Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   457 / 2208
(#) jandark válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 12, 2009
Köszönöm szépen!
Gondolom a kezdő és a vég pontok kötése szintén fontos a tekercseknél...
Mi történik ha a kimenőről a 6.3as tekercs lemarad?
Most még megvan de nem tudom hogy a védelem amihez csatlakozik,a kimenő áttekerése után maradhat ugy ahogy van (mármint elég ha a vezetéket elszigetelem ami lejön a kimenőről)vagy változtatnom kell a kapcsolásban is?
Most még megtudtam tenni azt hogy menetközben átraktam egy másik hangfalat rá...
Ahogy olvastam védelem nélkül meghal a kimenő azonnal
(#) mark.budai válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 12, 2009
Müszi hol lakik? Nekem 150km-re van Pest. Jó lenne veletek találkozni, dehát így?! Győr-Moson-Sopron megyében lakok, írtam már, JZoli is így talált meg .
(#) mark.budai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2009
Ő is messze lakik, Ő hány éves? Iskolába jár, nem?
(#) laci016 hozzászólása Márc 12, 2009
Sziasztok!
Építettem szteróban 6P14P elektroncsövekkel egy SE erősítőt. A kimenőtrafók Terta és Vidi rádiókból valók,a hálózati pedig bulgár rádióból.A tápfeszültség 270 voltról megy. Nagyon szép hangja van a HS 400 as hangfalakkal Ha tudok szerezni egy másik Terta kimenőt akkor lesz a legjobb mert a vidi kimenő már nagy hangerőnél kicsit torzít,de nem vészes, a terta kimenőnek meg meg sem kottyan a teljesítmény . Mélyek dübörögnek a magasak pedig tiszták
A képek nem jó minőségűek mert webkamerával lettek fényképezve. Itt van pár kép:
(#) mark.budai válasza laci016 hozzászólására (») Márc 12, 2009
Gratula! Szép lett. Hány wattot tud ez a cső SE-ben? A PP az RT ÉK2008 53. oldalon van
(#) JZoli válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 12, 2009
Ott van abban a cikkben az SE leírásais, a 41 és 47-es oldalon, csak nézd meg. Igaz ez nem azt jelenti, hogy Ő is azt építette meg, de ateljesítmény (kb 4W) naggyából ugyanaz lesz.
(#) mark.budai válasza JZoli hozzászólására (») Márc 12, 2009
Zoli barátom! Nekem sajnos nincs meg,mondtad azt is, hogy szombaton, ha megyek kiírod.
Néztem az Ezermestert a béka oldalán, az a könyv nem fogott meg.
A PP mennyit tud?
(#) laci016 hozzászólása Márc 12, 2009
Az EL 84 (6P14P) max 15 wattot tud. Az én erősítőm olyan 7-8 wattot tud 270 voltos tápfesz mellett mert az ajánlott 250 volt ezen 4 watt
(#) mark.budai válasza laci016 hozzászólására (») Márc 12, 2009
Behúzod a 2fázisú 400V-ot, aztán többet tud a SE, mint a PP.
Akkor legyen PPPPP!
(#) Ricsi89 válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 12, 2009
Te még ne sírjál a távolság miatt. Én dupla annyira lakok pesttől. Na az már távolság.
(#) mark.budai válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 12, 2009
[off]Hol laksz?
Szabolcs megye. Na ez már tényleg messze van pesttől.
(#) mark.budai válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 12, 2009
[OFF]A februárit Te késted le, nem?
Nem. Én csak tervezgetem, hogy egyszer, ha sok pénzem és időm lesz, akkor lehet megyek. De egyedül olyan hosszú útra.... Nagyon unalmas 5 óra az.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2009
Értettem főnök.
:eljen:
(#) djhans hozzászólása Márc 12, 2009
PCL86 SE állapotjelentés: oldala lakkozva, trafótakaró alapozva. Majd barna lesz mint a sasszi. Egyszer csak elkészül

Kép042.jpg

(#) mark.budai válasza djhans hozzászólására (») Márc 12, 2009
Ez már így is szép!
(#) djhans válasza mark.budai hozzászólására (») Márc 12, 2009
Köszi szépen!
(#) l48 válasza djhans hozzászólására (») Márc 12, 2009
Maradt még hely abban a kis dobozban vagy úgy jártál mint én, hogy már csak cserélni tudok.
(#) djhans válasza l48 hozzászólására (») Márc 12, 2009
ITT rajta van a belvilága, hát nem sok hely maradt benne
(#) l48 válasza djhans hozzászólására (») Márc 12, 2009
Látom raktál bele anódfesz késleltetőt. Csináltam én is egy 4060 ic-ből egy furatraszteres nyákra de már csak zsugorcsőbe tudtam biztonságosan elhelyezni a trafó melett. Azért neked van még hely egy-két kondinak
(#) sturbi válasza laci016 hozzászólására (») Márc 12, 2009
Az derék egy EL 84 SE-től, keményen meghazudtolja a fizikát, nehogy megmérd, mert hátha nagy lesz a csalódás.
(#) djhans válasza l48 hozzászólására (») Márc 12, 2009
Azért valamennyi hely kell mert így is melegük van a kondiknak (így majd pár évvel előbb kell lecserélnem őket) kicsit benne.
(#) Merkel Géza hozzászólása Márc 12, 2009
Sziasztok!
Ha ruszki (szovjet) cuccokat vesztek igyekezzetek olyan csöveket, műszereket venni amelyeken egy piros csillag esetleg orosz betükkel a VP (vojennűj prijom, azaz katonai minőség) rövidítés van. A normál (lakossági) minőséget az OTK (az ottani polgári MEO) rövidítés jelzi. Óvakodjatok olyan cuccok vételétől, amelyeken orosz betűkkel a NGT (nem garantált áru) rövidítés van. A ruszkik ui. még a kaka dolgokat is eladták. Pl. kettős trióda egyik fele nem megy, a cső zajos, nem megfelelő az erősítése ill. paramétereiben nem felel meg a katalógus adatoknak. A fentiek minden dologra vonatkoznak még a háztartási gépekre, szerszámokra, stb. is!
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 12, 2009
Annak, aki orosz cuccokat vesz!
(Természetesen köszönjük!)
(#) Merkel Géza válasza laci016 hozzászólására (») Márc 12, 2009
Szia!
A ruszki 6P14P-nek valóban szép a hangja azonban teljesítmény szempontból igen gyengus. Annakidején (40 éve) a ruszkiknál nagy áttörés volt a gitárzenekarunk számára az, amikor ezeket a csöveket Mullard csövekre cseréltük. Az anódfesszel még 60 volttal is feljebb mehettünk a VOX AC-30 szerű klónjainkban úgy, hogy a minőség sem romlott. Így 4 db EL84 rendszerű csővel a 30 watt főlé is mehettünk.
(#) sturbi válasza Merkel Géza hozzászólására (») Márc 12, 2009
Nem felel meg a valóságnak. Én orosz lokátorokat javítottam 25 évig. Több mint 500 vadi új katonai csövem van, szinte mindegyiken rajt van az OTK pecsét (a piros csillag amúgy a hitelesítést szokta jelölni a műszereken (ráragasztott matricán)).
Itt van 2 eredeti adatlap, hogy ne csak a levegőbe beszéljek. Ezeken is ott az OTK, pedig biztos lehetsz benne, hogy katonaiak.
(#) sturbi válasza Merkel Géza hozzászólására (») Márc 12, 2009
Teljesítményre a 6P14P legtöbb EL 84-et simán veri, mint ahogy a Mullard EL 84 is veri a legtöbbet. 4 db 6P14 P-vel is lazán fölé lehet menni a 30 W-nak, főleg gitárerősírőnél.
Következő: »»   457 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem