üzenet írásakor a szövegdoboz alatti URL gombra kattintva, az "Oldal URL-je" mezőbe bemásoltam a linket. /persze idézőjelek nélkül /
Értem és köszönöm ! Még van mit tanulnom !
Sziasztok !
Eddig vörös lézerrel foglalkoztam és elhatároztam,hogy vennék egy zöld lézer pointert.Ami a furcsa,hogy nem tudok kiigazodni a teljesítmények "hálójában" Annyi fajta teljesítményü pointer van és a minap megnéztem egy zöld pointert Vateráról(50mW)......szerintem elvolt gyengülve vagy valami lehetett vele mert nem hogy nappal de este sem látszott a fénysugár csak a pont az is elég haloványan.(Nekem a 150mW os vörös este szépen látszik de még nappal is picit).Van ötlet,hogy itthon honnan szerezhető be nem buherált és tönkretett pointer? Ha igen milyen típus? Válaszokat előre is köszönöm.
Ne aggódj, senki sem tud eligazodni a teljesítmények szempontjából. Azt írnak rá teljesítményben, amit éppen egy véletlenszám-generátor ad. Én vettem egy elég jó 50mW-os pointert egy embertől itthon, nem az a ceruzaakksis vékony sz*r, hanem a kicsit vastagabb elemlámpa méretű lézer. Van egy rendes 50mW-os zöld modulom, de a pointer még annál is erősebb! Illetve még évekkel ezelőtt vettem 125mW-osnak mondott pointert 40k-ért, de ennek a fénye azzal vetekszik. Szóval ha erőset akarsz (itthon) a legbiztosabb, ha személyesen nézed meg, fotókon is ugyanúgy lehet 5s-es expozícióval egy 1mW-os zöldet 100mW-osként mutogatni. Külföldön is van egy két megbízható(bb) hely, spymodex, egy két ebayos eladó. A pointerek 99,99%-a egy tákolmány, ami tényleg csak arra jó, hogy legyen, és nézegesse az ember, hogy ilyen a zöld lézer.
uhhh Akkor lutri az egész..........mindenképp a személyes átvételhez fogok ragaszkodni mert tudom,hogy bizonyos szögből fotózva még egy gyengébb lézer nyalábja is szépen látszik Köszönöm az infot. Keresek tovább megfelelő pointert.
Helló !
Nézd meg a 48. oldalon a 372332. hozzászólást 10 mW vagy ki tudja.
Sziasztok! Sikerült beszereznem egy 10mW-os példányt.Volt alkalmam válogatni és találtam egy olyat aminek nappal is nagyon tisztán látszik a sugara.Annyira brutális,hogy a pontra sem szabad ránézni mert megfájdul az ember szeme.Kérdésem a következő.Ha hálózati táplálásról szeretném hajtani akkor mit javasoltok az elemek helyett? (Szupepe féle áramgenerátor jó hozzá vagy felesleges mégegy áramgenerátor és elég egy stabil 3V)? Illetve mennyire bírják a folyamatos üzemet ezek a pointerek?
Idézet: „nappal is nagyon tisztán látszik a sugara” Napfogyatkozáskor? Azért erre befizetek...
Helló !
Ezt már leírtam egyszer. Nekem is 10 mW-os zöld van. Én abból indultam ki ,hogy a két db elem feszültsége kb 3 volt tehát 3 voltnál többet ne adjunk neki. Készítettem egy fesz.szabályzót LM317-el a potméter helyére helitrimmert tettem ezzel szinte század voltonként lehet állítani a feszt. Amikor elértem a 2,7 voltot a lézer fénye ugrásszerűen megnőt és tovább állítva 3 voltig számottevően nem változott a fényerő tehát vissza állítottam 2,7 voltra a poti helyett betettem egy fix ellenállást és azóta gond nélkül működik egy 12 voltos zselés akksiról. Tisztában vagyok azzal, hogy a lézerhez áram generátor kell és nem feszgenerátor de itt már ez be van építve a pointerbe. Csak akkor használom akksiról ha a spiró "lézer sohw"-al játszom ködös időben. Tiszta időben a 3 km -re lévő híd lábát jól láthatóan megvilágította. nagy hoho
Azon gondolkodom hogy el kéne adnom a lézeremet ha jó árat ad érte valaki:
Zöld 240mW, hibátlanul működik!!! (annó 25e-ért vettem, neten most is 20-30e között megy) annyi gond volt vele hogy egyszer elpattant a panelen a dióda egyik lábánál a forrasztás, fél perces munka volt megcsinálni, csak a burkolata sérült meg amikor szétszereltem, annyira szorult hogy a fogó felsértette a külső bevonatot igazából ez szépséghiba esetleg kékre cserélném Ha valakit érdekel az írjon!! kép róla ilyesmi az enyém is
Helló !
Ugyan abban a tokban van mint a 10 mW-os ? És két AAA elemmel működik ? Én úgy tudom ,hogy ez a teljesítmény már más tokban van. Kulccsal kapcsolható és bébi elemekkel működik
Azért egy áramfelvételt írj, mielőtt teljesítményt is írsz, mert ezek szerint 2,4W-os dióda van a lézeredben, ami 3A-t eszik normál esetben! Szerintem 10mW-nál nem több.
Néhány rafinált eladó nagyobb tokba helyezi az 5mW-os zöldjét kulccsal, és sok ember csak azért hiszi el neki, hogy 500mW-os mert van rajta kulcs.
Nagyobb darab (méretben) lézer pointerekre szoktak egy kulcslyukot ráhegeszteni, hogy bizonyítsák, hogy itt márpedig ultra nagy teljesítményről van szó, és ha játszol vele, akkor átégeti a zöld a falat, meg a Holdat is. Néhány ember pedig attól már, hogy rajta van egy kulcsos kapcsoló máris lázba jön, hogy "fú ez aztán tényleg tudhat valamit" vagy hasolnó, és veszi meg a 10mW-os zöldet, amire ráírják, hogy "Burning Ultra power 500mW green laser, with safety key, extreme brutal bright". Angol ebayon keress rá, hogy "green laser pointer" és az arcodba fog vágni 1 millió ilyet
Tehát akkor a 240 mW-os is két AAA elemről működik ? Kb 1 percig !
1 percig sem. 240mW-os pointer nincsen, csak a mesében (vagy ha gyárt magának valaki), 2,4W-os diódát kihűteni csak peltierrel lehet jól, és az egész ház jó meleg lenne rövid idő után. A kis AAA akksik 3A-t nem tudnak leadni, egyáltalán nem bírják ezt a terhelést.
A 240mW-nak meghirdetett lézerből van a legtöbb az angol ebayon, ami mind ugyan azt a kb. 5-10mW-os lézert takarja valójában. Tessék csak utánanézni a feljebb említett módszerrel (persze a valós teljesítményt ne is keressük, mert ők sem tudják, mit hova, és miért írnak )
Értem! Köszi az infót!
Most késő van, de holnap meg fogom nézni ezeket a kulcsos pointereket. |
Bejelentkezés
Hirdetés |