Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zöld lézer

Témaindító: Valteri, idő: Márc 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 76
(#) keurus hozzászólása Feb 27, 2009 /

És mi a különbség a sima és a True közt??
Időközben az enyém is megjött innen, 2db 10 est és egy 50 mW ost. az egyik 10es jobban világit mint a másik, viszont kevésbé mint az 50-es
Hogy lehetne szétszedni, hogy még össze is lehessen rakni?? Ragasztva van a házba??
(#) Doktor úr válasza keurus hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

hát nem tudom neked miened van, az enyémet szét lehet de a burkolata sérül
rakok fel képet még ma róla szétszedve
(#) nagy hoho válasza NeoCorteX hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Helló !
Ahol lakom 4 zöld lézer van . A három haveromnak és nekem . Este felhívjuk egymást : kardozunk ? Igen ! Amikor a négy lézer sugár találkozik az égen az nagyon szép és aki látja az tényleg UFOra gondol.És akkor vívunk. Kb 1 km -en belül lakunk egymástól.
(#) nagy hoho válasza keurus hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Helló ! A Youtube-n a laser hack oldalon láttam,hogy hogy kell szét szedni. Le kell csavarni a fém kupakot az elejéről, előtte elemeket ki kell szedni,majd a nyomógombot benyomni és elölről kihúzni fogóval. A filmen ennyi látszott. Ami érdekes volt benne ,hogy szétszedés előtt meg mutatta ,hogy nem égeti a szigszallagot. Miután szétszedte forrasztott benne valamit, állított az SMD trimmeren, össze rakta , és láss csodát égette a szigszallagot eldurrantotta a lufit. Azon gondolkodtam ,hogy lehet ,hogy a 10 mW-os nagyobb teljesiményű csak le van fojtva ? Aki ért hozzá világosítson már fel. Előre is köszönöm !
(#) Doktor úr válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

linkeld már be lécci
(#) Kovidivi válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Az infraszűrőt nem vette ki belőle? Mert ha kiveszed, akkor elvileg jobban melegít, viszont a fényeő ugyanakkora marad. Csak így veszélyesebb...
Lemerült a lézeremhez adott elem
(#) nagy hoho válasza Doktor úr hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Helló !
Meg kell keresnem mert nem tegnap láttam.
(#) nagy hoho válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Helló !
A szűrőre nem emlékszem.
(#) nagy hoho válasza Doktor úr hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Helló !
Ez egy video nem tudtam be linkelni ! Menj a Youtube-ra a keresőbe írd be : How to makea burning laser. Lesz olyan kép amin két kéz van egyikben a lézer a másikban a fogó, arra klikk !
(#) nagy hoho válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Nem vette ki a szűröt bár azt sem tudom hol van ! Nézd meg az előző választ !
(#) DayWalker válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Itt a videó.
(#) nagy hoho válasza DayWalker hozzászólására (») Feb 28, 2009 /

Helló !
Ezt ,hogy csináltad ?
(#) DayWalker válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

A fenti címsorból kimásoltam a linket, ami jelen esetben "http://www.youtube.com/watch?v=Sf3M-_RUSCM", majd üzenet írásakor a szövegdoboz alatti URL gombra kattintva, az "Oldal URL-je" mezőbe bemásoltam a linket. /persze idézőjelek nélkül /
(#) nagy hoho válasza DayWalker hozzászólására (») Márc 1, 2009 /

Értem és köszönöm ! Még van mit tanulnom !
(#) pedr0 hozzászólása Márc 5, 2009 /

Sziasztok !

Eddig vörös lézerrel foglalkoztam és elhatároztam,hogy vennék egy zöld lézer pointert.Ami a furcsa,hogy nem tudok kiigazodni a teljesítmények "hálójában" Annyi fajta teljesítményü pointer van és a minap megnéztem egy zöld pointert Vateráról(50mW)......szerintem elvolt gyengülve vagy valami lehetett vele mert nem hogy nappal de este sem látszott a fénysugár csak a pont az is elég haloványan.(Nekem a 150mW os vörös este szépen látszik de még nappal is picit).Van ötlet,hogy itthon honnan szerezhető be nem buherált és tönkretett pointer? Ha igen milyen típus?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Collector válasza pedr0 hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Ne aggódj, senki sem tud eligazodni a teljesítmények szempontjából. Azt írnak rá teljesítményben, amit éppen egy véletlenszám-generátor ad. Én vettem egy elég jó 50mW-os pointert egy embertől itthon, nem az a ceruzaakksis vékony sz*r, hanem a kicsit vastagabb elemlámpa méretű lézer. Van egy rendes 50mW-os zöld modulom, de a pointer még annál is erősebb! Illetve még évekkel ezelőtt vettem 125mW-osnak mondott pointert 40k-ért, de ennek a fénye azzal vetekszik. Szóval ha erőset akarsz (itthon) a legbiztosabb, ha személyesen nézed meg, fotókon is ugyanúgy lehet 5s-es expozícióval egy 1mW-os zöldet 100mW-osként mutogatni. Külföldön is van egy két megbízható(bb) hely, spymodex, egy két ebayos eladó. A pointerek 99,99%-a egy tákolmány, ami tényleg csak arra jó, hogy legyen, és nézegesse az ember, hogy ilyen a zöld lézer.
(#) pedr0 válasza Collector hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

uhhh Akkor lutri az egész..........mindenképp a személyes átvételhez fogok ragaszkodni mert tudom,hogy bizonyos szögből fotózva még egy gyengébb lézer nyalábja is szépen látszik Köszönöm az infot. Keresek tovább megfelelő pointert.
(#) nagy hoho válasza pedr0 hozzászólására (») Márc 5, 2009 /

Helló !
Nézd meg a 48. oldalon a 372332. hozzászólást 10 mW vagy ki tudja.
(#) pedr0 hozzászólása Márc 9, 2009 /

Sziasztok! Sikerült beszereznem egy 10mW-os példányt.Volt alkalmam válogatni és találtam egy olyat aminek nappal is nagyon tisztán látszik a sugara.Annyira brutális,hogy a pontra sem szabad ránézni mert megfájdul az ember szeme.Kérdésem a következő.Ha hálózati táplálásról szeretném hajtani akkor mit javasoltok az elemek helyett? (Szupepe féle áramgenerátor jó hozzá vagy felesleges mégegy áramgenerátor és elég egy stabil 3V)? Illetve mennyire bírják a folyamatos üzemet ezek a pointerek?
(#) Collector válasza pedr0 hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Idézet:
„nappal is nagyon tisztán látszik a sugara”

Napfogyatkozáskor?
Azért erre befizetek...
(#) nagy hoho válasza pedr0 hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Helló !
Ezt már leírtam egyszer. Nekem is 10 mW-os zöld van. Én abból indultam ki ,hogy a két db elem feszültsége kb 3 volt tehát 3 voltnál többet ne adjunk neki. Készítettem egy fesz.szabályzót LM317-el a potméter helyére helitrimmert tettem ezzel szinte század voltonként lehet állítani a feszt. Amikor elértem a 2,7 voltot a lézer fénye ugrásszerűen megnőt és tovább állítva 3 voltig számottevően nem változott a fényerő tehát vissza állítottam 2,7 voltra a poti helyett betettem egy fix ellenállást és azóta gond nélkül működik egy 12 voltos zselés akksiról. Tisztában vagyok azzal, hogy a lézerhez áram generátor kell és nem feszgenerátor de itt már ez be van építve a pointerbe. Csak akkor használom akksiról ha a spiró "lézer sohw"-al játszom ködös időben. Tiszta időben a 3 km -re lévő híd lábát jól láthatóan megvilágította.
nagy hoho
(#) Doktor úr hozzászólása Márc 9, 2009 /

Azon gondolkodom hogy el kéne adnom a lézeremet ha jó árat ad érte valaki:

Zöld 240mW, hibátlanul működik!!!
(annó 25e-ért vettem, neten most is 20-30e között megy)

annyi gond volt vele hogy egyszer elpattant a panelen a dióda egyik lábánál a forrasztás, fél perces munka volt megcsinálni, csak a burkolata sérült meg amikor szétszereltem, annyira szorult hogy a fogó felsértette a külső bevonatot igazából ez szépséghiba

esetleg kékre cserélném
Ha valakit érdekel az írjon!! kép róla ilyesmi az enyém is
(#) nagy hoho válasza Doktor úr hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Helló !
Ugyan abban a tokban van mint a 10 mW-os ? És két AAA elemmel működik ? Én úgy tudom ,hogy ez a teljesítmény már más tokban van. Kulccsal kapcsolható és bébi elemekkel működik
(#) Collector válasza Doktor úr hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Azért egy áramfelvételt írj, mielőtt teljesítményt is írsz, mert ezek szerint 2,4W-os dióda van a lézeredben, ami 3A-t eszik normál esetben! Szerintem 10mW-nál nem több.
(#) Collector válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Néhány rafinált eladó nagyobb tokba helyezi az 5mW-os zöldjét kulccsal, és sok ember csak azért hiszi el neki, hogy 500mW-os mert van rajta kulcs.
(#) Szebence válasza Collector hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Mi ez a kulcsos dolog?
(#) Collector válasza Szebence hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Nagyobb darab (méretben) lézer pointerekre szoktak egy kulcslyukot ráhegeszteni, hogy bizonyítsák, hogy itt márpedig ultra nagy teljesítményről van szó, és ha játszol vele, akkor átégeti a zöld a falat, meg a Holdat is. Néhány ember pedig attól már, hogy rajta van egy kulcsos kapcsoló máris lázba jön, hogy "fú ez aztán tényleg tudhat valamit" vagy hasolnó, és veszi meg a 10mW-os zöldet, amire ráírják, hogy "Burning Ultra power 500mW green laser, with safety key, extreme brutal bright". Angol ebayon keress rá, hogy "green laser pointer" és az arcodba fog vágni 1 millió ilyet
(#) nagy hoho válasza Collector hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Tehát akkor a 240 mW-os is két AAA elemről működik ? Kb 1 percig !
(#) Collector válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

1 percig sem. 240mW-os pointer nincsen, csak a mesében (vagy ha gyárt magának valaki), 2,4W-os diódát kihűteni csak peltierrel lehet jól, és az egész ház jó meleg lenne rövid idő után. A kis AAA akksik 3A-t nem tudnak leadni, egyáltalán nem bírják ezt a terhelést.
A 240mW-nak meghirdetett lézerből van a legtöbb az angol ebayon, ami mind ugyan azt a kb. 5-10mW-os lézert takarja valójában. Tessék csak utánanézni a feljebb említett módszerrel (persze a valós teljesítményt ne is keressük, mert ők sem tudják, mit hova, és miért írnak )
(#) Szebence válasza Collector hozzászólására (») Márc 9, 2009 /

Értem! Köszi az infót!
Most késő van, de holnap meg fogom nézni ezeket a kulcsos pointereket.
Következő: »»   26 / 76
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem